Mamici de mai-iunie 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Buna burtici si sotior de burtica.
Eu mai rarut cu scrisu da si cu cititu abia reusesc sa ma tin de voi.
Amonar pt. listuta bb1 se numeste Nicoleta si e nascuta pe 29.09.2004.
Eu ma simt bine, greturi am avut pe la inceput vreo 1-2 sapt. si apoi o foame incontrolabila care ma tine si acum, ma trezesc si noaptea sa mananc. Si au aparut si la mine de vreo 2 sapt. insomniile Mor de ciuda da asta e.
Eu deocamdata nu iau vit. iau doar o pastiluta de acid folic pe zi(e putin?) ca dr. deocamdata nu mi-a dat nimic ca a zis ca e prea mica sarcina si sa asteptam analizele.
Doresc numai bine la toata gasca si sa ne auzim cu bine.
la toata lumea

AURASI NICOLETAsi bebe mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alda spune:

Buna, nu am mai scris de mult, dar am citit tot! :)
Noi trei suntem bine, bb-lushii au inceput sa se miste incet-incet, inca nu stiu daca sunt baietei sau fetite, o sa mai merg in decembrie la o ecografie, poate se vede ceva atunci. :)
Eu iau vitamine elevit, dar nu in fiecare zi.
Si pentru listuta: pe fetita mea o cheama Daria si e nascuta pe 24 mai 2003.
Azi sunt trista, de dimineata mi-a cazut o bucatica dintr-o masea "sanatoasa" credeam eu si acum nu mai pot manca decat in dintii din fata, ca un iepure. :( (pana acum mancam oricum doar pe o parte din cauza unei alte masele gaunoase. :( Stiu ca nu pot face nici radiografie, nici anestezie...
Va pup si sa va simtiti bine!
alexandra (15+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

iulyp
Nu cred ca o singura pastila de acid folic pe zi e putin. Asta mi-a indicat si doctorul meu si cam toate fetele au luat tot aceasta doza. Atata doar trebuie sa te uiti la doza care este scrisa pe cutie. Se recomanda 400 mcg pe zi. 1 tableta de-a mea a avut aceasta doza.
Cu foamea cred ca esti o exceptie, cam toate fetele nu au avut pofte de mancare din cauza greturilor. Intr-un fel ai noroc. Eu nici acum nu prea am pofta de mancare si nu mai am greturi. Mananc la fel ca inainte de sarcina.

Alda
Cum de ti-a cazut maseaua? Ai deficienta de calciu din cauza sarcinii sau este o alta cauza? Pt ca in ziua de azi nu se mai prea intampla sa fie probleme cu dintii din cauza sarcinii...cel putin asa stiu eu. O sa-ti fie greu daca nu poti sa mananci normal.
Deci tu ai inceput sa simti bb-i ca misca? Se spune intr-adevar ca pe la 16 saptamani se poate simtii. Eu habar nu am daca am simtit sau nu...tu pt ca ai mai avut o sarcina poate recunosti mai usor fenomenul. Santem curioase ce vor fii bb-i tai!

Am pus printesele voastre pe lista!

Va pup

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Ce harnicute sunteti voi
Pastilute luate pana acum: deocamdata iau 2 tablete acid folic(5 mg)/zi la indicatiile medicului. Pe prospect scrie 1-3 tablete/zi. Vitamine incep sa iau de sambata - Materna cu seleniu(1 tableta/zi), voi lasa acidul folic pt. ca este si in Materna - tot la indicatiile medicului. Vitamine(era si acid folic) am luat si inainte de sarcina - nu pt. sarcina ci din alte motive.
Foame: normala, pana acum m-am luptat cu greturile. Azi incerc sa las pastilutele de Metoclopramid sa vad daca pot fara ele.
alda: bebei cat mai jucausi si sanatosi
O zi placuta tuturor

11(+) de la concepere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

BONJOURICA LA TOATA LUMEA,
Lya, eu am vazut si azi dimineata fructe proaspete de catina la un pietar. Nu stiu in ce masura poti sa scoti suc din celelalte, uscate.

Florypop, incearca dimineata cu "rontaieli", biscuitei, grisine, ca sa nu vomiti. Nu prea mult deodata. Eu am vomat cand am mancat fructe dimineata, de cand rontai una-alta, e mai bine; tot mi-e rau, dar macar nu vomit!!!

Alda, Am fost la stomatologul meu, care este unul f.f.bun, si mi-a spus ca nu-i problema cu anestezia decat cel mult in trimestrul 1 de sarcina. Vad ca esti deja in 15 saptamani. Tot el mi-a spus ca sarcina n-are nici o legatura cu decalcifierea dintisorilor, probabil ca pur si simplu ai ghinion ca ti s-a intamplat acum... Mergi totusi la stomatolog daca te chinui sa mananci doar cu dintii din fata, nu sta asa...
Lyly 11+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png

Mergi la inceput

Irinel, multumesc de incurajari, esti atat de draguta. Chiar asa, cum pot sa ma gandesc ca e ceva in neregula cu copilul??

Fetelor, mai ales cele care nu puteti consuma lichide, din motive de greatza sau mai stiu eu de care, am decoperit aseara ca pot sa beau bautura din soia, aceea la sticle maro, marca Inedit, fara arome si zahar. Precizez faptul ca nu are conservanti, dar, fiind de soia, are sigur proteine, ceea ce este super ok pentru bebelusi.
Bautura asta n-am putut-o suferi niciodata, dar acum observ ca o tolerez f. bine, am baut o sticla intreaga intr-o ora... Laptele mi se pare prea dulce.

Lyly 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Da' chiar ca scrieti mult !!! Nici n-am apucat sa citesc tot ce-ati scris la subiectul anterior, ca ati si deschis subiect nou !!!

Eu sunt in 15+, parca parca mi-au mai trecut greturile (nici nu indraznesc sa spun, ca poate se intorc !), adica mai am ceva spasme dimineata, si ceva spre seara, dar peste zi parca nu mai am senzatia aia de greata continua care nu ma lasa sa maninc mai nimic !

In schimb (c'asa-i in tenis, cind scapi de una dai de alta), de vreo 3 nopti ma chinuie insomnia !!! Eu care n-am avut probleme cu somnul in viata mea !!! Si stau si ma uit pe pereti si ma trezeste orice zgomot !!!

Saptamina viitoare ma duc la doctor sa facem eco morfologica si sa-mi dea trimitere pt triplul test ... Sper sa fie OK, pt ca eu n-am chef sa risc o amniocenteza ...

Va pup pe toti si va mai scriu cind mai am noutati !

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Amonar multumesc mult pt. ca ne-ai trecut in listuta.
Intr-adevar sunt o fericita ca nu am greturi si varsaturi.Chiar m-am ingrasat pana acum 2 kg. Si la prima sarcina la fel am facut, am inceput sa ma ingras chiar de la inceput si desi am incercat sa ma mai abtin nu reuseam. Acum cd. am vazut ce usor se slabeste cd. alergi non-stop dupa bebe nu ma mai stresez ca o sa ajung iar ca o balenala finish.
Mai vroiam sa raspund la ceva da am uitat, mama lui de neuron obosit.

AURASI NICOLETAsi bebe mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetelor mi-am amintit ca mai de mult am citit o poveste adevarata aici pe DC despre o pereche care banuieste ca copilul lor are SD (sindrom Down). Este o poveste emotionanta si pt cele carora nu le e frica sa o citeasca o pot gasi aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57397

http://pg.photos.yahoo.com/ph/amonar2002/my_photos

Mergi la inceput

Amonar, mie nu mi-a fost frica sa citesc despre asta. Am trecut prin tot soiul de emotii, incepand cu momentul nasterii fratelui meu. Mai intai nu i s-a dat voie mamei sa-si ia copilul acasa, caci urma sa devina un monstru. Dupa un subterfugiu ( transfer la alt spital de unde i s-a dat voie sa plece acasa cu copilul, a urmat teroarea asistentelor, trimise de doctori acasa la mine, cu "sfaturi": mama trebuia sa lase copilul dezvelit cu geamul deschis ( era iarna) ca acesta sa moara si sa scapam de monstrul in devenire. Atat ii ducea mintea pe doctorii de acum 18 ani, din tara asta.
Copilul are tot mozaicism, forma usoara, nu este debil mintal, intelege totul perfect, se exprima greu din cauza limbii marite. Te bate la jocuri de carti sau pe calculator, te intelegi foarte bine cu el... Cam asta e.

Lyly 11+

Mergi la inceput