Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (68)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Cristina, aseara am avut musafiri asa ca nu am fost pe net...asta-seara sint, dar nu-i nimeni, asa ca ma retrag la depou...pina acum am rasfoit cartea Caprarilor, dar parca, cu cat ma documentez si citesc mai mult, cu atit sint mai in ceata ( citesc in paralel si carti de pe-aici si sint putin diferite) si parca ma simt nepregatita ptr. marele eveniment.
Vi s-a intimplat vreodata (mie da!) sa va aflati la un examen - dupa ce ati tocit luni intregi - si sa va treziti uitandu-va la foaia alba de hartie cu memoria complet "stearsa"? ca si cind toate info retinute s-au evaporat? asa am impresia ca mi se intimpla acum, am tot "tocit" pe parcursul acestor 9 luni, am intrebat,m-am documentat si mintea mea este varza...asa ca ramine sa ma bazez pe instinctul de mama, altceva nu vad ce-as putea face...
Eh, nici nu-mi trece prin minte ca nu m-as descurca!

Pupicei ca sint in discutii cu Cristina

Ina si bebelusha cea fara de somn 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neatza fetele!

Cum e acasa cu Ana? Foarte bine, nesperat de simplu, cel putin pana acum. Cred ca m-a ajutat si faptul ca am avut-o langa mine din prima clipa si am vazut si la asistente cum procedeaza cu bebeleii, in plus am mai schimbat si la nepotii mei anii trecuti. E foarte cuminte, sincer, chiar nu pot spune ca ne este greu. Noaptea se trezeste deja la 12, 4 si 7 - e a3a noaptea cu programul asta, asa ca ne descurcam bine, marius ma ajuta fte mult pt ca inca operatia nu ma lasa sa ma misc si intorc prin pat cum as vrea cand alaptez. Cand sunt in picioare sunt sprintena si ok, in pat cand se mai itinde burtica e putin mai greu, dar uite ca azi imi scoate firele deci e totul bine.
Alaptez la fiecare masa, insa camd la 2-3 mese trebuie sa-i dau completare pt ca inca nu fac fata cu lapticul. Cel mai tare ma distreaza cand suge fata de la un san si incepe sa curga si celalalt din senin, deci lucrez stereo. Mai greu am gasit pozitia de regurgitat, nu stiu ce mi se pare asa complicata, iar cu spalatul pe fundic la chiuveta m-am obisnuit abia de ieri, ca o tineam cam stresata. Insa am realizat de cand o am pe Ana ca nu sunt chiar atat de fragili cum par, nu ca nu trebuie sa umbli cu ei mai ca si cum ai umbla cu ouale, dar nu se sparg, trebuie doar sa ai rabdare si finete si totul merge ok. A mai facut cate o criza de plans, suspectez mici colici, dar marius atata a alintat-o si iubirit-o pana s-a linistit si a adormit. Mia face ea face de genul papica, motait juma de ora apoi plans, asta este putin rasfat pt ca o pun la san si adoarme instant, dar e normal sa vrea sa fie langa mamica ei.
Deci e super cu fata acasa, si mi se pare extrem de firesc, sper sa ne mearga tot asa, si la fel va doresc si voua tuturor.
Eu deja de 2 zile lucrez cate ceva, ca uite ca nici 1 sapt de la nastere nu am si ma piseaza la cap fetele de la birou ca nu pot trimite clientii aiurea, asa ca de fapt nu-mi strica in orele de somn ale fetei putin activitate cu creierii si niste banuti, ca ne-a terminat spitalul asta financiar.
S-a trezit fata, dupa 3 ore de somn, asa ca merg sa ne dragalim putin si sa papam.

Va pup,

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata insomniacelor ...

bifez si eu la treaba asta : dan a innebunit aseara; inchisesem caloriferul - ma rog il dadusem la 3, ca mureai de cald, si m-a certat, ca el "ingheata", normal, in fundu gol si neinvelit ... si n-am mai zis nimic ... da nici n-am putut sa dorm, iar dimineata am izbignit, mai frate, ca nu se putea asa ceva ... rezltatu e surprinzator - pleaca omu de la masa si se intoarce dupa putin din dormitor spasit rau : fetelor, nu exagerez - se facusera 27 de grade in camera, cu draq sa dormi la asa temperatura, ce suntem pestisori in acvariu ? macar aia sunt exotici, da noi suntem de zona temperata ...

in fine, mai vin si cu cartea caprarilor sa-i dau nitel si cu aia in tartacuta - ca scrie ca si nou-nascutul se tine la maxim 23 de grade ... in fine, a inghitit omu cu noduri, a aerisit si a inchis vreo 2 calorifere din casa si s-a carabanit la serviciu ...

deci am dormit minunat; cred ca efectul de sauna e vizibil.

foarte frumos din partea feliciei sa sara asa peste rand ... eeeei, pai treaba e asta ? felicitari, bine ca e bine fetita si maricica ...

ripley - ma bucur ca nu e asa de dificil cu bebelacu acasa; chiar e incurajatoare experienta ta; sa fie sanatoasa si cuminte in continuare.

mai avem si noi 4 zile lungi si mai ales late ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Andoooooo, sar'mana pt. veshti in legatura cu astrograma . Oricum, chiar daca e plictisitor de buna, tot astept sa-mi dai mai multe detalii, sa videm daca se potrivesc la existentza-mi de pana acum.

Felicitari tuturor mamicilor care si-au adus ieri mutzunachii pe lume (ca sa citam pe cineva hazos)
Fii-mea nu da deloc semne ca ar vrea sa iasa: nici o durere, nici un dop...NADA. Parca vad ca e parshiva si sta pana la termen acolo, ca-i place la caldurica.
As'noapte am visat-o (de fapt, am visat o posibila Dara) si era atat de frumooooooasa si micutza. Huh! Tare misto senzatzia. Pacat ca a fost doar un vis si ca mai am ceva de asteptat pana sa am parte, pe bune, de chestia asta. Vreau si io sa nasc odata!!!!!!

Ina, noi doua ar trebui sa fim surori de nashtere, ca avem cam acelashi UM. In tine-mi pun baza. Dienutza vad ca tradeaza cauza si nashte saptamana viitoare, iar Joy are si ea crampe, asha ca cine stie ce surpriza ne trage si ea.
Vad ca fetele de decembrie incep sa se reprofileze pe luna noiembrie, ca le place lor mai mult luna asta. Pai vreau si io asha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

lordra, ieri ma apucase asa, o plictiseala groaznica si ce ma gandesc eu, "ia uite, felicia naste si are dpn mult dupa mine, ia sa mai fac si eu cate ceva pe aici, doar-doar ... " asta asa, ca mi-a zis doctorul sa stau cuminte pana luni, ca nu se stie, deci ar fi fost un licar de speranta; si da-i : aspirat, spalat sacosa de spital aplecata la cada, intins rufele in sus, pe sarma, ma rog, treaba gospodareasca ... ba, - nimic; da zau ca nimic; si m-a demoralizat chestia asta, ca pe la 4 cand apare dan eram fleasca de suparare.
asa de suparata, ca dan imi propune sa il sunam pe doctor si sa il pun sa ma opereze vineri ...
azi ma simt mai bine ... da ma obsedeaza hartia igienica - am luat alba, ca mi se parea ca aia roz ma pacaleste...

Mergi la inceput

Dienutza, la mine-n casa is 28 de grade...sâc. Si dorm a' naibii de bine (tot dezvelita si tot in fundu' gol, ca, pana la urma, asha-i cel mai comod, nu?)
La mine problema-i ca nu pot regla caloriferul...daca-i cald tot (noroc ca se mai racesc de la sine unii elementzi, da' nu-i bai, ca aerisim si se reincalzesc), cu astfel de temperaturi avem de-a face, insa sunt sigura ca la iarna, cand or fi sub 0 grade-afara, n-o sa mai depasim 24-25 de grade in casa, deci rezonabil pt. Dara. N-o sa fie chiar temperatura din cartzi, insa o s-o tzinem si noi cat mai subtire imbracata si o sa se rezolve. Sper eu.
Eu detest sa stau imbracata in casa d-aia-mi priesc temperaturile astea ridicate. Sa nu-ti mai povestesc ce dushuri fac: d-alea clocotite (doar pe perioada sarcinii le-am mai temperat, insa abia astept sa le fac iar cum imi plac mie), de-mi inroshesc pielea ca la raci. Super senzatzie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Fetelor neata,
Deci dupa ce zice Alexandrina luna plina e considerata pana deseara!
Pai nu stiu ce sa zic, ca nu ma doare nimic insa m-am trezit cu o pata maronie imensa si cu o chestie albicioasa prin ea.... si nu stiu ce sa fac, sa ma impacientez sau nu? Sa astept sa ma doara si ceva cred...Va tin la curent
O zi buna,

Alina si Bebitza Amalia 40s+3

Mergi la inceput

Dienutza, e-te-te: scriem simultan . De ce te-a luat pe tine graba?, ca doar e hotarata data nashterii la tine. Trebuie doar sa mai numeri zilele ramase. Mai nashpa e la mine, ca n-am nici cel mai mic semn ca voi nashte prea curand, asha ca tre' sa inghit in sec si sa astept.
In privintza efortului in gospodarie, ca sa mai zic: la mine n-are nici un efect. Casa mea e bec da' dureri ciu-ciu. Nu-ti mai spun ca mi-am luat si aspirator nou (ca sa aspire praful de pe jos mai bine, cica) si am zis ca-mi dau duhu' din mine luni, cand l-am inaugurat: trage dementu' si fibrele din mocheta, asha-i de fortzos, mânca-l-ar mama. Crezi ca am patzit ceva dupa asta? Neeeeeeeeeeeeeeeee...ash fi vrut io: teafara si nevatamata. Tare ca un taur, ce naiba sa mai zic

Mergi la inceput

Alinus, io cred ca se va lasa cu o nashtere cat de curand. Cred ca ai pierdut/pierzi dopul, asha ca oricand te potzi astepta la un debut dureros fulminant. Las' ca-i de bine...bucura-te

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Mai, zau daca mai spun ceva despre somn bun…cind spuneam si eu ca mi-am mai revenit cu somnul, uite-ma iar zalauga pe net…aseara m-am bagat in pat pe la ora 12 …nu-mi venea somnul, am numarat oile, caprele, minutele, secundele, sforaiturile lui barbata-meu, stropii de ploaie si cind in sfarsit nu am mai avut ce numara, prin jurul orei 2 m-a luat si pe mine somnul.
Am patit si eu exact precum Dienutza, el a dat drumul la caldura tare, peste 24 C si mie imi place sa dorm cu 20 C asa ca pe la ora 3:30 am facut ochii mari si de atunci nu mai dorm, savurez un mare pahar cu gheata pe care il reimprospatez din cind in cand.
Ripley, este super ca Ana nu-ti da batai de cap , s-o tina tot asa naravul!
Si te admir ca ai intrat in paine atit de repede, eu zic ca este chiar bine ca nu te vei plictisi, ai si putina variatie, castigi si un banut si uite asa, le combini pe toate; asa mi-as dori si eu , sa fiu activa dupa ce nasc si sa ma ocup in continuare de lucrarile firmei, da’ stiu eu daca ma voi putea concentra si daca o sa am chef?
Dienuto, iti tinem pumnii luni!
Lorda, sper sa nu te dezamagesc, dar sa stii ca nu am nici cel mai mic simptom, si daca nici eu nu am muncit si aspirat si spalat…luni am aspirat vreo 5 camere, spalat pe jos bucatarie, hol, dat cu solutii pe parchet in living si dining room, calcat, frecat toalete,bai, etc. si nimic, frate, eram mai fresh ca o floricica, ma asteptam si eu la o contractie, ceva, de la carat galeata cu apa pe scari, de la mutat niste ghivece mari cu flori…aiurea, se pare ca-mi prieste miscarea.
De saptamina viitoare ma apuc sa umblu km. intregi , poate-poate mi s-o declansa ceva ,incerc sa pacalesc dpn-ul…sa vedem daca tine…hihihi.desi sincer,nu sint in nici o graba sa nasc asa repde, de ce? cind o vrea fata sa vina,este bine.
Eu una nu ma simt de parca as da nastere in curind, nu am aceea senzatie de frica, jena, emotie, etc.Ce-o fi?
Alina, si eu cred ca te paste nasterea in curind, hai, ca ti-a venit randul in sfarsit! +

Pupicei si o zi buna!
Ina si bebelusha cea fara de somn 37+

Mergi la inceput