Mamici de mai-iunie 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 9
cypocs spune:
July, la prima sarcina , in 2000 eu mi-am urmarit sarcina la dr .Irimia .Pe la 6 luni am plecat la mama , la Iasi si am nascut acolo , unde l-am intalnit si pe Soloviev(pe vremea aia acolo era).Pt mine a fost OK doctorul asta atunci .Am inteles insa ca acum 6 luni , cand a avut incidentul cu HIV A INEBUNIT PT CA TOATA LUMEA S-A INTORS IMPOTRIVA LUI .De fapt a facut o cezariana la una cu HIV asta a facut atunci .
CARMEN, eu as vrea sa mananc mai mult si sa ma ingras macar putin .
Salopeta abia astept sa port ca sa mi se vada burta , dar vreau una de catifea cu o culoare frumoasa .
Doctorul meu a zis ca progesteronul se intrerupe dupa saptamana 20.
Am inteles ca unele au o usoara sangerare la intrerupere.
Ma doare tare capul ,m-am saturat de luni de zile!!!asta pt ca nu am avut greturi , in compensare
CAMI, si eu cred ca m-am hotarat sa nu mai fac triplu test mai ales dupa ce am citit povestea de pe net ce ne-a aratat-o Amonar .Acolo testele iesisera perfecte ."Atat de perfecte" incat dr ginecolog a zis ca nu are rost amniocenteza .Am sa ma duc si eu la 17 saptamani si ceva atunci.
RALUCA,ce nu stii la varsta lui bebe ca nu inteleg?Astazi ai fix 14 saptamani.
ALIA
cypocs spune:
JULY,pe cand rezultatele?Ti-au zis o zi exacta?
Care si-a facut programare la eco cum a procedat ?ati dat telefon , eu am incercat la Medsana sa ma programez on-line , dar nu am primit vreun raspuns.Trebuie sa ma duc personal pana acolo?Sau la Sanador(asa se cheama?).Si pt ce anume v-ati facut programare ?eco morfofetala sau 3D?
ALIA
ama_kaly spune:
Lya noi suntem in stadiul de mici falfaieli..bebe se simte exact ca un pestisor cum ai zis tu,dar destul de rar ca suntem inca mici
Si eu am pofte numai de mancare nesanatoasa,din aceeasi categorie ca cele insirate de tine..noroc ca nu-mi plac dulciurile ca altfel nu stiu ce ma faceam.Ajungeam
Alia da un search pe google cu clinica la care vrei sa mergi(sanador,medsana) si vei gasi adresele lor si nr de tel de la fiecare.Suni si iti faci programare la ce dr vrei,ceri ce informatii vrei iar ei iti spun cand te poti programa in functie de cat de ocupat e dr respectiv!
Mihaela.f si eu ma lupt cu durerile de cap
Uneori ma doare atat de tare ca nu pot sa ma ridic din pat.Cam din sapt 13-14 au inceput si la mine cand am scapat de greturi
Bafta la eco,sa vii cu vesti bune!
poze bebe eco:
http://community.webshots.com/album/481016601qXGbAh io
16+(maine 17) si
Seby
ama_kaly spune:
Alia nuuu!!
Nu mi-a crescut..nu stiu unde sta bebe ca la eco sapt trecuta avea 12cm..Si dr s-a mirat ca n-am burtica
,dar mai asteptam poate saptamanile astea se umfla si la noi
Chiar fetelor,voi aveti burtica?De gabi stiu ca are o frumusete de burtica care se cunoaste ca am vazut pozicile,dar restul?Ca eu incep sa devin stresata de acest lucru..
poze bebe eco:
16+(maine 17) si
Seby
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by cypocs
Chiar ca n-a mai dat nimeni pe aici!Am citit si eu povestea , nu am cuvinte , dar am inteles(si nu e singurul exemplu) ca tiplu test e cam apa de ploaie , ba te baga in sperieti degeaba , ba te linisteste degeaba
ALIA
CYPOCS, TRIPLUL TEST NU ESTE APA DE PLOAIE. Doar ca este relevant in proportie de 90%. In povestea aceea femeia avea 43 ani. Stii ce spun statisticile? La femeile de peste 40 de ani o sarcina din 30 este cu sindromul asta. La femeile de 30-35 ani o sarcina din 800 este cu risc. Asta am citit pe net. M-am uitat pentru ca eu ma incadrez aici.
Lyly 11+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png
Si bv spune:
Buna tuturor!
Revin si eu dupa o zi de pauza... Fetelor, la mine greturile sunt din ce in ce mai rele, orice ajunge in stomac dau afara, chiar si apa, nu mai stiu ce sa ma fac. oare este normal? ieri n-am mai putut pleca la Bucuresti, pentru ca ar fi insemnat sa stau vesnic cu punga dupa mine si ar fi fost penibil. Mi-am luat concediu si am ramas acasa. Au inceput si durerile de cap, si impreuna cu greata ma darama efectiv.
Ama_kaly, multumesc de incurajari si pt. complimente
. Tu de ce nu ne pui poze? mai ales ca esti cea mai tanara mamica? am vrea sa te vedem si noi!
Mihaela.f, am citit ce ai scris despre clinica aceea, suna foarte bine! voi tine si eu cont de aceasta varianta, in caz ca dr. meu nu va fi prin tara sau ceva de genul asta.
Am facut rost de nr. de mobil al dr. Podasca, l-am si sunat si a fost foarte amabil. Este un om de milioane, m-a primit de urgenta la maternitate si nu numai ca s-a uitat pe analize, dar mi-a facut si control, fara nici o obligatie. Am incredere mare in el! Ii voi spune si ca am folosit crema aceea, sa ma linistesc, pentru ca pur si simplu nu mai am stare. Sunt foarte panicoasa, nu stiu ce-i cu mine...
voi sunteti la fel? am inceput sa visez urat... Doamne, abia astept sa-l tin in brate pe bb, sa fie sanatos!!!
DianaR., tu imi poti spune ceva despre crema nizoral? oare dauneaza daca am aplicat-o topic, avand in vedere ca eram in saptamana 11? pe prospect scrie ca nu, dar as vrea sa mai vad o parere...
Inaioana, am vazut pozele cu dulceata ta de fetita, eu oricum eram deja o fana de-a ei! ![]()
Eu n-am putut sa citesc povestea recomandata de Amonar, caci m-a luat cu tremurat si oricum sunt ca speriata de bombe, mai bine sa nu stiu... Amonar, iti doresc si eu multa bafta la amniocenteza, sincer si eu as face orice sa stiu ca bb este bine, chiar ii voi spune doctorului meu!
Va pup!
Simona
12+
http://community.webshots.com/user/simonarotaru
mihaela.f spune:
Buna mamicilor,
July/Alia ma temeam sa nu fie medical vostru! Dar daca nu este/a fost, este excellent. Asta apropos si de ce exista pe prima pagina a DC-ului cu malpraxisul. Off! Nu scapa lumea de ei!
Lya in ce luna ar trebui sa simtim miscarile lui bebe? Mi-au crescut antenutele cand ai spus de faptul ca al tau trebuie sa miste de Craciun…si cu mine ai data apropiata(mai ales ca bebelinul meu a fost conceput pe 25 septembrie). Faceam calcule pe 25 decembrie implinim exact 15 saptamani si saptamana cu revelionul facem 16. Ce frumos ar fi sa miste atunci! Dar mai este o lunaaaa si cateva zile. 

Ama kaly s-ar putea ca durerile astea de cap sa fie si din cauza tensiunii; zic si eu; ma apuca in special dupa amiaza; eu nu mai beau cafea, nu pentru ca mi-am impus ci pentru ca nu mi-a mai trebuit(si beam la cafea inainte)…aseara mi-a adus sotul meu niste Pepsi(culmea, poftesc la Pepsi, nimic altceva) si dupa ce am baut putin parca mi-am mai revenit. O fi ori autosugestie ori a mai crescut putin tensiunea.
Carmen Cita multam pentru incurajari!
Nu stiu de ce mi-e frica de fiecare data cand merg la eco; de parca cine stie ce s-ar intampla…ufff! Trebuie sa mai lucram putin la moral!
In Brasov e tare urat afara! Si fetele, in Predeal si pe Timis deja ninge! Vine iarna!!!! Eu abia astept sa fac bradut si sa il impodobesc! deja mi-am scos instalatiile(sa le verific daca merg), globuletele...yuuuhuuu
Va pup
Mihaela
9+
ama_kaly spune:
Simona pentru ca vroiam sa pun si eu pozele de la cununia civila si de cand tot zic..
dar nu le am pe calculator.In schimb uite azi o sa ma chinui sa pun niste poze pe care le am in calculatorul vechi(ca de cateva zile l-am skimbat) o sa le iau pe cd si o sa le copiez pe asta,iar cand o sa fie gata va zic
Si eu ziceam ca am scapat de greturi,insa ieri de dimineata m-au luat iar si am si
..mihaela.f se poate.la mine nu cred ca sunt din cauza tensiunii pentru ca eu nu am tensiunea mica,o am 11 si putin.Dar am citit ca ar fi normale durerile de cap in perioada asta..
poze bebe eco:
16+(maine 17) si
Seby
inaioana spune:
Fetelor, si pe mine ma doare capul, nu in fiecare zi si suportabil. In schimb ma doare toata ziua...
O sa treaca, n-aveti ce face. Puteti incerca sa luati paracetamol (e voie!) daca e nasol dar, nu stiu daca are vreun rezultat, dat fiind ca durerea e de la hormoni am impresia.
Despre burtica, eu am deja dar, se pare ca asa se intampla la a doua sarcina. La prima sarcina nu aveam in perioada asta, abia peste cateva sapt incepuse sa se vada.
M-ati bagat in ceatza cu triplul test. Eu am programare la eco morfologica si triplu test pe 30 nov...Acuma ma gandesc sa fac numai eco si ...poate in functie de asta, daca exista vreo suspiciune sa fac triplul test
habar-n-am ce sa fac...
Cat despre salopete, eu nu stiu cum de par unora "practice". Cand trebuie sa te duci la pipi e o adevarata aventura si daca nu esti gravida si porti salopeta.Dar ia imaginati-va ca aveti un burtoi cat toate zilele, nu va puteti apleca si tre' sa faceti pipi intr-un WC public de 90cm/90. Eu cred ca chestia asta cu salopetele s-a perpetuat din vremea in care nu existau elastice ca lumea si femeile nu vroiau, evident, pantaloni care sa le cada in vine cand se aplecau (din cauza burtii) sau sa le stea sub sani... Si a ramas , asa, o uniforma de gravida "comme il faut" recomandata din bunica in mama in fiica. Cu sarafanele n-am nimic..sunt niste rochitze ok, dar sa nu fie cretze![]()
Eu am purtat blugi (cu elastic) si fuste , cum as fi purtat in mod normal, si asigur pe cine are inca dubii, ca sunt mult mai practice decat salopetele.
Cami, eu am luat progesteron pana in sapt 20 la sarcina trecuta, si nu am avut nici o problema la intrerupere.
Lya, eu am tensiunea mica si beau cafea dimineatza. Nu e interzisa in sarcina, poti bea daca vrei dar sa nu faci exces, adica sa nu-ti creasca tensiunea peste 13 cu 8 (nu ca eu as avea vreo sansa
). Cica doua cafelutze normale (nu esspreso!
) sunt absolut in regula pentru oricine.
Si celor care s-au uitat la poze, multumim frumos pentru aprecieri !!!
Ioana
15 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja