Sarcina si alimentatia
Raspunsuri - Pagina 3
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Chiar sunt curioasa cum o sa ti se para Iosup! Sa ne spui si noua!
Succes maine!
Ioana15 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Pentru mine este un mare eveniment! Multumesc Inaioana pentru urari, sper sa fie bine. Mi-e desul de teama, incerc sa nu ma gandesc decat ca va fi bine.
lyly 11+ ( maine 12)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png
LYLY809 spune:
Sa vorbim putin despre vitaminele pe care trebuie sa le asiguram bb-ului
"...acidul folic a fost foarte important in timpul conceperii si in timpul primelor saptamani de sarcina dar ai mare nevoie de vitamina B pe tot parcursul celor 9 luni. Sfatul expertilor este acela de a lua 400 mg pe zi prin intermediul suplimentelor sau al alimentelor fortificate. Un mic dejun cu cereale este cea mai usoara metoda de a obtine necesarul de vitamina B, fiindca un castron cu cereale contine 400 mg de vitamina B, alte surse de acid folic sunt: asparagusul si pastaile"
Intrucat nu am vazut pe piata asparagus si pastaile sunt doar cele la conserva, se pare ca necesarul trebuie asigurat din cereale.
Lyly 11+
LYLY809 spune:
Si acum, primul sfat pentru gravidutzele speriate, care au luat prea mult in greutate, legat si de mesajul meu anterior, cel cu asigurarea vitaminei B: micul dejun de care pomeneam cu cereale sa fie alcatuit din CEREALE INTEGRALE, care se gasesc la plafar; acestea se pot consuma cu lapte sau iaurt. Daca stomacul va permite, beti un suc de fructe cu o jumatate de ora INAINTE de orice mic dejun, indiferent de natura lui.
Nu combinati glucidele de la micul dejun ( ma refer la cele din cerealele amintite) cu proteine sau lipide. Laptele si iaurtul contin lipide, ce-i drept, dar putine. Daca v-ati ingrasat prea mult, alegeti laptele sau iaurtul mai putin gras.
Si, nu uitati: trebuie sa fie neaparat pasteurizat.
Atat deocamdata, prea multe sfaturi deodata plictisesc!
Lyly 11+ 9 maine 12)
raalucutza spune:
de pe net am aflat ca fff mult acid folic contin citricele!eu beau mult suc de portocale proaspat!imi face sotul meu in fiecare zi dimineata si seara!
raluca
LYLY809 spune:
Acidul folic este vitamina B9, dar gravidele au nevoie si de B1, B6, B12.
Cat despre suplimentele de vitamine, medicul meu mi-a recomandat urmatoarele: zilnic o pilula de acid folic, una de vit. E, una de vit. B1 si unaded vit. B6, ba chiar si una de B12, dar nu am gasit in farmacii decat fiole, asa ca, mi-a spus sa renunt la B12.
Referitor la suplimente, daca folositi suplimente, trebuie sa continuati sa faceti o prioritate din a va hrani sanatos si echilibrat. Suplimentele care contin doze mai mari decat necesarul pentru aceasta perioada nu sunt recomandate (decat daca sunt indicate de medic), deoarece "nu aduc beneficii suplimentare si pot interfera cu absorbtia altor nutrienti".
In afara de fier, acid folic, calciu si vitamina B12, suplimentele care contin doar un singur nutrient pot fi toxice pentru fatul in crestere si trebuie evitate, in afara de cazul in care sunt recomandate de medic.
In primul trimestru de sarcina nu este recomandata vit. A sintetica, deoarece ar provoca malformatii fatului. Dar probabil toate gravidele stiu deja acest lucru, si ca trebuie sa evite suplimentele gen Supradyn.
Lyly 11+ (maine 12)
LYLY809 spune:
Raalucutza, e foarte bine ca bei acel suc si te invidiez ca are cine sa ti-l faca. Este recomandat a se bea inainte de a manca micul dejun, pranzul sau cina cu o jumatate de ora, si la cel putin 2 ore dupa fiecare masa.
Am auzit pe toata lumea ca ar avea probleme cu constipatia. Ce sa zic,la mine e pe dos... si am crampe ingrozitoare in fiecare dimineata incepand cu ora 5!!! Mai sufera cineva in modul acesta???
Lyly 11+ (maine 12)
raalucutza spune:
eu am fost constipata vreo cateva zile dupa care m-am apucat de baut zeama de varza si apoi cu miere de albine in fiecare dimineata si apoi cu mere in fiecare zi si cereale cu lapte si uite asa am scapat!crampe nu pot spune ca am dar mereu sunt balonata si dimineata neaparat merg la baie!eu ma consider o norocoasa oricum!
raluca
LYLY809 spune:
Alimentatia a fost ultimul lucru care m-a interesat astazi. Am uitat de mancare inca de la prima ecografie pe care am facut-o, cand nu mi s-a spus clar daca translucenta nucala masurata la copilasul meu este ok sau nu. Sper sa-mi revin si sa am motive sa continui discutiile legate de acest subiect.
Lyly 12
nshiro spune:
Legat de alimentatia in timpul sarcinii mie mi s-a vorbit la un curs de gravide tinut cand eram in luna a 5-a.
Un nutritionist ne-a aratat un grafic cu toate alimentele impartite in 6 categorii si ne-a spus ca la fiecare masa (dejun, pranz, cina) meniul nostru trebuie sa cuprinda cel putin un element din fiecare categorie.
1. carne, peste, oua, ficat, tofu (branza de soia)
2. lactate, alge marine, pestisori mici (intregi)
3. legumele care au culoare aprinsa (morcov, spanac, brocolli, asparagus, rosii)
4. legumele care au culoare mai stearsa (varza, castraveti) si fructele
5. paine, orez, cartofi, paste fainoase
6. grasimi (ulei, unt, maioneza)
Laptele consumat in exces poate da alergii, deci un bebe care va fi alergic si nu va putea bea lapte!
Datorita faptului ca sangele se subtiaza, scade nivelul homoglobinei, care ar trebui sa fie 11 g la 100 de ml de sange, ceea ce duce la ameteli, lesin etc iar fatul nu se dezvolva intr-un bebe puternic si robust ci va fi la randul lui anemic. De aceea fierul este FOARTE important de parcursul sarcinii. Fierul se gaseste in ficatul de vita, spanac, galbenus de ou si anumite tipuri de peste, insa numai din alimentatie nu se poate lua cantitatea necesara, asa ca sunt recomandate vitaminele. Apoi ar fi surplusul de saruri care retine apa in organism si duce la umflarea picioarelor (nu stiu cum se cheama boala asta in romana; nu se vindeca dupa nastere). De aceea sunt recomandate multe lichide precum si reducerea cantitatii de sare din alimente si renuntarea pe cat posibil la cele care contin multe saruri (preparatele din carne, sunci, carnati, mancaruri instant, conserve, snacks-uri, chips-uri, sticks-uri) .
Cat despre greautatea mamei pe parcursul sarcinii cel mai indicat ar fi ca sa ia in greutate nici mai mult nici mai putin de 300 de grame pe saptamana. Asta ar insemna cam 1 kg jumate pe luna. S-a mai vorbit de un indice al masei corporale (Body Mass Index) ce se calculeaza in felul urmator:
BMI= kg/m2 adica greutatea de dinainte de sarcina impartita la inaltimea la patrat
pentru un BMI mai mare de 24 aveti voie sa va ingrasati intre 5 si 7 kg
BMI intre 18 si 24 aveti voie sa va ingrasati intre 7 si 10 kg
BMI mai mic de 18, intre 10 si 12 kg
rocsana si bebe chan
Lya spune:
Ce de sfaturi
!Dragute fete
.
Eu am luat la prima sarcina 18 kg si din pacate le-am dat pe toate jos destul de repede.
Ce norocoase sunteti ca puteti bea suc de portocale.Si mie-mi place f mult dar imi da un acid la stomac ca-mi vine sa ma urc pe pereti....asa ca ma abtin pana-mi revin cu aciditatea asta.
E normal la gravide aciditatea asta?Ca eu inainte n-aveam probleme....si ce alimente sunt indicate,contraindicate?
Lya
9+&Rut(2,5 ani)

Katja(30 martie 2004)