Mamici de mai-iunie 2006 (12)
Raspunsuri - Pagina 9
Si bv spune:
Intervin si eu pentru strigare!
Magghyc, ce-i cu tine de nu mai intri deloc pe la noi? Vrem sa stim despre voi!
Cypocs, te inteleg ca n-ai inteles... dupa atatea variante cate exista... si eu as fi in ceata, dar incerc sa ma las pe mana doctorului meu, care e un dragut! ![]()
Ama_kaly, m-ai speriat! sa tina greturile pana in sapt. 17? ![]()
Eu vreau sa-mi treaca, sa pot bea apa, caci acum nici nu pot s-o vad si stiu ca nu este bine. Voi puteti bea apa? In plus n-am chef de nimic, sa ma creia o pauzasc, sa am grija de mine... cu greturile astea n-am chef chiar de nimic!
Va pup pe toate!
Simona
12+
http://community.webshots.com/user/simonarotaru
july_g spune:
Carmina, nu te speria iubita! Stai linistita ca iti faci rau.nu pot sa cred ca in tot Bucurestiul nu o sa gasesti un echograf care sa te linisteasca.Din cate stiu eu, nu trebuie neaparat ca medicul care iti supravegheaza sarcina sa fie si cel care iti face echografia. Mergi si te linistesti sau la urmatoarea intrevedere il intrebi. Tu si bebe sunteti bine asta e ce conteaza. Sper ca nu am fost eu cea care te-a speriat. Si daca da, iarta-ma te rog.
Alia, unde ti-ai facut triplu test?
Restul fetelor un mare pup!
Si bv spune:
nu stiua ce s-a-ntamplat in mesajul anterior, ca am vrut sa scriu creia o pauzasc (sa ma dau cu crema) si a iesit ce-a iesit. poate e vorba de continutul cuvantului, o fi ceva automat? ![]()
Fetelor care aveti greturi, puteti bea apa 2l pe zi? ca eu abia daca beau un pahar... ![]()
July_g, ce draguta esti ca ne vizitezi mereu!
asteptam niste vesti; in curand, sper! ![]()
Simona
12+
http://community.webshots.com/user/simonarotaru
cypocs spune:
JULY, triplul test il fac la ROMAR , 650 000 costa.Problema e ca greu o sa gasesti pe cineva sa-l citesca .Se uita toti ca mata-n calendar.
ALIA
DianaR spune:
Oh, burtici dragi se vede ca suntem gravidute, asa agitate si vesnic ingrijorate... Acum stau si ma gandesc asa eram si eu la prima sarcina, si da cred ca asa eram. Acum la a 2-a m-am mai calmat sunt mult mai linistita am si primul prunc care imi ocupa destul timpul sa uit de burtica... Dragele de voi, mor de drag cand citesc...
Carmina, sunt convinsa ca daca ar fi fost vreo problema medicul ti-am fi spus. Probabil nu a considerat necesar sa-ti zica translucenta nucala ca nu i-a trecut prin cap ca stii ce-i aia si ca te intereseaza. Dar daca tu nu te simti bine cu medicul tau, schimba-l draga mea, sunt convins ca fetele din Buc te vor ajuta sa-ti gasesti altul...
Irinel tinem pumnii maine de o fetita!
Adib, se vede ca esti barbat si nu esti graviduta..
. I-ai dat un raspuns f. rational Carminei. E bine sa avem pe cineva mai putin purtat de sentimente pe aici!
Ralucutza, succes la eco!
Noi suntem bine, burtica mea creste incet, incet. Greturile aproape ca nu mai sunt si e mult mai bine asa... La Vladut am avut greturi pana pe la 18 saptamani... Si tenul mi-e altfel, frumos, catifelat, la Vladut era gras si plin, plin de cosuri, groaznic... O fi fetita? Ioi ca bine ar fii!
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (13+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
gabi25 spune:
CARMINA, mamica nu te stresa. Uite eu si la prima sarcina si acum merg la doi medici. Doctorita la care merg aici......ma rog, nu e chiar la zi cu multe, dar merg pentru ca e aici in oras, e gratis si la cat sunt eu de nebuna o vizitez in fiaecare saptamana cu lista de intrebari si nelamuriri.....si nu are ce face cu mine. La ea oricum trebuie sa merg pentru ca in caz de ceva doar ea imi da medical sau ma tine sub observatie in maternitate. Dar eu cum sunt Toma Necrediciosul, ca sa stiu ca totul e cum trebuie am cautat un medic in care sa am mare incredere, la prima sarcina in Iasi, acum din motive financiare mai aproape la vreo 40 de km de noi. Acolo doctorita are mai multa experienta, sotul ei face ecograful si fiind totul pe bani, ma informeaza mai bine.
Asa ca fara nici o jena cauta un medic care sa te multumeasca. Cand eram insarcinata cu Rares am colindat prin Iasi la vreo 5 cabinete de ginecologie pana am fost multumita, si crede-ma ca peste tot m-au consultat
mi se acrise de masa aia :))
E foarte important sa iesi de la medic cu toate raspunsurile date, eu una ma stresez la maxim daca nu e asa si gandeste-te ca sunt la a doua sarcina.
Apropo de greturi si baut apa, eu de obicei beau foarte multe lichide, dar acum bebe nu ma prea lasa, toate mi se pare ca au un gust ingrozitor. De putin timp ma impac putin mai bine cu apa minerala si cu unele sucuri naturale. Greturi mai am.....doar ca nu mai alerg la baie, dar sunt destul de enervante.
Asteptam vesti si pozici!!!!
13+
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
Darria spune:
quote:
Originally posted by carminabulina
Da Darrianu am o fisa pt copilul meu. Poate trebuia sa fac si niste cursuri de citire a ecografului si nu am aflat inca?!15 fix

Daca te-am suparat iertare, nu am intentionat asta ci sa explic ce intrebasei, doar ca la explicatii stau cam prost.
iar nu am explicat: medicul trebuie sa-ti dea la fiecare eco cate o fisa cu masuratorile bebelusului sau sa le spuna. Medicul meu as procedeaza, am de la fiecare eco cate o fisa. Daca schimbi medicul nu trebuie sa dai explicatii, spui foarte simplu ca ai fost la un alt medic(sa nu creada ca nu ai intrat in nici un cabinet pana acum), nu vrei sa dai nume si nici nu faci comentarii - o sa-si dea seama ca ai fost nemultumita si nu te intreaba nimic. De ce sa dai explicatii, eu una nu dau sau mai bine spus nu mai dau decat daca vreau.
Uite nici eu nu am nr. de tel al medicului, nu l-am cerut dar am inteles de la unele paciente ca nu-l da. Nu-i nici o problema, in caz de urgenta merg la spital si de acolo o anunta. Nici eu nu o intreb de la a-z ca ar insemna sa consum din timpul celorlalte paciente(nici mie nu-mi place sa astept), ma informez de unde pot: de la voi, de pe net, de la alte mamici. Intreb daca totul este in regula cu bebe si cu garsoniera si atat ca altfel ar insemna sa-mi predea cursuri de medicina.
Editare: apa puteam sa beau si inainte sa iau pastilute pt. greata, chiar daca o parte o dadeam afara, mai retineam eu ceva.
12(+) de la concepere
ama_kaly spune:
Simona dar n-am vrut sa te sperii..nu e neaparat sa ai greturi la fel ca mine pana in sapt 17.Dar la mine acum nu mai sunt suparatoare ca se intampla sa am o data la o saptamana,doua intr-o dimineata si imi trece repede nu mai e ca in primele luni cand aveam greturi continuu.Asa ca stai linistita ca vor trece..cu apa nici eu nu ma omor si nu prea beau nici acum cand au cam disparut greturile..in schimb beau lapte foarte mult.Dar inainte nici lapte nu puteam sa beau din cauza greturilor..lasa ca o sa fie bine,o sa treci de perioada asta!
july vrem vestea cea mare..ati nceput sa lucrati la bebe?![]()
poze mami si bebe:
http://community.webshots.com/photo/481016601/509756865DWVoeYio
17+ si
Seby
magghyc spune:
buna gasca de burtici,
parca la 12 saptamani se facea dublul test, si la 14-16 triplu test? eu asa stiam..
Anyway, eu fac triplu de abia la 14 saptamani.
Si_bv, suntem bine, frumusico!
BB creste frumos (l-am vazut azi ff scurt la eco) dar ne chinuie contractiile rau.
Cypocs, eu stiam ca rezultatul de laa triplu test il da un soft, asdica e un program care coreleaza eco, testul de sange, varsta mamei si spune dupa aia daca e alba sau neagra...evident, rezultatul final e tot statistic!
Recunosc ca si eu mi-am pus problema de cateva ori ce as face daca bb ar avea ceva. Dar mie imi spune ecografista ca oricum sunt caz de cercetare medicala si ca asteapta referinte dupa nastere si multumiri pt efortul de echipa
, asa ca, vorba lui Cypocs, chiar am cu ce-mi bate capul! Realmente vorbind...
De exemplu, ce fac cu contractiile astea caa omoara (No-spa-ul e 'fuma' de mult la mine...
Sanatate maxima, asteptam poze noi!
Magg
12+
magghyc spune:
triplul test nu inseamna valorile celor trei (AFP, E3 si hCG) ci reprezinta un risc exprimat ca un raport. toate datele (valorile sanguine ale E3, hCG si AFP, biometria fetala, translucenta nucala, varsta mamei, etc.) se introduc intr-un soft si acesta da valoarea acelui raport. acesta este triplul test.
...e un raspuns al doctorului Tutunaru de pe reclama
Nu am copiat totul fiindca nu era relevanta intrebarea pacientei. Si cu ocazia asta am priceput si io de ce se numeste 'triplu test'![]()