Masa de Craciun si Revelion

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu am facut lichior de oua.Acum doi ani,au baut in general doamnele,barbatii au preferat palinca sau whisky.
Am vre-o trei retete ,tot de pe la fetele de pe forum..

Lichior de oua
Ingrediente:
-6 oua
-125g zahar pudra
-1 pachetel zahar vanilat
-3/4 cana de lapte
-1/4 cana de smantana lichida dulce
-1/8l de alcool
Mod De Preparare:
-se bat bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase
-se aduga laptele putin cate putin si se amesteca
-apoi se aduga smantana, apoi alcoolul
-pt cine prefera lichiorul mai putin tare se folosesc 8 oua, 160g zahar pudra, o cana plina de lapte si 3/4 cana smantanica
-se consuma dupa cateva ore cand s-a asezat spuma
-se pastreaza in frigider si se consuma in interval de 3 saptamani


Lichior de oua:(pt 1l)
Ingrediente:
-1 baston de vanilie
-5 galbenusuri
-150g zahar pudra
-200g smantana lichida dulce
-1 doza de lapte condensat(10% grasime)
-1/8l alcool
Mod De Preparare:
-se scoate miezul de vanilie
-galbenusurile si zaharul se bat bine timp de 5min pana devin cremoase
-se adauga miezul din vanilie putin cate putin amestecand de dedesubt deasupra
-apoi se procedeaza la fel cu smantana si laptele condensat pe rand
-se aduga alcoolul
-se clateste o sticla cu apa fierbinte si se toarna lichiorul, se pune un dop


Eu am facut prima reteta,in loc de alcool am folosit rom alb.

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

floricika.. cum faci salata de telina si cea de ciuperci?

merci

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Louisea, sa-ti spun cum fac eu salata cu ciuperci (eu folosesc de alea din borcan): le tai marunt, le scurg bine-bine de apa, si le amestec cu smantana, maioneza si usturoi maruntit(uneori si cu ceapa...depinde adca am chef)...mai pun sare si piper dupa gust, si gata! E foarte simpla dar si gustoasa reteta!

...Pt. salata de telina am luat retete de aici....uite una care mi-o amintesc(de fapt pe asta am facut-o si eu):
Cantitati egale din :telina, mar, morcov se dau pe razatoare, se amesteca cu maioneza (sau iaurt, dar e mai fada si fara gust asa) si se condimenteaza dupa gust....

Stinu, si eu vreau reteta ficateilor in franzela...pliiz!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Paine cu ficatei :400 ,500 gr ficatei de pui ,prajiti ,dati prin masina de tocat ,apoi amestecati cu 200 gr sunca ,100 gr masline fara samburi ,un gogosar ,acru si un castravete acru ,toate tocate le amesteci bine cu 100 gr unt si 2 oua crude si potrivesti de sare si piper .Iei o franzela normala ,nu bagheta ,ii scoti miezul si o umpli cu maclavaisul de mai sus ,o impaturesti in folie de aluminiu si o dai la rece cateva ore .O servesti taiata felii cam de 1 cm.
Eu am luat-o dintr-o revista si mi-a placut foarte mult si musafirilor nu mai spun .
Baietelul meu e innebunit dupa ficat de pui si pateu il mananca oricum ,de mic i-a placut desi stiu ca majoritate copiiilor nici nu se apropie de el.
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Adi69 ,te rog sa postezi si reteta de la Tortul cu un ou Aimee ,l-am vazut cum arata in albumul tau si mi s-a parut SUPER .

Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by mamica gen

Stinu, posteaza reteta franzelei cu ficatei..caci odorul meu e atat de pretentios cu ficatelul...poate i-o placea asta.
Si o reteta de carne de porc (muschi,ceafa) umpluta la cuptor...cine stie? Please!
La Craciun, nu ne putem lipsi de tochitura cu mujdei de usturoi si varza murata cu mamaliguta, si nici de turtele inmuiate in sirop cu miere si lamaie, cu nuci, care pe aici sunt traditia...
In rest la fel: sarmale in varza, piftie, carnati, toba....
De Revelion, placinta cu branza cu ban...
Cine a facut lichior de oua? Vad ca pe afara e o traditie de Craciun...

