Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 5
jadi spune:
Tonia daca ramine titi, ia si mulge si dai pina refuza.
Eu la masa de seara i-am bagat 50 ml pina a mincat tot. Mai mult a durat bibe decit 19 minute titi in direct dar nu m-am lasat! Si nici nu a vomitat deci avea loc in stomac, doar putoarea e putoare si vrea sa ma faca dar nu si-a gasit clientul!
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
simodina spune:
Am avut si eu astazi zi de vizionat pozici.Am inceput cu fetitzele. Sunt delicioase - care mai de care mai frumusica si mai haioasa. Maine continuam cu baietzeii. M-am uitat si pe albumul comun, dar vad ca nu si-au facut treaba prea multe mamici - eu fac parte dintre cele lenese. Dar imi voi revizui atitudinea, doar ca am nevoie de parola user-ului comun. Help!!! Mi-o da si mie cineva?
Jadi, super faza cu pampers-ul - e buna de tinut minte.Am murit de ras, imi inchipui ce fatza o fi facut sotzul tau cand l-a gasit
Kristinutza, eu stiu ca proba suptului se face pe o zi intreaga nu la un singur supt. Noua pediatra ne-a zis ca bb are 6 mese pe zi din care minim 3 principale si restul gustari. Noi avem aproape 3 luni. Ideea este ca in 24 de ore el trebuie sa pape cam 150 g pe kg corp minim. Deci nu toti copiii de aceiasi varsta mananca la fel. Si al meu statea inainte tot cam o ora la san si nu sugea mai mult de 40 ml. Acum suge aceeasi cantitate in 5-10 minute, asta intamplandu-se dupa ce a trecut de 4 kg. Si in plus, din ora pe care o sta la san el papa practic maxim 20 minute. Restul morfoleste. Asa ca dupa 20 de minute trebuie luat de la san, altfel il va confunda cu suzeta in scurt timp. Eu am patit-o si mi-a fost tare greu sa-l dezobisnuiesc...
Deeapui, e super 350 g intr-o saptamana!
Lauraxxx, bine ai venit!
Fetelor, help! Dati vreuna zymafluor la copil? Daca da, o dizolvati in lapte sau cum se face? Dar Fe Hausmann? Sub ce forma, sirop sau picaturi? Ati observat cumva dureri de burtica dupa administrare?
nicole74 spune:
Jadi, tare faza!
Ioana am modificat si eu albumul http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicole7430/my_photos
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
poze
simodina spune:
Nicole, chiar ca-i foarte frumos imbracata printesa ta! Spune-mi si mie, te rog, de unde ati luat lenjeria pentru patut. Tre' sa mai cumpar si eu una pentru Serban iar cea galbena a voastra mi-a placut foarte mult :)
simodina spune:
Tonnia, daca ai ragade si s-au betonat trebuie neaparat sa te mulgi, altfel risti sa faci o mastita de toata frumusetea! Pune-ti niste comprese caldutze pe sani si baga pompa. O sa te doara in primele 2-3 minute dar apoi devine suportabil. Iar pentru ragade da cu Garmastan+Bepanthene si umbla cu sanii in vant ca altfel nu-ti trec. IAr cand pui copilul la san, nu te lasa pana nu apuca tot mamelonul, la nevoie baga-i tu sanul in gura. Din cauza ca nu apuca bine sanul faci ragade.
Scuze ca m-am bagat, dar m-am gandit ca o experientza in plus nu-ti strica. IAr la mine a dat rezultate tot ce ti-am spus.
RalucaCostiurin spune:
Ai-ai, Tonia, suna a alarma de mastita! Nu lasa sa treaca timpul: comprese calde (cat de calde suporti), masaj pe zonele intarite si pompa, chiar daca iese laptele cu lacrimi!! Altfel o incurci, si e tare nashpa!
Jadi, nu te dezminti: mucalita cum te stim! Cat despre tzukahara la masa, am crezut ca doar la noi e modelul, la biberon. Cand incepe sa se umple burdihanul, dar nu se indura sa lase tetina, Radu incepe program de rasuciri si fitze, de am senzatia ca o sa il scap din brate. Se uita nevinovat la mine, ce adica, care-i problema?! Si cu ochii aia mari, ma mai si ciupeste, nu stiu de unde a invatat asa maniere proaste! Dar azi m-a uns la suflet, ca tat-su nu ma credea cand i-am zis ca ma ciupeste: l-a executat pe cand era la el la ragait, l-a prins bine si l-a ciupit, de sa sara in tavan, nu alta!
Asteptam cu interes etapa urmatoare in evolutie, o fi mushcatul?!
Kristinutza, pare cam putin intr-adevar; sa nu aiba Jadi dreptate cu stiutul sa suga. In cazul meu, am renuntat la titi cand am vazut ca tragea saracul si fara folos. Pesemne canalele fiind subtiri si fara presiune, efortul era mare sa traga si obosea. Ma mulg si ii dau in biberon. Ai incercat sa te mulgi o data cap-coada, sa vezi cat exact scoti? Ca macar te lamuresti cu productia... la 60 ml poate trebuie sa-i bagi totusi completare...
Raferitor la sugestia cu varsta bebeilor, e mai greu de actualizat asa tot timpul; dar n-ar fi bine sa punem la semnatura data nasterii? am vazut ca cineva a si pus asa, mi se pare ok: cine e interesat, face singur socoteala!
Raluca, mama Radului
Poze
Antoanela23 spune:
Ma bag si eu cu sfaturi: Tonia, ca sa protejezi sfarcurile intre supturi (mulsuri) foloseste cochiliile de la Avent (http://www.avent.com/uk/en/breastfeeding_accessories.php , poza nr 3) sunt foarte bune si tin sfarcurile in aer fara sa se atinga de nimic, le pui intr-un sutien cu o cupa mai mare ca sa nu te preseze pe san; eu am si dormit cu ele noaptea pana mi-au trecut ranile; In rest au zis foarte bine fetele, compresele cu apa calda te vor ajuta sa te mulgi mai usor. Si da-te cu lapte de-al tau pe sfarcuri, lasa-l sa se usuce la aer, e foarte bun cicatrizant. Bafta multa.
Raluca si alte fete care va mulgeti, cat timp se poate pastra laptele la frigider? Si daca a fost incalzit dar bebe nu a mancat tot putem sa-l dam mai tarziu sau trebuie aruncat (vorbesc de laptele natural, de mama)?
Jadi, e tare faza cu pampersul, i-am povestit-o preventiv lui sotzu', desi el se trezeste de obicei si ma ajuta.
Va pupici fetele, noapte buna si o saptamana excelenta,
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
andradanatalia spune:
Country girl, multumim de complimente.
Sa nu ma injurati, cred ca deja sunt stresanta si stresata in acelasi timp. Nu e nimeni aici care sa NU mai alapteze (de la o luna jumate a dat faliment laptaria) si sa NU II FI VENIT BUCURIIIIIILE? Multumesc anticipat.
http://ada.251.ro
algo se muere en el alma
Laura XXX spune:
Buna dimineata, e tare bine la voi in grup, imi aduc aminte de cind aveam o singura bebelusa si parca eram numai noi trei pe lume. Sunt din Targoviste si bebeii sunt nascuti pe 7 octombrie. Multumesc mult pentru primire, abia acum am revenit pe net. Nici bbii mei nu dorm, de pe la 12 fac ture la ei.