Miresele anului 2006 (27)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Andita, mi-a placut ideea ta cu nunta tematica, DAR, tinand cont ca tema o reprezinta calele, si stii bine superstitia in legatura cu ele, eu cred ca tb sa ai nervii foarte tari in noaptea aia, pt ca am asa, un feeling, ca toata lumea va simti nevoia sa-ti spuna, in cazul in care nu stiai, ca aceste cale aduc ghinion. Si sunt convinsa ca se vor gasi destui care sa remarce, nu numai prezenta calelor la nunta, dar...ia uite, numai cale!!!Vai! parca aud corul ursitoarelor, spunandu-ti la ureche de cate ori de prind: "Mama, da' voi nu stiti ca astea aduc ghinion?!" Si sa auzi acelasi lucru de 'nespe mii de ori in noaptea nuntii... cred ca la un mom dat o sa devina chiar iritant. Plus ca gandeste-te, tb sa fii draguta cu invitatii, nu poti sa-i repezi si sa le raspunzi in doi peri, ca pe tine nu te intereseaza superstitiile si nu crezi in ele. Tb sa ii canti fiecaruia in struna, ca vorba aia, in noaptea nuntii: oaspetele nostru- stapanul nostru, nu?! Si te vezi repetand de o mie de ori aceeasi poveste, cu zambetul pe buze?! Pe mine una m-ar apuca dracii!Si probabil ca la un mom dat mi-as zice ca m-a mancat undeva cu calele astea, mi-am batut singura cuie in talpa. Plus ca mi-e mi-ar stica dispozitia sa aud remarci de genul: "Minunata nunta, dar daca n-ar fi fost calele astea peste tot...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andita spune:

pai eu vad asa: daca e sa nu am cale la nunta, sa nu ma marit in luna mai, sa nu port perle la nunta, sa nu fac poza ca mirasa singura, sa nu vad alte mirese, sa nu fac cununia religioasa la nus' ce biserica, sa nu port rochie din 2 piese (2 piese = 2 nunti, stiati????? ), eu zic s anu ma mai marit deloc, ca toata ziua aia o sa fie un stres total, in care o sa ma feresc de superstitii. Am si eu piticii mei pe creier, s anu credeti ca sunt total "nedusa la biserica" dar unele "reguli" sunt facute sa fie incalcate, cel putin din punctul meu de vedere. Si pana la urma, nunta mea, regulile mele! (vedeti ce rea sunt acum???? Ei, sunt curioasa daca o sa fiu la fel de batoiasa si in discutia cu tata socru...... huh?)

Nunta noastra
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

quote:
Originally posted by Andita

Nu ati zis nimic, nimic de ideea mea cu nunta tematica, si eu eram asa de entuziasmata.....sa inteleg ca nu va place?

Foarte misti ideea cu nunta tematica.
Daca te uiti in pozele mele, decoratii pt. nunti, exista idei pt. asa ceva (pt. margarete si pt. cale): decorat servetele, pahare, suport de lumanarici, cocarde, etc.

Din pacate, desi ar fi foarte frumos, cred ca o sa fie nitel cam scump sa cumperi cale pt. toate mesele. Ai calculat cam cate buchete ar trebui?

Eu inca ma mai gandesc la chestia cu nunta tematica. Parca as vrea...parca ar fi cam scump...

Cert este ca mie nu-mi plac de nici o culoare cocardele traditionale (alea din panza alba) asa ca o sa trebuiasca sa le inlocuiesc cu niste floricele mici, la fel ca buchetul meu...de aici si pana la nunta tematica nu mai e mult:)))))

Apropos de cocarde din floricele...au fost parintii mei la o nunta unde le-au pus cocarde din flori naturale: boboci de trandafir. Au aratat foarte bine la inceput dar apoi...jale...s-au pleostit si erau ca vai de mama lor (la fel si bobocii naturali din cocul miresei).

17 iunie 2006
Diverse pentru nunta

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesia spune:

quote:
Originally posted by dyadya

Andita, mi-a placut ideea ta cu nunta tematica, DAR, tinand cont ca tema o reprezinta calele, si stii bine superstitia in legatura cu ele, eu cred ca tb sa ai nervii foarte tari in noaptea aia, pt ca am asa, un feeling, ca toata lumea va simti nevoia sa-ti spuna, in cazul in care nu stiai, ca aceste cale aduc ghinion. Si sunt convinsa ca se vor gasi destui care sa remarce, nu numai prezenta calelor la nunta, dar...ia uite, numai cale!!!Vai! parca aud corul ursitoarelor, spunandu-ti la ureche de cate ori de prind: "Mama, da' voi nu stiti ca astea aduc ghinion?!" Si sa auzi acelasi lucru de 'nespe mii de ori in noaptea nuntii... cred ca la un mom dat o sa devina chiar iritant. Plus ca gandeste-te, tb sa fii draguta cu invitatii, nu poti sa-i repezi si sa le raspunzi in doi peri, ca pe tine nu te intereseaza superstitiile si nu crezi in ele. Tb sa ii canti fiecaruia in struna, ca vorba aia, in noaptea nuntii: oaspetele nostru- stapanul nostru, nu?! Si te vezi repetand de o mie de ori aceeasi poveste, cu zambetul pe buze?! Pe mine una m-ar apuca dracii!Si probabil ca la un mom dat mi-as zice ca m-a mancat undeva cu calele astea, mi-am batut singura cuie in talpa. Plus ca mi-e mi-ar stica dispozitia sa aud remarci de genul: "Minunata nunta, dar daca n-ar fi fost calele astea peste tot...."

