Mamici de iulie-august 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 3
cristina_ana spune:
M_floruta, utrogestanul e foarte bun in sarcinile cu probleme, e de fapt progesteron, care ajuta la fixarea sarcinii, asa ca eu zic sa il iei cu incredere. Daca nu apar singerari, eu zic sa stai linistita, stiu ca durerile sunt normale la inceputul sarcinii. Am avut o prietena pe care a durut-o burta aproape toata sarcina, si totul a fost ok.
Poliana, asa cum ti-au raspuns si fetele, numarul de saptamani se calculeaza de la data ultimei menstruatii. Nu te ingrijora ca nu ai greturi, ca or sa apara ele si pe urma sa vezi ce o sa mai plangi alaturi de noi! La mine au aparut fix la sase saptamini de la UM si de atunci nu m-au lasat de loc.
Cristina_Ioana, te inteleg perfect, suntem amindoua in aceeasi situatie. Dar partea buna e ca greturile sunt un semn ca sarcina se dezvolta. Asa ca daca bebe e OK, eu zic sa ne bucuram. Eu, cind i-am spus ieri doctorului ca am greturi, sa vezi ce s-a bucurat! Mi-a zis ca asta e semn bun! Eu merg la dr.Radoi de la Spitalul Municipal si sunt foarte incintata de el. E un dragut si se poarta f.f. frumos cu mine!
Asa ca, fetele cu greturi, capul sus, ca in curind trec, si peste o luna si ceva o sa ne simtim minunat!
Cristina, 8+
codruta_grg spune:
M_floruta, in primul rand sa nu te stresezi, plansul si agitatia il deranjeaza pe bebe. Tu trebuie sa fi linistita pe toata durata sarcinii, si dupa aceea, si atunci si bebele tau va fi asa.
Si cum am mai scris, e important sa stati cat mai linistite in prima perioada, sa se poate fixa bine embrionul.
Sanatate multa va doresc la toate!!!!
PS: eu va citesc si incerc sa va dau cateva sfaturi, urmare experientei mele in odisee.
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
cornelia_laura spune:
Buna dimineata!
Spre bucuria mea vad ca scurgerile maronii nu au mai aparut de ieri de la pranz asa ca m-am mai linistit putin.
m_floruta, am avut si eu dureri de burtica saptamana trecuta si am luat No-Spa, stiu ca sunt frecvente la inceputul sarcinii. Cumnata mea care are 18 saptamani de sarcina mai are si acum dureri de burta si dr i-a spus ca nu-i nimic grav. In primele saptamani a avut dureri mari ca la ciclu si lua Scobutil supozitoare.
Va pup pe toate si ma bucur ca v-am gasit!
_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">SA O AJUTAM PE SABINA
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura mamica lui bb Eduard (21 06 2004)
poliana spune:
m floruta intradevar, asa cum spun si fetele stai linistita ca durerile sunt normale la inceput. Si eu am astfel de dureri, asa ca si cum ti-ar veni rusii. Nu te mai stresa.
Cornelia ma bucur ca au disparut petele. E de bine!!!
Mai fetelor eu ma sitm extraordinar de bine. Nu prea mai am dureri, greturi nici vorba, doar sanii ma dor si sunt mari.
Maine ajung si eu la eco si sper sa reusesc sa vad ceva sa ma mai linistesc. Dupa calculatorul pe care l-am gasit la mamicile de ianuarie februarie am 5 saptamani. Ar trebui sa se vada nu?
Poli
chris spune:
Fetele, am avut aseara niste dureri, cred ca au fost contractii in toata regula... Si curge tot mai tare, acu parca as avea ciclu normal.
Azi m-am simtit mai bine, dar din cand in cand ma mai dor ovarele, parca as avea crampe.
Oricum, sunt pregatita pentru orice, psihic, dar totusi sper sa fie bine, si sa mai fie bb acolo. Eu ma gandesc ca as simti daca s-ar intampla ceva rau.
Nu am ce face, trebuie sa astept...
Cristina_ioana, eu acuma nu am gretzuri deloc dar stiu cum e, ca la prima sarcina am avut si eu, numa ca am scapat destul de repede.
Mai bine as avea toate gretzurile din lume decat "ciclul" asta 
Pupici pe burtici!
Cristina
AYSHA 2 spune:
Si eu am greturi cand si cand, nu prea puternice, poate mai incolo, cine stie ?
Ma doare si burta, dar dr. mi-a spus ca in caz ca ma doare, sa iau no-spa 2/3/zi la nevoie si supozitoare scopantil
Azi am tras o spaima groaznica : am vazut o pata mica, maro pe chilot, am sunat-o pe mama si a spus ca nu e nici o problema, asa se intampla cand se inchide colul, a avut si ea asa la ambele sarcini !
Doamne, sper sa trecem toate cu bine peste acest prime 3 luni care mi se par f.f.f.f luuuungi ...
Pupici pe burtici
cornelia_laura spune:
Fetelor eu tocmai m-am intors de la doctor. Am fost la camera de garda(maternitatea Cantacuzino) si m-a consultat o doctorita: col inchis, uter moale, fara sangerari. La ecografie abdominala nu s-a vazut decat endometrul ingrosat asa ca merg la transvaginala saptamana viitoare. Probabil a fost o ovulatie tarzie caci la mine CM variaza intre 28-36 zile.Cat priveste petele maro doctorita mi-a zis ca daca nu devin rosii, nu-s periculoase, se mai intampla la inceput de sarcina. Mi-a dat utrogestan 2x2 pe zi, scopantil supozitoare, No-spa, acid folic.
Sper din tot sufletul sa ne fie bine la toate si impreuna sa ajungem la capat.
_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">SA O AJUTAM PE SABINA
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura mamica lui bb Eduard (21 06 2004)
m_floruta spune:
Fetelor, multumesc de incurajari...am luat deja 5 pastilutze de utrogestan si ma simt mai bine.Mai am uneori niste intepaturi de trebuie sa ma asez, dar am inteles ca aceste intepaturi sunt normale...mai cu probleme ar fii crampele...
Nu am luat inca No-spa si sper sa nu am nevoie.
Va multumesc ca existati si ca trecem prin aceasta experienta impreuna...ne este mult mai usor...si e intradevar minunat ceea ce traim, cu tot cu greturi, dureri si tot ce mai vine.
Pupici la burtici si numai bine.
7+
Kehleyr spune:
Buna dimineata burtici,
O sa imi ia ceva timp sa va invat pe toate
...
Chris incearca sa stai cat mai linistita. Si eu cred ca o femeie simte daca este sa se intample ceva.
M_floruta, eu am avut intepaturi la prima sarcina si am luat No-spa de fiecare data, mie doctorul mi-a spus ca si acelea sunt contractii si sa fiu foarte atenta. Bine, eram prin luna a 4-a, deci mai tarziu. Acum sunt patita si cum mi se pare ca ma tine burta vreun pic, sau am cel mai mic junghi, iau no-spa. Am voie pana la 4 pe zi...
De greturi tot nu ma plang, dar in schimb am inceput sa nu suport diverse mirosuri. Poliana si eu sunt fumatoare dar zau ca de o saptamana nu mai imi trebuie, cand simt miros de tutun imi vine sa vars. Am o problema si cu unele mirosuri placute, cu anumite parfumuri...
Am fost astazi sa imi fac analizele de sange si de urina, maine seara am rezultatele la tot mai putin listeria. Joi am ecografie, sper sa nu ma puna la transvaginala. Am fost foarte surprinsa ca toxoplasmoza nu e obligatorie, nu o aveam pe lista de la doctorita, eu stiam ca este f importanta asa ca mi-am facut-o oricum (a fost cea mai scumpa dintre toate, poate de-asta nu e obligatorie
).
Aveti idee cum este programul la institutul hematologic? Trebuie sa imi fac acolo o analiza (anticorpi anti-A) si nu stiu cand sa ma duc.
Haideti sa va zic ce program de analize/ecografii mi-a dat mie doctorita:
- sapt 5-6 => ecografie
- sapt 11-12 => alfa fitoproteina sau cam asa ceva, este o analiza de sange care reprezinta o parte din triplu test; este optionala si ar trebui corelata cu o ecografie tot atunci
- sapt 11-12 => ex. secr. vaginala + cultura col; papanicolau (pt ca nu l-am facut de vreo 2 ani)
- sapt 15-16 => triplu test, tot corelat cu ecografie, tot optional. Eu nu sunt in grupa de risc (cred ca peste 30 incepe oficial), dar o sa mi-l fac totusi.
- sapt 24 => ecografie morfologica
- sapt 22-24 => test toleranta la glucoza
- sapt 28-30 => hemoleucograma, glicemie, RBW (ce e asta???), ex sumar urina
- sapt 32 => ecografie
- sapt 35 => cultura col
- sapt 38 => ecografie (daca mai ajungem
).
Luminous beings we are, not this crude matter.
chris spune:
Fetelor, eu voi parasi lista...
Acuma am venit de la baie, bb s-a dus...
Aveti grija de voi, va pup!
Cristina