Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

De o saptamina ma tot intreb ce e cu mary de pe calea vitan. Am verificat, si miine se face o luna de cind n-a mai intrat. Stie cineva ceva?

Marlena, mersic.
codruta, daca nu ma declara nebuna dr pediatra la care ma duc azi, o sa-i dau si eu Mirunei 30 ml. Pardon, o sa incerc. Ca la cit de inversunata e cind respinge suzi si bibe (cu ceai), ramine doar lingurita, si am si eu o limita a rabdarii la datul cu lingurita. Da, si Mirunei ii place vibratia de la bouncer.
Hildi, bine ai venit la clubul scutecelor! Eu abia acum ti-am adirat camera lui Peter, e foarte frumoasa.
marlena, eu am dat 37 lei (am vazut ca voi folositi leii noi, si am zis ca e cazul sa incep si eu) pe 650 gr. Doar depozitl Farmexpert o aduce la noi, deci daca vrei sa cumperi trebuie sa suni la citeva farmacii pina dai de una care lucreaza cu Farmexpertul si faci comanda, a 2-a zi il ai.
Nadina, multumesc de grija.
Pe cutia mea de Topfer scrie: Lactana Topfer Bio Pre; hrana bio pe baza de lapte pt sugari incepind de la nastere.
Topfer Bio Pre este o hrana din lapte pt sugari incepind de la nastere, pentru sugarii care nu pot fi alaptati la sin si pentru cei care nu au suficient lapte de la sin.
[...]
Daca mai tirziu bebelusul dumneavoastra nu se satura, puteti sa inlocuiti Topfer Bio Pre cu Topfer Bio 1 si mai tirziu, dupa luna a 4-a cu Topfer Bio 2.
Alaptarea este cel mai bun mod de hranire pentru bebelusul dumneavoastra. Daca laptele mamei nu este suficient sau copilul nu mai este alaptat va recomandam Topfer Bio Pre.
Deci nu scrie nicaieri pe cutie ca-i de prematuri. Asa mi-a zis si pretenu' care mi-a recomandat laptele, sa-l iau pe asta Pre pentru supliment ici si colo. Pe cutie da masurile pina dupa luna a 7-a.

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Buna

Miflore, imi place bouncer-ul, e vesel. E drept ca nu are vibratii, dar pare f confortabil mai ales ca bebe poate sa stea la orizontala total. Cat despre Calma Baby, sincer, nu am intrebat inca dr, mi l-a recomandat farmacista...am vazut pe cutie ca nu contine decat plante, chiar asa sa fie? I-am dat deja de 2 ori din el, aseara si azi de dimineata. Scrie sa ii dai de 3 ori pe zi cate 3 ml, eu nu am reusit sa ii dau cu lingurita masura intreaga, mi-a dat jumatate afara din gura. Are miros frumos, de plante...Nu stiu ce sa iti zic, ea pare f alerta, nu mi se pare ca s-a schimbat, dar nu a luat decat de 2 ori. O sa ma interesez, ca nu vreau sa aiba vreun efect secundar. Farmacista mi l-a recomandat ca fiind un produs tare bun...

Ioana, si eu stiam ca PRE e de la prematur. Pe cutia de Nan Pre, scrie ca e pentru greutate mica la nastere. Stiu ca in Cartea Cartilor scrie ca PRE e laptele de completare (din seria de lapturi- ce m-am mai distrat) si ca apoi e 1,2 si asa...
Noi am optat pentru NAN HA care e o formula hipoalergenica si bine tolerata de stomacel, e buna ca si completare la cei alaptati la san. L-am gustat si eu si mi se pare ca are acelasi gust cu laptele meu, e dulceag asa si mai apos...

Cat despre Lactana, ma uit si eu, daca ziceti ca e asa bun, poate schimbam mai incolo, cand trecem pe praf exclusiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ioana, eu am luat Pre pt ca initial aveam de gand sa-i dau completare, apoi am facut mastita si vazand ca e si pt cei nealaptati , am zis sa- continui cu Pre (si dr. a zis). Nu e pt prematuri. Totusi, eu am observat ca el nu se satura bine cu cantitatea prescrisa pe cutie si in plus se trezeste si noaptea pt masa ceea ce nu facea cu laptele meu, chiar sugand prost si insuficient cum o facea. Asa ca ii mai dau supliment din cand in cand cate 30 ml, desi pe cutie scrie ca dozele sunt calculate corect. Eu deduc ca, daca dozele nu trebuie depasite dar el nu se satura, trebuie sa trec la Lactana 1.
Nu stiu care e diferenta intre Pre si 1, ambele sunt recomandate de la nastere, nu scrie nicaieri ca Pre e pt prematuri.
Pe cutie scrie clar, daca nu se satura, treceti pe Lactana 1, ceea ce o sa fac si eu. Adica, eu am gresit ca i-am mai suplimentat ca ei spun ca nu se accepta abateri peste tabelul lor.

Raluca, al tau se satura?

Hilde, bine ai venit!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Bun, deci ne-am lamurit ca Lactana Bio Pre e lapte de completare.

Tonnia, si eu zic sa treci la Bio 1 daca nu se mai satura cu Pre. Cind ajung in Bucuresti, cine va fi interesata, sa stiti ca eu pot cumpara Topfer direct din depozit, la pret mic (prin pretenu' respectiv).

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Marlena, si la alimentatia cu lapte praf bebe mananca tot la 3 ore, nu la 4. Nu e bine sa se invete sa pape la 4 ore.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Da, mie mi se pare ca vrei nu vrei, cu lapte praf mananca la 3 ore, se scoala singuri, parca e programat al meu. cand il alaptam, mai dormea si 4 ore si 5 chiar uneori (ziua), acum e exclus.

Karmenutza, dar noaptea cum doarme, la cat timp mananca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Ioana, cred ca ai dreptate : pre -ul vine de la altceva. Am vazut in CC pag 116 ca pt prematuri e Lactana F.
Pe cutia de bio 1 scrie cuvant cu cuvant ce ai scris si tu, deci nu prea e relevant care o fi diferenta intre ele. Stai asa ca ma duc pe site!
[b]
Bio Pre
Art. Num. 60250, Package 650 g

Organic Infant formula from birth onwards with Bifidobacteria Culture. It is suitable as sole feed if the child is not being breastfed. Also as a supplement for babies not being fully breastfed (two-milk nutrition). Bio Pre contains important minerals, vitamins, trace elements and is enriched with iron.

Bio 1Art.
Num. 60221, Package 900 g


Organic Infant formula from birth onwards with Bifidobacteria Culture. It is suitable as sole feeding if the child is not being breastfed. Also suitable for infants after weaning. Bio 1 contains carbohydrates that are easy to digest, high quality vegetable oils, important vitamins, minerals, trace elements and is enriched with iron.



Pricepe careva care e diferenta, afara de carbohidrati si uleiuri?
Si eu ii dau doza mai mare, cere copilul! ei zic ca din a 2-a luna merg 140ml cu 5 mese, Radu papa 160-170, dar am zis ca poate din cauza celor 2 mese de lapte de-al meu, care n-o fi satios...
Eu sunt interesata de o pila la depozit, daca poti sa-mi vinzi si mie pontul, eterna recunostinta si !

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Raluca, interesant, se pare ca diferenta o fac carbohidratii astia (care si ingrasa). Si pe cutia ta scrie sa nu depasesti dozele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Tonnia, noaptea are pauza. Adica in loc de 3 ore, mananca la 6-7 ore. Dar asta nu prea e noaptea, e mai mult seara. De pe la 8 pana pe la 2, 3 noaptea. Atunci se trezeste si o luam iar de la capat, la 3 ore. Singurica si-a facut programul asta. Eu as vrea doar sa prelungesc ora de culcare cat mai tarziu. Daca bebe al tauu manannca non-stop la 3 ore, inseamna ca are 8 mese/zi? Fii-mea din maternitate avea 6 mese. La inceput, cand era foarte mica, avea si ea 7, pana a mai crescut si a mai recuperat. Ii mai dai tzitzi? Poate nu e satul? Sau poate acum recupereaza si o sa creasca in greutate mult.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Buna fetelor,
Bun venit Roxy si sa ai parte numai de bucurii alaturi de David
Larishia , bine ai revenit sisa nu renunti la lapticul tau.Trebuie sa te strduiesti un pic.Bea ceai mult si pune bebelina la san.Eu imi fac reprosuri ca am renuntat prea repede.Doar sa nu patesti ca mine, cand s-a pornit lapticul, Iaris nu a mai vrut deloc sa suga si de aici alte complicatii.Sper sa fie bine.
Kid2003, sa imi spui si mie cum e cu siropelul, ca eu am auzit de el dar mi-a fost frica sa-l iau pt este sedativ, desi natural, pe mine ma sperie..
Cu laptele praf si eu mi-am luat termos, pun apa calduta iar noaptea il pregatesc foarte repede.In spital dr mi-a spus ca laptele Milumil isi pastreaza calitatile 8h la temperature camerei.Eu insa am deschis sticluta dupa 4h, cu ce mai ramasese de la o masa si mirosea urat de tot.Prefer sa-l fac pe moment..
Vo ice mai folositi pt constipatie ca la noi e dezastru, nu maid a roade nimic.De Lactuloza ati auzit?Ce effect are?Ati folosit careva?


mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/marinelaciurea/slideshow_end?.dir=4037&.src=ph&.spd=1

Mergi la inceput