Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Jadi, nu mai plange, e ceva ciudat cu laptele praf, cred ca de la cate baga in el. La san nu manca nici pe departe atata. E dubios! Nici sa manace ca porcul nu e normal! Mie una imi plac copiii zvelti si tonici, eu asa l-am nascut, sper sa nu-l stric cu mana mea!
(Cine sa ma mai inteleaga, acum cateva zile ma plangeam ca nu mananca!)

Ioana, n-am un link, sunt spusele dr mele, dar citisem si eu in diverse.

Codruta, eu nu cred! Poate 1 caz la cine stie cate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Codruta, daca e sa ne luam dupa tot ce am auzit fiecare, ajungem la balamuc. Sa stam sa spalam la fineturi?! Tre sa fiu cel putin nebuna! Din atatea milioane de bebei fetite, cate or fi facut infectie urinara? Eu stiu ca se face intr-adevar daca le stergem de kk dinspre fund. Ca ajunge la pasa si se poate face infectie.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Jadi, in CC zice ca la 6 saptamani trebuie sa-si tina capul. La fii-miu s-a indeplinit misiunea, dar la fii-mea...nu. Ea are acum 6 saptamani jumate si nu il tine foarte bine. Il tine ce il tine si la unn moment dat oboseste si ii cade. Da cu nasul inn umarul meu. Sau daca o pun pe burta, staaaa asa linistita pana se plictiseste. Incepe sa-l ridice, il ridica, il tine putin si iar da cu nasul in pat. Si eu sunt cam stresata din cauza asta si din cauza lacrimilor, in continuare. I-am facut si masaj la oki, adica pe radacina nasului, am spalat-o cu ser fiziologic, cu apa si tot nimik. Chestia cu tinutul capului o pun deocamdata pe seama faptului ca s-a nascut prea devreme (desi nu stiu daca are vreo legatura) si ea cu toate s-a acomodat mai greu decat alti copii, chiar si cu kk de tranzitie, tineti minte? Pe cand fii-miu s-a nascut dupa termen si nota la nastere a fost 9 si dupa 5 minute 10. La fii-mea, a fost 8 si 8 dupa 5 minute. Eu asta am aflat a doua zi, cand am intrebat-o pe neonatoloaga. Dr mea care m-a operat imi spusese ca apgar a fost 9. Cred ca m-a mintit sau nu a stiut si a zis si ea asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Karmenutza eu zic ca nu trebuie sa ne stresam, eu una asa am de gind sa fac... mama mi-a spus ca nici nepotul din canada nu s-a inghesuit la toate acestea si e bine sanatos si nu are retard de crestere.
Cu lacrimile, bifam si noi ca nu avem dar eu am un copil linistit care nu plinge asa ca de unde sa vad daca are lacrimi... cind tipa de foame i se umezesc un pic ochii dar cum il iau in brate, asteapta linistit titi si apoi se apuca de mincat... copil educat

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Buna-buna! Ieri a fost zi de gatit asa ca sa-mi motivati absenta .
Iaca ma puse piaza-rea sa pun un sutien ieri, ce-mi era mai stramt, si iar am fost pe marginea mastitei: ditai galma la san, de-am stat doar cu pompa si cu perna electrica toata noaptea. Mai am si-acum ceva galma, dar sper s-o dau gata azi .
Ieri am prins mai mult de-o ora de plimbare, mamici ciorchine in parc, Jadi ioc... Iar azi, ceea ce trebuia sa fie in sfarsit inscrierea la dispensar s-a transformat in plimbare du-te vino prin curte cu piticul in brate, vreo ora, pt ca tati a uitat unde a pus actele cupilului si a rascolit o casa intreaga. Cand m-am plictisit de stat pe-afara, tot eu le-am gasit, evident, dar intre timp bb facuse kk, ora de masa se apropia vertiginos si cea de consultatie trecuse de mult. Asa ca... macar s-a ales cu luatul aerului.
Radu a facut intertrigo la urechi . A debutat cu usoare cojite, pe care m-am ambitionat sa le spal bine, si uite-asa s-a unplut de coji in spatele urechilor. Il dau cu spirt si baneocin pulbere - initial pediatra zisese de un antimicotic, dar dupa ce i-am dat a fost mai rau.
Tonnia, lasa copilul sa manance cat vrea el! Perioada asta e de crestere accentuata, asa ca mai bine te bucuri. Nu cred sa tina de laptele praf, ca Radu a mancat si de san 170ml o data! Imi mananca la 7 saptamani peste 800 pe zi, dar gras nu e, nu cred sa fi ajuns la 5.5 kg (maine vad), mai degraba s-a desirat. Bucura-te de puseele de crestere ca vine vaccinul si au mai fost cazuri de scazut apetitul dupa aia, sa te tii plansete ca nu mananca bine pe urma! Normal, daca dupa aia plezneste copilul si-ti plange de plin ce e, ii pui o limita, dar daca n-are nimic?!
Cu tinutul capului, pediatra ne zicea aproape de s.6 ca si-l tine f. bine, chiar daca l-a vazut ca din cand in cand mai dadea si cu nasul in umar. Deci eu zic sa nu asteptam de la ei mai mult decat e cazul. Cu copiii nu-i stiinta exacta, nu?!
Si Radu-i fornait, mai ales dimineata cand se trezeste. La baie scoatem ceva mucisori cu betisorul. Of. Si mai nou, naparleste! A chelit pe parti. Cand creste oare alt perisor?

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Si la capitolul intrebari: fetele care au fost dungate pe burta in timpul sarcinii, ati scapat de dunga?! Ca eu una nu, si ma enerveaza rau, ca dupa ce ca-s grasa de port pantalonii sotului, mai sunt si vargata!!

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Raluca, la mine se mai vede foarte putin dunga neagra.
Acuma, ca ai zis tu de sutien, imi dau seama ca de fiecare data cand am purtat mi s-au intarit sanii, si am crezut ca e plin sanul de lapte. Dar de fiecare data cand am purtat asa s-a intamplat.
Fac astazi inca o proba

Codruta & Petra (9 august 2005)

poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Raluca in legatura cu urechile si noi avem aceeasi problema. Acuma s-a mai vindecat. Ii mai dadeam cu pasta Petrini dupa ureche si dupa baie, dupe ce o stergeam bine ii mai puneam ulei.
Dar uneori ii dispare si nu pun nimic. Am observat ca daca transpira si o sterg cu role de demachiat dupa ureche e bine (noi nu purtam caciulita in casa).

Codruta & Petra (9 august 2005)

poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi

Mergi la inceput

Si eu am vrut sa intreb de dunga. Si eu o am inca. Si mie mi-au ramas sutienele mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

anirim, ti-am trimis parola pe PM. Daca nu te descurci da-mi un PM si te ajut.
karmenutza, ai dreptate; fiecare recomanda ce stie el mai bine sa faca.
raluca, eu n-am avut dunga pronuntata in sarcina; dar am observat ca mi-a aparut un fel de pata cafenie pe burta. Am incercat sa o spal, nu se duce; cred ca o sa incerc cu buretele de sirma.

Habar n-am cit sa dau chirurgului pentru incizie; fetele care nu sint din Buc, ce ziceti? Eu m-am gindit la 1 mil, sau 1,5 mil.

Am observat in ultima saptamina (poate e mai demult, eu acum vad tot) ca fata are miinile umede; daca e mai cald, e transpiratie calda, daca nu e transpiratie rece; a mai observat cineva asa ceva? Stiti cumva ce inseamna?

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput