Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (68)
Raspunsuri - Pagina 4
mara95 spune:
Buna, fetelor!Astazi m-am trezit un pic mai tarziu decat de obicei,mare minune!
Pentru cine are timp si poate sa ma treaca si pe mine in listuta de viitoare mamici, datele mele sunt:UM:11.03; DPN: 16 dec (pe care nu-l mai are nimeni), varsta 32 ani; este fetita(99%);cezariana; Braila
proaspetelor mamici!
Mara 35+
Ina869 spune:
eeee, mi-am facut rondul de noapte, ma duc in pat, poate-poate reusesc sa mai fur o ora-doua de somn...daca nu, directia la dvd sa vad un film, ce sa fac noaptea la 4 ?
xandra28 spune:
mama, ina, esti fantastica, pai ce-aveti fetelor cu insomniile-astea?
la mie e insomnie cand adorm pe la 12.30-1
xandra
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
dienutagraviduta spune:
pai din toate astea pot sa trag 2 concluzii :
1. naste alina - iu-hu, sa vedeti ce bebe rotund mai scoate si ea, ca deja e depasit termenul;
2. asta cu faptul ca daca faci curatenie si efort casnic se declanseaza nasterea au scornit-o barbatii; de altfel normal, fiecare graviduta nu mai are rabdare la sfarsitul sarcinii, si in disperare de cauza se apuca de dereticat - deci cand suntem internate si pe urma lauze nu mai ramane nimic de facut pentru tatic ... ca si eu ma gandeam sa ii las lui dan cate ceva de spalat prin casa cat ma internez ... ei, subtire, nimic spectaculos : covorul din sufragerie (dar l-a facut sambata-cica si acum il doare mana !), de spalat tocurile la geamuri pe afara, de dat o mana de vinarom pe tavanul din baie, de aspirat praful de pe dulapuri ... ma rog, maruntisuri, sa nu se plictiseasca; si daca promite sa termine tot, poate ii las si mancare gatita ...
ie-te ca se mai facura 2 concluzii secundare :
3.lordra - probabil ca si tu faci in baie sauna - ca dupa ce iese dan din baie curg toti peretii de abureala ce poate sa faca, si mi-e teama ca o sa se scurga oglinda odata de pe perete, ca e lipita cu adeziv;
4.anda77 face astrograme de mama focului, ca pe aici nu se arata ...
madau spune:
Iaca am cazut si noi din pat tocmai acuma si am intrat sa vad ce se mai aude prin targ. Se pare ca azi o sa fie liniste....asta daca nu naste Alina, ca vad ca e pe val. Facem galerie
Am facut o pauza la scris ca toata sapt trecuta am tras din greu sa terminam curatenia, vineri a venit si mobila de dormitor, am aranjat si camera lui bebe, mi-am facut bagajul, in concluzie "all set"
Azi ma duc sa fac ultimele analize, motiv pentru care n-am inchis un ochi toata noaptea ( nu de emotii ca deja m-am obisnuit) dar trebuia sa adun 2 probe de urina si cum bebe sta taman pe vezica va dati seama ca toata noaptea am stat si am strans din dinti sa nu ma duc la WC prea des, ca dimineata...ciu-ciu. Sa nu radeti de mine dar asa am facut
Poate reusesc sa intru si la o echo, asa de control ( ca mai merg cu cineva care are programare si-l cunoste pe doctor - a zis ca pune o pila poate se uita putin si la bebelina mea) ca mor de curiozitate ce mai face ea acolo, iar la doc nostru mergem abia sapt viitoare cu rezultatele.
Hai ca mai scriu cand vin daca am ceva noutati. Va pup dulce
Madau si Miruna 35 fix
Mirela Anca spune:
Draga Alina cred si eu ca ai pierdut dopul .poti sa nasti azi dar la fel de bine poti sa nasti si peste o saptamina .Pina te apuca dureriile eu te sfatuiesc sa faci un exercitiu de imaginatie .In loc sa te gindesti la nastere ,la durere .... imagineazate cu bb in brate ,alaptind ,la plimbare cu bb ,baita ...tot ce tine de viata ta de dupa nastere .Asa n-o sa mai ai timp sa-ti incarci mintea cu filme horor despre nastere ,nu te mai apuca frica ci o emotie constructiva .Eu asa am procedat si a tinut figura .Cu o zi inainte de nastere am inceput sa am ginduri negre .Mi-am dat seama c-o iau razna ,m-am mobilizat si am inceput sa ma gindesc la perioada de dupa cezariana .Am scapat de stres si emotii distructive .Sucees si anuntane ce faci .
Ina multam de poze .Super .mi-au lipsit pozele tale .La mai mare
Felicia sa-ti traiasca pustoaica ,sanatate multa .Ce desteapta a fost micuta .S-a hotarit sa te scape de operatie in ultimul moment .
Mirela , Cosmin 3 ani si 2 luni si bebe
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze Cristian Andrei + poze intilnire burtici
bb_alinus spune:
Fetelor, merci pt incurajari si galerie, insa nu va grabiti ca nu e nimic ...palpitant deocamdata...doar bucati de dop!
Mirela, eu pana acum nu m-am gandit nici o secunda cu groaza sau cel putin frica de nastere, ca in mintea mea sunt doar imaginile cu bebe in brate, cu restul durerilor fac pe viteaza...evident pana ma vad cu ele , iar o saptamana nu mai am cum sa stau ca am "randevu" la declansare sambata dimineata! Insa as fi vrut ca bebelina sa vina natural totusi...
Dienuta, sanatos sa fie ...si rotunda daca vrea. cat de depasit termenul nu stiu ce sa zic, ca si eu credeam tot asa insa aici mi-au explicat ca se considera depasit pe 21 nov - deci la 41s+1.
Ina cat de bine te inteleg cu insomniile tale, eu mai am cate o noapte unde fur un somn bun ce ma tine in forma si 2-3 zile dupa. Repet, dorm mai bine de cand mamitu' imi face masaj la picioare in fiecare seara...sa-i dea D-zeu sanatate ca tare bine mai e!
Madau, bafta la analize! Eu eram stresata cand trebuia sa fac pipi dimineata pt ca in general uitam ca nu am voie sa mananc iar eu cand ma trezesc primul lucru deschid frigiderul
Alina si Bebitza Amalia 40s+3
Lavi spune:
Alina, multa afta , nastere usoara si bb sanatos si pofticios!!!!!!!!!
Mirela, frumos flacau mai ai darga mea, tu ce mai faci, cum te simti si ce mai face operatia.
Dienuta, iti promit detalii in curand asa cum am fagaduit.Eu una sunt extrem de norocoasa , nu am crezut niciodata ca imi revin asa de repede de la operatie, merg normal nu am dureri, un pic de amorteala dimineata cind ma trezesc, bb e bine, maminca putin si des si nu este foarte galagios, e cuminte si tare dragalas, sunt pur si simplu indragostita de barbatelul meu.
Dragele mamici cu bb sa va traiasca si sa fie sanatosi si ce va doriti voi pt ei cel mai mult!
Cora ce flacau pe cinste ai facut , mare si drag!
dienutagraviduta spune:
lavi - ce ma bucur ca esti bine, mai...
ma mai incurajez si eu .. cum zice mirela, si eu am episoade mai negre, dar la mine incep dupa nastere, nu inainte; adica nu mi-e frica de nastere ( ar fi culmea, ca o sa dorm, doar), ci de partea de dupa; iata ultima mea obsesie :
mama lui maica-mea sta la ea; are 120 de kg, 75 de ani si se scapa pe ea; tin mult la ea saraca, da pute de mori zona in care isi face apritia ... pentru ca la asa gabarit, se spala foarte greu; tata insa o iubeste la nebunie si o cara peste tot, deci implicit o sa mi-o aduca si cand vin cu copilul acasa; cred ca daca o sa vrea sa-l pupe, o sa mor.
chiar nu am idei d-astea gen sa nu vina nimeni o luna, da si mie mi-e cam sila sa ma pupe, dar pe luca ...
toata lumea zice ca trebuie sa fi ferm, dar cum naiba sa fi ferm fara sa jignesti ? si mai e si sor-mea cu nepotelul meu de 5 ani, si cu ideea ei - ca sa nu fie gelos, sa i-l puna in brate ... mai, cum sa imi dau nou-nascutul in brate la un copil de 5 ani ? asta cand inca ma framanta cum sa ii zic lui mama sa-si taie unghiile daca vrea sa vina sa ii faca baie ?
tania-z spune:
Buna fetelor din schimbul I si din schimbul II cu insomnii!
Despre mine nu prea am noutati, decat ca am vb cu anestezistul astazi pt peridurala si, in sfarsit, am nimerit un tip din secolul XXI, nu din istorie, cum sunt multi din dr de pe aici. E foarte sigur pe el si extraordinar ca persoana, mi-a dat nr. de telefon si mi-a spus ca, chiar daca va fi in concediu, vine de acasa. M-am mai linistit, cuiul ramane insa dr. meu gine, ca depinde de el, sa fie prezent, ca sa poate veni si anestezistul, altfel nu se poate (asa-i la noi la "tzara")
Si acum noutati despre Coralia. Am reusit sa vb cu ea la telefon astazi de dimineatza. Acum sunt bine si ea si fetitza, dar nasterea a fost chinuitoare. A avut ceea ce se cheama "col spastic" si a fost in avantajul ei ca fetitza a fost mai mica, altfel problemele erau, se pare, si mai mari. Dupa cum stiti, s-a internat pe la 9 dimineata cu apa rupta, iar pe la 2pm inca nu avea contractii de nastere sau dilatatie. Au pus-o pe perfuzii cu oxitocina dar, din pacate, raspunsul nu a fost unul asteptat: au scazut brusc bataile cordului fetal pana pe la 70-80, asa ca s-a renuntat la perfuzie si s-a asteptat dilatarea naturala. Durerile au fost foarte mari si pe la 8:30 seara ajunsese la dilatatie 3. Dr. ei a vb cu medicul de garda sa o aiba in grija. Ceea ce a fost bine a fost ca, in aproape jumatate de ora, deci pe la ora 21, a inceput si expulzia (deci dilatatia de la 3 la 10) a fost foarte rapida si a nascut dupa 4 impingeri. Apoi a urmat coaserea, numai coaserea colului a durat 45 de minute (!!!).
S-ar putea sa se externeze maine sau poimanine, dar cum nu are net acasa, va mai tinem la curent eu sau Maria-Alexia.
Mai am si eu 2 intrebari:
1. Pentru fetele care au nascut: dupa ce ti se rupa apa, ai voie sa faci dus? Dar sa te epilezi cu crema?
2. Pentru cele care au nascut cu peridurala: cat ati dat la anestezist?
Va pup si fac si eu galerie Alinei
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 35+
Varsta BB Stefan
Poze