Bebelusi de mai-iunie 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Bina din nou.
A venit dr-ul si a consultat-o, ascultat-o , pipait-o, gadilat-o ce sa mai doar nu i-a suflat in fund, concluzia de moment: are putin rosu in gat nu e de temperatura asa mare cum a facut ea, si a zis in continuare nurofen, calpol, calciul,si picaturile de vita c si sa il sun maine si miercuri ori vine el s-o mai vada ori ma duc eu sa ne de o trimitere sa ii faca si urocultura ca se pare ca in spital i-a facut numai sumarul de urina nu si urocultura si se gandeste sa nu fie cumva o infectie urinara, il intreb de la ce poate fi si da din umeri nu o fi vruta sa-am spuna no sti Dumnezeu cu mila, acum nu are temp dar imi e groaza de noapte a si iar doarme si doarme de pe la 15:45.
Elisor - ai un inger de fata daca doarme asa. Temperatura i-o iau intai in rect si pe urma la axila pt. ca se cuibareste si maraie cu nasul intre bratul si pieptul meu si ii pun termometrul prin spate, mai precis tati ii pune. Cat despre branzica - in loc sa pui calciu cand fierbe laptele pui iaurtelul si amesteci usor si vezi ca se alege de zer.
Monu- multumim.
Oana - si bumbu se intinde sa le deguste dar o prind cand e molesita adica dupa baita, ca in rest si ea le face varza, cat de brate si la noi e la fel asa ca bratele sa tina sa sa ii poata duce.
Gusta - imi pare rau de socul vostru. Pupici si multa prudenta ca pe ei ii doare in tabla.
Pupici mamici si bbei.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Buna seara la fete si bebei,

Saru'mina mult de urari, sa fie sanatosi si cuminti cu totii.
Gabitzam LA multi ani sa fii sanatoasa, nu fi trista si eu tot atitia ani am!!!

Azi am facut vaccinul Infanrix Hexa. doctorul a zis ca e mai bine o singura intepatura. si pina acum nu a facut vad febra, si sper sa nu faca.
ne-a consultat doctorul si in git si la plamini, inima, , stetoscop UAU ce ar mai fi tras de el. cu diversificarea: introducem brinzica, iaurt si ou. brinzica si iaurtul a spus sa fie cu minim de grasime si pot sa si cumpar, sa fie COVALACT sau ALBALACT, cele de Covalact am mai luat si noua ne plac foarte mult.inca nu banane, inca nu borcanase, numai daca plecam undeva si nu avem la indemina sa gatim. suc de citrice la sfirsitul mesei. 4 zile carne de pui la prinz, 3 zile ou la prinz, o sapt. un sfert galbenus, apoi juma, 3/4 si intreg in ultima sapt. din luna.

in rest: cu slabitul; sunt de acord cu ce spunea andreaatan. nu prea stiu eu ce inseamna...morf.. da cred ca nu ne-a injurat. depinde de la organism la organism, conteaza si virsta,grupa sang. si modul de viata.

jucarii: mesajul meu anterior a aparut de la jumatate, habar nu am de ce, dar joia trecuta prin mii de chinuri am comandat jucarii din state.2 bucati, masa de la leapfrog si volanul de la VTech.si as mai fi vrut ceva de la Fischer price, dar m-am abtinut!!!! (multam newmami pt. informatia cu tarifele de transport)Amazon .com nu mai livreaza in europa, pentru cine intreba, dupa ce fac combinatii alpine cu transport, mail,prieteni, prietenii prietenilor etc, ma culc fericita copilu are jucarii. ce se intimpla vineri??????????????? am gasit jucarii VTECH si FISCHER PRICE in Bucuresti!!!!!!!!!!!!!! sa innebunesc nu alta. DAca vreti incercati Miniblu, evident ca am luat!UNAAAAAAAAAAAA!!de la Vtech! Adina te sfatuiesc daca vrei sa iei sa te duci sa te uiti sunt foarte multe si interesante. ok, sunt nebuna cu jucariile da pe bune sunt misto, sunt si educative, si sunt genul de "partener" al copilului. eu am luat titirez, e f. misto, il invata sa numere, animalute, si sunt diverse chestii la genul: cum face elefantul, apasa pe maimuta, invirte-ma, etc. genul acesta de jucarii caut, sa-i stimuleze copilului ceva.
New mami am vazut masuta de la leapfrog, eu am luat varianta mai mica, mi s-a parut o chestii super interesanta si se va juca si mai tirziu cu ea. acum il va atrage sunetul si lumina, si astea au din plin. sunt scumpe, este adevarat, da pe bune, una merita! am pus titirezul pe masuta de mincat, si asa mai ingurgiteaza ceva.

