Mamici de noiembrie - decembrie 2005(70)
Raspunsuri - Pagina 4
gabitaco spune:
Buna burtici si mamici! Am intrat si eu un pic sa vad ce mai faceti...si vad ca v-ati pus pe nascut, nu gluma. Felicitari proaspetelor mamici si facem galerie pentru cele care trebuie sa nasca zilele acestea.Noi maine facem 39 de saptamani si vad ca bebelusa mea nu da semne ca ar vrea sa iasa...ori nu stiu eu ce sunt alea contractii... . Burtica nu a coborat si nici urma de dop gelatinos. Singura mea teama e sa nu mi se rupa apa fara sa imi dau eu seama .Vreau sa nasc normal, natural si deci nu am alceva de facut decat sa astept...am bagajelul pregatit... iar de emotii ...nu cred ca am, ori sunt eu inconstienta... ca de suntem la prima nastere si nu stim ce ne asteapta. Oricum eu abia astept sa-mi tin bebelina in brate si sper sa fie totul bine.
gabita38+++Ioana Mateea
Gandacel spune:
Buna, fetele!
Intru iar in fuga, pana ma cheama bebe...
Lavi_02, am virat spre cezariana pentru ca era in prezentatie pelviana, ceea ce de altfel se stia! Ce nu inteleg eu este de ce m-am chinuit atat, in loc sa ma fi operat mai repede. Explicatia cred ca sta in aglomeratia care a fost luni la maternitate. NIci nu m-a mai intrebat ce anestezie vreau sa fac. Stabilisem in prealabil generala, insa acum ma bucur ca a iesit fost asa.
Interesant mi se pare ca deja am cam uitat toate chinurile prin care am trecut. Imi amintesc, pot descrie, insa fara nici un fel de sentimente sau amintirea durerilor sau chinului. Eram foarte obosita, apoi nu am dormit inca doua nopti, deci in total trei nopti complet albe, care m-a extenuat, insa m-au ajutat sa am senzatia ca totul a fost un cosmar si atat.
Acum m-am trezit si totul in jur este atat de frumos, ingerasul meu rade incontinuu (cred ca este foarte fericit). Ma bucur mult ca am avut curajul sa vin cu el acasa dupa numai o zi jumate, ca ne-a recuperat extraordinar impreuna.
Poate cineva sa-mi spuna daca s-a confruntat cu problema mea? DUpa trei zile de la nastere, sunt mai schiloada la picioare, maini, umeri, etc. decat inainte de sarcina. Iar astazi, dupa numai o saptamana, nu mai am deloc burta! Adica doar o burtica de femeie normala, Cred ca in doua zile imi revin la starea burtii mele complet plate si nefeminine.. Cu toate astea, am 5 kg. mai mult decat inainte. Cum este posibil? Muschiii n-aveau cum sa se atrofieze, ca am facut treaba non-stop in sarcina, nu m-am menajat deloc, mergeam pe jos orea in sir pana in ultima zi, deci... ce se intampla? A mai patit cineva asta si in cat timp si-a revenit la aspectul normal?
joy04 spune:
ALEXANDRINA, multam de incurajare dar nu cred ca-i chiar de nastere, mai ales ca inca nu "simt" emotia nasterii...Adica multa lume imi spunea ca o sa am un feeling atunci cand se va intampla, dar eu nu am nimik...Asa ca aste[t feeling-ul...
Si mai e o chestie..nu-i f dureros inca, adica este dar suportabil
azi noapte am visat ca ma dusesem la mama la servici si a pus-o pe nu stiu ce dortora sa-mi faca o injectie. si-mi facese xilina si oxitocina, si eu ii spuneam "femeie, esti nebuna, cum sa nasc aici(adica la ploiesti!!!) ca eu ma duc acasa, saracu cristi ce o sa faca singur acolo? sa nu stie nimik de mine? plus ca la voi se da drumu acasa dupa 5 zile...in buc se da drumu la 2-3 zile maxim!!!"
Si pe urma am visat-o pe bunicamea ca-mi dadea un nr de telefon si-mi facuse cunostinta cu un dr, care facea cezariene la cerere. Si eu zziceam ca numai am nevoie..ca eu nasc in curand si natural...
Ei vedeti ce probleme am eu noaptea??????
joy + bocanila38++
EU
joy04 spune:
ANDA, cristina a ajuns acasa, a postat la nazdravani de august septembrie 2003, partial povestea nasterii.
Nici eu nu cred ca nasc...dar nici nu exclud ca in curand imi vine si mie randu'!!! Vorba aia mai am putin pana la DPN, deci nu m-ar deranja sa apara mai repejor....
Doctorul meu m-a vazut in saptamana 36 si ma mai duc tocmai saptamana viitoare la el, adica cand intru in saptamana 40...
Asa ca nu stiu ce cum si cat a coborat, doar ce simt eu ca este mult mai jos si oricum burta s-a lasat de vreo 2 saptamani...
joy + bocanila38++
EU
joy04 spune:
GANDACEl nici eu nu inteleg de ce nu te-a operat mai devreme??? Ai spus ca doctora ta a venit seara si ca ti-a zis ca nu credea ca vei naste asa repede...de ce nu te-a bagat imediat in operatie??? Adica bb-ul era in in prezentatie pelvina...nu era asa...de joaca.
Una peste alta bine ca s-a terminat cu bine.
joy + bocanila38++
EU
mamica noiembrie-decembri spune:
fetele, salutare!!!
n-am citit nimic in urma, ca nu am apucat, decat ce-ati scris joi, cand am nascut. multam pt galerie!
am vazut ca detaliile au ajuns, am modificat doar ora... 19:19 a fost cea reala, ei au rotunjit-o pe sectie.
n-am facut epidurala, am rezistat fara... comparand cele doua nasteri, nu recomand la prima sa incercati curat "natural"... dar depinde de fiecare. oricum, ca intensitate a durerii (special pt anda), pe primul loc a fost cusutul, ca xilina nu a prins deloc, apoi masajul intern... travaliul pe final... expulzia... si taietura, desi am simtit-o , nu mi s-a parut cine stie ce.
acum suntem bine si eu si bb, care doarme si mananca. noaptea trecuta a fost greu, ca andrei e bolnavior si ne-a tinut el treaz.
pt cine intreba de tevile mele... nu s-a rezolvat nimic. ba ne-au mai oprit si apa de sambata, si la mine e ca la nebuni. dar ma uit la fi-mea cat e de "roza" si-mi trece. restul nu conteaza...
sper sa recuperez cu cititul.
si pentru xandra, alinus si anemarie, ca le-am vazut pe lista!!!
ilenutza spune:
Buna mamici si gravidutze!Nu am mai avut timp sa intru pe net pana azi, cand am ramas singurica acasa!Am o zi super proasta, sper sa imi treaca!Am avut si eu probleme cu somnul doua zile si sunt fffff. rea de somn, daca nu dorm sunt zombi!
Eu am descoperit un tratament pentru insomnii:fac exercitii fizice cateva minute, aproxx. 10 si apoi cad lata si dorm neintoarsa!Incercati si voi, poate merge!
Ref.la candida, si mie mi-a aparut sapt. trecuta la examen de cultura de col, dar dr. a zis ca nu imi da ovule pentru ca este colul deschis si sa ma spal cu ceai de galbenele!
Pentru lactatie am auzit ca si ceaiul de busuioc este bun!
Am citit de propolis pentru vindecarea epiziotomiei si chiar vroiam sa va spun si eu ca face minuni la rani, va spun din proprie experienta.Oricum eu ma gandesc sa folosesc si sprey de aloe vera ca tot il avem in casa!
Ilenutza, 36++
andutzy spune:
Zi frumoasa la fete!
Multumesc tare mult fetelor ce mi-au raspuns ,lavi02-saru`mina!
Multumesc ca mi-ati trecut si mie maimutelul pe lista!!!
Dar, explicati-mi si mie : ce este cu chiuretajul de la 6 sapt!eu nu ma mai duc nicaieri....e obligatoriu?
Atena+ maimutelul Tudor
dordia2000 spune:
Bine v-am regasit mamici si burtici!!!
Am ajuns si noi acasa sambata dar pana m-am dezmeticit...a durat ceva si oricum nu am avut net pana adineauri. Felicitari tuturor mamicilor care au nascut intre timp, si va tin pumnii celor care urmeaza sa nasteti!
De povestit cum am nascut eu o sa va povestesc mai tarziu pentru ca e o poveste mai lunga si tb sa-i dau sa pape lui Stefan Cristian ca asa il cheama pe ingerasul meu.
Acum merg sa citesc din urma ca sa ma pun la curent cu noutatile! Am o gramada de intrebari sa va pun si sa va spun!
Va pup!!
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000