Bebelusi de iulie-august 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 8
ankak spune:
Buna seara fetelor!
Eu am fost azi la dentist si am auzit acolo o veste de m-am socat : un barbat a venit la dr sa se scuze ca nu a venit la programare ca i-a murit fetita! Am facut niste ochi cit cepele ca gura o aveam deschisa deja! A spus ca la necropsie i-a gasit bronhopneumonie si fetitei i-a facut vaccinul de 4 luni iar a doua zi a murit! Dumnezeu s-o ierte!
Cred ca muream cu doctorita de git! Nenorocita!
Emaaimee multumesc din suflet pentru sfat. I-am cumparat crema de la Avene ( Trixera ) 500.000 m-a costat, da' daca trebuie...
Anca si Matei (26 august 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos
mamini spune:
Katink, e o scumpa Emma. aveai dreptate ca seamana cu tati(cind era mica mi se parea ca seamana numai cu tine), dar are si din tine ceva...
M
ankak spune:
Emaaimee, superba printesa ta cu ochi albastri! Si ce cercei delicati are!
Mada, frumoasa fata ai! Ce gene mari de manechin...In ultima poza parca e intr-o caleasca de epoca!
Anca si Matei (26 august 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos
peca spune:
quote:
Originally posted by truli-luli
Ce vreau eu sa va intreb: Pe site-urile date de voi (in engleza ca germana....ioc) cand e vorba de diversificare vorbesc direct de introducerea hranei solide la 5-6 luni. Dar cum ramane cu SUCUL de morcovi si mere despre care vorbesc fetele din Ro? Cu asta se incepe inainte de solide? de cand? E obligatoriu sau se trece direct la fructe si legume pasate? Lamuriti-ma voi ca eu sunt confuza ....
truli...de confuza ce sunt si eu am inceput sa caut...aici dr. mi-a spus cand implineste 4 luni sa incep cu borcanase.... si chiar am vrut si eu sa va intreb cand vorbiti de diversificare voi la ce va referiti? ca eu la mancarea asta gata din borcanase
ok acum ai intrebat de suc? si eu am citit aici de suc...si la ultimul control (3 luni si 2 sapt) am intrebat dr. si mi-a spus sa las sucurile deoparte....sa nu ma ating de ele....caci cica lichide(apa/suc) are nevoie cand masa e complet solida (minim 190g)....pt. sete...dar atat timp cat bb primeste cateva lingurite de mancare din borcanas si apoi restul piept/sticla nu are nevoie
asa ca prefer sa fac ceea ce mi-a recomandat....am mai explicat de ce incerc sa tin cont de sfaturile lui
peca si niko
_
peca spune:
quote:
Originally posted by emaaimeequote:
Aus anorganischen Düngemittel stammt der teilweise hohe Gehalt an Nitrat im Gemüse, z.B. in Karotten und Spinat. Bei der Aufbewahrung von angebrochenen Resten können Bakterien aus der Nahrung Nitrat in gefährliches Nitrit umwandeln. = aici este o explicatie putin chimica care ma cam depaseste mai ales ca acum nu am timp de "gandit" sa iasa chiar ce acolo de aceea se recomanda:]
peca cred ca la asta se refera:
Beets and spinach have high concentrations of naturally-occurring nitrates that can reduce the ability of the baby's hemoglobin to transport oxygen. These foods should be used in moderation or not at all until the baby reaches his first birthday.
Sfecla si spanacul(la tine e si morcovul) au o concentratie mare de nitriti care se gasesc in mod normal in aceste legume.Acestea pot reduce capacitatea hemoglobinei bb de a transporta oxigen.Aceste legume ar trebui folosite cu precautie sau deloc pana cand bebelusul implineste un an.
eu inteleg esenta...(inca sunt in stadiu de aprofundat germana, dar termenii astia medicali/tehnici....nu ma incanta) dar nu am vrut sa fac o traducere dupa "urechea" ca sa nu iasa cine stie ce prostie....si sincer nici nu mi se pare extrem de imp. eu oricum nu bag la cap toate inf. le structurez de ex: suc Nu e voie...NU are inca sete...NU stomac lui....STOP => NU SUC!
scuzati da sunt terminata de oboseala...
peca si niko
_
MONAI spune:
Katink, vazut poze cu scumpa de Emma. E tare draguta si la una din pozele de la baita i se vede pe cap o portiune cu...lipsa par, exact ca la Sara.
Oriadam, draguta printesa Daria. Eleganta si serioasa, ce mai? E o adevarata domnisoara.
Emaaimee, admirat poze si cu scufita rosie cu scufie...alba. Pare tare cumintica.
Fetele, in legatura cu diversificarea cred ca vom avea iar pareri cate stele pe cer, sa ma exprim poetic. Nu va faceti griji!!! Cum ne-au "diversificat" pe noi ai nostri, cumva o vom scoate si noi la capat. De exemplu, Peca, mie personal mi se pare mai logic-fara sa am nu stiu ce cunostiinte specializate si fara suparare, sa incep sa-i dau suc pentru ca il digera mai usor decat pe orice altceva. Emaaimee, chiar daca n-o fi avand calorii, eu sucul il dau pentru vitaminele pe care le contine-exemplu vitamina C care ajuta la fixarea Fe pe care acushica laptele meu nu il va mai asigura.
Dar, ma repet, fiecare e liber sa faca cum doreste si mai ales cum e sfatuit de medicul in care are incredere. Peace!
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
emaaimee spune:
peca-am inteles ca abia acum esti in studiu.Eu nu stiu germana si nu cred ca as reusi nici macar putin.Chestia aia s-a potrivit cu ce vroiam eu sa va zic despre nitriti si legume.
Mona-mersi.Doar pare cumintica.Chiar acum tipa nu de suparare,dar tipa sa se auda mai bine.
Si bineinteles ca fiecare face cum crede.In mod sigur.Proverb:cate capete atatea pareri.Nu suntem aici sa ne impunem una alteia absolut nimic.Asa ca peace in continuare ca pana acum
Daca intrati la copilasi de sept-oct parca acolo e un adevarat razboi cu jigniri,plecari,cereri de banari.Si asta de 2 capitole.
decu fundita
Iaca poze
deny_82 spune:
Buna!
Da Irina am primit mesajul,multumesc frumos!Azi a dormit si baiatul meu mai bine si am avut timp sa mai fac si eu cate ceva.....si ma simt tare bine.....Sper sa o tina tot asa.....Azi am primit vizita de la doctora de familie care ne cheama maine la vaccin......uuupppssss.....ma ia groaza numai cand ma gandesc..Deny si David-Andrei 02 august 2005
delia grozav spune:
Nu prea apuc sa citesc fiindca iar scrieti mult, ca pe vremuri cand eram gravidute.
Katink, La mlti ani!
Ankak, Emaimee, e greu de gasit o cauza pentru dermatita atopica. Inca e un domeniu destul de neclar in medicina. Nu e acelasi lucru cu alergodermiile care au de multe ori legatura cu alimentele alergizante. Si legatura cu astmul intr-adevar exista dar nu se face astm chiar asa usor, e doar un teren atopic si daca nu intervin trigerri alergici sau infectiosi nu apare astmul. Ati inteles ceva?.
Giana, nu e atat de importanta marimea fontanelei. Important e sa creasca perimetrul cranian in ritm corespunzator.
Nu-mi gasesc acuma carnetelul cu cifrele, dar maine o sa ti le scriu. Acuma trebuie sa il culc pe Adisor.
Ideea e ca nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Legat de diversificare. Eu inca ma documentez. Maine....sau cand apuc vreau sa va scriu si eu cate ceva din experienta mea cu Adi si ca medic. Plus ce am mai citi si eu.
O sa va dau si eu niste retete.
Sper sa ma pot tine de promisiune.
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005
monical spune:
salutare
Emaaimee- e tareee draguta Oana
Oridam - Daria e o superba
Simona - si eu am incercat linkul, dar am citit informatiile care ma vor ajuta, multumesc
Kulta - copilasi tai sunt tare scumpi
Katink - ce frumos ati crescut , e superba Emma
Alexandra ( caterina71), Alexandru(Pisicut) - La Multi Ani si sa cresteti mari iar perinti sa se bucure de voi
Upss s-a trezit Andrei
pe miine
Monical+ Andrei (03 august 2005)