Gen si Robert 2 noiembrie 2001



muschi umplut la cuptor:
2 muschi, crestati in doua pe lungime si batuti cu ciocanul de snitele, sa iasa o foaie?fiecare;
ii umplu cu : cabanos, felii de morcov fierte, frunze de spanac, fisii de ardei rosu, fisii de ciuperci si ce-mi mai trece prin cap sa pun:)))
rotesc muschiul in jurul umpluturii, leg cu sfoara si il pun la cuptor (doi intr-o tava), apa, ulei, condimente (nu uit sa condimentez si umplutura inainte de a "inchide"muschiul); din cind in cind ii rotesc in tava, sau pun cu lingura uleiul peste;
rece, ii tai felii, servite itnre aperitive;

alte aperitive de Craciun: ardei rosii, galbeni si verzi umpluti cu brinza frecata cu boia si unt, taiati apoi felii, arata super pe tava, rosii umplute cu salata de icre sau de vinete; cabanos, taiat bucatele, le crestez la capete si le prajesc- se fac 'evantai" ambele capete;

nelipsitii cirnati, toba si alte porcarii cumparate de la magazinele romanesti din Montreal;
sarmale, cozonaci si tort; sampanie si tuica de pruna de acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Fetele, va citesc de mai de mult, da nu prea am indraznit "sa ma bag in vorba" , acu' am prins curaj daca tot ati vazut tortul meu la adi69 , care l-a facut sa arate super ... si credeti-ma e si fff bun...
iustina, uite, o sa postez eu reteta...

Tort cu un ou

Ingrediente:
250 g faina
1 ou
1 paharel de vin alb
1 praf de sare
200 g unt sau margarina
gem acrisor (eu folosesc de caise)
frisca

Mod de preparare:
125 g faina se dizolva in vin si se amesteca cu oul si sarea, astfel incat sa iasa un aluat mai tare. Se intinde o foaie subtire.
Untul sau margarina se amesteca cu restul de 125 g faina si se intinde peste foaia de mai sus. Se impatureste (ca la aluatul frantuzesc) si asa impaturita se pune la frigider. Se repeta operatia cu intinsu' si tinutu' la frigider din jumatate in jumatate de ora cam de 4 ori. Apoi aluatul obtinut se imparte in 6 parti egale, se intind 6 foi si se coc pe fundul unei cratite de 4 kg (rotunde sau pe o tava dreptunghiulara).
Foile obtinute se lipesc doua cate doua cu gem de caise (sau alt gem acrisor), apoi cele 3 perechi de foi se umplu cu frisca din belsug si totul se imbraca la sfarsit in frisca.
Este bun de consumat dupa macar o zi, ptr ca foile sa se fragezeasca in frisca.

Acum, o las pe adi sa va dezvaluie adaptarile pe care le-a facut la tortul meu...


aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Multumesc mult aime si mai mult ca sigur il incerc si eu .
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

O reteta de tort ptr revelion, pe care i-am promis-o si lui adi69:

Tort de ness

Blat: 300 g nuca macinata, 300g zahar tos, 2-3 linguri cacao, 1 pahar (250 ml) si un sfert de apa. Se amesteca toate in ordinea: apa, zaharul, nuca si cacao si se pun la foc mic pana se obtine o pasta moale. Se raceste compozitia si se adauga 9 galbenusuri pe rand si la urma, cand acestea sunt bine incorporate albusurile batute spuma si esenta de migdale. Se pune totul intr-o cratita de 3 kg unsa si tapetata (eventual cu hartie de copt) si se da la cuptor cam 3/4 sferturi de ora (se incearca cu scobitoarea). Se rastoarna pe un platou si cand e racit, se taie in doua.
Crema: 300 g margarina se freaca cu 250 g zahar pudra, 2-3 linguri de ness si esenta de migdale.
Se umple blatul si la sfarsit totul se imbraca in frisca.

Este un tort f bun, f fin, devoratorii de ciocolata...il vor adora.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Multumesc mult pentru retete. Tocmai azi am aflat ca sunt insarcinata (hurreyyy!) si de aseara ma incearca o pofta... ma ling pe botic..



Gen 5+ si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput