Mamici de mai-iunie 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

carminabulina: faldul nucal(pliul nucal, pliul occipital) este pliul cutanat de la ceafa si nu tb. sa depaseasca 3 mm(grosimea, parca). Doar atat stiu.
Capusorul a fost masurat cam in felul urmator: pe lungime si apoi pe latime, luand in calcul ca strumful nu statea confortabil, deh garsoniera are confortul redus, statea un pic indoit.
Asa cum ti-au spus si fetele schimba si medicul si ecograful. Chiar daca nu intrebi tu la masuratori trebuie sa-ti explice. Sa inteleg ca nu ai o fisa cu masuratorile bebelui.
Medicul mi-a spus ca eco de la 11-12 saptamani este ft. importanta pt. bebe. Imi explica ce face, mai ales ca fiind la prima sarcina imi cam "prind urechile"
cypocs: nu mai iau acid folic pt. ca iau Materna care are si acid folic, intr-o concentratie mai mica, adevarat.

Mamici care astazi mergeti iarasi la medci: va asteptam sa veniti cu pe chip

12(+) de la concepere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Cypocs, translucenta nucala a iesit f. bine, tin minte doar ca mi-a spus ca valoarea e mica, parca 2 mm. Apoi m-a trimis sa fac in aceeasi zi un test de sange(testul combinat), care impreuna cu translucenta nucala iti da date mai sigure despre starea bebelusului. nu era obligatoriu, dar eu am vrut sa-l fac. costa 2 mil. sper ca te-am lamurit.

Simona 12+

http://community.webshots.com/user/simonarotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Simona multam mult de tot..inca mai raman datoare cu pozele de la cununie dar m-am gandit pana le pun pe alea macar pe asta s-o pun ca am tot amanat..
Greturi mai am si eu cateodata si acum in sapt 17 se mai raresc si eu am avut impresia ca am scapat dar tot mai persista foarte rar ce-i drept.Bafta s scapi de ele cat mai repede ca stiu cat de afurisite sunt!Irinel bebe se simte foarte rar si atat de incet ca nici nu stiu daca e el..eu astept piciorusele mai zdravene ca asa daca ma amagesc degeaba si nu e bebe?nu stiu ce sa cred..Dar am inteles ca de pe la 20sapt se poate simti mai clar si atunci voi sti daca a fost bebe acum in functie de senzatia pe care o voi avea.Hai ca asteptam sa aflam daca e fetita sau baietel!! Va pupic!!Fetelor care mergeti la eco multa bafta si sa veniti cu pozici!
poze mami si bebe:
http://community.webshots.com/photo/481016601/509756865DWVoeY
io17+ si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Fetelor plang de 2 ore in continuu si nu ma pot calma, plang de nervi, de ciuda...doar daca as putea da timpul inapoi m-as mai calma. M-am informat in ce priveste conceptia si sarcina, ce teste trebuie sa fac, ca eco, cand anume dar degeaba, se pare. Sunt insarcinata in 15s si se pare ca nu stiu nimic despre bble meu. Da Darrianu am o fisa pt copilul meu. Poate trebuia sa fac si niste cursuri de citire a ecografului si nu am aflat inca?!
Stiu ca sunt fete pe forum care stiu la ce dr, merg eu si nu prea sunt de acord cu mine cand vb asa despre el, ca cica este un om bun. Eu nu neg ca nu ar fi dar eu am nevoie acum de un MEDIC bun, ca de oameni buni nu duc lipsa.
Acum ce sa fac? Sa schimb medicul ziceti voi. Dar daca ma duc la altul ala nu o sa ma certe ca nu am nici o info despre bb? Ca nu pot sa-i zic ca sarcina mi-a fost urmarita de alt dr. care nu s-a sinchisit sa scrie nicaieri ceva. Si stit de ce nu pot? Pt. ca ei se apara intre ei si doar pacientul este nebun.
Ah nu mai pot de nervi, imi vine sa urluu. Pe deasupra eu nu am nici un nr. de telefon, daca doamne fereste se intampla ceva eu nu am de unde sa-l iau, ca la cabinetul particular merge doar o data pe saptamana si doar atunci pot sa-l sun...dar nici nu se pune problema sa ma primeasca ca este foarte aglomerat....
15 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Si Raalucutza hai mai repede de la doctor ca nu mai am rabdare sa aud vesti ....bineinteles bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

carminabulina
stai linistita fetito
pe bunica n-a asisitat-o nici un doctor. Si uite ca se naste a treia generatie de copii sanatosi. Pacat ca doctorul nu-ti da informatii. Asta nu inseamna ca trebuie sa te panichezi in halul asta.
Daca doresti sa-ti schimbi doctorul, daca cel nou iti reproseza ceva e un bou (pardon de expresie). Poate sa-si preia treaba fara a sti ce a constatat altul pina acum. Doar are imaginea completa a sarcinii pe eco.Poate aprecia starea ta actuala, ceea ce conteaza.
Ca nu ai un numar de telefon, iar nu cred ca e o problema. Sti unde e maternitatea? In caz de nevoie (FEREASCA DUMNEZEU) mergi direct acolo, la urgente. Deci si asta e o problema rezolvabila.
deci nu mai fi disperata. nu ai voie!!!
Calma, cauta un doctor care sa te multumeasca si nu mai lua ca litera de lege ce scriem fiecare pe aici. Sotie mea merge la o dr nu foarte renumita. cu toate acestea avem incredere in ea. nici nu ne intereseaza ce noteaza, daca noteaza, cind noteaza.Daca spune ca totul e OK inseamna ca asa e. Daca ti-ar povesti de toate masuratorile si alte cele, ce ai sti sa faci? nimic. nu sti sa le interpretezi.
fi vesela si nu baga in seama toate prostiile

adi si ela 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

CARMINABULINA, calmeaza-te !!!Ce ai patit .?Schimba doctorul daca asta te face sa te simti mai sigura .Nici unul nu te va refuza acum la 15 saptamani .Si mie mi se pare normal sa ai un nr de telefon ,Nu cred ca ai pretentii exagerate .Oricum de dezamagiri tot o sa ai parte din partea doctorilor .Trebuie sa-i intrebi tu ce si cum .Stiu ca nu-i corect , dar se poate si mai rau .Nu mai plange ca-i faci rau lui bebe..Problema e si ca noi stim prea multe .Ei nici nu prefera astfel de paciente(unii).

SI BV , nu m-ai lamurit !De ce ti-ai facut triplul test acum si nu in saptamana a 16-a .Sau il repeti atunci ?

ALIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Cypocs, nu stiu daca ce am facut eu se cheama triplu test. Dr. s-a exprimat ca ar fi "test combinat, ceva in genul triplului test", iar acesta trebuie facut exact in ziua masurarii pliului nucal, caci asa isi da seama exact de cromozomii bebelusului (ceva de genul asta am inteles de la dr. meu). El mi-a spus ca avand sub 30 de ani si fara antecedente in familie de anomalii n-ar fi risc, dar daca vreau sa-l fac, e bine facut. Asa ca l-am facut! Peste zece zile cand am rezultatul o sa-ti spun concluziile, ok?

Carminabulina, daca vrei sa schimbi medicul nu este nici o problema, eu am mai auzit de cazuri ca al tau si dr. ar trebui sa se simta mandri ca-i alegi in detrimentul altuia. Poti sa-i explici clar ca ai venit in urma unei recomandari, dupa ce ex-medicul tau te-a dezamagit in privinta grijei fata de sarcina ta.

Simona 12+

http://community.webshots.com/user/simonarotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

SIMONA, mersi pt rabdare , am inteles .sunt grea de cap in perioada asta
RALUCUTZA,LYLY, AMONAR vrem vestiiiiiiiiiiiiiii.Pe unde umblati?
15+

ALIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Carminabulina , tu esti stresat rau, mama !!! Da' ce, e singurul doctor din orasul asta (ca vad ca esti din Bucuresti) ? Pai colcaie orasul de doctori !!! Dai o strigare si-ti recomanda fiecare pe cineva !

Acuma sa stii ca "nevorbitul" e o boala veche a doctorilor din RO (nu stiu cum or fi in afara), ca ieri vorbeam cu o prietena si mi-a promis ca-mi da o gramada de material documentar despre bb, ca doctorul ei tot asa, nu-i spunea mai nimic.

Si doctorita mea la fel, nu mi-a spus ce am voie sa maninc, ce nu, ce sa fac si ce nu, daca n-as fi citit eu prin stinga si-n dreapta, habar n-as fi avut ! Mi-a spus doar ca bb e OK si gata ! Daca o intreb eu ceva, imi spune, dar altfel nu prea. Asta e, probabil ca sunt super plictisiti de cite gravide stresate vad, si nu mai pot sa stea sa le linisteasca pe toate ...

Apropo de pateul de ficat, hai sa va vind un pont: pateul din soia (facut in casa, nu din conserva); soacra-mea stie sa faca o pasta din boabe de soia, bine fierte, pasate si amestecate nu stiu exact cu ce, e bestiala cu masline sau castraveciori. Si e si sanatos!

Ca raspuns la intrebarea Nedei ... eu nu ma gindesc la probleme decit in momentul in care apar, mi se pare aiurea sa ma stresez inutil. Daca, Doamne fereste, e vreo problema, vedem atunci, dupa caz. Sunt destule lucruri la care sa ma gindesc, destule probleme reale, ca sa-mi mai fac griji si pt cele imaginare !

Inteleg ca nimeni nu stie unde gasesc smochine proaspete ???

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput