Sarcina si alimentatia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Chiar imi faceam probleme din cauza greutatii,intrucat Dr. Iosub,la care am fost ieri pt.3D,mi-a spus ca am luat cam mult in greutate(6 kg pana la 21 sapt).Mie nu mi se pare mult dar am plecat de la 54 de kg(4 kg acumulate in luna de miere,pentru ca pana atunci nu depasisem 50)si am ajuns la 60 ...si deja ma simt obeza,greoaie si neandemanatica.
Nu pot sa nu mananc paine,dimineata in special,dar eu cred ca mananc destul de sanatos:cca 1l de suc de portocale(sau mere) pe zi,oua(fierte sau ochiuri),fructe(mai nou,gutui),salate si f.f.f.f. multe lactate.Poate ca ar trebui sa renunt la cartofi,dar imi plac de mor,in special copti,cu unt si branzica de vaci sau pure(cu unt si laptic).Nu ma omor dupa dulciuri,carne si peste.

ANDREEA GEORGIANA +20 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Dragele mele,
Aici nu este contraindicat sa mincam cartofi,dar este de preferat sa fie serviti copti sau fierti.

Dupa modelul suedez ar trebui sa impartim farfuria la dejun in 3 portiuni astfel:

-jumatate sa contina salata cruda sau salata cruda+ legume fierte
-un sfert sa contina fainoase(fasole,cartofi,macaroane sau orez maro fiindca astea au mai multe fibre decit cele albe)
-sfertul ramas sa il umplem cu carne slaba(pui si peste se recomanda de 2 ori pe saptaina fiecare)

Cred ca un desen ar fi mult mai concludent...

Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Buna seara gravidutzelor!!!
Lya, multumesc pentru interventie si prezentare. Nu am facut-o eu deoarece doream sa vad daca subiectul prezinta interes pentru cineva.
Alimentatia trebuie sa fie, in primul rand echilibrata. Cat mai variata, tinand cont de cateva restrictii.
Carnea grasa, mezelurile, nu sunt recomandate. O.k., sunt perfect de acord, la fel sunt de acord si cu disocierea painii de carne. Mai ales ca am tinut timp indelungat regimul Montignac.
Dar, atunci cand nu poti manca altceva din pricina gretzurilor... ce faci???
Va spun cu toata sinceritatea ca m-am ferit de mezeluri, dar saptamana trecuta tot am cumparat toba si slanina, pentru ca deja am ajuns la faza in care sunt multumita ca pot sa mananc ceva. AM mancat pui, peste, legume si fructe, pana mi s-a "acrit".
Acum incerc sa gatesc feluri noi de mancare, dar care sa se incadreze in categoria celor "admisibile".
Este de retinut faptul ca NU trebuie sa mancam sarat si NU trebuie sa consumam mancare conservata.
Excitantele, ceai, cafea si cola nu sunt recomandate. Dar sa nu-mi spuneti mie ca nu poftiti din cand in cand la o cantitate macar micuta de cafea...

Mai lassi alte gravidutze sa-si spuna parerea...

Lyly 11+


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Andreea Georgiana, cum, ti-a spus dr. Iosub ca te-ai ingrasat prea mult??? Dar esti in saptamana 20 totusi. Marti ma duc si eu la dansul la ecografie tridimensionala,sunt curioasa ce parere o sa aiba legata de greutatea mea.. hm!
Nici eu nu ma omor dupa dulciuri,de fapt nu le pot suferi.
Ce inaltime ai???
Nu vad de ce nu ai manca paine, dar fainoasele trebuie sa fie diferite de la o zi la alta, nu manca doar paine alba in fiecare zi.
In rest , alimentatia ta pare ok, bravo!

Carminabulina, nu trebuie sa eviti cartofii si orezul. Trebuie sa nu fie in exces. Unele alimente nu sunt recomandate pentru ca gravidele iau prea mult in greutate, nu pentru ca ar fi interzise si ar afecta b-ul in vreun fel. M-a uimit si ce a scris Andreea, de dr. Iosu, dar nu e singurul care ia la rost gravidele ca se ingrasa prea mult. Mai este si dr. Nicolescu, unul dintre cei mai buni de la Giulesti, care le ia la rost pe gravidutzele mai plinute de cum le vede...
Ei, sa incerce ei sa poarte o sarcina! Vad ca mai mult doctorii barbati fac caz de problema ingrasatului. Macar sa spuna cat este recomandat sa te ingrasi, in functie de stadiul sarcinii, inaltimea pe care o ai, greutatea de la care ai pornit, s.a.m.d.
Lyly 11+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

v-am tot citit dar nu am scris pana acum!la mine treaba sta cam asa!la inceputul sarcinii am avut 47 de kg!adica eram slaba la 1.69 ai mei!si acum la 14s2z -dupa unele calcule- am 51 de kg!ceea ce nu ma nelinisteste pt ca pot sa ma ingras si 20 de kg in timpul sarcinii numai bebe sa fie cel mai sanatos!ca am timp sa dau jos dupa alaptat!doar am viata inainte si trebuie sa arat mereu bine,nu?si inaca ceva...eu de la inceputul sarcinii am papat tot ce era indicat si tot ce nu prea era!adica am papat si crenvursti si pateu si ficat si mult peste-imi place pestele in mod deosebit-nu m-am dat la o parte de la nimic!cam atat!va mai scriu!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Tocmai pt ca e in saptamana 20, pentru ca de acum incolo incepe "distractia" in privintza ingrasatului. Si mai ales dupa 7 luni. Eu ma cantaream saptamanal si nu-mi venea sa cred cat urca acul cantarului...
Am pornit de la 45 kg, in sapt 20 nu cred ca aveam mai mult de 50 si la sfarsitul sarcini...sa va spun...sa nu va spun ..: bingooo! 72 kg!!!
EEEEEEE?
Majoritatea luate in ultimele 3-4 luni.
Mult succes.
Probabil Iosup a vrut sa zica ca daca vrea sa se ingrase regulamentarele 10-12 kg, pana la sfarsit, a inceput cam devreme.
Oricu, nu prea cred eu ca a luat-o la rost asa cum ai inteles tu Lily, pt ca Iosup este chiar super finutz. Pe mine ma intreaba la un moment dat : "Fumati?" (imi vazuse placenta la sfarsit) si zic timid "Da!" la care el , bland : "Dr. Anca stie??" (obstreticianul meu ), eu : "nu!" si el : " Spuneti-i, ca sa se bucure si el!"...m-a pufnit rasul . Oricum are un mod bland si haios de a pune dif probleme. Evident si pe mine m-a intrebat cat m-am ingrasat si mi-a spus ca putin cam mult dar...nu am luat-o personal.
Mancati ce vreti, numai sa va bucurati de macare!
A, si apropo, dupa 1 an si 5 luni (cand am rama s iar gravi) aveam 49 kg..adik absolut in regula.
Cel mai important : Nu va stressati! Aveti destule alte motive!


Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

INAIOANA, acum ti-am vazut pozele si frumusetea de fetita .Si tu m-ai dat gata in poza aia cu ochelari .Vreau si eu fetita de asta ...
In alta ordine de idei nu pot sa cred ca te-ai ingrasat atattttttttttttt.Eu la prima sarcina m-am straduit si am reusit vre 12 kg.

15

ALIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mersi frumos de laude! Pai daca vrei si tu fetitza d-asta, fa-ti si tu acelasi model!
Cat despre ingrasat... eu nu m-am straduit in nici un fel . Astea sunt predeterminate genetic in general. Si, da, chiar atat m-am ingrasat! Oricum, femeile subponderale se ingrasa mult mai mult proportional cu femeile normo sau supraponderale. Asta pt ca organismul probabil se gandeste ca nu va avea din ce sa hraneasca bble!
Asa ca manechinelor, aveti grija. Oricum, nu tineti vreo cura in perioada asta ca va rau de tot!!!


Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Inaioana, nu dr. Iosup lua gravidutzele la rost din cauza greutatii, ci dr. Nicolescu de la Giulesti. Eu abia maine il voi cunoaste pe dr. Iosup.

Raalucutza, tu poti sa te ingrasi, iti dam voie. Cat despre cremvusti si pateut, nu-ti mai face probleme. Nu sunt recomandate,dar nu se zice ca ar fi interzise. Daca poftesti, poti sa iei o bucatica...
Eu zic ca marea majoritate a alimentelor trebuie sa fie cele recomandate. Mustrari de constiinta toate avem cand ajungem la cate o abatere de la alimentatia "potrivita" sarcinii, pentru ca ne pasa de progenitura noastra.

Lyly 11+



http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Chiar sunt curioasa cum o sa ti se para Iosup! Sa ne spui si noua!
Succes maine!


Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput