Bebelusi de iulie-august 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Mona, inca o chestiune: cum sa va ingrijorati ca ia prea mult sau prea repede in greutate? creste f bine si e f frumoasa. copiii cu greutate sub 3,5 kg isi dubleaza greutatea pina la 2-3 luni, cei peste mai tirziu. eu nu stiu ce sa mai fac sa fie si Veve mai grasuta, desi are aproape 6 kg, as vrea sa ia mai bine in greutate. la fel si Dede cu Medeea, Irina cu Ioana( acum cred ca Ioana ne-a depasit).
hai pupic

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Katink, multam de raspuns, si noi acu' vreo saptamana aveam acelasi program ca al vostru, in ultimul timpul s-a comportat asa. Acum am incercat sa-i dau apa plata cu lingurita. Nu a refuzat, dar a baut foarte putin si a urlat pana am pus-o la san, a tras de cateva ori si doarme fericita.

Mamini, noi avem 7.400 kg la 4 luni, dar a crescut si vreo 16 cm in lungime. Suntem in partea de sus de tot a graficului de crestere, pediatra m-a linistit si nu prea in legatura cu asta, oricum nu are ce analize sa-i faca la varsta asta si ea e vesela si fericita, atunci cand nu e maraita.

Adriana, eu ce sa-ti mai spun? Eu stiu sigur ca oricat ma lamentez nu voi renunta la alaptat, as vrea o solutie de rezerva, sa pot sa mai misc si eu. M-am duce la coafor, la gimnastica si sa stiu ca pot sta linistita ca daca-i e foame in timpul asta papa ceva pana ajung eu, e prea legata de mine si in momentul asta mi-e greu.

Da-mi revin eu pana maine si voi mai incerca chestia cu ligurita, vad ca nu o scuipa ca pe biberon.
Noapte buna va doresc!

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

noapte buna si de aici, noi avem o seara proasta, dupa o zi proasta, dupa alta si alta...
o saptamina mai buna va doresc

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Buna seara fetelor!

imi cer scuze ca fac pauze atat de mari intre mesaje dar va miscati repede cu scrisul si de fiecare data cand ma apuc sa citesc ma opresc pe la jumatate ca nu ma mai lasa sefa

Multumesc pt aprecierile la adresa printesei noastre. Adevarul e ca a crescut binisor pana acum. Mamini un special pt Veve. E asa de frumoaaaasa!!! Ma intrebai de lungime, la 2 luni si o saptamna avea 61cm. A crescut binisor pana atunci. Dar in ultimele saptamani vad ca ia tare greu in greutate. In 4 saptamani doar 550g iar in Mama si copilul scrie ca in luna a 3-a trebuie sa ia 750-900g. Slabe sanse sa ne incadram pana joi in intervalul asta Pe de alta parte eu am din ce in ce mai putin lapte. Azi abia am avut sa ii dau san de dimineata si abia acum sanii mei dau semne cum ca ar mai fi ceva in ei. In rest ii dau formula. In schimb nu ma prea dumiresc cat ar trebui sa ii dau. Saptamana trecuta bea cam 120ml la o masa, 6 mese pe zi. De 3 zile doarme de la 10 seara pana la 7-8 dimineata ( adica a trecut la program de 5 mese pe zi) si vad ca si dupa 180 sau chiar 210ml!!!!(atat i-am dat la ultima masa) ar mai suge Ea implineste 3 luni saptamana viitoare, pe 17, si are acum 6100g. Voi ce stiti, cat ar trebui sa manace pe zi un bebe de varsta si marimea ei?

Anis si fetele care mai aveti bebei agitati. Cred ca e ceva molipsitor starea asta de agitatie. Si zuzca mea a fost la fel zilele astea. Are momente cand se curbeaza de spate, maraie, se supara din orice, nu se potoleste cu nimic din ce ii fac. Se potoleste cateva minute dupa care o ia de la capat. Iar cand doarme intre mese, cam30-60 minute, se trezeste de cateva ori in urlete de plans Trebuie sa merg langa ea sa o pup si sa o mangai si abia asa mai adoarme cateva minute. Si ii forfoteste burtica si trage des parturi... astea o supara rau.
In schimb noaptea doarme bine, probabil din cauza ca o pun sa doarma pe burtica. Asa e cea mai linistita. Ea isis intoarce singura capsorul de la cateva saptamani iar acum o face super rapid, fara sa se trezeasca . Am observat ca are preferinta sa stea cu capul intors spre dreapta iar seara cand adoarme eu o mai intorc si spre stanga ca stiu ca nu e bine ca bebeii sa stea doar pe o parte. Dar daca nu sunt atenta in secunda urmatoare ea si-l intoarce la loc. Mai sunt bebei care dorm pe burtica noaptea?

Monai nu te necaji. Si eu simt asa cum ti-a spus si Mamini. E o durere care ma seaca in suflet cand o vad uneori ca scuipa biberonul din gurita si nu se linisteste decat cu sanul meu in gura sau uneori cand eu ii dau laptic la biberon dar ea se intoarce cu el spre sanul meu pt ca asa ii placea sa stea cand papa de la mine. Si acum imi dau lacrimile cand ma gandesc la asta. Asa ca eu zic atata timp cat poti alapta sa o faci pt ca e cel mai sanatos pt puiul tau. Nu conteaza ce spun altii. Tu fa asa cum iti dicteaza sufletul tau de mama.

In alta ordine de idei zuzuca mea ma termina mai nou cu altra faza. In timpul zilei uneori o vad ca e obosita si ar dormi dar nu adoarme singura. Si atunci o asez la noi in pat si ma asez cu capul langa ea. Si e atat de dulce ca, desi va spuneam ca are o preferinta spre partea dreapta, se intoarce spre mine, spre stanga si se impinge cu nasucul si cu fruntea in obrazul meu si adoarme asa intr-un minut, Mi se topeste inima cand o vad ca face asta, pt mine e un semn ca puiul meu ma simte si are nevoie de mine. Pentru asta si pt o mie de alte lucruri pe care le face o iubesc asa de muuuuuuuuuuuuuuuult

Gata ca am scris romane( dar am profitat acum ca am prins momentul)

Cami si ANA (17.08.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny_82 spune:

Fetele,cati ml. mananca la o masa puiutzii vostrii.....ca David de cand am iesit din spital i-am dat cate 200 ml. si la 2 ore cerea iar.....asa ca i-am dat apoi cate 150 ml....si vad ca nu trec 2 ore si vrea iar....Mi se pare ca mananca prea mult...imi e teama sa nu se faca cat un purcelus.....In spital mi-au zis cum ca si 150ml e mult pt. un copil de 3 luni ..si ca risc sa-l fac obez......Dar nu pot nici sa-l las sa moara de foame.....Protesteaza cand ii e foame .....de ne aude tot blocul..Am uitat sa va spun ca noaptea are acelasi program de mese ca si ziua....adica din 2 in 2 ore ....cateodata nici nu trec 2 ore ca vrea iar.....Si el e la fel de agitat...In spital mesele sunt la 3 ore.....numai eu stiu cat am indurat.....M-am externat la cererea mea pt. ca nu mai suportam sa-mi vad copilul cum plange de foame si cum lumea imi spune ca mananca mult......In ultima zi mi-am cumparat singurica lapte sa-i dau sa pape ca spitalul mi-a zis ca nu mai e lapte pt. el.....sunt total dezgustata....asta in spitalele din bucuresti.....Aici ii dadeau bine sa pape (cat cerea el) doar ca habar nu aveau de cum sa-l trateze.....Asa ca.....sa ne fie puii sanatosi si sa nu ajungem niciodata prin spitale ca e rau....

Deny si David- Andrei 02 august 2005
http://espanol.pg.photos.yahoo.com/ph/denissa_82/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2000 spune:

Anis, ma bucur pentru voi ca sunteti mai bine!

Adriana, ! ai luat o decizie inteleapta! dar ... in aceste 24 h, te-ai muls catusi de putin?

Truli_luli, Paula mea implineste 3 luni in 15 si are tot cam atatea kg ( 6.200) dar e in grafic... daca ii dai si formula nu stiu sa-ti spun! eu alaptez la 3-4 ore ziua si noaptea pauza ( numai in cazuri mai deosebite...)

MonaI, lasa-i in pace pe cei ce-si baga nasul ... doar te agita si asta iti face rau si implicit bombonicei Sara! eu zic ca va trece! daca nu-i dai la 2 ore ce face urla? daca o scoti afara nu rezista mai mult timp? incerca sa maresti intervalul treptat, e poate o solutie! ca de aratat arata bine! referitor la eczema, clar se vindeca! unei prietene i-a facut fetita in spital si dupa ce a uns-o i-a trecut dar dac vrei o sun sa intreb cu ce a dat...

Mamini, parca m-am tacanit! ma intreb cum a ajuns Iulia la 4 anisori!? nu stiu cate haine sa-i dau Paulei cand ies!

Pa!
O seara placuta tuturor!

Ella si printesele ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

MonaI, te inteleg perfect cu iesitul afara... si eu o mailas acasa cu sotul... ca nu am cu cine altcineva ca noi suntem singurei aici...
Eu am iesit in oras singura, fara ei, abia cand a facut Emma 2 luni, pana atunci am stat numai cu ea... normal ieseam, dar sau toti trei sau deloc... Pentru ca la inceput nu avea nici un program, manca haotic, cand vroia, acuma cat de cat are un ritm...

Acuma stiu ca 2 ore daca mananca inainte sa plec, nu mai cere mancare...
Si ma gatesc de iesit afara si apoi ii dau san, dupa care am si iesit pe usa, si ramane sotul cu fata 2 ore si se impaca ffff bine amandoi... dar normal ce poti face in 2 ore... prea multe nu, dar tot e bine ca ma mai rup putin de rutina zilnica...

Hai nu mai fi trista, o sa accepte si biberon intr-un final.
Tin minte ca si sora mea a avut probleme cu fetita ei si cu suzeta si cu biberonul... cel putin la biberon urlaaaa de ma tineam de urechi iar sotul spunea ca nu a mai auzit copil sa tipe asa de tare si pana la urma a acceptat si una si alta si acuma are un an si 2 luni si este o scumpete de fetita.

Trec toate, rabdare si intelegere sa fie.

Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Monai, as vrea sa te pot ajuta cu ceva. Eu cred ca e o faza de crestere brusca si cere mai mult lapte si dureaza o saptamana doua, pana creste si cantitatea de lapte. sau poate te simte pe tine stresata si obosita si cere sanul asa des sa se linisteasca.
Incearca totusi sa iesi macar cate o ora pe zi, sigur nu pateste nimica. O sa vezi ca va fi bine.
Si eu m-am tot pregatit sa merg la coafor inainte de botez , dar coafeza mea e tare ocupata si trebuia sa ma programez, da Medeea nu respecta nici ea nici un program. Asa ca m-am dus la cel mai apropiat coafor si m-am tuns in 30 de minute, si arat ca naiba. Si culmea e ca nici nu prea imi cade parul
Inoras am iesit o singura data faraea o oara si 30 de minute si am umblat ca furtuna prin magazine. La un moment dat era sa dau jos un barbat
Am vrut sa iti spun sa incerci sa ii dai ceai sau suc cu lingurita, eu asa o sa fac ( cred) dupa 4 luni, dar vad ca si tu te-ai gandit
Si stii si tu ca sugari alaptati accepta greu altceva decat sanul, dar cu rabdare pana la urma o sa accepte.
Adi, care nu a fost alaptat, nu a vrut decat lapte pana pe la 5 luni. Da eu m-am tot straduit sa ii dau una alta de pe la 3 luni, ceai, suc, apoi de la patru luni supica, fructe, cereale. Dar nu a vrut nimic pana la 5 luni. Si apoi a inceput pur si simplu sa accepte orice ii dadeam.
Iti tin pumnii sa va linistiti.
Adriana , nu stiu de ce aveam eu o presimtire ca nu o sa renunti la alaptat. ma bucur tare mult pentru voi.
Si acum va spun cum ma incurajez eu cand sunt si eu deprimata, si ma simt la capatul puterilor. Ma gandesc ca perioada asta trece pana la urma si de pe la 6 luni incep sa aoiba 2 -3 mese de mancare si o sa alaptam numai dimineata si seara.....daca o sa doarma noapte macar de atunci
Monai, Elocom e un unguent cortizonic, pe care de asemenea l-am folosit la Adrian de cateva ori. El tot face eczema atopica si are carnetul de sanatate plin de creme.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Eu mai am acuma si alta problema, ca parca nu am destule...
Am o colega care are un baiat cu o luna mai mare. Ea nu alapteaza si marge dupa sase luni la serviciu.
Eu as sta si nu as sta mai mult acasa. Problema e ca daca stau mai mult pierd un an de rezidentiat si cu asta si sanse de post in Tg Mures, ca vin alti rezidenti din urma.
Dar nu vad cum sa o las pe Medeea cu mama mea asa de mica.
Asa ca cred ca stau pana la un an cu ea. Mi-e dor si de serviciu dar nimic nu e mai important acum decat Medeea....si Adi bine-nteles.
Si dupa vorba care spune CE-I AL MEU E PUS DEOPARTE! sper sa prind si eu un post bunicel dupa ce termin rezidentiatul.

Mergi la inceput

Ma duc si eu la culcare si sper ca maine sa fim un pic mai optimiste

Mergi la inceput