noi tot Humana cereale, tare bune, da nu se fac albastre in biberon??!!!

mai vroiam sa zic ceva dar iar am uitat
va pupam, sa aveti o noapte linistita

Matei 21.05.2005
Matei 4 luni si prietenii in parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Loreen - ai incercat sa suni pe tel, poate iti raspund si le oferi o recompensa si le pui politia pe urme, zic si eu, nasoala rau faza imi pare rau.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Stefania stai linistita ca eu sunt de la politie de-aia spuneam de politistii furati de hoti si culmea la posta unde am fost eu era cuib de hoti si o sectie de politie...Asa ca toti fraternizam...Am blocat cartela de la connex si acuma ma duc sa ma vand la turci ca sa fac rost de bani sa-mi iau alt telefon...sau poate pe centura ca nu am bani de pasaport...
Si Bianca cand era mica avea pusee de febra mare fara nici o explicatie...a facut si 40 si am facut minuni cu impachetarile... sanatate maxima Bumbutei...

Lucas nu ma lasa in ceata zi-mi si mie ce aveau de la Vtech ca mor...eu vreau un telefon de jucarie au si astia si aia de la Fisher...pe amazom ajung la 15 $ ceea ce este bine,dar ne omoara taxele...Vreau sa o rog pe cumnata sa-mi faca comanda ca sa-mi ajunga de Craciun...

Surorile

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Am ajuns si noi acasa dupa o zi de haladuiala: Obor, Billa, colega mea, Sellgros si stat afara. Nu cred ca am stat in casa toata ziua mai mult de 2 ore. Bineinteles sunt un car de nervi: in casa e dezastru, vaselele nespalate, o culme de calcat si una de intins. Si 3 pagini proaspete pe DC.
Cand am fost la colega mea mi-a dat fiica-mea o reprezentatie de mare valoare. A inceput cu rasete si zambete si a terminat in urlete. Hotara lucru a inceput sa stie de casa straina si de straini. Sau poate era doar obosita ca dupa ce am plecat a dormit in 5 minute.
Asa ca acum trebuie sa ma regrupez si sa fac tot ce nu am facut in timpul zilei. SI va rog eu nu mai scrieti in seara asta asa de mult!
Mai,dar de ce va mirati ca sunt jucarii de la Vtech in Bucuresti? Bani sa fie ca si in Selgross vazui acum.
A, si o veste buna -nu mi-a mai borat legumele si i-au tinut de foame de pe la 1 la 6
Hai va las ca o iau la picior.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Loreen, uite-te pe site-ul ce l-am pus la mesajul anterior. varuna.ro
de asta zici? http://www.varuna.ro/produse.php?v1=1&v2=3&cat=4&pag=2
daca asta e ma duc sa ma uit si iti iau.
telefon de la fischer price??? nu m-am uitat ca erau mai multe. dar eu cred ca o sa ajung sapt. asta din nou acolo, da-mi poza sa stiu ce sa caut. aveau un pian meserias, apasai pe clape cintau si se ridicau niste chipuri de floricele.
hai uite-te si daca nu e asta, trimite poza sa le-o bag in ochi.

Matei 21.05.2005
Matei 4 luni si prietenii in parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Lucas m-ai omorat cu zile...rectific ma vand la turci sa fac bani de jucarii...telefonul cu pricina este www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000067RNM/qid=1129320941/sr=1-17/ref=sr_1_17/102-9987408-2953703?v=glance&s=imaginarium" target="_blank">vtech si www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00022F0WE/qid=1132343031/br=1-12/ref=br_lf_t_12//102-9987408-2953703?v=glance&s=toys&n=283062" target="_blank">fisher
Mi-a placut laptopul bebe si sigur il iau ca mi l-a nenorocit pe-al meu...Si racheta o am in plan...am probat-o la selgros si e mortala

Bai ce teapa am luat...m-am infipt repede la comanada jucarii si-mi cre detaliile firmei...nu mai pentru firme dau astia?M-au omorat nici nu pot afla daca au pe stoc ce ma interseaza...

Surorile

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Seara buna!

In primul rand "La Multi Ani!" pentru Gabita! Sa fii sanatoasa, sa ai parte de multe bucurii, sa fii cea mai fericita mama si sotie!

Ieri ne-au scos nasii la biserica si pe zi ce trece incep sa-mi pierd increderea in preoti si mestesugurile lor. Dupa ce ne-a citit sub patrafir vre-o cinci minute a inceput sa ne dea povete... cica nu avem voie sa facem vinerea si sambata. Apoi s-a uitat la mine si m-a intrebat smechereste:"e de ajuns miresica? - daca nu, poti sa recuperezi in celelalte zile pentru vineri si sambata!". Apoi cand l-a intrebat nasa ce semnificatie are scosul finilor la biserica nici nu stia sa raspunda. Cica "buna intrebare! Stati sa ma uit in carte!....aaaa e asa, ca o binecuvantare". Asta dupa ce i-a jegmanit pe nasi in ultimul hal la cununie.
Mai intru un pic mai tarziu.....

Tina si Maya
Pozele noastre
Botez Maya
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micorint spune:

Uraaaa!!!! a iesit, in sfarsit, primul dintzisor! Era si cazul, dupa cat ne-a zapacit de cap. Nu stiam eu de ce a adormit aseara singurica in patut, fara show-ul de rigoare. Si azi dimineata, la control, zgaria ceva la deget si se vedea o liniuta alba in gingie . Dar tot n-am scapat de maraieli, acum il asteaptam pe al doilea, ca astia de obicei ies in gashca.

Mihaela, Radu Alexandru (15.06.2002) si Maria Cristina (03.05.2005)

Poze Maria Cristina 6 luni
Poze Maria Cristina 4-5luni
Poze cu copiii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Salut! Vaaaai, dar ce mult ati scris!!! Cind mai recuperez eu, ca am de citit vreo trei capitole cred. Nu am mai putut sa intru pur si simplu. Adica as mai fi putut eu, dar imi era teama ca ma uita Dumnezeu pe aici si las treaba sa o faca altii. Dar acum gata, sint libera si promit ca de miine ma apuc si de colajul promis.
Pe scurt, despre noi:
Nu am mai intrat pentru ca am avut doua saptamini grele de tot. Eu nu ma simt bine, ma doare spatele ca de obicei, doar ca un pic mai tare. Dar am niste stari de slabiciune foarte nasoale, de vreo citeva ori pe zi ma ia cu lesin de la stomac si nu mai sint in stare sa fac nimic, trebuie sa ma intind si ma odihnesc. Cel mai tare ma ingrijoreaza durerile de cap, sint foarte puternice si persistente si din cauza lor imi vine tot timpul sa vomit si am ameteli. Seamana cu o anemie foarte puternica, sora mea cea mica a fost asa toata copilaria, nu asimila deloc fierul, am inceput sa iau fier, dar tot sint ingrijorata, chiar nu stiu de ce ma simt atit de rau. Stiu ca sint obosita, nu prea dorm noaptea, ziua am tot timpul de facut multe si marunte si nu apuc sa dorm, stiu ca de vreo patru ani de zile tot nasc si alaptez... dar nici asa, parca prea rau ma simt. Ma rog, acum imi este un picut mai bine, astazi ma duc sa ma inscriu la un doctor de familie, m-am hotarit sa-mi fac toate analizele, din cap pina in picioare, ca sa vad cum stau. Pe linga raul meu am avut probleme si cu fetele. Agata a stat acasa doua satamini, m-am enervat si nu am vrut sa o mai duc la gradinita. Va spuneam acum vreo doua saptamini, cred ca in ultimul mesaj postat, ca a facut o viroza si ca o tin acasa. Ei, am dus-o la doctor si avea un inceput de otita, i-a dat antibiotic si a stat cinci zile acasa, cit timp l-a luat. Era bine, nu-i mai curgea nici nasul, asa ca am dus-o la gradinita, era intr-o joi, statea de vinerea trecuta acasa. Si cind m-am dus sa o iau am gasit-o in curte, cu geaca peste o singura bluzita, fara maieu, fara caciula, fara manusi, fara chiloti si strampi pe ea... la 2 grade si pe un vint naprasnic. Eu stiu ca Agata nu suporta sa fie imbracata, are o problema si ma scoate din sarite. Acum o imbrac, in secunda urmatoare o vad fara ciorapi, fara papuci, in tricou... si cica nu-i e frig. Dar educatoarele sint platite pentru a supraveghea copilasii, o fac foarte bine pina pe la trei ani si dupa aceea ii lasa de capul lor, ca sint mari... Eu nu zic sa-i cocoloseasca, dar nici asa, sa-i lasi sa faca cd vor ei. Asa ca Agata mea a fost la baie si pentru ca si-a udat un pic chiloteii... si-a dat jos tot de pe ea, si-a pus blugii si bluzita subtire, geaca pe deasupra si pantofii si gata... Cert este ca a racit foarte, foarte tare... ea era si pe antibiotic, deci cu organismul slabit. Vineri am dus-o la gimnastica si la patinaj, desi am vazut ca tuseste, am zis ca e vreo ramasita din viroza pe care o avusese. Iar seara a facut un pic de febra, simbata la fel... dar simbata seara a facut direct 40, tremura toata si parca avea convulsii, eu eram singura cu fetele acasa, tati era la cumparaturi... Am dezbracat-o rapid, am bagat-o in cada cu apa calduta, racind treaptat apa, i-am dat medicamente pentru febra, tot ce am avut in casa si i-am mai scazut un pic, asta era pe la 7. La 9 avea iar 40 de grade, tremura toata, batea cimpii si avea piciorusele reci... Asa ca, in 10 minute eram la Urgente. Si daca nu stiti cum e cu urgentele in Canada, hai ca va spun eu, ca am zis ca nu mai ajung niciodata pe acolo, eram deja satula de cite ore am asteptat cit a fost Agata micuta si nu am fost decit de doua ori! Deci, am ajuns acolo, a luat-o imediat la Triaj, a fost consultata si i s-a pus un prim diagnostic: inceput de pneumonie si otite la ambele urechi. I s-a dat ceva de febra, sucuri hidratante, a fost clasificata cu cod rosu, adica urgent. Si am fost trimisi in sala de asteptare spunindu-ne ca avem de asteptat vreo doua ore (si avea cod de urgenta, ca de cite ori am mai ajuns pe acolo primea cod verde sau albastru, adica non-urgent si am zis ca de asta am asteptat atit de mult, ca sint luati in ordinea codului, nu a venirii). Si am asteptat 7 ore!!! Am plecat dimineata din spital, nemincati, nedormiti, Agata a mai avut citeva puseuri de febra, a baut cred vreo doi litri de suc, transpira toata... tati statea cu bebe in masina si ma chema cind se trezea si voia tita, si atunci faceam schimb de copii. Erau vreo 50 de copii bolnavi si un singur doctor pe toata noaptea. Am avut ghinionul sa vina un copilas in coma... si asta e! Nu avea pneumonie, slava Domnului, ci doar otite si nici alea foarte, foarte grave. Si o raceala generala, incepind cu gitul si caile respiratorii si terminind cu urechile. I-a dat 10 zile de antibiotic si nu a mai pupat gradinita pina astazi. La doua ma duc sa o iau si sa o duc la doctorita ei sa vada cum sint urechile si sa o asculte la plamini. A fost destul de cumintica Agata, am facut tot felul de activitati impreuna, am cules frunze, am desenat flori, iarba, trunchi si crengi, le-am taiat si apoi am „construit“ un copac mare, mare pe perete si am lipit frunze... a iesit super!!!
