Masa de Craciun si Revelion

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Multumesc mult pt. lamuriri!
Probabil ca in we. asta voi proba varianta asta, ca sa am "experienta" pt. cand o voi face pt. vreo ocazie speciala!
Sa vedem cum va iesi , pt. ca o voi face mai mult "ochiometric" ,avand in vedere ca nu stiu exact cata smantana va fi, iar piscoturi voi lua si eu mai multe iar pe cele care vor ramane, ma voi "sacrifica" sa le mananc eu la o cafea cu frisca! :)

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Iustina data viitoare incerc un pui cu mere si stafide

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

vin si eu cu o rugaminte, cine stie cum se face salata din piept de pui cu grapefruit, am notat-o undeva si nu mai stiu unde am pus-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

mii de multumiri

Loma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

scuze si o alta intrebare cum se face laptele de pasare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Porumbel, am o prietena care face Tiramisu fara oua, am intrebat-o din ce face crema si mi-a zis ca din Mascarpone, frisca (o cumpara lichida si o bate ea) si zahar vanilat/zahar + esenta de vanilie. Iese foarte buna.
Loma, uite o retete de lapte de pasare pe care am copiat-o de pe undeva, dar n-am incercat-o inca.

Lapte de pasare

Ingrediente:
800 ml lapte
150 g zahar
3 oua
vanilie
coaja rasa de la o lamiie

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc. Se separa galbenusurile de albusuri.
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in laptele clocotit. Dupa citeva clocote, se scot "bulgarii" si se pun in deoparte.
Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume. Se aduga "bulgarii".
Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.

Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

She wolf multumesc frumos

am cautat si eu pe google si am gasit aceeasi reteta

ptr. gospodinele de aici am gasit un site interesant unde puteti descarca pe gratis 3 carti de bucate
http://www.gustos.ro/carti/step3/aWRjPTUzYzczMDY0MGZjMzFjODE0NDk3OGU0ZTg4NzJmOGUyJnRpbWU9MTEzMzM2MzY4MA==

sper sa mearga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Nu mai scrie nimeni la subiectul asta?
Eu de exemplu am facut o schita de masa de Craciun unde vom avea 12 invitati:
Salata de telina, salata de ciuperci, salata de boeuf, salata de icre, piftie de curcan, oua umplute cu pate de ficat, rulada cu branza dulce si pate de ficat.
Sarmalute de porc in varza cu bacon si ardei iute murat
Friptura de oaie la cuptor, friptura de porc la cuptor (sunt pesoane care nu mananca oaie)
Salata de fructe, tort (nu m-am hotarat de care) si o prajiturica
Voi servi palinca, whisky, gin tonic, vin rosu.

Dar mai astept sa vad ce mai gatiti si voi, sa ma mai inspir


Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

WOW!!!
Citesc si.. ...
De Craciun o sa gateasca sotul meu,ca in fiecare an, meniu cu 3 feluri . Anul trecut a facut o supa crema de ciuperci, un filé de vitel á la Wellington (filé in manta de spanac si aluat frantuzesc cu garnitura de legume prajite si ca desert mere coapte in unt cu crema de vanilie si cognac (flambate) . A fost fff. bun, l-am rugat ca si anul asta sa faca file-ul respectiv. Eu o sa fac niste sarmale. Prajiturele o sa facem impreuna cu Lara ziele astea sa se fragezeasca pana atunci.
A doua zi de Craciun mergem la soacra care o sa gateasca gasca sau porc mistret, sa vedem.
De Revelion o sa fim undeva la munte (sper) si o sa papam tot ce o sa ni se puna in fata

Mama de Lara Celine





Laura,te rog ,vreau si eu o retata de prajiturele pe care sa o pot face de acum.
Fetelor,daca aveti asemenea retete ,va rog postati-le.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Stinu, posteaza reteta franzelei cu ficatei..caci odorul meu e atat de pretentios cu ficatelul...poate i-o placea asta.
Si o reteta de carne de porc (muschi,ceafa) umpluta la cuptor...cine stie? Please!
La Craciun, nu ne putem lipsi de tochitura cu mujdei de usturoi si varza murata cu mamaliguta, si nici de turtele inmuiate in sirop cu miere si lamaie, cu nuci, care pe aici sunt traditia...
In rest la fel: sarmale in varza, piftie, carnati, toba....
De Revelion, placinta cu branza cu ban...
Cine a facut lichior de oua? Vad ca pe afara e o traditie de Craciun...

Gen si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput