Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (66)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Buna mamici si burtici!
Am intrat sa felicit noile mamici.
Sa va traiasca puiutii si sa fiti cele mai mindre mamici!
M-am bucurat si m-au trecut emotiile pentru fiecare din voi.
Noi suntem bine cu burtica in crestere, acu avem 35 de saptamani plus 1 zi.
Asteptam cu nerabdare craciunul si mai ales ziua cand va veni buburuza noastra mica.
Va pupic dulce pe toate!
Salisa 35+!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

quote:
Originally posted by anda77

tania, sa ne mai spui ce mai face coralia
dienuta o naste, o face sex sau i-o fi cazut iar netul?

http://community.webshots.com/user/anda1977

Anda, ai fost mortala atat cu prelucrarea lui bb cat si cu Dienuta!
Totusi varianta 2 mi se pare improbabila: de atatea zile, chiar non-stop? In caz de var 1 primeam un SMS, ceva, asa ca ramane treiu....

Cu prelucrarea lui de fapt:
1. cate capete-atatea pareri si
2. oricum ii bine.

Acuma: glicerina boraxata - in gurita sa nu faca vreo ciuperca; 1 data /zi
Ser fiziologic: sters ochii + picurat in nasc cand vrei sa-i pescuiesti mucutii
Urechile i le lasi in pace, le usuci f bone dupa si absorbi apa din ele, daca cumva intra.

Dar toate astea o sa ti le zica pediatrul la prima vizita, nici noi nu le-am ghicit din palma. Din palmuta lui bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

am fost la doctor. colul nu mai este asa luuuung cum l-am avut aproape toata sarcina, dar este inchis. concluzie: iese sagetator, nu cred ca are de gand sa prinda scorpionul:)
tania, l-am intrebat de sonda, i-am zis ca stiu pers. care au iesit din spital cu stafilococ auriu dupa cezariana si epidurala si m-a intrebat la randul lui cine si in ce spital i-a pus cunostintei mele sonda la epidurala, ca nu este necesar, el nu pune si nici eu nu voi avea. Asa ca daca apare vreo asistenta zeloasa la tine cu o sonda in mana, poti sa-i urezi sa si-o bage ea undeva ca nu trebuie sa-ti puna sonda.
Iar la cezariana a zis ca se ia stafilococ nu de la sonda ci de la mainile murdare ale asistentelor si pacientei. (apropos, acum cateva zile, pe protv, au zis ca, in general, jumatate din personalul medical din sectiile de nou-nascuti au in corp stafilococul auriu!!!)
radiografie de bazin nu-mi face (a parut f. plictisit de intrebarea mea) ca daca se intepeneste copilul acolo, "il scoatem pe sus "(probabil nu se poate da verdict 100% din radiografia aia si se incearca oricum nasterea naturala)
mi-a zis sa-mi cumpar trusa de epidurala marca Bosh(! -o fi gen bormasina:)) tipul Perifix 401(?). asa a zis, asta iau.
Lordra, mi-a luat mai multe lame din vagin, dar nu stiu pentru ce analize, doar le-am platit si le ridic peste 10 zile (atunci vad pt. ce). toata procedura a fost" pe nesimtite", super usor.I-am zis ca imi era frica ca se arunca pana-in col, ca alti medici care "deranjeaza" colul gravidei (am zis si eu sa-l complimentez, chiar sincer). A ras...ca nu se atinge colul in ultimele saptamani, iar stafilococul ala de grup B oricum nu traieste pe col (!), ci mai aproape. Na, ce medic marfa am, nu ma chinuie ca pe alte fete.
mi-a mai dat de facut: HLG, anticorpi A si B, VDRL, HIV, sumar urina si o analiza imposibil pt. mine de descifrat, se termina in -grama...dar mi-a zis sa nu cumva sa le fac mai devreme de sapt. 38-39, ca nu au relevanta. cam atat, ne mai vedem peste o sapt., poate imi mai da ceva atunci.
L-am intrebat iar de subiectul delicat cu golirea intestinului, a repetat ca nu-mi da clisma si l-am intrebat de supozitoare (am auzit-o pe bb alinus) si a zis ca da, daca ma streseaza pe mine, pot sa iau 2 supozitoare cu glicerina, acasa, cand incep contractiile si ajung mai " usoara " la spital:)

Mergi la inceput

Multumim, multumim de aprecieri

Despre spalautul dupa kk toti doctorii: neonato din spital, pediatrul "ala bun" plus doct de familie au zis ca nu cu servetele ci sa o duc la chiuveta si sa o spal acolo, cu jet de apa. Ceea ce si fac de regula, dar atunci cand e mai mult un vantulet care elimina si ceva continut, si mai ales dupa ce mananca, o curat cu servetele in loc sa o duc la baie. Dar la baie se spala mai bine.

Cum se spala la chiuveta: ii ridici hainutele in camera (pantalonii ii dai jos, iar la body - eu ii desfac capsele de sub fundic si ii prin o capsa in lateral, ca sa nu atarne body-ul) si duci copchilul la baie. Deasupra chiuvetei ii dai jos pampersul. Tii copilul in mana ta stanga, trecuta pe sub barbie si ii prinzi sub-bratul drept. Bb sta cu spatele la jetul de apa. Cu mana dreapta il speli. Lucru ciudat la Nati a mea: desi plange la baita, cand o spal de kk in chiuveta tace malc!

Apoi ii impachetez fundul in prosop si o duc in camera.

Va trebui sa-i fac si eu baita mai pe "plin".

In lighean o spalam pe Silvia, la incepu pt ca era prea frig in baie. Dar aici, in apt in care stam acum, e cald in baie. Bine, inainte sa duc copilul merg la baie si inchid geamul.

Ideea e ca sunt mai multe variante pt toata operatiunea, eu v-am zis varianta mea.

ilenuta paturicile sunt de unica folosinta ... adica pana se
murdaresc de pp sau kk.

Reactia Silviei hmmm!!! E prietenoasa cu Natalia, ii place sa-mi dea un pampers cand o schimb, sa-i dea cu Baneocin la buric... deci n-are o ostilitate pe fata.

Dar: uneori vrea doar cu mine sa faca ceva, n-are prea multa grija sa nu o loveasca - miscari cam bruste in jurul ei - asta face ea in general, nu doar cu Nati.

Problema nasoala e ca gradinita a avut o saptamana de vacanta in saptamana trecuta iar acum e in greva. Asa ca Silvia e non-stop acasa. Si se cam rasfata. Nu stim daca se rasfata pt ca e toata ziua acasa, cu mine si cu bunica-sa, sau din cauza de Nati.Pe de o parte nu trebuie sa o lasam, trebuie sa o "strunim", ca e don'soara mare deja si trebuie sa invete sa se poarte, nu mai poti sa o lasi sa faca ce vrea. Pe de alta parte trebuie sa avem grija de sufletelul ei pentru ca e intr-un moment greu. Oscilez intre cele doua chestii si uneori nu stiu cum sa ma port cu ea. Nu-i usor, da' supravietuim!

Corap probabil e un eco nou la centru... mie mi se pare OK faza cu declansatul, fiindca Andrei e mare. Curiozitate: la 3900g l-a estimat ecograful, sau doctorul ochiometric?

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

quote:
Lucru ciudat la Nati a mea: desi plange la baita, cand o spal de kk in chiuveta tace malc!

mama di tutti, nati probabil este muta de indignare referitor la procedura foarte putin eleganta pe care i-o aplici unei fine domnisoare ca ea.....ramane fara cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

quote:
Originally posted by anda77
mi-a zis sa-mi cumpar trusa de epidurala marca Bosh(! -o fi gen bormasina:)) tipul Perifix 401(?). asa a zis, asta iau.

Uite cate chestii aflam!
Anda, multumesc de informatia cu sonda, o sa fiu pe faza!
Buluci si Fee ma bucur sa mai aud vesti de la voi!

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 35+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Anda, pe Smaranda ai uitat-o?
Ea s-a nascut la 9:53 PST. I-m facut un horoscop pe Internet si are si ascendent in Sagatetor. Tu ai facut singura graficele si interpretarile sau ai folosit un Web site?

Simina, ce ciudatenie la voi in familie, domne': baiatul liet ta-su si fetita leit ma-sa! De obicei am vazut eu ca e invers. Ce draguti sinteti toti! M-am distrat la pozele tale ca Raluca a fost infasata la spital in exact aceleasi paturici ca si la noi. Eu am nascut la Sutter, tu tot la ei? M-am gindit ca e acelasi spital, pentru ca paturicile Mayeie a lui Monet sint diferite.

Nu am apucat sa gasesc link-ul la pozele Irinucai. Mi le mai dai si mie inca o data? Sau pune citeva poze in contul comun de yahoo.

Noki, in sfirsit le-am vazut si eu pe ale tale. Ce blondana frumoasa! Asa credeam ca o sa iasa si a mea si m-am cam socat cind am vazut-o mai brunetica.

Buluci, bine-ai revenit!

Lavi, cred si eu ca la jet e cel mai bine. Dar uite ca eu inca nu fac inca asta. Macar de ieri nu o mai sterg cu servetele umede, ci cu servetele uscate pe care le inmoi in musetel. Vad ca functioneaza foarte bine. Am inceput sa o dau si cu pudra. Nu e nici cu talc, nici cu amidon, deci s-ar putea sa fie buna. Revenind la jet, am aflat acum ca exista inca o forma de "extreme parenting" pe aici. Sint unii care nu folosesc scutece. DELOC. Tot ce fac isi spala bebeii la jet si nu stiu cum le formeaza un reflex ca atunci cind bebeii aud apa fac pipi si kk. Mare ti-e gradina, Doamne!

Am ajuns la greutatea de dinainte de sarcina
Acum va trebui sa ma lupt cu kilogramele pe care le aveam oricum in plus. Dar cum alaptez proiectul asta cred ca se va materaliza undeva pe la anu'.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Delia Felicitariiiii!!!! Sa-ti traiasca fetita, multa sanatate si numai bucurii.
Eu pe 9 nov am pierdut dopul, am fost la medic si mi-a spus ca mi s-a scurtat colul, numai ca Alex nu da semne.
De 3 zile tot am contractii, numai ca la intervale foarte mari si .... Acum astept si eu momentul cel mare:)
Va pup si felicitari inca o data noilor mamici, sanatate la bebei si burtici.

aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Lavi02asa stiam si eu, ca e bine sa o speli cu apa. nu sa folosesti tot timpul servetele. Am urmatoarele intrebari:
1.Cat de bine e sa folosesti apa de la chiuveta pentru baie? Voi mamicile, spalati bebeii cu apa de la chiuveta? Pentru ca eu stiu multe mamici si am si citit despre o groaza carefolosesc numai apa fiarta si racita....Unele chiar numai apa minerala....ceea ce deja e exagerat, dupa parerea mea, dar ma rog....
2. De fiecare data dupa spalare voi dati cu crema? Intreb....Ca pe aici se zice ca nu, dar am citit niste reviste frantuzesti in care ziceau ca asa trebuie.

Astept pareri...Mersi!

Mergi la inceput

ilenuta - habar n-am ce dimensiune au ale mele, nu e ceva fix, cred ca 70x70 or fi OK.

marialilin eu si din povestea IrinucaiR m-am convins si felicitat ca am nascut natural. Eu mi-am nascut copilul, nu mi-a fost scos. Am participat activ la nasterea lui, foaaarte activ as zice, l-am vazut in prima clipa cand a scos capsorul, am pupat-o cand avea vreo 5 minute. Plus ceea ce zici tu, la 4 ore dupa ce a iesit bb am facut primii pasi iar la 6 ore bantuiam singura pe hol de n-aveam treaba. Fara sonda, etc. Dar e punctul meu de vedere absolut subiectiv si filosofia mea asupra nasterii, nu vreau sa incep o disputa aici.

Dar IrinucaR asta si-a dorit! Ii doresc numai bine, ei si bebicului!

Maria-alexia ti-am vazut pozele. Mica-mica burtica, ma tot uitam... dar ultimele 2: asa mai vii de-acasa! Ce mi-a placut: multe din ele erau ori la munte, ori la mare, ori in parc, ceea ce mi se pare tipic pentru tine, plimbareata!

Noki Lara ce simti tu in sani sunt celebrele furnicaturi in sani! Atunci se produce laptele! Eu le-am simtit azi cand am luat-o in brate pe Nati! Luatul in brate al lui bb sau numai gandul la el poate declansa asta! Corpul mamei e foaaaarteee destept si e la unison cu bebicul! La cat mai multe furnicaturi!

Lavi02

Mergi la inceput