Tudora e bine, a fost si ea un pic racita, adica cel mai mult m-a chinuit cu nasucul si cu sculatul noaptea ca nu putea sa respire. A luat foarte bine in greutate de cind cu diversificarea, deja ii cunosc gusturile. Nu maninca mult, dar suficient. Are o masa de fructe la 10, mar si piersica (pina acum marul i-l dadeam copt sau fiert la aburi, dar de ieri i-l dau crud; piersici intii de la borcan, apoi fierte un pic la aburi, de miine i le dau crude) cu un biscuit fara gluten. La prinz maninca piure de legume. Am inceput cu morcov, mar, apoi am adaugat cartofi, broccoli, telina, conopida, ardei, ceapa, rosie, cartofi dulci. Si am scos marul pentru ca i-l dau separat, broccoli – facea gaze, si ceapa – nu-i place. Nu m-am prins inca daca ii plac cartofii dulci, o specie de cartofi cu miezul ca de bostan si foarte dulci la gust. De asemenea, stau in aspteptare cu avocado, portocala si ananasul, nu stiu daca sa-i dau sau nu, pentru ca e rosioara seara in obraji si ziua are pielea uscata prin locurile respective. Mi-e frica de dermatita atopica. I-am dat sa suga ananas si portocala, asa cite putin si i-a placut mult de tot, mai mult decit marul si piersica. Voi le dati ananas? M-am uitat pe borcanase si nu am vazut ananas. Oricum, in afara de piersica, toate au zahar. I-as fi dat fructe de la borcanase in prima tura si apoi crude. Si seara maninca cereale: de orez, de soia cu pere si aseara i-am dat prima data de ovaz. Ii plac toate. Cantitatea de fructe, legume, cereale la o masa e in jur de 80-100 de grame, nu e foarte mult, dar le maninca cu placere. E usor constipata, dar probabil ca isi va reveni cind ii voi baga sucurile. Mai sint citeva legume de bagat (gulia, fasolea verde, verdeturi) pina la sfirsitul lunii si apoi vreau sa-i bag pieptul de pui si apoi vitel, sucurile, brinzica de vaci si galbenusul de ou. Dar zic eu ca am reusit cu diversificarea, pare ca merge bine. Altfel, a facut progrese: sta bine in fundulet, nesprijinita, spune me-me, te-te si citeodata chiar ma-ma, mai ales cind e suparata), sta in patru labe si chiar inainteaza un picut, dar cade imediat in botic. In schimb, ieri s-a ridicat in genunchi la marginea patutului si de atunci numai asa sta si daca o ajut se ridica in picioare si se tine atit de tantosa... nici nu mai vrea sa se se aseze inapoi, ar sta numai in picioare daca as lasa-o. Macar atit, ca in rest numai belele.
Cu scolile Agatei am dat-o in bara, am stat numai pe drumuri vreo saptamina, pe la porti deschise si, in concluzie, nu stiu unde va merge din toamna viitoare, pentru ca la cele mai bunute la care am fost acum nu pot sa o dau... nu stie franceza. Chiar daca o intelege zic eu destul de bine, nu o vorbeste cursiv cum vorbeste engleza (sau romana). Asta e, m-am resemnat, va merge la o clasa de accueuil (adica una de primire, unde ii invata franceza) si apoi la una obisnuita. Va avea oricum un avantaj, pentru ca este deja vorbitoare de engleza (si de romana) si va invata destul de repede a treia limba. Si cum anul asta ma chinui sa o duc pe la activitati frantuzesti, ca sa se acomodeze cu franceza, la anul o voi duce la activitati englezesti, ca sa nu-si piarda engleza. Cu romana i tragem tare acasa, ca sa vorbeasca deocamdata corect, si cind va fi timpul, sa o citeasca si sa o scrie la fel. Ah, dar nu v-am spus de ce ma chinui atit de mult cu scolile: Quebec-ul este bilingv, ai nevoie si de franceza si de engleza in egala masura. Dar franceza este limba oficiala, asa ca limba de predare in scolile publice este franceza. Agata este la o gradinita englezeasca, unde educatoarele le vorbesc si in franceza, pentru ca nu am gasit loc la una frantuzeasca si apoi ne-am indragosit de gradinita aceasta, si Tudora va merge tot aici. Bani de scoala privata nu avem, asa ca...
Ah, si partea buna a nebuniei din ultimele doua saptamini este ca am slabit 5 kilograme, de la 83 am ajuns la 78. Sper sa nu le pun la loc!
Ei, gata, ca am scris un roman, daca nu am mai intrat de mult! Abia astept sa va citesc in seara asta, nu mai stiu ce faceti, sper ca sinteti bine! Atit am vazut, ca a fost ziua lui Gabitzam, La multi ani, Gabi! Si ca are 38 de ani, asa cum voi face si eu la toamna. Gata, ma duc sa-i dau sa pape piticului si apoi plec sa o iau pe Agata si iar pe la doctori.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput