Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (66)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Anda , ce sa mai zic, ai fost o bombonica! Sincer nu ma asteptam sa le faci pe ambele, eram curioasa pe care fetita o alegi. Mortale astrogramele. Deci de-asta e Silvia asa de greu de strunit mai nou, iar Natalia pare pasnica, asa cum ai descris-o! Le-am salvat si o sa le pastrez.

Cristinamh nu stiu daca te incalzeste cu ceva sa afli, dar la mine de cateva zile e inundat in baie de vreo teava de la vecinii de sus, s-a facut deja mucegai pe pereti, s-a umflat zugraveala in baie, a pocnit pe alocuri.. e ca la nebuni!

Corap inducerea nu e chiar asa de speriat in sine. O sa-ti faca o injectie cu calciu sa-ti dea contractii, la un mom dat o sa-ti rupa apa si o sa=ti puna oxitocina prin perfuzie. Cand ai oxitocina contractiile sunt mai puternice dar asta duce spre dilatatie, deci scapi mai repede. Eu pe ambii copii i-am nascut cu perfuzie cu oxitocina si nu a fost inspaimantator.

Ce e nasol la inducere e ca te gandesti ca il scoti pe bb desi el poate are chef sa mai stea. Dar la tine, fiind cu 3 zile inainte de termen... nu-i mare chestie. Probabil bb Andrei e deja bun de iesit afara, la lumina zilei!

E foarte bine ca esti calma, dar tu asa esti de la mama natura, am impresia. Incearca sa fii calma cat mai mult in timpul travaliului, asta te ajuta! Zic daca n-ai epidurala. Ca daca o sa ai, probabil nu conteaza atat de mult.

anda daca s-a umflat numai una, n-ai facut vreo entorsa, ceva? In principiu, daca n-ai tensiune si nici proteine in urina nu e rost de preeclamsie asa ca dr nu-si bate capul. Chestia cu sarea e relativa.... incearca sa stai in pat cu picioarele in sus!

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Corap in principiu chestiile acre (acide) pot da colici. Asa ca dupa unii autori (de ex dr mea de familie, pediatra unei prietene, etc) sunt interzise, iar dupa altii sunt permise. Pediatrul la care am fost eu a zis ca am voie, dar cu masura. De exemplu 1 portocala/zi dar nu mai multe. Asa si tu: un castravecior langa friptura o fi OK, dar nu un castronel intreg! Merge si pe incercate: vezi daca il afecteaza sau nu pe bb.

Monet ce mai faci? Cum te mai descurci? Sub scut sau pe scut?

---------------------

Dar eu am uitat sa va zic esentialul despre mine:

Natalia a luat 300g in saptamana a 2-a ceea ce e excelent! Mai aless ca le-a luat prin alaptat exclusiv si la cererea clientului!!!! Asa ca sunt foare bucuroasa si mi-a trecut panica.

Inca ceva: (Noki si cine mai intreba) azi dupa ce Nati a supt la greu dintr-un san, si era moale de tot, am luat-o de la san si am zis ia sa vad, de curiozitate, mai iese ceva din el? Am strans usurel de sub mamelon si - surpriza: curgea lapte la greu! La inceput, in primele zile, cu sanii tari si plini, cand strangeam abia se vedeau niste stropi! Ce inseamna desfundarea reala a canalelor! Si faptul ca a venit cu adevarat lapticul ca lumea!
-------------------------

Azi sarbatoresc DPN-ul! Si uite ca Natalia are 2 saptamani si o zi, falcute si gropite, si o iubesc la nebunie! Data asta, de 12 noiembrie m-a urmarit de 8 luni, din 12 martie, ziua in care am facut testul si am calculat saptamanile... 8 luni fericite pe care daca mi s-ar oferi ocazia sa le retraiesc, le-as retrai cu cea mai mare bucurie. (Mi-am mai pus eu problema, asa, la cate o perioada din viata mea daca as retrai-o sau nu, si la multe raspunsul e NU)! Faptul ca le-am trait impreuna cu voi, m-a facut sa le traiesc mai intens, sa dau mai multa importanta la prezenta acestui copil in burtica mea! Plus ca ne-am amuzat impreuna, ne-am ajutat, ne-am impartasit problemutele...

bb_alinus vecina mea de DPN, singura inca pe baricade (vecina Ripley si cu colega de DPN Lavi au sters-o deja la mamici) iti doresc nastere usoara si iti tin pumnii!

Anamari stai cuminte, sa mai creasca bb un picut!

Va pup, Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc, Ina. Intr-adevar, sunt vreo 2 poze facute in muzeul de etnologie din Vatra Dornei - ne-a placut tare mult, mai ales ca muzeografa ne-a retinut vreo doua ore tot povestindu-ne despre zona (de la miturile dacice pana la ... taierile recente de arbori ).

Victorie majora astazi: am mai reusit sa elibeerz un sertar din comoda din dormitor pentru bb!!! Inca unul in care sa-i pun cosmeticele si am rezolvat problema ! I-am facut si loc pentru patutz la noi in dormitor... Eram destul de stresata cu problemele astea, e tare bine sa stiu ca va avea locusorul lui in casa

Cu gleznele umflate, si eu am observat ca o patesc daca stau prea mult pe scaun (bine ca nu mai merg la serviciu ), sau daca stau in picioare. Daca sunt activa, ma plimb sau pur si simplu fac nimicuri prin casa, chiar si seara n-am probleme. Asta in conditiile in care am tensiunea micuta si nu sunt nici probleme cu sarea...

Mi-a venit o idee (care mi se pare geniala, of course ): oare functioneaza o perinuta din aceea de calatorie (care se pune la gat) la taietura de care nu prea sunt sanse sa scapam, ce ziceti? Varianta cu colacul mi se pare mai complicata...

Maria & bebik din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi02, happy anniversary!
Nu stiu de unde gasesti atata energie si timp pentru forum, am toata admiratia! Si-ti mai multumesc o data pentru toate sfaturile pe care ni le dai

Ma gandeam si eu la asta, cum ar fi fost perioada sarcinii fara forum... Clar altfel, cu mult mai multe panici si lucruri total necunoscute. Si nu e vorba numai de informatia pe care o schimbam, chiar imi place mult si ma bucur de grupul care s-a format aici .
Ca sa nu mai vorbim de sansa extraorinara de a le cunoaste pe Tania si pe Coralia live, culmea e ca stam si in aceeasi zona, la 5 min una de alta, am nimerit si in aceeasi grupa de mamici (noi venim de manuta de la aspirante ), avem si aceeasi varsta... Numai coincidente fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

INA, ti-am trimis un mail!
mai chiar ca nu prea a fost activitate azi...eu plec la o "sindrofie" si poate diseara-noapte o sa fiti mai guralive..
revin mai tarziu,
andreea, 36 fix (cred)

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

cristina, lavi02- probleme cu inundatia...curaj fetelor, va tin pumnii stransi si sa rezolvati cat mai repede...
cristina-am raspuns pe e-mail, sper sa-ti fie de folosinta...
lavi02-felicitari Natalia!!!

scarile sunt pe post de sabia lui Damocles la mine, ma tot intreb la care urcat cu Lia in brate sau cu rufele ma vor da gata - altfel ma descurc cum ma descurc, ma ajuta si Alex...dar de exemplu el nu poate da cu aspiratorul pe scari (am incercat si mi-a fost teama ca ajung amandoi de-a rostogolul la subsol si in bucati) iar cel mic de mana nu aspira cum trebuie...dar le ignor si eu pana saptamana viitoare cand voi fi 37+...
de nascut inainte de 37 de saptamani nu cred ca voi naste, dar nici nu cred ca fac 39 de saptamani implinite...vom vedea...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-36

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Lavi02 merci pt urari! Nici nu visam sa ma tina bebelina atata in suspans! Eram convinsa ca pe la 37-38 sapt ne intalnim...
Azi nu prea am fost in apele mele, cred ca de la vreme o fi, insa am stat linistita acasa si mi s-au mai dezumflat si gleznele!
Ei Gandacel, am zis si eu ca de la plimbari o fi, insa cand zic plimbari sa nu te gandesti la nu stiu ce activitate, deci e mai mult stat in picioare, iar de cateva zile port pantofi inchisi - eu care pana acuma purtam doar slapi! Si da, stau mult pe scaun, ca lungita in pat ma doare spatele - ciudat,nu?

Anda, distractie faina la "sindrofie" si eu ies la o "sindrofie" cum zici tu - insa nu am nici un chef - dar am promis!

Poate in schimbul de noapte sa fie mai animat!

Maine fac 40 sapt!!!

Alina si Bebitza Amalia 39+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaloredana spune:

bb alinushsi eu luni fac 40 de saptamani si toata sarcina am sperat ..chiar parca presimteam ca o sa nasc la 38 ;ca nu ma va lasa bebelusha mea sa o astept atata.Acum imi e teama ca o sa intru in cele 2 saptamani "normale" de peste termen si nu vreau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Smaranda nu a mai plins azi noapte si a fost taaare bine. S-a trezit la cite 3 ore pentru papa si gata. E posibil sa fi mincat eu ceva ce nu-i convenea. Sa vedem cum decurg lucrurile azi si la noapte.

M-am gindit sa scriu citeva sugestii din vasta mea "experienta" de mama de 8 zile.

In primele zile mi-au folost foarte mult tricourile cu mineca scurta si cu capse intr-o parte. Cele de la spital erau pur si simplu groaznice: cu mineca lunga si care se trag pe cap. Sa faca ei manevre din astea complicate cu un nou-nascut!
Em cumparat un pachet de 5, dar nu le-am folosit pe toate, pentru ca mi-au trebuit doar in primele 3-4 zile cind inca nu-i cazuse buricul.

A trebuit sa cumpar si citeva costumase cu picior marimea nou-nascut. Inca inoata in toate cele de 0-3 luni pe care i le-am luat si ma cam enerva chestia asta. Deci, desi cartile spun sa nu aruncati banii pe costumase marimea newborn, eu zic ca merita sa aveti citeva pentru primele saptamini.

Imi cumparasem o singura paturica impermeabila pentru masa de schimb si am constatat ca imi trebuie mai multe, mai ales la inceput cind nu ma prinsesem ca atunci cind dau de rece bb-ii fac pipi. Acum cred ca m-as descurca cu doua, dar eu am patru, asa de control.

Va mai spun pe parcurs.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

BIc... imi dau lacrimile de emotie cand vad ce scrii... parca ma vad acum doi ani!!!

lavi, imi pare rau ca mai sunt si altii ca mine... cu pereti umezi si mucegai...
bine ca macar n-a fost si cu apa pe jos, dar la baie cel putin am impresia ca e apa sub gresie... se infiltreaza in continuare, incet, cel putin la bucatarie... am dat acum la o parte toate alea, in speranta ca se mai usuca, dar mirosul ala de zugraveala uda ma scoate din minti... tot ce-mi lipseste acum e spart peretii sa ajunga aia la tevi!!! bani, nervi consumati, si daca astea se suprapun cu copil mic ajung la nebuni... sper sa se usuce, si sa ffi fost doar infiltratie, nu si teava sparta!!!

Cristina 37+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput