Bebelusi de iulie-august 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 5
Oana C spune:
Adriana, cuscra , pai ce ti-am spus eu despre mine aseara? Vad ca si tu simti la fel, ca doar mame sintem ... Faci cum e mai bine pt amindoi; eu ti-am spus, pina nu diaspare tot laptele, tot o sa o mai alaptez (deja a inceput sa se reduca drastic pt ca Eva vrea mai mult solide acum, nici formula nu mai vrea).
Deny, da-i copilului atit cit vrea de mincare; fa-i un bibe cu mai multa formula si lasa-l sa manince pina se satura; nu conteaza ce spun ceilalti; ca doar ei cind le e foame maninca, nu stau nemincati cu gindul ca se vor ingrasa; si ei nici nu sint in crestere; pai cum sa lasi nemincat un bebe care e in crestere si care are nevoie de nutrienti sa se dezvolte cum trebuie? stai linistita si da-i de mincare cit vrea el.
Eva papa cam 180ml la o masa (san + formula), dar am avut unele momente cind a papat si 240ml. Ea a inceput sa pape si solide, asa ca nu prea mai vrea formula si ma cam chinui cu ea sa o manince (ii fac cerealele cu formula, apoi ii dau de sete dupa ce termina cerealele cu fructe). Si de cele mai multe ori roade tetina de la bibe si vrea sa isi tina biberonul singurica ; cred ca ii ies dintisorii.
Monica, si Eva are gingia f umflata in partea dintisorilor de jos; si o vad cum e disperata uneori sa isi frece gingia; roade tot ce apuca: umarul meu, miinile mele si ale ei, jucarii, paturele, tot-tot; abia astept sa ii iasa dintisorii mai repede, ca mi se rupe inima sa vad cum se chinuie
Katink, Monai, e greu acum pentru voi, dar ginditi-va ca faceti foarte bine pt fetitele voastre si ca perioada asta o sa treaca repede ... si o sa va lipseasca in citeva luni.
Eva este un copilas din ce in ce mai cuminte in fiecare zi; ma uimeste de 100 ori/zi cu tot felul de nazdravanii. A inceput sa spuna "ba-ba" si sa purtam "conversatii" in toata regula.
Ride in hohote puternice, ca un om mare, cind ne jucam cu ea si vede ca si noi ridem si e f atenta la orice reactie a noastra; se opreste si se uita curioasa la noi - mai ales cind vede ce fatza fac atunci cind trage de lingurita cind o hranesc si vars toate cerealele pe hainutele ei - s-a intimplat de vreo 3 ori pina acum, dar incerc sa fiu mai "vesela" atunci cind se intimpla asta, ca sa nu o sperii
Azi-noapte a dormit intre 9:30pm - 6:30am, a papat si a adormit inapoi pina la 8:30am. Cam asa a inceput sa doarma de citeva zile; cred ca e din cauza ca papa mai multe solide, iar noaptea are stomacelul deja plin si nu mai are nevoie sa pape.
In rest nimic nou cu noi ... in afara de vechea problema cu soacra; nu va mai spun, ca iar ma apuca nervii si nu o sa pot dormi la noapte
Cam atit despre noi; daca imi mai amintesc ceva mai scriu si miine (intr-o pauza de somn de-a Evei).
Pupici pt mamici si bebelusi.
Oana C si Eva (29/06/2005)
Poze cu Eva
andre_ea spune:
Mona, si eu am patit asa cu Tudor. Se trezea dimineata la 5 pentru papa si apoi nu mai reusea sa adoarma. Se agita langa mine si ii facea capul ca girofarul stanga-dreapta. Si ochisorii ii tinea inchisi. Bietul de el vroia sa doarma si nu putea. Dupa 2 dimineti chinuite (la mine somnul de dimineata e cel mai dulce) am vazut ca se linistea la mine pe burtica. Asa ca dimineata urmatoare l-am pus in pat pe burtica si nu s-a mai agitat. La el au fost niste colici. Acum doarme din nou pe burta, daca asa ii e lui bine. Cred ca Sara are un disconfort si sanul o linisteste. Trebuie doar sa identifici ce anume.
Adriana, ce bine ca nu ai renuntat la alaptat. Chiar ma gandeam ca e pacat. Dar nu te-au durut sanii 24 de ore? Cum ai facut? In alta ordine de idei, se zice ca cine e intors la san, deoache.
Ella, bravo! Mamica de doi copilasi si ai timp si de prietene. Super!
Nu stiu ce-i cu Tudor ca doarme o gramada acum. A adormit aseara la 21.30, s-a trezit sa pape la 6.50 si acum tot doarme. Si e 8.30. N-a mai facut asta pana acum.
Azi a fost asa dulce cand a papat. S-a inecat putin si a lasat sanul sa tuseasca, apoi s-a uitat la mine si a tras un zambet , si abia dupa aceea a continuat sa manance. Iubitul mamei!
Fetelor as vrea sa va multumesc ca existati! Zilele astea, dintr-un motiv sau altul am fost cam deprimata, mai sa pierd si laptele, si voi m-ati ajutat sa scap de aceasta stare. Multi, multi pupici pentru voi si bebici.
Andreea, mamica lui Tudor - 10.08.2005
POZE
Tia spune:
astazi am implinit 4 luni si miercuri mergem la control. suntem voinic si zbenguit, toata ziua facem vocalize si vorbim cu jucariile. ieri am papat prima lingurita cu suc de morcovi si n-am ripostat, tot ce e nou e si interesant
de vreo cateva zile (poate o saptamana) a inceput sa se trezeasca iar la 3 noaptea sa pape. am o banuiala ca milumil1 nu-l ma satura. de obicei ii facem 180ml la fiecare masa si de cele mai multe ori papa tot (mai putin noaptea). dupa ce terminam cutia, trecem la milumil2.
am mai pus poze....
pupici la mamici si bebici
Alexandru (14 iulie 2005)
monu spune:
draga Tia, ma bucur tare mult sa "dau" de voi. Sa iti traiasca puisorul! E o frumusete de baiat. Anterior, am tot incercat sa te gasesc pe DC dar nimik si uite ca azi am avut noroc si te-am zarit.
pupici dulci de la o dra nascuta pe 24 mai
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Intr-adevar, dupa cum spunea si Delia, noaptea a fost un sfetnic bun pentru mine. Voi urmari cu atentie programul ei de azi. Azi-noapte s-a trezit de fiecare data cand am pus-o in patutul ei, asa ca de acum va dormi cu noi daca asa se simte ea bine, e cald si ne simte aproape, n-am vrut sa se intample asta, dar nu vad nici o solutie de iesire. Cu noi doarme foarte bine, nu e agitata, pana mai creste asta este, pe noi nu ne deranjeaza si nu-mi pasa de ce zic altii.
In alta ordine de idei, vad ca a mancat la 6 si acum la 9, intre mese a supt putina tzitzi cand a trezit-o tati la 7 de-a pupat-o, inainte de-a pleca la servici si i-am dat apa cu lingurita pe la 8.30. Imi voi nota iar cu constiinciozitate programul ei, sa vedem ce putem indrepta, daca nu, ne adaptam.
Nici simtomele cu dintisorii nu trebuie sa la mai uit, astea sunt, cred eu, raspunzatoare de starea de agitatie. Nu va spun cum sta cu gurita cand ii frec gingiile cu periuta-degetar. Basca balonasele pe care le face si ce mult saliveaza, e clar ca de-acum a-nceput show-ul.
Andre_ea, nici eu nu stiu ce m-as face fara voi toate. Pana la urma, experientele fiecareia sunt unice si e nevoie de multa intelepciune in aceasta perioada, sa trecem cu bine peste framantarile astea legate de acesti mici buretzei de afectiune si atentie.
Delia, multumesc de lamurire cu Elocom-ul, m-am prins intre timp ca e cu cortizon si nu-l voi folosi, incerc Elidel-ul care la noi a mers de minune. Cat despre servici, imi inchipui ce greu iti este, parerea mea e ca nu trebuie sa decizi imediat, niciodata nu stii ce poate aparea intre timp, in cateva luni poate vei privi altfel lucrurile. Si daca alegi sa te intorci la servici, tot pentru copii o faci, in cele din urma, nu-i asa?
Deny_82, imi pare rau de cele prin care ai trecut, sunt sigura ca acasa vei reusi sa te descurci de minune, probabil iar se acomodeaza bietul puiut. Du-te la un medic cu scaun la cap si sunt sigura ca te vei linisti pe deplin.
Ella2000, Oana C, multumim de gandurile bune, avem mai multe sperante daca vedem ca altora le merge bine.
Truli-luli, si eu ma topesc cand o vad cum mangaie sanul, cum se gudura de fericire cand il vede. As indura mai usor totul, daca as sti ca ea e 100% OK. Asa sunt eu, trebuie sa stiu precis, altfel ma consum de-mi sec singura energia.
Va pup pe toate, sa avem o saptamana buna.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
Tia spune:
buna monu ma gasesti pe pm
e tare scumpa papusica ta! sa-ti traiasca! ce mi-a placut poza cu broscuta..
Alexandru (14 iulie 2005)
ankak spune:
Buna dimineata fetelor!
Vad ca ati avut un sfirsit de saptamina super ! La fel si al meu... dar din alte motive : va rog dati-va cu parerea daca sint eu dereglata sau mamele mele s-au unit impotriva mea!
Ieri la prinz ma duc la mama mea la masa . Ajung la ea cu Matei dormind.Inca nu venise de la serviciu, asa ca Matei dormea pe o perna mare in dormitor. Dupa ce am mincat , hai sa stam in sufragerie sa mai vorbim. Binenteles cu Matei linga noi care se trezise de ceva vreme. Dar, asa cum imi cunosc eu baiatul ii era inca somn pentru ca miriia, era mofturos! Zic mamei : lasa-l pe perna sa doarma! Pai , zice ea , nu vezi ca plinge...? Lasa-l sa plinga ( miriie ) ca nu are nimic, ii trece si adoarme , zic ! Cum poti sa-l lasi asa? Ce mama rea esti ( si ride )... Lasa-l acolo, zic! Hai, lasa-ma sa-l iau in brate!
Si l-a luat!
Zic : iti place ce ai facut? Acum Matei o sa stie ca daca plinge o sa se gaseasca cineva care sa-l ia in brate si nu va mai tacea ! Pai tu ce treaba ai acasa? Si apoi eu sint bunica , care e buna , nu? zice ea!.....Imi venea sa imi iau copilul si sa plec! Si cind ma gindesc , ca azi trebuie sa-l las tot la ea ca sa ma duc la sala
Si nu e tot! Ajungem si la soacra-mea ( care v-am spus ca e o soacra tare buna, poate un pic cam protectiva ) si la ora 5 Matei da semne de somn , am reusit sa-i fac un program de la 5 la 7 seara , cu marjele de rigoare , sa doarma. Il duc in camera cealalta si vine si ea ; sa-l invelesti pe baiat ca e rece! Zic ; nu e rece ca-i imbracat gros , si apoi sintem in casa! Si ca si cum nu m-ar fi auzit se duce si aduce o vesta de mohair pe care o pune peste Matei ...sa nu-i fie frig! Si era imbracat asa : o camasuta nu prea subtire cu mineca lunga pe dedesupt si pantalonasi cu botosei la fel mai plinuti la material , deasupra un body cu mineca lunga si un set din pantalonasi grosuti cu vestuta plus papucei in picioare. In cap , binenteles caciulita! Eu ii dadeam jos vesta de mohair ea o punea la loc "lasa asa ca ii e frig" Imi venea sa urlu......ce aveti cu mine azi toti?????????????????
Gata! Am zis!
Anda stiu cum e sentimentul asta, desi eu incerc sa ma controlez si parca am reusit pina acum. Sint insa bucuroasa ca zimbeste la toata lumea si se pare ca e sociabil. Am un fin care nu sta decit cu parintii lui in special cu mama. Cind au trebuit sa vina la cumatrie la noi , nu au stat decit pina la 9 seara ca au primit telefon de la bunicii unde l-au lasat ca nu maninca nimic, sta numai la usa si plinge si tipa "mama". Parca nici asa nu as vrea sa fie copilul meu.
Si sa stii ca pentru Tudor tu o sa fii centrul universului sau, asa ca bucura-te!
Anca si Matei ( 26 august 2005 )
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos
Albinutzza spune:
Neazta feteleee
Si eu sunt deprimata, rau...cred ca e ceva in atmosfera
Nu stiu cine zicea de gelozie. Si eu sunt geloasa, dar numa pe anumite persoane. Ieri am facut o criza, si acum imi pare rau, ca am jignit pe cine nu trebuia Dar sa ridicam capul ca trecem noi si peste astea
In alta ordine de idei, Luca tot figuri face la masa, numa la cele de lapte, ca merisorul il papa bine. Rade, gangureste numa de mancat nu. Se uita pe pereti!!! Nu stiu ce are!!! Io cred ca nu-i e foame. Ca ieri dupa 5 ore de pauza intre mese, a cerut singur!!!
Noi am trecut la Milumil 2, de fapt se face treptat trecerea, cate o masura juma. L-a acceptat bine. Ieri i-am dat si banana si a papat OK, de porba sa vaz cum e, in loc de masa de mar. Si pe langa a bagat si 140ml
Tia, la multe luni, sa fiti sanatosi si voiosi
Deny, multa sanatate, eu cred, asha cum zice si Oana, sa-i dai ata cat cere. Daca e foame, e in crestere. E o aberatie sa-i tai portia, ca vezi doamne se ingrasa
Revin ca nu mai are rabdare
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu
POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1
ankak spune:
Mi-am adus aminte alta dandana... dupa care am zis ca nu mai fac nici un compromis pentru linistea copilului meu : simbata seara am fost la nasii lui Matei si copilul meu tare vesel...s-a jucat si gingurit cu toata lumea! A dormit rupt de oboseala o ora de la 10 fara un sfert dupa care a mincat...foarte tirziu pentru el ( de obicei ultima masa esta la ora 10) dupa care am mai stat ca am ajuns acasa la ora 12. Era si foarte cald la ei, cel putin asa mi s-a parut mie. Drept urmare copilul meu , fiind odihnit , a adormit pe la ora 2, cind rupt de oboseala si cu programul de somn dat peste cap a miriit prin somn toata noaptea! Am zis ca nu il mai iau cu mine daca stiu ca se lungeste vizita asa de tirziu! Daca nu am cu cine sa il las nu ma mai duc si gata!
Ca o cireasa de pe tort...azi dimineata in loc de 9-10 ora de trezire...s-a trezit la 7 jumate' cu o trompeta......eu nici laptele nu-l aveam pregatit....Dupa ce a mincat a adormit la loc!
Hai ca v-am impuiat capul cu wewk-end-ul meu!
Ella, super faza cu acuarelele...presupun ca tu nu esti la fel de incintata...Ma gindesc si eu cu groaza la momentul cind va descoperi si Matei ca este un mic "artist"
Anca si Matei (26 august 2005 )
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos
corbioana spune:
Neatza!!!
Tia La multi ani lui Alex!! E un haios si un scimpel si are o pleataaaa Sa fie sanatos si norocos!!!
Si noi tre sa trecem la Milumil 2 ca e clar ca lapticul nostru de seara de bibe nu mai e suficient. Ca in restul zilei primim san si putin suculet de morcov+ mar. Cu greutatea nu-s probleme insa se cam foieste noaptea in utlimul timp. Banuiesc ca asta e cauza si o sa schimb laptele sa vedem.
Azi vad ca a dat soarele deci peste vreo ora si ceva o sa iesim sa profitam!
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos