Bebelusi de mai-iunie 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Vin sa adaug si eu cate ceva la ce a spus Nelia despre serviciile de Urgenta in Canada. Nascusem de o saptamana cand am avut o hemoragie groaznica si cu cheaguri cat pumnu. Si merg eu la urgenta cu cupilul dupa mine. Va puteti imagina ca am asteptat cu sangele siroid si cu copilul in brate si plangand in mediul ala plin de virusi aproape 7 ore. Si cand am ajuns sa vad un doctor imi spun inocenti ca la eco tre sa merg a doua zi ca ei nu au ecograf la Urgente. Va puteti imagina asta? Ei eu aveam de fapt resturi placentare infectate si noroc cu organismul meu bun ca am eliminat ca de grija lor azi eram fara uter.

Olga
Pozele lui Tony
Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Vad ca vorbiti de jucarii in draci, care mai de care mai smecheroasa si scumpa, evident.
Loreen uite ce jucarie am descoperit ca am in batatura si habar n-aveam aici sau aici
Lasa ca apartamentul tau pus la punct face toti banii.
Pai tu ar trebui sa le stii toate smecheriile astora care-si baga mana pe unde nu trebuie.
Am zis ceva de program facut Biancai? De cand am intrat pe usa, la 19 imi tipa-n cap. E mancata, schimbata, jucata si ea da-i si tipa sa-si auda vocea, cred.
A inceput sa se traga si ea de nadragi, adicatelea isi ridica piciorele in sus si se tine cu mainile de pantaloni - un progres. Apoi dirijeaza toata ziua circulatia aerului si-si da cu mainile de pamant - alt progres, zic eu.
Apoi isi face nervi - alt progres, isi ridica fundul si da-i intoarcere, dar nu putem trece de mana proptea. Nu-i nimic ca ne-am programat miercuri la neurologie infantila. E super policlinica (de fapt pot sa-i spun policlinuta, ca e mica dar inzestrata), model italian, e la un pas de casa si sunt fericita ca doctoreasa are contract cu casa si nu ne mai jupoaie si nici nu mai strabat orasul pana la aia de stat.
Noapte buna si voua si noua!

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am intrat asa va spun ca fetita mea iubeste parchetul! Numai acolo e fericita! I-am pus o patura, am pus o saltea, are patut, are tarc, are paturi... dar fericita este numai pe parchet. Acolo nu mai are nici o problema, nici jucarii nu-i mai trebuie. Dar am avut apoi mesajul Olgai si voiam sa va spun ca, daca aveti chef de ascultat sau citit povesti de groaza... intrebati-ne si va povestim despre ce se petrece la Urgente pe la spitalele canadiene! Nu tot sistemul medical e la fel, daca nu ajungi la Urgente nu-l cunosti. Problema este ca dupa ora 17 sau maxim 20 nu mai gasesti nici o clinica deschisa si esti nevoit sa te duci la spital, la Urgente, unde efectiv e bataie de joc.
Asa, voiam sa va mai spun ca saptamina trecuta a fost si saptamina in care pun in pagina ziarul la care lucrez, deci alt balamuc. Dar partea buna este ca am mai citit presa staina si romaneasca. Uite ce am gasit, vi-l postez sa-l cititi, poate va ajuta sa va restabiliti un pic prioritatile, cele care au nevoie sa faca asta:

"Despre frumusetea pierduta a vietii" - editorial de Andrei Plesu
Daca ma gândesc bine, reprosul esential pe care îl am de facut tarii si vremurilor este ca ma împiedica sa ma bucur de frumusetea vietii. Din când în când, îmi dau seama ca traiesc într-o lume fara cer, fara copaci si gradini, fara extaze bucolice, fara ape, pajisti si nori.
Am uitat misterul adânc al noptii, radicalitatea amiezii, racorile cosmice ale amurgului. Nu mai vad pasarile, nu mai adulmec mirosul prafos si umed al furtunii, nu mai percep, asfixiat de emotie, miracolul ploii si al stelelor. Nu mai privesc în sus, nu mai am organ pentru parfumuri si adieri. Fosnetul frunzelor uscate, transluciditatea nocturna a lacurilor, sunetul indescifrabil al serii, iarba, padurea, vitele, orizontul tulbure al câmpiei, colina cordiala si muntele ascetic nu mai fac de mult parte din peisajul meu cotidian, din echilibrul igienic al vietii mele launtrice. Nu mai am timp pentru prietenie, pentru taclaua voioasa, pentru cheful asezat.
Sunt ocupat. Sunt grabit. Sunt iritat, hartuit, coplesit de lehamite. Am o existenta de ghiseu: mi se cer servicii, mi se fac comenzi, mi se solicita interventii, sfaturi si complicitati. Am devenit mizantrop. Doua treimi din metabolismul meu mental se epuizeaza în nervi de conjunctura, agenda mea zilnica e un inventar de urgente minore. Gândesc pe sponci, stimulat de provocari meschine. Îmi încep ziua apoplectic, înjurând "situatiunea": gropile din drum, moravurile soferilor autohtoni, caldura (sau frigul), praful (sau noroiul), morala politicienilor, gramatica gazetarilor, modele ideologice, cacofoniile noii arhitecturi, demagogia, coruptia, bezmeticia tranzitiei. Abia daca mai înregistrez desenul ametitor al câte unei siluete feminine, inocenta vreunui surâs, farmecul tacut al câte unui colt de strada.
Am ajuns sa ma comport ca si cum Hrebenciuc si Cozmanca, Sechelariu si Vanghelie, Ciorbea si Mihaela Tatu, Andreea Marin si Adrian Nastase, Constantinescu si Agathon, Talpes si Garcea ar exista cu adevarat.
Colectionez antipatii si prilejuri de insatisfactie. Scriu despre mizerii si maruntisuri. Bomban toata ziua, mi-am pierdut încrederea în virtutile natiei si soarta tarii, în rostul lumii. Am un portret tot mai greu digerabil. Patriotii de parada m-au trecut la tradatori, neoliberalii la conservatori, postmodernistii la elitisti. Batrânilor le apar frivol, tinerilor - reactionar. Una peste alta, mi-am pierdut buna dispozitie, elanul, jubilatia. Nu mai am ragazuri fertile, reverii, autenticitati.
Ma misc, de dimineata pana seara, într-un univers artificial, agitat, infectat de trivialitate. Apetitul vital a devenit anemic, placerea de a fi si-a pierdut amplitudinea si suculenta. Respir crispat si pripit, ca într-o etuva. Când cineva trece printr-o asemenea criza de vina e, în primul rând, umoarea proprie. Te poti acuza ca ai consimtit în prea mare masura imediatului, ca nu stii sa-ti dozezi timpul si afectele, ca nu mai deosebesti între esential si accesoriu, ca, în sfârsit, ai scos din calculul zilnic valorile zenitale. Dar nu se poate trece cu vederea nici ambianta toxica a momentului si a veacului.
Suntem napaditi de probleme secunde. Avem preocupari de mâna a doua, avem conducatori de mâna a doua, traim sub presiunea multipla a necesitatii. Ni se ofera texte mediocre, show-uri de prost-gust, conditii de viata umilitoare.
Am ajuns sa nu mai avem simturi, idei, imaginatie. Ne-am urâtit, ne-am înstrainat cu totul de simplitatea polifonica a lumii, de pasiunea vietii depline. Nu mai avem puterea de a admira si de a lauda, cu o genuina evlavie, splendoarea Creatiei, vazduhul, marile, pamântul si oamenii.
Suntem turmentati si sumbri. Abia daca ne mai putem suporta. Exista, pentru acest derapaj primejdios, o terapie plauzibila? Da, cu conditia sa ne dam seama de gravitatea primejdiei. Cu conditia sa impunem atentiei noastre zilnice alte prioritati si alte orizonturi.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Elisor m-ai terminat definitiv cu jucaria ta din batatura...Vreau si eu...Iar cu apartamentul zau daca mai stiu ce sa cred...cand va fi gata va arat poze sa vedeti pentru ce m-am chinuit atatea luni...

Nelia bine ai revenit....desi imi pare tare rau sa aud ca aveti sanatatea subrezita...a noastra ca a noastra ca inghitim vreo trei hapuri si cinci buline si ne revenim dar astia mici chinuie tare si noi pe langa ei...Iar cu sistemul sanitar ce sa zic...de toata jena...la noi se moare cu zile daca nu ai bani,iar cand dispui poti sa te duci la orice ora din zi si din noapte si sa primesti niste diagnostice care mai de care mai bizare...Dar ideea este ca poti merge si uneori cateva secunde conteaza enorm...o stiu prea bine...
Cred ca toate ne cunoastem prioritile insa nu poti sa nu te lasi coplesit de nevoi,neajunsuri sau dureri,macar pentru o clipa ca in secunda urmatoare sa-ti pot aduna toate puterile pentru a te ridica de jos si a pleca mai departe...Frumos editorial,placut ochilor si melodios mintii...

Uitasem sa va spun azi ca Delia a mancat musacaua facuta de ma-sa...imi spunea femeia ca nu mai reusea sa-i dea in gurita asa viteza avea...de cand ii dau romergan cu B complex a traznit-o foamea,sa nu o deochi...Pai daca papa asa ma pot infige la meniuri mai elaborioase,niste ciorbite sau tocanite...Vreau sa-i dau fasole verde,un pic de mazare...maine ii fac orez sarbesc...

Ca sar de la una la alta...ma gandeam zilele astea de unde ahtierea mea dupa jucarii...pai cand eram copil nu am avut,odata pentru ca nu prea erau pe vremea mea si apoi ai mei parinti nu considerau necesar sa ia prea multe...ma multumeam cu ce-mi ramanea de la fratele meu...asa ca acum mai mult iau jucarii pentru mine...cu gandul ca se va juca Delia...

Hai o noapte buna va doresc...cu mai mult somn...

Surorile,citim povesti,calare pe situatie

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

GABITZA,multa sanatate,fericire si tot ceea ce iti doresti alaturi de sot si pitic.
Elisor,eu ii dau lui Cris gris de la Humana cu vanilie,e atit de bun incit imi vine si mie sa maninc.
Androix,cum e cu dieta 2-2-2,merge?.Vezi rezultate ca eu mai nou stagnez cu Monti.
Moamaaa,ce de torturi ati facut,care mai de care,las ca de mos Nicolae fac si eu tort,oricum am invitati,asa ca trebuie sa fac un meniu misto,inclusiv un tort.De Craciun si Rev. ne-am gindit sa mergem in Egipt,asa ca o sa sarbatorim un pic si Craciunul de mos Nicolae.

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna tuturor!

Gabitzam, la multi ani!

Sanatate bebeilor si copilasilor bolnaviori!

Stefan parca e mai bine, dar tuseste in continuare si ii curge nasucul.

Eu sunt f. f. obosita, am ajuns sa dorm f. putin. Ma uit in oglinda si parca am imbatranit cu 10 ani.

Cam atat pt. azi. Nu am citit decat putin din ultima pagina.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

