Sarcina si alimentatia

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Acum va intreb eu pe voi: din ce alimente sa-mi iau necesarul de vitamine daca sunt varza cu stomacul si intestinul de trei zile??? Mananc doar branza de vaci, mere coapte, paine prajita,orez fiert... bleah... si beau doar ceai de menta...
Ceva nefiert pentru diaree??? Care sa contina vitamine???
Astept sugestiile voastre. Multumesc,

Lyly 14+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Buna fetelor!Tare imi place sa va citesc pentru ca si eu sunt pentru mancarea sanatoasa!La faza asta mare cearta cu sotul ca pentru el daca nu are carne mancarea,nu e buna...Ar manca numai prajeli
Acum am si eu o intrebare pentru voi.De cand sunt insarcinata am tot mancat icre.De vreo doua saptamani,in fiecare zi mananc cate o felie de paine cu icre.Prietene bune,dragele de ele mi-au facut.Dar stau si ma intreb,oare nu o fi rau sa mananc in timpul sarcinii?Si atata?
LYLY809 imi pare rau ca nu pot sa te ajut cu un sfat pentru ca eu sunt o constipata,la mine nu exista diaree care sa dureze mai mult de 5 ore.Pot sa-ti urez insanatosire grabnica!

10+

mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Lyly,banane coapte,morcov fiert la abur,afine daca gasesti ,daca nu compot,peltea de afine si gutui,fati supa din morcov,albitura,telina,dovlecel...fulgii de ovaz sunt recomandati si in diaree si in constipatie.........din pacate cruditati nu ai voie.Ai renuntat la maceratul de catina de cand esti cu stomacul?
Si eu ma cam lupt cu constipatia si poate vin fetele cu idei pt constipatie.Eu am mai luat lapte cu miere si m-a ajutat.

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Lyly cum stai? Poate ai mincat prea multe cruditati...Revino-ti repede te rog.Vezi ca iti trimit un mesaj pe privat cu adresa CD ului.Pentru fetele cu constipatie eu mai iau cite o cafea la trei zile cind simt ca am probleme, mai ales ca m-am lasat de cafea pe perioada sarcinii, acuma are efect sigur.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

eu dimineata prima daat mananc un mar pe stomacul gol si se re zolva cu constipatia pe ziua respectiva!ca si eu am probleme mari!ama vut si eu diaree si mancam doar branza de vaci si paine prajita si afine!chiar si dulceata!fara cruditati!care nu sunt deloc indicate pt diaree!si incearca sa bei multa apa!dar multa!

raluca

Mergi la inceput

Ralu, o sa incerc si cu multa apa, multumesc.
Angelli, am primit mesajul tau si ti-am raspuns. Nu m-am apucat azi dimineata de gimnastica. Iar am avut crampe si n-am fost in stare.
Lya, cred ca ideea cu supa e foarte buna. Pe toate celelalte le-am incercat. Multumesc. Nu am mai luat maceratul; renunt pana imi trece colita asta.
Nu vad nici o problema in faptul ca mananci icre zilnic. Doar nu mananci NUMAI icre. Eu mananc peste f. des, pastrav. Incerc sa-l gatesc cat mai dietetic cu putinta. La cuptor, invelit in folie de aluminiu, cu legume. Mi-ai facut o pofta cu icrele... imi fac si eu deseara... Visez si la niste scoici pane cu sos scordolea, dar am citit in cartea dr-lui Spock ca nu sunt recomandate scoicile. Vreau sa va spun ca nici de soia nu am citit in carti de specialitate ca ar fi interzisa.
Va scriu deseara, celor care nu aveti cartea dr-lui Spock, care sunt alimentele interzise in timpul sarcinii. O sa fac o lista scurta si concisa.
Pupici,

Lyly 14+ ( maine 15 fix)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Angelli, vreau si eu CD cu fitness pentru gravidutze. Pleeeeease!

Miky 11+
Albumul Mamicilor de Iulie August 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Lyl, e bine ca s-a deschis discutia despre mancare, sunt multe fete care au nevoie de sfaturi. De ex. eu as avea o intrebare: laptele, un l/zi sau mai mult dauneaza? Ca tot aud de la cunoscutii mei ca prea mult lapte dauneaza bebelushului, si cum eu beau cam putina apa, vreau sa suplinesc cu lapte. Cel mai mult am baut 1,5 l intr-o zi, asta devine o problema? In rest am o alimentatie normala, mananc fructe (nu prea multe), carne, branza, legume si dulciuri, bineinteles mai putine. Dar laptele nu-l beau decat rece, asa imi place, direct din frigider, pana acuma nu am avut nici un fel de probleme cu gatul.
In legatura cu constipatia, prunele uscate sunt f. bune, iar pt cazul opus, orez fiert (zeama de la el), smochine si banane.
Va pup pe toate,
Ingrid S 30+

Mergi la inceput

Ingrid, mai intai vreau sa-ti spun ca eu pun mare pret pe informatiile din cartile de specialitate, si ma feresc de informatiile de pe net. Uite ce am citit eu in cartea dr-lui Spock. Lactatele, ca si carnea, se afla la mijlocul "PIRAMIDEI ALIMENTELOR", adica trebuie consumate in cantitate moderata, la fel ca si carnea.
Daca nu poti sa bei apa este super ca poti bea lapte, dar cumpara lapte degresat; nu contine mai putin calciu, ci mai putine grasimi. Cred ca stii cutiile albastre de Dorna si Fulga. Si este pasteurizat; deci este laptele optim pentru tine.
Indicatiile referitoare la Piramida Alimentelor presupun sa mancam multe cereale si leguminoase integrale, fructe si legume, cantitati moderate de lactate si carne (sau alte surse de proteine) si cantitati reduse de grasimi si dulciuri.

Si acum, lista alimentelor de evitat in timpul sarcinii:

1. Carnea de rechin, peste spada, ton si alti pesti mari; tonul conservat, o data pe saptamana, nu e o problema. De ce NU? contin niveluri ridicate de mercur
2.stridii, moluste si midii crude sau chiar si gatite, dar pe timpul verii, cand acestea mananca alge
3. CARNEA CRUDA SAU GATITA INSUFICIENT. De ce?? Toxoplasmoza
4.Puiul crud si ouale crude. De ce? Salmonella
5.Lapte neapsteurizat sau branzeturi usor pasteurizate. De ce??? Listeria.
6.PATE.. De ce? Listeria
7.Legume nespalate. De ce? Listeria, toxoplasmoza, e-coli, Salmonella
8. Medicamentele- aici e mult de spus; am promis o lista scurta
9. Bauturile alcoolice. De preferat deloc!!! si aici e prea mult de scris; dezbatem separat subiectul
10. Tigarile.
11. Drogurile. Aici nici macar nu comentez

Daca aveti intrebari suplimentare...

lyly 14= (maine 15 fix)

Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Multumesc!!!!Nu mananc doar icre,cate o felie de paine pe zi.Apoi mananc de toate,cat mai variat,alimente permise!

10+

mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi

Mergi la inceput