Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (67)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Salut burtici si mamici!
Mirabilis felicitari si sa-ti traiasca!
Va multumesc din suflet pt urari, ganduri bune si pt pumnii tinuti!!!
Am ajuns acum acasa, cika m-au tinut putin in spital dupa cezariana, azi e practic ziua 4 de cand am nascut, asa ca am avut noroc cu familia mea de medici altfel ma mai tineau.
Suntem ambele obosite, eu am dormit fte prost in spital, asa ca am frunzarit putin pe la noi si imediat merg sa dorm putin.
Am colostru cu din ce in ce mai mult laptic, iar fata mea e o lacoma care suge cu pofta si des, noaptea doarme cate 4-5 ore, sper sa-si pastreze bunul obicei.
Am si 2-3 poze, sper sa le pot posta sa vedeti ce frumoase suntem :) Ana seamana cu tac'so ceva de minune, toata lumea rade cat de bine. De la mine a luat desigur reflexele bune si inteligenta.
Cu nasterea a fost ceva mai complicat, dupa un travaliu lung si dureros si obositor s-a dovedit ca nu pot naste normal nici de data asta nici cea viitoare, nu mi se dilata colul asa ca m-au pus pe masa si in 10 min au scos copila cu tot cu strigaturi si in inca 20 m-au facut ca noua, am doar o dunga subtire. Mi-au facut rahi asa ca intre timp am povestit cu ei si s-a glumit, a fost pt mine un moment de mare incredere sa-i vad pe toti ca echipa lucrand si glumind intre ei, cu mine, cu mama pe care o stiau cu totii fiind si medic si aceeasi generatie....
Asa ca deja joi la pranz am fost la baie singura, si de atunci ma simt tot mai bine.
Merg la masa acum si apoi la laptici si odihna, mai revin.

Va pup,

Ripley

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

Felicitari,Mirabilis!!!!!sa+ti traiasca puiuta si sa va bucurati de ea.Cred ca esti super fericita!!!multa sanatate si pupici!!1
celorlalte gravidute ,nasteri usoare si bebici sanatosi.
Adriana si bebe 35+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

O ideee pentru fetele care se tem ca-si depasesc dpn-ul:cumnata mea a fost sfatuita de medic sa nu iasa din casa dupa luna a 6a decat o data pe saptamana si atunci in jurul blocului pentru risc de nastere prematura; a ajuns astfel cu 2 zile inainte de dpn si nici un semn de declansare a nasterii;de teama sa nu depaseasca dpn, a facut plimbari lungi de cativa km vreo 2 zile si chiar in ziua fixata a si nascut. Nu stiu daca se intampla intotdeuna asa, dar ei i-a reusit.
Pentru Alexandrina:si eu stiu ca bb nu trebuie tinut in aceeasi camera cu acvariul penru ca dezvolta alergii; din ce cauza,nu sunt in masura sa dau explicatii (mancarea pestilor, evaporarea apei..?)
Cine poate sa-mi spuna de ce se recomanda in cazul contractiilor statul pe partea stanga?
Mara 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

De cate ori se schimba un nou nascut de hainute intr-o zi? Dupa fiecare masa? Va intreb deoarece dr. mea mi-a zis ca am nevoie de hainute si in maternitate, nu numai pentru scosul din maternitate...
Eu ma gandeam ca un rand de hainute sa fie format din: pieptaras/body, bluzita, pantalon cu piciorus, botosei, caciulita. O fi de ajuns? La Meteo au anuntat ca de saptamana viitoare va ninge aproape in toata tara (mai putin Dobrogea).
Cristina & BB 36 fix

Cristina Negara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

FELICITARI MIRABILIS SI DORDIA! sA VA TRAIASCA bbLINII SI SA FIE SANATOSI SI MINCACIOSI!

Corap, facem galerie puternica!

Lavi02, ca tot intrebai tu de lohii, la mine nu s-o gatat inca. Curg uneori mai rosii, alteori mai maronii, uneori deloc pentru citeva ore bune.

Vesti despre mine - dupa o saptamina de cind am tot avut febra mica - 37-37.5 si dimineata si sera la 17, inclusiv transpiratii noaptea in zona pieptului, m-am dus azi ca o floare la doctorita ginecolog, sa vad daca e totul OK. M-a consultat pe masa, a zis ca s-a vindecat frumos totul, a palpat burta, a zis ca s-a retras uterul fara probleme. A vazut si sinii. Deci totul e OK, slava cerului. Urmeaza controlul de la 6 saptamini. A zis insa ca daca mai transpir sa fac o radiografie, sa u fi facut TBC!!!!!! Io prima oara am crezut ca glumeste, dar ea foarte serioasa mi-a explicat sa sunt multe cazuri, datorita organismului slabit al auzei. Asa ca mai supraveghez temperatura si daca nu scade in ceva timp, chiar ma duc si fac o radiografie pulmonara, sa vad care-i treaba. Asta aviz si tie, Bicule, ca parca si tu erai cu transpiratii noaptea....

Cam asta e....

Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mirabilis sa-ti traiasca micuta si sa creasca mare si sanatoasa! iar tu sa ai mult laptic si sa-ti revii repede dupa operatie!

Ripley ma bucur ca ati ajuns cu bine acasa, mi-era dor de tine!

pentru Corap, Coralia si Dordia! cate o majoreta pentru fiecare! Va tin pumnii la toate 3.

Lordra foarte buna decizie sa nu te uiti la ca la Dzeu (in fine, tu esti agnostica) si sa nu astepti Totul de la el la nastere. In principiu doctorul isi face aparitia de cateva ori in timpul travaliului, verifica starea ta (si a dilatatiei) si da dispozitii. Apoi vine in expulzie. Moasa sta cu tine, iti monitorizeaza bebeul tot mereu, iti pune perfuzie daca e nevoie, iti face injectie (dar decizia o ia dr). Era o moasa la Giulesti (da' numai una) care isi masa pacientele pe spate, le tinea de vorba si incuraja, statea tot langa ele. Celelalte nu chiar asa, dar veneau f
des la pacienta.

Ilenuta esti mortala cu UM-ul. Oricum, bb a venit din dragoste si o sa fie foarte bine venit!!! Si Silvia mea a venit pe neasteptate ca sa zic asa dar o iubim la nebunie si suntem f f fericiti ca o avem!

anamari deci aia nu era apa! Poate era dopul, daca era transparent. Ai grija, ia-o mai moale, ca uite, nasterea te pandeste dupa colt! Macar sa faci 37 de saptamani!

Va Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Mirabilis, Dordia, felicitari!! Sa va traiasca!

Multumesc celor care mi-au raspuns in legatura cu centura de legat burta dupa nastere. O sa intreb si eu la urmatorul control, sa aflu si parerea doctoritei.

Eu numar zilele pana intru in prenatal. O saptamana frumoasa tuturor si nasteri usoare fetelor care asteapta din zi in zi!

Meems 34s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Cristina, io o schimb pe Sarah in mod clar dupa baita zilnica, seara pe la 22.30-23.00, iar daca se murdareste in timpul zilei de la regurcitari, de cite ori e cazul. In spital mie, la Fialntropia, nu mi-au trebuit hainutze, decit la externare. Ei tin copiii infasati stil semi-sarma, adica o sarma lejera, nu chiar ca pe vremea nostra, legata cu ata, dar oricum, infasati.

Lavi02, tu mergi pe ideea fixarii unui program pentru Natalia? Mie doctorul i-a zis ca sa incerc sa da. Dar asta mica are un somn criminal. Total haotic, nu reusesc sa fac nici un program. In principiu, doarme 3-4 ore, dar uneori doarme 5, - la 14, am zis ca s-o scol sa-i dau de papa, desi mincase la 11.30-12. Nu a vrut papa. A dormit apoi in continuare - io am plecat super stresata ca se va trezi fix cind sunt io plecata... si ea, bandita a dormit pina la 17.30. Ei, zi si tu... Cred ca e fff somoroasa ca inca nu i-a trecut icterul. Lui Natalia i-a trecut? Ai inceput Vigantolul?
Io i-am dat azi la prinz, cind am incercat si papa, dar a baut doar picaturile cu putin ceai.

Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Felicitari Dordia si Mirabilis!!!

Bine-ai venit Ripley!

Noki, merci de sfat. Deocamdata nu mai transpir.

negaracristina, depinde. Eu o schimb de cite ori e nevoie. Citeodata uda costumasele, altadata nu. In primele zile o sa schimbi bb de mai multe ori pina te prinzi care e treaba cu scutecele. Apoi iti intri in mina.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Deci, sa punem si aici:
SMS de la Dordia:
am nascut. baiat, 3,700 53 cm, prin cezariana. va pup

Dordia sa-ti traiasca si sa creasca mare si sanatos! Deci a fost baiat pana la urma si a avut dreptate Herghelegiu!!!!

Noki si eu am fost azi la ginecolog, cu sangerarea, a zis ca nu e chiar asa de rau, sa asteptam pana la 6 saptamani si daca nu se opreste ma paste atunci un chiuretaj, sau o histeroscopie. La fel daca se face mai pronuntata. Taietura a zis ca e foarte bine si ca pot sa ma si uit. Pai m-am uitat eu, he-he dar nu stiam daca vedeam ceea ce ar fi trebuit sa vad. Oricum, n-o mai simt de mult, si dau inclusiv cu gel intim pe ea la dus.

Bine ca febra nu e de la uter, etc, era nasol. Dar eu n-as lua-o in tragic cu TBC-ul. Dr de familie ce zice?

negaracristina pe bb il schimb dupa baita si daca regurgiteaza prea mult si se uda.

Eu in casa o tin in body+pantalonel cu picior sau body + costumas intreg cu picior. Fara caciulita, fara botosei, din prima zi. De altfel si in maternitate stateau cu capul descoperit. Doar afara primeste caciulita, una de bumbac si deasupra una tricotata.

Am primit SMS de la Corap: ii pune peridurala si pe la 9 probabil o sa nasca.

Va pup,
lavi02

Mergi la inceput