La multi ani gabi!Sa fii sanatoasa si la punga grasa..Eu nu vreau nimic virtual...in schimb dsaca poti , trimitemi si mie soric, ca mi-e o pofta mama mama..Asa, noi suntem mai bine, vad ca iau mai trecut bubitele, pe fata are pielea uscata rau, si pe picioruse, de nu stiu cu ce sa ii mai dau..am incercat cu capsule pure de vitamina E, leam spart si am unso cu ce era inauntru..nimic special..dar tot incerc..Pe cap o spal cu musetel, ca are si acolo bubite, si o mananca..Off, macar doarme noaptea..a se intelege, sculat sa manance , si fatait pana vine mami langa ea...
Kitty si restul canadiencelor-M-am lamurit si eu cu urgentele astea..am asteptat 8 ore zilele trecute sa ma vada un doctor pt bubitele ei, bine inteleg ca erau alte prioritati, de exemplu, supradoza de droguri si alte.urgente Parca prefer Romania, unde daiu spaga si intri repede..dar macar au televizoare, si ne-am uitat la shrek si micuta sirena..Cat despre doctorita mea, o schimb la anu, ca mi-a ajuns..mereu e pe fuga, si mi-a prescris medicamente de om mare pt ea..bine ca m-am dus la urgente si am vorbit cu alt doctor
Laura-da? chiar s-a schimbat?hmmm...de abia astept sa vad despre ce vorbesti..Si Fonzi tot acolo e zici..imi luam shaowrma de acolo..Dar cea mai buna este tot de la Dristor...cum ajung in Ro acolo ma opresc..si pateuri cu branza..
Cat despre naster, a mea a fost naturala-naturala, fara nimic, ca mie imi este frica de Epidural, asa ca am preferat sa rabd ..si am avut ruptura doar 2 cm...nici nu am simtit cand m-am rupt, ca ma dureau toate..Dusul a ajutat mult cu durerile, dar deh, nu am putut sa stau forever in dus ca eram la perfuzi..
Sper ca nu am batut prea mult campii...
P,S Gusta mama , chiar ca parca trag toate la tine..Eu iti urez sanatate si stai out of trouble..Slava Domnului cxa sunteti ok..pupici

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

Ia uitativa la gagica mea ce smekera este:http://pg.photos.yahoo.com/ph/boobooricu2004/detail?.dir=/3829&.dnm=312escd.jpg&.src=ph
Si aici, ca tot era vorba de citit...http://pg.photos.yahoo.com/ph/boobooricu2004/detail?.dir=/3829&.dnm=5e5ascd.jpg&.src=ph
Loreen-s-a facut top in "clubul nurorilor"si a iesit soacra ta pe locul 2 in topul soacrelor

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Neata, fetelor.
La mine pe deal e o zapada, merg la 10 cu Thomas la sanius.
Va amintit de roast beeful pe care l-am lasat balta ieri ca Thomas necesita racorire la -1 afara? A iesit de numa-numa. E super, va invit si pe voi la o halca...Nu are calorii, numai vreo 100 si ceva pe suta de grame.
Gusta, ma bucur ca nu ati patit nimic grav. Asta din partea unei persoane lovite de doua ori de masina, bine ca nu era Thomas nici in proiect atunci, dar nici nu vreau sa ma gandesc ce as face daca un idiot ar ameninta viata lui Ingeru'.
Ca iar face pe figurina cu talente acuma, dar nu il baga nimeni in pace...
Apropo, figura de Thomas a dormit f. bine azi-noapte, numai la 5 m-a chemat sa-l invelesc. Nu stiu cum de am avut asa noroc, voi respecta programul de ieri cat de mult pot... sa-mi iasa la fel cu dormitul....

Mergem la sanius. Mergem la sanius. Vad eu cum incap pe saniuta aia si cu imensul in brate.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Neatza...

La multi ani pentru baietii Alex a lu' beatriced si Stefan a lu' Alina sa fie sanatosi pentru jumatea de an implinita,dar si pentru junioarele Daria a lu' Mickkky si Ana a Ioanei...fetele hai fuguta,fuguta faceti-va frumoase si hai sa prindeti baietii din urma...

Boobooricu daca se dau si premii in bani fi sigura ca vine prima nenorocita...

Lucas nu ma uita cu Vtech-ul...Le-am trimis astora e-mail sa-i intreb daca dau jucarii si pentru persoane fizice,comanada mea nefiind deloc neglijabila material,dar exact stilul romanesc n-ai sa vezi raspuns...M-ar interesa daca au pe stoc "laptopul" si "primii pasi"...Raman datoare pana la capat...

Surorile,citim povesti,calare pe situatie

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput