Clubul nurorilor ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 8
impreuna spune:
Oare ar trebui sa ma bucur ca sotul meu nu mai are frati si surori?
Olim se pare ca n-ai noroc. Nici garsoniera de inchiriat nu ti-ai gasit:) Mai bine iei legatura cu o agentie imobiliara decat sa te bazezi pe soacra.
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Giana spune:
Noi am cumparat calculatoare si am facut o sala de internet care merge foarte bine mai ales vara in Mamaia.Ei bine a facut pe dracu-n patru si i-a luat si ea calculatoare lui fiisu.Si culmea...avea nesimtirea sa ne spuna sa-i mai dam de la noi ca sa aiba mai multe.
Leo al mami nu are nici o prietena macar,e vai de capul lui.Cred ca va fi mai rea soacra-mea cu a doua nora.
Sotul meu a fost foarte mult timp plecat prin Spania,Italia.Cand a strans bani de ajuns a venit in tara.Frasu s-a gandit sa plece si el.Si sotul meu l-a ajutat.L-a trimis la prieteni unde sa stea,sa nu plateasca,i-au dat aia haine,mobil,tot ce avea nevoie.Si loc de munca.S-a inhaitat cu unii si a ajuns la puscarie acolo.Acum maicasa tipa la sotul meu: "Tu l-ai bagat la puyscarie tu sa-l scoti ca altfel te bag si eu pe tine". Astea sunt vorbele unei mame?
De cand am nascut a venit de 2 ori la noi si asta ca stia ca avem ceva bani si ca ne cumparasem o masina calumea.Nu stia ea de unde si cum...sa vedeti cum se purta...Chiar i-a luat la bebe 2-3 perechi de ciorapei si o pijama.
Si binenteles,a spus de bb: Vai ce urat e...de fapt mie nu mi-au placut niciodata copii mici!"
Se vede...ca de-aia l-o fi dat pe al ei.
Giana de Dani
POZELE NOASTRE
impreuna spune:
Giana da soacra ta e tare materialista...
Si cum sa spui de propriul nepot ca e urat? Doamne feri, trimite-o sa faca o baie rece in mare daca tot sunteti aproape:)
olim spune:
Am avut o problema si nu am putut termina mesajul.
Iar pe langa ca am pierdut aceasta oportunitate, acum imi zice ca pe pamantul ce l-am luat de casa isi va face o gradina de zarzavaturi, caci si asa noi nu il folosim anul acesta.
Adica eu am dat 24.000 de euro ca sa isi puna ea rosii si ardei.
Anul trecut a avut omul porumb si noi l-am cumparat in iunie, dar i-am dat toti banii doar in august cand ne-am dus acasa.Ea a folosit porumbul, adica l-au mancat in vara si si-au pus castraveti, si una alta pe pamantul meu.Iar al meu ce era sa mai zica..Iar cand sa se duca sa adune ce au pus, au intrat porcii mistreti si au rupt tot., si pana la urma tot ea era cea ofensata, ca a muncit atat si nu are nimic.
Eu cred ca am sa ii spun cateva acum inainte de sarbatori, ca sa ma tina minte..
Nu vreau sa o vad nici in poze.Cum pot sa fie unele persoane asa de tampite si cretine.Si a mea joaca un teatru, ca ce greu o duce ea, ca ce viata are ea, ca simte ca o urasc si ca nu o iubesc deloc.TE URASC SI NU TE IUBESC.
Imi aduc aminte acum de o faza penibila care a facut-o in vara.Noi eram dupa nunta, si ne-au invitat cumnatul la ei sa cinam impreuna cu ei( prima data in 8 ani).Cum au copii mici care nu sunt delñoc educati, mai ales cel mare care are 5 ani, i-am spus ca ne ducem doar noi, si soacra sa stea cu copii, caci eu am chef sa stam linistiti, nu sa imi urle cineva in cap, si sa stea si cumnata mea linistita macar odata( caci sotul ei uita ca au facut copii amandoi).Totul a fost bine, ne ducem la ei si era acolo tatal ei care duce copii la plimbare, ca sa putem sta noi linistiti.Dupa vreo ora, vine , iar eu, normal ca il intreb pe al meu:" da asta de ce a venit", la care nimeni nimic.Sta vreo 10 minute si ne spune ca ea pleca, ca incepe nu stiu ce fim, bla bla bla.Coboram noi dupa vreo ora, ea statea in hol pe un fotoliu, plangand si suspinad.Cand intram in casa, ne zice ca spera ca ne-am simtit bine la cina.Eu cum am mers direct ii spun ca totul a fost super fain.Cand sa ies din baie, imi zice al meu sper ca te simti bine, cica o durea inima si trebuia chemat Smurdul, si numai din vina mea.
Eu ca si cum nimic nu s-ar fii intamplat ma bag in pat si imi vad de treaba, si brusc se ridica ea si imi zice.Asta urmaresti, sa ne desparti, sa nu mai am copii langa mine, sa faci sa ma urasca, dar nu vei obtine asta niciodata, la care eu o intreb:2Il chemam pe Arafat( medic) sau un psiholog?", si brusc si-a revenit.
Sunt multe situatiile prin care am trecut, inclusiv a stat sa asculte daca, si asta la noi in casa.
Cand socrul meu avea 5 ore de cand l-am ingropat a spus ca de acum va trai cu adevarat ea, si ca va fii fericita.Iar la 2 luni a fost la nunta la o cunostinta. .Daca si asta e iubire....
Acum zice ca pentru fata ei vrea un baiat dintr-o familie buna, instarita, ca doar nu o fii asa proasta sa isi caute un amarat.Adica eu ca am stat cu al ei am fost proasta, si ca ultimii doi ani de faculta l-au intretinut ai mei, cu mancare si bani, ca ea nu putea, ca fiul cel mare a vrut un apartament mai mare si ea a avut obligatia sa il ajute.
Si pe noi, de ce nu ne ajuta, nu e si al meu copilul ei..Iar al meu saracul, e asa de bun ca nu se baga in discutiile astea intre noi, si plange ca un prost.
Sper sa nu va fii plictisit prea tare, dar nu mai stiu ce sa ma fac!.Il iubesc enorm pe al meu, dar cred ca casnicia noastra nu va avea nici un viitor,iar despre copii nici nu poate fii vorba, cu toate ca imi doresc enorm un copil.
Am sufetit enorm pentru aceasta relatie, si nu sunt dispusa sa pun fericirea uni copil in joc, numai dotorita faptului ca nu ne suportam.Si nici nu vreau sa il fac pe al meu sa aleaga intre mine si masa, caci pana la urma ea este mama lui.
olim spune:
Am uitat un lucru.Bine ati venit pentru cele noi, si bine ai revenit cornelia( ce imi mai place numele tau, asa se numea mama mea)
impreuna spune:
Draga mea, de ce zici ca nu poate fi vorba de un vopil? In fond, chiar daca e mama lui, voi acum aveti familia voastra. Iar daca stati si departe de ai lui, sunt mai putine sanse sa se bage in viata voastra.
Stiu ca sunt multe soacre care isi manipuleaza odraslele (baietii), dar nu cred ca se pune problema de concurenta intre soacra si nora. Normal ca e mama lui, dar nora e acum sotie.
Eu la al meu i'am taiat "ombilicul" cand m-am maritat cu el. Adica am pus la punct anumite aspecte inca de la inceput. La noi a fost mai usor ca intre mine si socrii exista respect reciproc, insa de cate ori au fost neintelegeri sotul a incercat sa le rezolve in favoarea mea.
Ce m-a enervat pe mine cel mai mult inainte sa ne casatorim a fost o afirmatie de-a soacrei cum ca: baiatul ei trebuie sa-i spuna tot timpul tot ce are pe suflet, toate secretele, ca daor e copilul ei chiar daca se casatoreste. Nu i-am zis nimic, dar i-am zis sotului si a luat-o el apoi in primire pana si-a schimbat parerea:)
Ralu-Cat spune:
Chiar asa Olim nu mai pune la inima si nu renunta tu la ideea unui copil sau a unei case din cauza ei. Mai ales ca-l face sa sufere chiar pe fiul ei - daca de tine chiar nu-i pasa. Mai "raciti" relatiile, si intrerupeti cat mai mult contactul. Si mergi pe strategia ignore de cate ori e posibil...
Eu sunt mandra sa raportez ca am plecat din tara la sotz fara sa afle nimic soacra! E drept ca am plecat mai repede decat ma steptam si mji-au "acoperit" spatele ai mei, care sunt cei mai relaxati parinti din lume... Sa traiasca si sa fie sanatosi. Nu stiu ce va fi cand voi reveni, dar oricum eu nu o sun (ei stau in alt oras)si in conversatii tin totul la minim, raspund monosilabic la intrebari si nu dezvalui nici o informatie din proprie initiativa...
impreuna spune:
Raluca, da tu cand ai ajuns dincolo?:) Chiaam observat ca nu mai esti doar din Cluj...
Socrii tai sunt acolo sau in Ro? Hai povesteste-ne ca eu tare am chef de vorba in seara asta (si timp, ca barbatu se uita la meci iar soacra imi culca copilu:))
Ralu-Cat spune:
Pai eu sunt din Cluj de la 1 an (nascuta in Bucuresti, cu tatic clujean). ex-boyfriendul a venit in Cluj la liceu, si de atunci suntem impreuna. Ne-am casatorit doar de curand si de atunci mi se pare ca socrii ma iau mai in serios decat inainte, ceea ce pe mine m-a socat. Mi se parea ca sunt deschisi la minte si iau in serios relatia noastra (mai ales ca locuiam impreuna de 6 ani). Pt noi doi casatoria n-a schimbat nimic (am facut-o din motive "oficiale"), dar am fost dezgustata ca anumite pers din familiile noastre extrem de "liberale" totusi au rasuflat usurate ca ne-am casatorit...
Mare branza, de parca casatoria ne-ar face mai fideli, mai buni si mai respectuosi unul cu celalat... Ma rog, asta e viziunea mea, in ziua de azi in care pt multi casatoria nu e decat prilej de nunta de 20.000 de euroi si de rochie de 2000 (tot euroi).
Mie mi-au placut chiar de la inceput parintii lui si am incercat sa ma apropiu de ei, chiar daca ne vedeam cateva zile pe an. Dar in cativa ani am realizat ca pt ei (mai ales pt maica-sa) singurul lucru care conteaza pe lume e "baietelul". El isi da seama ca ea e putin deplasata, si de cele mai multe ori e siktirit dupa un telefon cu mama (lucru care ma enerveaza pe mine!) dar e de opinia ca "mama e mama" si asta e. Zice ca eu sunt mai "inteleapta" si ar trebui sa incerc sa accept asta. O fac la minim si i-am spus asta de nenumarate ori.
Per total, chiar daca stiu ca sunt oameni buni, prefer sa pastrez relatiile la minimul absolut. Asa cum s-a putut cat timp am fost "concubini" o sa se poata si de acum inainte. I-am spus si la partener ca nu-l voi pune sa laeaga intre mine si ei, dar va trebui sa respecte alegerea mea - adica de a nu dezvolta relatia cu ei.
Si mai sunt multe detalii, dar mult prea "detaliate" (iti dai seama, in aproape 9 ani de relatie se aduna...).
Te admir ca poti sta in aceeasi casa cu socri. Eu nu as putea... Nici in acelasi oras . Sunt si o fire foarte independenta si prefer sa fac tot ce pot singura, nici la parinti nu prea apelez, la prieteni extrem de rar. Si cred ca si in cazul aparitiei unui copil ar fi la fel. Ori ma ajuta sotul, ori imi iau eu personal bona. Bunicii sa vina in vizite (nu prea lungi) si sa se delecteze cu timpul liber de la pensie... Asta e. Si soacra si-a crescut singura copilul, asa ca am ce motiv sa-i pun pe tava ca sa mentin relatiile minime.
olim spune:
Stiu ca aveti dreptate, dar al meu tine mortis sa ne ducem in Romania.Zice ca aici si asa nu avem pe nimeni( aici ii dau dreptate,si ca am adunat destui bani sa o ducem bine in Romania.Si mie mi-ar placea, deoarece am vrea sa avem afacerea noastra, adica o ferma, ca suntem amandoi in domeniu, si o casa.Nu ne dorim supervile, si adevarul ca am tras enorm ca sa avem ce avem, si am vrea o viata linistita.Dar el nu vrea decat in Mures, zice ca in maramures nu are ce sa faca, si asta ma intristeaza.Pana a trait mama mea, aproape nu o vedea pe masa, iar inclusiv banii sa deschida cabinetul i-au dat parintii mei( imprumut, fireste) si l-au ajutat cu tot ce au putut.Dar de cand nu mai am mama, lucrurile s-au schimbat.
Uneori am impresia ca doar se foloseste de mine, de relatiile mele si de bunatatea mea.
Cand eram anul i de faculta, aveam o gramada de pretendenti, iar multi din ei doar fiindca aveam un unchi in scoala care era decan, si acum e prorector, si de multe ori ma intrebam daca nu a fost din aceasta cauza cu mine.Inclusiv lucrarea de diploma a facut-o cu el, si a luat singurul 10( nu zic ca nu e foarte destept,dar), si acum cu fondurile sapard ma tot bate la cap sa vorbesc cu el sa ne ajute.Nu s-au suferit, mai ales ca unchiul meu nu a fost niciodata deacord cu relatia noastra, nici la nunta nu a fost.Ma simt putin folosita din acest punct de vedere.El zice ca ma iubeste enorm, dar eu uneori simt prea putin acest lucru.La toata lumea se lauda cate am facut noi, dar aproape tot ce avem e gandit de mine.Am cumparat si vandut apartamente, si am castigat destui bani cat sa nu mai trebuiasca sa facem mari eforturi in Romania, dar mi-e frica sa plec acolo.Cand am venit in Spania am venit pe banii mei de bursa in Germania, iar el avea 50 de marci.Si toate astea ar putea continua.Nu ii reprosez nimic, dar daca banii nostrii ar fi stat intr-o banca am fi avut cativa in plus, nimic mai mult, si nici pe departe de ce avem acum.
Soacra mea zice ca vrem sa cumparam tot orasul, si spune tuturor ca baiatyul ei si-a luat loc de casa unde numai elita Muresului are.Deci nu ne-am luat noi, l-a luat el-Eu l-am cumparat prin internet, si l-am luat la jumatate pretul, caci familia respectiva era nevoita de bani.Dar asta nu vede nimeni.Inclusiv mi-am luat o saptamana libera sa plec in Romania sa cumpar o garsoniera, ca sa nu pierdem banii castigati.