Mamici de ianuarie-februarie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 5
Maria28 spune:
Buna dimineata burtici 
Mai intru si eu pe aici din cand in cand ...sper ca sunteti toate bine ,eu de ex am descoperit ca am facut vergeturi pe laterale la burtic si tare m-am mai suparat ,cu toate cremele mele ,uite ca daca pielea e de asa natura tot .Mi-am vizitat doctora de familie ,am luat trimitere pt analize ,in rest totu e bine ,mai putin incheieturile de la degetele mainilor care daca le indoi ma dor ,o sa beau mai mult lapte ca in ultimul timp am cam rarit...aaa ,nici verigheta nu ma mai incape ...se pare ca ma umflu
,ce ma bucura e ca ma simt bine ,noaptea ma duc la baie de vreo 2-3 ori si de dormit am inceput sa dorm mult mai bine
.
Mai fetelor eu va tot aud ca o sa dati bani la doctori ...pe mine ma sperie asta ,ca sotu e crescut in alt mediu in care daca lucrezi si esti asigurat nu trebuie sa dai bani ...si cred ca nu va da nimic ,iar daca i se cere face urat de tot ,socrii mei nu mai spun si ma intreb si eu asa ,daca nu dau nimic credeti ca o sa ma lase balta ..si mai e ceva de ce trebuie sa cumparam noi epidurala ?...nu trebuie sa fie in spital asa ceva ,nu sunt obligati sa foloseasca in caz de nevoie ?
25+
maraki spune:
Ana sa iti traiasca bebelina grasa

Am citit ca si bebeii cresc pe etape, acum sper si eu sa i-a in greutate constant Angelo,vedem cand o sa-i nastem pana la urma cat vor avea
Dr. asta al tau este cum l-am avut eu pe primul, se uita singur pe monitor la eco, nu explica nimic, etc.
Maria daca nu dai nimic in spital iti dai seama ca nu te lasa " nenascuta " insa vei simti diferentele de la asistente pana la infirmiere
Sant nesimtite toate, daca ne gandim tot noi le-am invatat sa primeasca
Daca vezi ca e asa nasol ca nu ai cotizat iti dau un sfat: suna la pro-tv din Brasov si cheama-i in spital cu tupeu
31+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
J G spune:
Maria se plateste epidurala pentru ca nu e considerata a fi necesara, ca doar femeile nasc fara anestezie de cand lumea si pamantul, nu? asta e ceva nou si e optional!
J 29+
dana_ene spune:
Maria, Janina are dreptate. Nu exista obligatia de a avea trusa de epidurala la dispozitia oricarei paciente.
Si, stii ? Si sotul si socrii tau au dreptate. E normal sa beneficiem de anumite conditii daca tot platim asigurarile (care nu sunt deloc mici).
DAR, din nefericire, asta se intampla in spitalele din Romania. In majoritatea lor !
Si ma intreb: daca nu tu ai fi cea in cauza ci sotul tau, copilul socrilor tai, oare ar gandi la fel ? Ar gandi ca nici nu se pune problema sa plateasca pentru a avea mai multa atentie din partea personalului medical ? Pentru ca de fapt asta se intampla, banii pe care ii indesam in buzunarele lor sunt pentru a primi mai multa atentie, chiar daca aceasta e datoria lor. Traim in aceasta societate si trebuie sa recunoastem ca nu o putem schimba prin simplul refuz de a face altfel.
Eu am avut o operatie chirurgicala intr-un spital din Canada, unde avand platite asigurarile de sanatate am fost tratata cu profesionalism si sensibilitate in aceeasi masura.
Dar am fost operata si in Romania, in Buzau si nu am de gand ca din pricina unui principiu sa sufar eu.
Sunt sigura ca si in conditiile in care nu vei da bani, bebelina ta tot se va naste si poate ca vei avea surpriza si norocul sa dai peste oameni deosebiti, care sa se comporte asa cum ar fi normal.
Ti-o doresc din suflet !
Daniela
(28+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
andiaroro spune:
Eu tot pe fuga sunt si cand vad ce mohoraciune e afara nu imi vine deloc sa ies, dar nu am de ales ca trebuie sa ma duc la banca ca am intalnire cu consilierul. Noi suntem cuminti si culmea azi-noapte m-a lasat sa dorm, dara trebuit sa ma trezesc sa ma duc la baie....ce greu a fost......amanam pana nu se mai putea cred ca oboseala se face simtita.
Si eu mai am mancarimi, dar cum de felul meu am o piele hypersensibila nu mi se pare ca sunt mai accentuate ca in alte dati sau poate nu ma prind eu.
Ana e imp ca nu e totul in regula si daca la urmatorul control ai scapat de el nu are sens sa te mai enervezi.
Janina ti-am scris un mail "informativ" confirma-mi ca a ajuns, ca tot am pb cu calculatorul si am patit-o ieri cu Irina. Care face prajitura ?![]()
Nu mai stiu cine ma intreba de bucatarie, ne tot zgaim la ea si suntem la partea cu invatatul utilizarii aparaturii. A mai rams doar de zugravit acolo, dar asta nu stiu cand o va face sotul meu.Dar sa nu va inchipuiti ca s-a terminat cu asta treaba pe la noi. Nici nu stiu daca putem spune ca suntem la mijlocul drumului.
ana 27+
teolinda spune:
Vai...ce-am mai dormit acum eu si barosanul meu de bebe...cred ca vreo 3 ore..deh daca l-am trezit la 8:30 sa ma scarpin pe maini.![]()
Janina si Irinel...multumesc de raspunsuri...mi-era frica ca am cine stie ce dar vad ca se intampla totusi multor gravidute sa le apara iritatii de genul asta. Nici nu va scarpinati si nici nu le dati cu vreo crema ca numai bine ce le bagati in seama si dupa aceea sa vezi mancarimi.
Irinel zi-mi si mie de scoala parintilor...cand se tin cursurile, ce taxa... cand incepe o noua serie, cat dureaza... ca poate ma deplasez si eu. Desi nasc la Elias, Municipalul mi-e mai aproape de casa si as veni cu tine acolo, eventual.
Ana felicitari pentru bebelina...e bine cat are acum si este f. bine daca ajunge la 3.200..poate chiar mai mult sa ia...depinde de ritmul ei de crestere.
Eu ma duc la Echo asta seara ..asa ca abia dupa orele 21:00 cred ca voi putea sa va dau vesti proaspete. Si eu sunt curioasa daca barosanul meu si-a mai urmat cursul galopant de crestere..nu de alta da' am o burtaaaa...ca ma tot intreb daca mai incape acolo inca 5-6 sapt.
Va pupic!
34+
Bee spune:
Ana, nu-ti mai fa nervi din cauza doctorului! Fier iei din cauza ca esti putin anemica (banuiesc ca aici se cam vede lipsa de Fe: hemoglobina, hematocrit)? Si daca te apuci sa-l iei grija mare la constipatie! Pai eu cred ca bebelina ta o sa faca bine mai mult de 3200, fiindca in ultima perioada ar trebui sa ia cam 300 de g/sapt! Iar de durerile de care ma intrebai, pai le-am avut prin sapt 26: col scurt si moale (zis de doctor), dureri puternice, aproape non stop (nu contractii), mai acute la schimbare de pozitie, ridicat de jos, m-au tinut 3-4 zile. Acum aceeasi situatie, aceleasi simptome, dar ma tin deja de 3-4 zile. Nu-mi prea fac probleme, incerc doar sa stau mai linistita (de parca as putea
).
Fetele eu am gasit o reteta miraculoasa anti
! Halvaua! Eu care n-o suportam, am vazut-o la mama care tzine post. Si "am vazut-o" o zi, doua, trei, si vizitam si toaleta intr-o veselie, pana m-am prins! Pai o mananc de drag!
!E drept ca e cam grea si cam da arsuri, pt cine are probleme! Culmea e ca eu ulceroasa notorie si diagnosticata, nu prea sufar de arsuri! Cred ca o fi burta mea mai jos! Portocalele ma cam irita, dar cam atat. Hai ca fug la bantuit. Azi cumpar podoabe de brad de la Metro.
!
Bee
si Fetitza
Denisam spune:
Ana- felicitari pt bebelina,e mare si sa safie sanatoasa!
Teolinda si JG-bafta la eco si teolinda sa scapi de mincarimi-sanatate!
eu am dormit bien pina la 4.30 cand ma avut un cosmar, cred c amis e trage de la cursurile prenatale de aseara cand am vazut o nastere naturaal si una indusa cu epidurala, dar asta e, mai avem si astfel de cosmaruri.Oricum cursuriel sutn educative, desi am aconstat ca stiu destul de mult elucruri despre care ne invata, dar mai sunt exercitziile care sunt bune ca de ale aiti aduci aminte in timpul travaliului
ca si rolul partenereului.
Eu cu spatele meu,ma mai "chinui", da rmerg sa urc scariel acuma si sa fac 5 min exercitzii si apoi sa a ingrop iara in treburile de la job.
O zi buna!
Denisa
31+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
LunaNoua spune:
Fetelor, nu stiu cum e la voi la spitale, dar va spun in Brasov. Pana de curand auzeam si eu tot vorbe horor despre personalul din spitale. Dar, de cand sunt gravi am fost internata de 2 ori la maternitate. Si am fost internata fara sa ma astept, prin urmare .. fara nici un ban la mine. Personalul medical va spun ca s-a purtat UIMITOR DE FRUMOS fara sa dau nimic, nimic. Erau asa de dragute, ca ma simteam alintata ca acasa. Le-as fi dat, daca aveam, asa ca multumire, nu pentru a le cumpara atentia.
Cat despre scoruri din astea ce ziceti voi ... asa o fi in Bucuresti, unde si salariile sunt mult mai mari, dar aici, eu nu ma pregatesc decat cu 5 mili pentru cezariana. Si asa este peste puterile mele. Nu cred ca doctorii sau asistentele sa isi bata joc de tine daca nu le dai plicuri burdusite.
Si ... am si eu o parere ... sper sa nu va suparati ca o zic. Poate jignesc pe cineva si imi cer scuze de pe acum, caci nu asta imi e intentia. Parerea mea e ca prea multi bani intretin sistemul asta al mitei. Una e sa vii cu o atentie, si alta sa ii pui in mana doctorului o suma comparativa cu un salariul mare pe o luna de zile. Eu ma gandesc asa, ca 10-12 milioane sunt un salariu pe o luna de zile al unui om fericit. 600 euro ... ce sa mai zic? Nu mi se pare normal ca acesti bani sa fie pusi in buzunarul unui doctor pentru o interventie de 30 de min. Avand in vedere ca sistemul in domeniul medical nu functioneaza cum trebuie, sunt de acord cu micile atentii. Dar cat de mari sunt aceste mici atentii? Nu depinde de noi aceasta? Mie gestul de a arunca cu sume mari de bani in doctori mi se pare comparabil cu a purta la gat lanturi din alea de aur de un deget grosime, cu medalion de aur si inscriptii cu "kingul cel mai the best din parcare". Mi se pare lipsa de respect pentru banii aceia, care pana la urma sunt obtinuti cu truda. Daca ar fi castigati la loto ... "easy come...easy go", pana atunci...
Pupici, si va rog sa ma iertati. Am si eu o parere de om prost. Ignorati-o daca nu o impartasiti. Pana la urma conteaza sa trecem cu bine peste asta, sa fim si noi si bb sanatosi in intorsi bucurosi acasa.
, Deea
29+
Mai e mult pana departe ???
Pozele ale mele
T_Ioana spune:
Buna fetelor, ce e cu "febra" asta culinara???!!!
Sunt super necajita....azi trebuia sa imi monteze geamurile. La 14.30 ma suna o tanti si imi cere sa confirm adresa ca in 10 minute vin baietii. Eu super bucuroasa il sun pe Cristi si ii zic sa vina acasa ca vin baietii cu geamurile. Vine Cristi dupa 40 de minute, aia...pauza. Suna la firma si ii soune ca i-a trimis la alta lucrare si nu termina inainte de ora 20.00
Va dati seama ce nervi si pe mine si pe el, mai ales ca firma la care lucreaza Cristi si firma care ne -a facut geamurile fac parte din acelasi trust...si i-a amenintat ca ii reclama la directorul general, ca renunta la geamuri si isi ia banii, degeaba, au zis ca azi nu mai pot veni. Si uite asa stau eu cu 2 camere aproape goale, fara televizor, fara lenjerie pe pat, gandindu-ma unde sracia sa pun si eu fundu' jos, ca in celelalte 2 camere e depozit (cu ce am strans din camerele unde vom pune geamuriel!!!)
Daca nici asta nu e tara lui Papura Voda.....si nemernicii nici macar nu aveau de gand sa sune si sa anunte ca nu mai vin azi, iar Cristi isi luase liber cu mare, mare efort....acum s-a intors la serviciu ca sa poata maine sa fie acasa.....
Si cand ma gandesc ca acum se construieste fabrica nr.2 la Brasov, pai in stilul asta nu stiu ce succes vor avea....
V-am inebunit si pe voi cu problemele mele...scuze

Ioana
cu
Razvan Gabriel 35+
Pozicile mele
Samburelul
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"