Mamici de iulie-august 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Felicitari tuturor mamicilor de iulie-august 2006.
Va doresc sa aveti sarcina usoara si frumoasa si copii sanatosi.
Eu dau tarcoale subiectului inca de la inceput, pot sa spun ca am asteptat chiar sa il deschida cineva....dar pana acum n-am avut curaj sa ma "declar" prezenta...
Ieri a fost ziua mea si am prins curaj..asa ca "inscrieti-ma" si pe mine cu DPN 1 Iulie 2005.
pentru toate scumpele de aici si in special pentru Kehleyr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina74 spune:

Multumesc, fetelor, pt lamuriri si bine v-am gasit !

@cristina_ioana- am avut si eu o perioada din asta ca a ta, acum 2 weekenduri. Si imi era la fel de greu ca si tie, pt ca eu de felul meu sunt o smucita... Cind i-am povestit doctorului ca nu pot sa maninc, m-a invatat sa maninc numai ce am chef si cite putin (o gura, mai stau, iar o gura). Iar apa (mie mi-era frica sa o beau, ca sa nu vomit iar) sa o beau ca pe cafea, cu inghitituri mici. Sper sa nu te superi pe mine ca iti dau sfaturi, poate iti e de folos.

Fetelor, daca tot m-ati primit in rindul vostru, pot sa va intreb si eu ceva ?
Sotul meu are abonament Medicover, de care beneficiez si eu. Si ne-am gindit ca pt control si ce o mai trebui, sa ma duc la ei. Problema este: ii dau doctorului bani ? Eu ma gindeam ca nu, el lucrind si fiind platit de Medicover (la care eu am abonament), dar am o prietena care sustine ca ar trebui sa incep cit mai devreme. Voi ce ziceti ?

Multumesc, va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Urez si eu bun venit noilor gravidute, sa aveti o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Eu am fost aseara la doctor si nu am vesti nici bune nici proaste. Adica la eco abdominala s-a vazut endometru ingrosat si s-a vazut ceva ce pare a fi sarcina dar mai mica decat varsta calculata de la Um adica 6 saptamani. Ce s-a vazut corespunde unei sarcini de 5 saptamani. Doctorul a zis ca probabil a fost o ovulatie tarzie(eu am CM neregulat) dar poate fi si o sarcina care nu se dezvolta normal. M-a chemat din nou peste o saptamana. Pana atunci fac tratament cu utrogestan, no-spa, scobutil, acid folic. Am plans nitel aseara dar merg cu Dumnezeu inainte si iau in calcul doar varianta pozitiva.
Vad ca azi nu m-a mai durut inca burtica si nici sangerare nu a mai aparut. Dar e tare rea asteptarea asta inca o saptamana.
Va pup pe toate si astept sfaturi de la voi daca ati mai patit vreuna asa la sarcinile trecute.

_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">SA O AJUTAM PE SABINA

POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura mamica lui bb Eduard (21 06 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Tina, Misy si Pumpkin - bine ati venit!Sarcina usoara, fara greturi, probleme si altele, nastere linistita si BB cuminti!

Pumpkin - la multi ani pentru ieri!

Pika -Pika - ma bucur sa aud ca tu si BB sunteti bine si chiar daca esti imobilizata nu-ti fa griji.Lasa sotiorul cu treaba si stai linistita.TRece repede si perioada asta!

Cristina Ioana- mmmm...greturile.Eu vars in fiecare dimineata si daca mananc ceva imi e si mai rau.Dar,dupa ce vars ma simt mai bine. Asa ca ce merge la unii nu se potriveste la altii.Eu ma mai linistesc cu inghetata de fructe de padure sau de lamaie.Si cu snaksuri.
NU mai fi deprimata ca face rau la BB!O sa treaca si asta!Stiu ca daca iti spun ca mai e 1 luna si gata ti se pare sfarsitul lumii dar ai sa vezi ce repede trece.

Eu sunt la servic si nu mi-e deloc comoda pozitia de la calculator.Ma taie pantalonii la burtica si-mi vine sa vars.M-am deschis la nasture si sper sa nu uit de el cand ma ridic.
Mie seara mi-e bine.Daca ziua nu prea pot pune nimic in gura, seara mananc cu pofta si ma simt in forma.
MA oftic ca e zapada la munte si eu nu pot schia anul asta!
Pup burticoasele !!!

Irinuca 6 +
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Ceau fetele. Am zis ca mai trec pe aci, cu toate ca m-am mutat la mamici aspirante optimiste
Azi am aflat niste vesti care pot explica ce s-a intamplat, asa ca cele care aveti probleme cum am avut eu, sa fiti atente sa nu patiti ca mine.
In primul rand, mi-au iesit la analize toxoplasmoza si citomegalovirus pozitive. Adica exista virusii in sange, nu neaparat ca am boala. Dar pot provoca avort spontan cum am patit eu. Si daca nu-l provoaca, poate iesi bebele cu probleme. Eu nu am animale in casa, si totusi mi-a iesit. Stiti ca analizele astea nu sunt obligatorii, dar parca a stiut doctoritza mea de ce insista.
In al doilea rand, o alta cauza, putea fi faptul ca nu s-a prins bine placenta, asta inseamna ca oricat de linistita as fi stat, pana la urma la 3-4 luni iara s-ar fi intamplat, sau oricum , ar fi fost o sarcina fff dificila, cu tratament si alea alea.
Cornelia, stai linistita cat mai mult, astepat urmatorul control, la fel mi-a zis si mie doctorul la eco, ca e sarcina prea mica, etc, etc, nu te speria, cu cat te agiti mai mult e mai rau. Daca sangerezi, atunci nu mai sta, du-te nu mai astepta.
Eu psihic sunt un pic mai bine, peste 3 ore ma duc la chiuretaj si asta ma scote din minti de frica, dar sper sa trec cu bine de asta.
Oricum, va trevui sa mai astept pana sa mai incerc alt bb, pentru ca trebuie sa fac tratament pentru virusii aia.
Bucurati-va ca aveti greturi si ca e bb acolo bine decat ca mine, rezistati, ca nu tine mult...
Va pup, sper sa nu o iau la fuga inainte sa intru in cabinet...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna mamici,

Ce bine ca ne mai adunam . Misy, Tina, pumpkin, bine ati venit. Pumpkin, la multi ani, ce cadou frumos ai primit de ziua ta .

Cand va aud cum va luptati cu greturile, imi dau seama cat sunt eu de norocoasa ca nu am deloc asa ceva. Parca nu as fi gravida. Din pacate nu stiu ce sfaturi sa va dau...

Fetele cu al doilea bebe, evitati sa ii luati in brate. Stiu ca e greu, dar nu e bine pentru noi. Eu il rog pe sotzul meu sa o suie pana si in cada la dus. Mai bine sa ne menajam.

Chris, of, dupa ce ca ai patit ce ai patit mai trebuie sa treci si prin chiuretaj . Sa te faci bine repede, da?

Ce zice Chris de analize e foarte adevarat. De CMV eu stiam ca se face mai tarziu, dar toxo trebuie neaparat facuta, ar trebui bagata pe lista obligatorie. Eu mi-am facut-o de capul meu pentru ca stiam de la prima sarcina... Celor care aveti peste 30 de ani, eu va recomand si triplul test/alfafetoproteina, sunt tot de sange si se fac in sapt 15-16 respectiv 11-12 de sarcina. Sunt pentru detectarea sindromului Down. Bine, rezultatele sunt statistice, adica trebuie interpretate, dar informatie tot dau.

Irinuca, partea aia cu schiul ma omoara si pe mine . Abia asteptam, abia mi se redeschisese din nou apetitul si acum iar trebuie sa fac pauza un an. Dar nu mai mult . Si eu nasc tot la Municipal.

Cristina_Ioana, incearca sa mananci ceva, sa nu ajungi la spital ca e tare neplacut.

Cornelia_Laura, eu stiu ca la o varsta atat de mica a sarcinii, erorile de apreciere sunt foarte mari. La mine a fost distanta de doua saptamani intre varsta sarcinii data de ecografie si varsta sarcinii calculata dupa UM, si asta pana prin luna a 5-a. Nu te speria.

Aseara am fost sa caut gradi pentru fetita cea mare, pentru la toamna. Oricum, fetelor care sunteti la prima sarcina, sa stiti ca a doua e mult mai usoara... pana acum cel putin .

Mi-am luat astazi rezultatele de la analizele de sange si urina si sunt OK. Totdeauna am emotii cand astept rezultate de analize, chiar daca nu am de ce.

Voi ati fost si la medicul de familie sa va vada? Eu ma duc saptamana viitoare.

Mist, nu mai zici nimic? Mai da-ne vesti.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Irinuca, Kehleyr multumesc pentru urari.
Si eu ma oftic putin pentru ski...anul trecut mi-am cumparat skiuri si clapari noi si facusem planuri cu prietenii unde sa schiem anul asta...si nici la patinoar nu mai merg...
Eu vreau sa merg la bazin, sa inot sau sa fac aquagym. Cine ma insoteste?
Eu maine dimineatza fac analizele. Mie doctoritzele (obstretician+de familie) nu mi-au recomandat analize in plus dar o sa cer eu toxoplasmoza (am pisici...), lysteria, citomegalovirus. Ce sa mai cer in plus?
Voi stiti ceva de laboratorul Lotus Medica ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Kehleyr, sa stii ca si eu am patit asa la prima sarcina in legatura cu varsta sarcinii, exact cu 2 sapt. Doctorul meu a spus ca am nascut la 38 de sapt, dar eu sunt convinsa ca am nascut la 40, pentru ca am fost la alt ecograf, la unul doppler, si doctorul de acolo mi-a spus ca am - la vremea aceea - 30 de sapt. in timp ce doctorul meu ginecolog, imi spunea ca am 28.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Pup fetele!
Noroc cu voi ca mai fac si eu eforturi sustinute sa ma dau jos din pat...mi-e tare tare rau in continuare

Pika- ai grija de tine, stai cumintica in pat...

Pumpkin- welcome si la multi ani!
Chiar ca ai primit un cadou frumu de ziua ta...mie sotul meu imi spunea ca la noi a venit mosul mai devreme anul asta si ca ne-a adus cel mai frumu cadou

Cornelia_Laura-iti tinem pumnii si asteptam vesti bune

Irinuca- tu cred ca ma intelegi bine, e tare aiurea cu raul asta permanent, dar tac si indur, ca e pt o cauza nobila...decat sa ajung la perfuzii... Doar ca e ciudat asa, sa ma trezesc dintr-o data o leguma, nu ma mai recunosc, abia ma tin pe picioare prin casa...in fine, saru'mana mult pentru incurajari
Si eu sufar cu schiul, nu stiam ca avem atatea schioare aici...eu am crescut la munte si schiat de la 3 ani...uffff, sacrificii de femeie, asta este...

Kehleyr- si eu am un fix cu testele, mai ales ca am pierdut o sarcina deja...vroiam sa te intreb o kestie...eu mi-am facut in iulie toate testele de virusi asa de capul meu si mi-au iesit toate ok...acum dr mi-a dat sa fac numai analize din sange pt altele...crezi ca e bine sa le refac si pe celelalte sau sa mai astept?

Cristina + bb 7 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Tina 74 -asa incerc si eu sa fac...rontzai in continuu sticksuri, grisine, paine prajita, etc...dupa care le dau pe toate afara
Azi am reusit sa beau putina supa cu legume, sa vedem ce s-o mai intampla...

Cristina + bb 7 sapt

Mergi la inceput