Bebelusi de iulie-august 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Lory2004 spune:
Buna fetele,
Cam nepotrivita ora de intrat pe net.......dar m-am trezit si nu mai pot sa adorm... asa ca mai citesc si eu ce-ati scris.
Am gasit un site interesant despre indicii de crestere: http://www.romedic.ro/medicina/pediatrie/indici_antropometrici.htm
Ma bucur ca discutati despre diversificare. Si pe mine ma intereseaza fiindca vom incepe si noi de la 5 luni- deci cam peste 3 saptamani si suntem in perioada de informare.
Mi se pare foarte interesant ca se practica inceputul diversificarii cu legumele....si are si o explicatie logica. Multumim pentru informatii emmaaime.
Noi insa vom incepe cu suculetul de mere, morcovi, portocale...la inceput fiecare pe rand si apoi copmbinate toate 3...iar ponderea depinde de gustul fiecarui bebelus....pentru cei care prefera mai acrisor - va domina portocala, pentru cei care prefera mai dulce morcovul. Sucul am inteles ca nu inlocuieste o masa, ci se da intre mese. Chiar sunt curioasa cum o sa reactioneze Rares .
Peste un timp se poate introduce si pulpa de fructe.
Peste 2 saptamani incepem cu supa de legume : morcovi, telina, pastarnac, ardei, cartof (doctorul mi-a zis sa nu pun ceapa...sincer nu l-am intrebat de ce...) la care pot sa adaug putin ulei de masline. NU tb sa pun sare. Totul trebuie pasat. La inceput trebuie sa fie mai zemoasa..adica mai mult lichida.
Peste inca 2 saptamani vom pune si carnita (piept de pui ) la supita de legume, bineinteles totul pasat si carnita bine maruntita.
De asemenea ii mai pot da mar ras cu biscuiti, branzica degresata si iaurt natural (mi s-a recomandat Milli).
Pt. ca Rares e grasut nu ni s-au recomandat cerelale.
Si cam asta ar trebui sa fie meniul pentru 2 luni de zile.
Ce parere aveti??? Asteptam si noi pareri si alte retete de la voi.
Mai ce frumuseti de fete aveti....care mai de care...
Deh...vorbeste o mami de baietel.
Pupici
Lory si bebe Rares 15.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/loryoprea/my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
KULTA spune:
Buna dimineata, fetele.
M-a trezit Sebi cu noaptea-n cpp si acum el doarme si eu bintui.
Mamini, esti o draguta, ca intotdeauna. Da, i-a crescut perisorul si chiar am tuns-o putin acum vreo 2 saptamini.Veve a ta pica de frumoasa ce-i dar se vede treaba ca are cui semana.
Monical, sunt frumosi si multumesc lui Dumnezeu, sanatosi insa e muuuuuuuuuuult de munca atunci cind ai 2 mici.
Se pare ca lui Sebi incepe sa ii fie indeajuns lapticul de la titici iar.Mai astept cu completarea si cu diversificarea.
Mai fetelor, am acusi 3 luni de la nastere si nu mi-a venit ciclul.Mai vine oare???!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tia/Tia.jpg)
Tia spune:
Buna dimineata fetelor! In ultima vreme nu am mai avut timp sa intru pe net, am treaba la serviciu pana peste cap, sper ca nu ne-ati uitat.
Noi suntem bine, nu pot sa zic foarte bine ca ne tot luptam cu e-coli si nu scapam de ea. Desi la sumarul de urina nu apare nici o infectie urinara, totusi la urocultura e prezenta. Astazi mergem la alt medic sa mai ascultam o parere. Din cauza acestei situatii nici nu am facut vaccinul de 4 luni. Suntem la al doilea antibiotic primul n-a fost eficient
Cu diversificarea am lasat-o balta, am inceput la 4 luni cu suc de morcovi. Atata timp cat i-am dat o cantitate mica, totul a fost ok, dupa cateva zile insa, dandu-i mai mult, n-a mai vrut. Am incercat si cu suc de mere, dar nu i-a priit si am renuntat si la asta. Acum ii dam numai Milumil2 si asteptam sa termine tratamentul si mai vedem.
Am mai pus poze
Pupici la mamici si bebici
Alexandru (14 iulie 2005)
![](bibe.gif)
MONAI spune:
Salutare, gacici!
Iar am avut o noapte cumplita, Sara s-a trezit din ora in ora sa...stea cu tzitzi in gura
, asa ca nici nu mai pot judeca de oboseala. Astept sa ne cheme la vaccin zilele astea si apoi merg la pediatra la control.
Lory2004, super site-ul, ma apuc de studiu. Si schema ta de diversificare e interesanta. Chiar am cateva intrebari:
1. Cum faci branza degresata, cu lapte degresat?
2. Daca nu ti-a recomandat cereale(cred ca va fi si cazul nostru), de ce te lasa totusi biscuiti?
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
MONAI spune:
Kulta, nici mie nu mi-a venit si parca nici nu-s curioasa.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
irinabungau spune:
Kulta, ti s-a urat cu binele??? Nici eu nu vreau sa imi vina prea curand, cel putin cat alaptez...
Katink, ce studioasa este Emma, copil precoce, dom'le!!! Este o scumpa!!
Mada, am vazut-o pe Daria, este tare eleganta, ca o printesa!!!! Ce bine ca in Bucuresti gasiti asa hainutze frumoase!!! Nasa Ioanei a cautat o rochitza de botez de i-a sarit basca si nu a gasit nimic frumos...
Pupam
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/irinabungau/my_photos
Lory2004 spune:
MonaI branzica degresata o sa o prepar din lapte degresat.
Mar cu biscuite mi-a zis sa-i dau in cantitati mici si oricum sa pun o cantitate mica de biscuite. Sincera sa fiu nici eu nu am intrebat mai mult....dar fii sigura ca o sa intreb la controlul de la 5 luni.
Si eu am avut o noapte groaznica, n-am prea dormit...si e cam nasol acum ...
Kulta mi-e mi-a venit de mult timp....si stai fara grija ca o sa vina cand te astepti mai putin .....
pupici
Lory si bebe Rares 15.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/loryoprea/my_photos
Katink spune:
Buna fetele mele!
Multumim frumos pentru aprecieri! este intr-adevar o dulcica, mai ales de vreo 2 luni de cand rade foarte usor si zambeste mai mereu cand i se vorbeste
Monai, asa e, cheliuta a avut cand avea o luna, a chelit toata creasca, parca era panchista fara creasta intre timp i-a crescut parul si a inceput sa cheleasca spre ceafa, in schimb chica o are de cand a facut-o mama ei
Irinuca, chiar citeam ceva langa Emma, care se uita foarte atenta la mine si atunci i-am dat o reclama sa vada ce citesc si a apucat-o cu amandoua manutele a fost asa de caraghioasa, de fapt se poate vedea si in poza, ca tati a si sarit cu aparatul sa imortalizeze momentul
Peca, iti multumesc, am salvat link-ul intr-adevar este interesant.
Am uitat cui trebuia sa mai raspund ametita mai sunt ...
Oricum vroiam sa va spun cand aveti timp sa va uitati la pozele de la Prima luna, acolo e prima baita a Emmei la 11 zile de la nastere si apoi sa va uitati la Luna a 3-a in pozele de la baita, sa vedeti ce diferenta
Cam atata, ca e treaza si vreau sa ii fac putina gimnastica si masaj
Aaa mi-am amintit
Kulta, nici mie nu mi-a venit, si am mai bine de 3 luni jumate de la nastere... prietenei mele care alapteaza inca, i-a venit la 5 luni de la nastere. Sorei mele la fix 6 sapt. de la nastere... asa ca nu e nici o regula, am inteles de la dr. ca poate sa nici nu imi vina atata timp cat alaptez, plus ca imi spunea ca a avut mamici carora nu le-a venit deloc intre cele doua sarcini
Gata va las, fuuuuug!
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/catalina_secrieru/my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/codruta_grg/codruta_grg.jpg)
codruta_grg spune:
Pentru fetele care au facut vaccinul de 4 luni am o intrebare:
Poat fi diferenta intre vaccinul facut la 2 luni si cel de 4 luni 50 zile numai? Nu pierd sau incurc schema de vaccinare?
Mai explicit:
9 august - ne-am nascut
24 oct. - vaccinul de 2 luni
12 dec. - vaccinul de 4 luni
Nu-s prea mari diferentele intre ele?
Multumesc
Codruta & Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
irinabungau spune:
Emaimee, am vazut-o pe Bibi, arata demential!! Ce a crescut de cand nu am vazut-o!!!Si are niste ochi superbi!!
Kulta, ti-am vazut comorile, sunt tare frumusei si se pare ca se inteleg bine...
Pupam
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/irinabungau/my_photos