Mamici de mai-iunie 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 8
LYLY809 spune:
Amonar, cred ca s-a speriat toata lumea, ca n-a mai dat nimeni pe aici...
Eu m-am programat deja pentru morfometrie la un ecograf foarte bun, peste 11 saptamani. Cica se face in sapt. 22-28 de sarcina.
Lyly 11+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png
mihaela.f spune:
Buna seara la toata lumea,
he he! sustin si eu ce s-a mai spus: mamicute harnicute ce au scris mult mult mult! dar am recuperat eu din urma.
Simona mail am trimis dar vad ca a ajuns inapoi(si imi spunea ca era ceva not ok cu adresa ta de mail); uite ce vroiam sa spun: clinica aceea se afla la 7 km distanta de Sf Gheorghe pe drumul spre Ilieni. Sunt medici din Sf Gheorghe acolo; O nastere normala costa 400 euro iar o cezariana 600 euro; stai in salon numai cu puiul tau. Cladirea este noua si are geamuri termopan, e tare curata; au deschis luna trecuta pe 15; Mancarea vine in casolete(e la Covaci parca) si se incalzeste la microunde; totul este la standarde occidentalale e frumos si curat! Eu o voi pastra ca varianta de backup in cazul in care bebe vrea sa vina mai devreme pe lume. Vorbeste cu RaliRali de dr Podasca si cere-i data viitoare nr de tel(sa il ai si tu de la el oficial).
Fetele de prin Galati a fost un reportaj in seara asta la televizor despre un medic ginecolog din Galati(din pacate nu am reusit sa ii retin numele) care ar fi provocat un avort spontan la o mamica cu sarcina destul de avansata si se vorbea de un caz de malpraxis. N-am putut vedea decat ca era vorba de spitalul Sf Andrei parca....poate va ajuta informatia.
Mamicilor, la voi cand au inceput durerile de cap? parca dupa 12-13 saptamani nu? imediat dupa ce greturile au trecut. La mine sunt prezente de vreo 2-3 zile, dar incep numai dupa amiaza si sunt destul de puternice. Oare n-au inceput prea devreme? Abia astept sa merg la eco sapt viitoare!!! Sper sa fie totul ok!
Luni repet si eu analizele si sper ca infectia sa fi disparut!!!
Va pup
Mihaela
9+
cypocs spune:
Chiar ca n-a mai dat nimeni pe aici!Am citit si eu povestea , nu am cuvinte , dar am inteles(si nu e singurul exemplu) ca tiplu test e cam apa de ploaie , ba te baga in sperieti degeaba , ba te linisteste degeaba
ALIA
raalucutza spune:
sunt total cofuza!nu mai stiu cat timp are bebele meu!prima data mi s-a spus 6 sapt!apoi 10+0-nu stiu ce inseamna- si acum nu mai am habar!dar stiu ca am mai mult de 3 luni!hai ca va spun pe 22 noiembrie ca merg la control!aaaaaaaaaa nu vi se intampla sa mancati mai mult de la un timp???
raluca
CamiM spune:
Cypocs pai dupa prima ecografie( aici tin mult cont de asta ca zic ca ecografia din primul trimestru este mult mai relevanta in ceea ce priveste DPN-ul) pe 2 decembrie cand mergem la eco morfologica o sa am 17 saptamani si 1 zi sau asa ceva, pe de alta parte eu am refuzat sa fac triplul test tocmai fiindca in pliantele date de la doctor scria ca de fapt nu este asa de .. sigur ca iese de multe ori pozitiv si te baga in sperieti degeaba sau mai rau iese negativ si de fapt bebe are probleme.. in fine doctorul meu a zis ca e ok si ca oricum cel mai bine se vede la eco daca sunt probleme si in functie de asta vedem ce facem mai departe asa ca m-a trimis sa fac eco morfologica la 17 saptamani desi altfel se face cam intre saptamanile 18-22. Sa fiu sincera cand l-am auzit mi-a parut bine ca ma duc asa de repede si daca vrea sa ma mai duc si mai tarziu e ok pentru mine ca de-abia il mai vad pe bebe..
Cami 14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
july_g spune:
Mihaela am vazut reportajul. era vorba de doctorul Irimia parca, sper sa nu fi gresit si sa ma acuze cineva! Nu e singurul cu asemenea purtari!
Ati tacut seara fetelor! Sa fiti sanatoase si fara greturi!
Lya spune:
Carmen si eu ma gandeam intr-un timp sa merg la Nayel,am citit multe lucruri bune despre el ...la control el face doar ecografie,eventual prima data-ti face control sa vada despre ce e vorba.Cabinet are pe Raul Doamnei.Daca vrei am mobilul lui si pot sa ti-l dau.Eu inca nu sunt convinsa la cine-o sa merg ca am mai multe variante la CFR2
Lyly,o sa merg la piata sa vad daca gasesc catina proaspata.Eu ma gandeam sa fac cu fructe intregi de catina uscata.Tu esti vegetariana?Imi place ca te hranesti sanatos,poate ne mai dai idei.
Fetelor ,ar fi fain sa se deschida un subiect cu alimentatia gravidei in care sa se posteze idei de mancare sanatoasa.Eu acum nu prea pot sa mananc fructe,as manca doar KFC,lapte,pateu,branza topita, cipsuri si pufuleti....doar mancare "sanatoasa"
Amonar ,vad ca i-ai dat fetei mele bicicleta ca baieteilor,adevarul e ca tare mult ii place sa mearga cu bicicleta.
Flory,avem acelasi DPN,stai linistita c-o sa fie bine si dupa ce-o sa miste o sa vezi ca te linistesti .Eu tot asa stresata am fost cu Rut avand o sarcina pierduta si dupa ce-a miscat n-am mai fost nici la doctor asa des ca nu mai eram stresata. Tu deja iei vitamine?
Alda ,ce frumos c-o sa ai gemeni!felicitari pt bebe-i miscareti.Si eu deabea astept sa-l simt.... la prima sarcina am simtit-o de craciun si acum va trebui sa simt tot in aceeasi perioada......asta-i cadoul pe care mi-l doresc si in acest an ca si acum 3 ani.Abea astept sa ne povestesti de gemenii tai,eu am o pasiune pt gemeni.
Pt fetele care-s la prima sarcina..la inceput se simte ca un pestisor,f slab si incet incet incepe sa se simta mai bine..iar spre sfarsit mi se deforma burta..... e tare frumoasa perioada de cand incepe sa miste.
Ama,mamica tinerica,tu simti bebele cand misca?
Irinel,al tau e veteranul,cred ca deja face tumbe serioase.Esti o fericita!Te asteptam cu vesti despre ce e ,samburel sau samburica???
Raluca,cum adica nu stii cat ai?Poate am pierdut ceva.....dupa ce misca stii mai sigur cat are!Si bebe nu se ia dupa dpn,cand e sa vina,vineee
Cu dentistul,eu am inceput sa merg inainte de a ramane insarcinata asa ca sunt norocoasa ca am radiografiile facute....acum astept trim 2 sa merg din nou la dentist si se poate face anestezie fara nici o problema.
Cele cu tensiunea mica,ce v-a recomandat medicul?Mie doar sa beau multe lichide.Cu tot cu cafea de care vroiam sa ma las pe perioada sarcinii vad ca tot nu pot urca mai mult de 8.
Eu nu incarc pagina cu pagina...apas versiune pt imprimanta ,astept sa se incarce si apoi citesc offline....ca inca nu am cablu.
Cine are pofta de mancare sa mai dea si la cine n-are!
Lya
8+&Rut(14.06.2003)
CamiM spune:
Fetelor am si eu o intrebare pentru cele care iau sau au luat progesteron in timpul sarcinii: la cate saptamani ati oprit voi tratamentul si daca ati avut vreo reactie adversa la oprirea acestuia?
Scuze de fapt sunt doua intrebari!!![]()
Cami 14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
carminabulina spune:
Ehehe, ce inseamna sa lipsesti o zi!!!
Mi-am dat seama in ziua in care am lipsit ca acest forum devine dependenta. Pe de-o parte ne ajuta sa ne treaca timpul mai repede, mai ne linistim si noi ca prea suntem speriate plus ca daca o sa aveti rabdare sa cititi mesajele de acum 2 saptamani sa vedeti cat evoluam si cum stresul de ieri devine sfat pt stresul altei mamici de azi.
Si daca tot ma facut apologia acestui forum am si eu o intrebare: azi am fost ametita, la propriu. Dimineta dupa micul dejun pur si simplu am ametit asa de rau incat a terbuit sa ma pun in pat. Am dormit o ora si m-am trezit mai bine dar tot cu o usoara ametelala. Intrebarea ar fi daca vreuna dintre voi are ameteli?
Si cu riscul de a supara cateva mamici eu o sa port salopeta, nu stiu daca de blugi, dar o sa port si din mai multe motive: e practica, ieftina si de-abia asteptam sa raman gravida ca sa o port. De gustibus....Dar sincer totul se rezuma la bani si cred ca o salopeta o sa ma salveze, mai ales ca va trebui sa merg la 2 nunti, inclusiv la a mea unde va trebui sa imi cumpar haine gala, in luni diferite. Asa ca pt zilele obisnuite o sa ma multumesc cu clasica salopeta sau sarafan si am vazut cateva destul de moderne si interesante![]()
Va
si nu uitati sa-mi spuneti despre ameteli, va rog!
14+
Carmen Cita spune:
Buna seara la toata lumea !
Lya multumesc de informatia referitoare la dr. Nayel. Inca nu m-am decis nici eu ce voi face. Nehotararea mea e legata de spital: CFR sau Polizu. Oricum inca mai avem timp sa ne gandim.
Alia nici eu nu am luat nici un kg in plus desi n-am avut greturi de loc, dar nici cine stie ce pofte. De fapt mananc doar un pic mai mult decat inainte, sau cel putin asa-mi place sa cred. Sper sa nu incep prea curand sa cresc in greutate, desi nu ma stresez prea tare pe subiectul asta. Pana la urma important e ca BB sa fie sanatos, ca o sa avem tot timpul sa slabim dupa daca va fi cazul.
mihaela.f succes la ecografie si cu analizele !
july g din cate stiu eu HCV se refera la virusul hepatitei C.
inaioana superhaioase pozele cu dulcica ta de Katia si prietenul ei !
iulyp si bogdanai si eu am inceput de vreo doua zile sa am insomnii
. Am luat de la plafar un ceai dintr-un amestec de plante (flori de tei, paducel, soc, musetel, lavanda,iarba de sulfina), ii zice "Somn linistit" ... cica
. Va spun zilele astea cat de linistit a fost. Vanzatoarea mi-a spus ca pot sa-l folosesc linistita, dar eu am verificat oricum in listuta cu plante interzise sau nerecomandate la sarcina si toate sunt ok.
Apropo de siropul de catina, am luat de la plafar o sticla de 1/2kg, dar abia acasa am vazut ca are conservant (benzoat de sodiu). Oare sa-l folosesc totusi sau mai bine nu? Ma gandesc ca poate n-o avea o cantitate prea mare, dar habar n-am de fapt.
Cat despre salopete, mie nu-mi plac de loc cele din blugi ... au un aer muncitoresc, sau cel putin asa imi inspira mie. Dar cele din raiat, negru de exemplu parca n-ar fi asa de neinspirate. Totusi nu vi se pare ca e mai practica o pereche de pantaloni cu elastic in talie decat o salopeta (mai ales cand e vorba de mers la toaleta)? Mai avem timp sa meditam
. Deocamdata ma descurc cu hainele de pana acum. Mai greu va fi prin ianuarie-februarie cand se va pune problema unui palton nou sau geaca, cojocel si alte hainute groase.
V-am pupat fetele !
Noapte buna, somn usor si vise frumoase cu BB jucaus !
Carmen
10+