Cred ca pana la urma ai dreptate...dar stai si te gandesti cum e mai bine sa faci...sa le faci pe plac invitatilor care vor avea de comentat si care la un moment dat te vor irita ...sau sa faci asa cum doresti si sa-i sfidezi...acum depinde cat poti sa faci si chestia asta...e putin ingrata postura... cum? la nunta mea nu pot sa-mi iau ce flori vreau pana la urma o fac cum vreau ca doar e a mea...dar ce faci cu invitatii care se simt "lezati" si cu " datoria" de a-ti spune ca aceste flori aduc ghinoin...si uite cum pana la urma niste superstitii iti strica buna dispozitie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

quote:
Originally posted by krelia
Lilly, hai sa-mi dau cu parerea :
Ambele biserici accepta sa te cununi in religia lor numai daca:
- unul dintre sot este botezat in religia respectiva, si atunci biserica il primeste si il converteste la religia celuilalt
- nasii sunt de aceeasi religie cu religia in care se cununa mirii

Adekatelea, mai pi rumaneshte
- esti ortodox si al tau e catolic, trece al tau la ortodoxism, ai si nasii ortodocsi, si gata cununia
- esti catolica si al tau e ortodox, trece al tau la ocatolicism, ai si nasii catolici, evident gata cununia
Daca amandoi sunteti ortodocsi si vreti sa va cununati catolic....never ever...
Eu, cam asa stiu ca stau lucrurile....

Merci de parere
Eu sunt ortodoxa, si el e catolic. Si vrem sa ramanem fiecare cu religia lui. Eu nu tin neaparat sa facem cununia la ambele biserici, dar....viata e complicata . S-ar supara parintii lui sau ai mei
In weekendul asta o sa mergem la biserica catolica sa ne interesam exact.Apoi vom merge la cea ortodoxa sa intrebam si acolo.
Ce sa-i faci? Dragostea nu tine cont de religie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Andita, eu nu ti-am spus sa tii cont de superstitii, ti-am spus sa iei in calcul faptul ca unii invitati s-ar putea sa tina cont. Nu zic ca se simt lezati(problema lor, in definitiv) zic doar ca poate deveni enervant pt tine sa auzi acelasi lucru toata seara. Dar, daca ai nervii tari, si ai timp la dispozitie sa ti-i intaresti, atunci, go ahead. pe de alta parte ai putea sa anunti discret inca de pe acum, in cele 4 zari ca ai nunta tematica cu cale, si atunci are timp lumea pana in nunta sa isi spuna parerea. iar daca in seara nuntii mai deschide vreunul gura poti sa-i spui: "Da, stiu, mi-ati mai spus!" Si se incheie discutia foarte elegant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

quote:
Originally posted by a.cicel
Eu din cate stiu este o conventie intre cele doua biserici (catolica si ortodoxa), astfel incat nici unul din miri sa nu renunte la religia lui. Cunosc multe cazuri in care unul din soti este catolic iar celalalt ortodox. Acuma nu stiu cum e cu nasii, dar cred ca trebuie sa aiba religia in functie de biserica unde se face cununia.
Eu sunt un caz, sunt evanghelica iar iubi e ortodox. Am vb cu preotul si mi-a spus ca nu e nici o problema, nu trebuie sama boteze la ortodocsi, adr sa am nasi ortodocsi iar copiii sa fie botezati tot la ortodocsi.

Asta ar putea fi o problema: sa nu ne oblige biserica ortodoxa sa ne oblige sa ne botezam copiii ortodox daca ne cununam la ei, iar cea catolica sa ne oblige sa ne botezam copiii catolic.
S-ar bate cap in cap
Copiii vrem sa fie botezati in aceeasi religie, nu unul la ortodocsi si unul la catolici Daca am avea 3 copiii, ce-am face cu al treilea?
De-asta trebuie sa mergem sa vorbim si cu unii si cu altii. Nu ma pronunt inca pana nu aflu concret care-s conditiile
Am mai citit despre cazuri asemanatoare pe forum, dar se pare ca depinde de biserica, de preot, etc....

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

quote:
Originally posted by Lilly79

Copiii vrem sa fie botezati in aceeasi religie, nu unul la ortodocsi si unul la catolici Daca am avea 3 copiii, ce-am face cu al treilea?

Pai, fiind in cunostinta de cauza, faceti si voi numai cu numar par :))))) 2,4,6... si asa rezolvati problema.

17 iunie 2006
Diverse pentru nunta

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

din cate stiu eu, cala e una dintre cele mai scumpe flori (mai scumpa decat trandafirul), ... mie mi-ar fi placut sa am aranjamente in care sa fie cala (nu ma intereseaza superstitiile si, asa cum am mai spus, am vazut cala in multe reviste cu mirese ), dar ar fi fost foarte scump, si-asa am dat ceva bani pe aranjamente florale... :)

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput