Mamici de ianuarie-februarie 2006 (62)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Toanca- ragadele se fac la sani, ca nsiet rani dupa ce suge bebe ,dc nu se formeaza cum trebuei sfarcurile sau dc bebe nu se obisnuieste repede sa traga cum trebuei, depinde de bebe, dar se rezolva.
De aia te dai cu crema ca sa ajuti sfarcurile( inainte sa nasti le pregatesti si dupa se da clar in primele saptamini).
Dana sau Monica, mai detaliatzi voi

Denisa
29+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Frumusica lista.....acum pot sa va zic si eu ce ma tot strofoc sa spun mai de mult, dar de lene n-am deschis subiectul..........astia pe aici dau termene f lungi, daca observati eu am UM pe 17 mai si ei zic ca o sa nasc pe 28 februarie, iar la ultimul control a mai refacut moasa niste calcule si-mi zicea ca o sa nasc pe 3 martie. Cine mai are pe listuta UM pe langa mine teoretic va naste pe 22 februarie.........ce ti-e cu matematica asta.......bebe va veni cand va vrea el (procentul de 5%- ca cica doar atatia bebelusi se nasc la termenul dat de dr)........Oricum,mai toate prietenele mele au nascut inaintea termenelor date de fr, asa ca eu trag in continuare cu ochiul pe la termenele voastre

Ana cred ca ai facut gingivita. E frecventa la sarcina. Si eu am facut si mi-a dat dr apa de gura. Asta te sfatuiesc sa faci si tu, daca nu poti ajunge la un dentist, cere la farmacie o apa de gura- nu uita sa le spui ca esti insarcinata! Nu e bine sa glumesti cu asa ceva........si inceraca sa suplimentezi vitaminele.

BEE nici noi nu avem meserii "artistice", sotul e cu informatica , iar eu cu economia- acum am cotit-o nitel cu "informatia" ca stiinta( nu va ganditi la lucruri necurate) si mai nou cu patrimomiu industrial, dar se pare ca ne preocupa rau pb ........ori facem si noi ca parintii aia pe care ii vezi la Disneyland cu nou-nascuti in carucior. Eu am fost convinsa ca se aflau acolo pentru pentru propria lor placere, ca saracii bebei poate nici macar culorile nu le distingeau bine si mai era si un friiig.
Noi nu am cumparat pana acum haine si pentru ca am preferta sa fac un studiu de piata intai ca oferta asta e atat de mare ca nu mai realizez care lucruri chiar sunt cu adevarat necesare . Si oricum in ianuarie vor fi reduceri(tot sper eu sa dau marea lovitura atunci), iar acum toti banii nostri intra in cuie, vopsele, mobile, nici nu mai stiu in ce oricum nici nu prea asa avea cu ce sa cumpar ce imi place........dar m-am pus la punct cu preturile si daca gasesc ceva sa merite si sa nu fie f scump cumpar -asa ca nu e superstitie la mijloc.

Ok, Janina-sunt pe receptie.

Azi n-am mai spart nici un perete -tot curat urme de vopsea.In general nu am probleme cat sunt aplecata , de fapt am alta metoda: am o pernita si stau pe ea.......dar, daca simtiti ca ceva nu e in regula eu zic sa va opriti la cel mai semn.

si am facut 25 de sapt

ana 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxit spune:

Salut!
Eu sunt de o luna in concediu medical , lucrez intr-un "mediu toxic " si din cauza asta nu am mai putut sa fiu cu voi mai des dar recuperam eu citindu-va.
Vreau sa va intreb cum va formati mamelonul pentru alaptat si cum trebuie sa arate sfarcul . Am intrat in sapt 25 cu DPN 26 februarie cu toate ca la eco mi-a spus ultima oara 21.02, si cred ca o sa-l cheme Vlad pe bebelica . Este f agitat il simt cum se rasuceste , se intoarce .
In schimb am probleme mari cu arsurile, de o saptamana.
Cam atat, pupici
25+

Roxi
poze
[url ="http://bd.lilypie.com/lLWrp3/.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxit spune:

Vreau sa va mai spun ca am luat aproximativ 10 kg , dar eu faceam inainte de a ramane insarcinata sport intensiv si mancam mai putin decat acum, cred ca ma amagesc singura ,
25+

Roxi
poze
[url ="http://bd.lilypie.com/lLWrp3/.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria28 spune:

la burtici
Dana imi place foarte mult listutza
Faza cu sfarcurile nu o stiam ...dar eu am sfarcurile bine formate de cand am ramas gravi ,ceea ce ma face sa cred ca nu o sa fac ragade ,cel putin asa sper
Felicitari celor care au implinit 25 si 30 saptamani ,multe inainte
24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Burtici,
Eu am un sef super COOL- mi-a zis intr-un minut ca e de acord sa vin de luni doar pina la 2 la munca, in loc de 4.30 pm.
Roxit nu te stresa de kg,le dai jos dupa, si eu am luat deja 13, beeb sa fie sanatos si mare, apoi cu vointza si alaptat pierdem noi kg.

Denisa
29+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

buna seara fetelor!! Fac si eu prezenta.
Sa stiti ca eu nu m-am frecat deloc sfarcurile nici macar la prima sarcina, si de aia David a supt 10 luni. Si mai sugea el mult si bine daca nu-l intarcam, si ca sa adoarma tot tzitzi lu mama era mai buna!!! De fapt nici n-am stiut ca se poate face asa ceva. Cu toate ca am doi copii sunt muuulte lucruri pe care le aflu acum de la voi!! Poate asa e aici nu-ti spun prea multe doctorii daca e totul in regula, doar i-am nascut pe fiecare cu alt doctor si pot spune ca amandoi mi-au spus cam acelasi lucru!!
Andiaroro, stiu ca in Franta iti spun termenul maxim adica 42 saptamani. Sora mea e acolo, asa a patit si ea, ambele fete le-a nascut cam cu 2 saptamani inaite de termenul dar de medic.
gingivita e frecventa in sarcina si eu am avut de fiecare data, sotul meu se speria cand ma vedea cat sange scuit cand ma spalam pe dinti. Ceva apa de gura pe baza de plate ajuta.
De condus si eu conduc cand sunt singura altfel conduce sotul. Cand l-am nascut pe David am condus pana la spital. Sotul era la lucru iar tata care era la mine nu a vrut pentru ca-i era frica isi uita-se permisul de conducere acasa. Asa ca mai de voie mai de nevoie...
Ioana ai grija cu lucrul!! Nu se stie niciodata. eu am carat numai cumparaturile de la masina pana la etajul 1 impartite in plase si plasute si a doua zi am nascut!!
si acum ca veni vorma de suptul degetului in burtica o chestie haioasa scoasa de fiu-miu. si a mea fetita la ultimele 2 eco era tot cu degetul in gura. I-am aratat poza la David si ii explicam ce si cum. David foarte serios "dar are jucarii sa se joace in burtica?? dar macar nuki (suzeta)"????
acum va las trebuie sa-i scriu ceva la sotul meu !!
multa sanatate la mamici si bebici si noapte buna!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Dupa o veste asa frumoasa primita dimineata (va spuneam ca mama a luat viza) n-am apucat sa ma bucur asa mult ca m-au sunat de la laborator si mi-au spus...prea mult zahar...suspect...diabet gestational.
Voi face o alta analiza saptamana viitoare, imi va lua sange de trei ori, o data pe nemancate, dupa aia imi va da sa beau solutia aia dulce, imi va lua iar sange dupa o ora, si inca dupa o ora.
Sunt cu moralul la pamant, parca nu imi vine sa cred ce se intampla. Asistenta a incercat sa ma linisteasca, am tot citit si pe internet, chestii incurajatoare si chestii mai putin incurajatoare.
In fine, hai sa nu va mai intristez cu ale mele.
Pupicei.

27+ si 04/25/2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Buna seara burticute,
Diana , ma bucur pt tine cu mama. Si imi pare rau de vestea cu diabetul. Oricum nu te alarma , nu sunt siguri nici ei, de asta iti repeta testul. Mi se pare ca la Mirela i-au repetat testul, ca la fel era suspecta si ultimul mesaj zicea ca e ok.

Ana, da , gingivita trebuie sa fie. Da sa stii ca eu ma dau zilenic cu apa de gura, adica folosesc a fiecare spalare. Apa de gura , trebuie sa fie speciala pt gravidute ? Asta nu stiam , eu folosesc ce imi vine la mana
Marchplayer, da e fain l acursuri. Pai , in legatura cu preparatul biberonului a zis asa :
- ca poti folosi fie apa de la retea fie apa plata imbuteliata( apa de joasa mineralizare) dar in ambele cazuri trebuie sa o fierbem si apoi lasata la racit
-apa trebuie fiarta in vas de inox, din momentul in care incepe sa fiarba , 10 min la foc mic
-putem sa fierbem odata toata cantitatea de apa care se foloseste intr-o zi ( de ex un litru sau un litru jumate )
-laptele praf nu conteaza ce marca e , e sa fie adaptata varstei
-exista o masura : la 30 cm cubi , o lingura rasa( masura care e in cutii) de lapte praf. Asta e cantitatea exata care trebuie facuta.
-daca ne ramane lapte ramas de la o masa, nu il refolosim niciodata
-tot timpul trebuie sa fie proaspat facut
-se poate face cu apa rece sau cu apa putin calduta
Cam atat imi amintesc , daca mai vreti ceva sa va raspund , va zic cu placere.
Pupici si nopate buna la toate.

Ana 30+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Fetelor ragade se fac si cand e sanul format pt. supt, nu asta e problema.Poate pana ne obisnuim cu alaptatul trebuie sa trecem si prin asta, eu am avut cu ambii copii.Ragadele oricum le avem decat in primele zile,trebuie sa ne obisnuim si cand trage bebe pt. ca in primele zile si asta este extrem de dureros!
Astazi am mancat pt.prima oara un pateu cu branza, efectul a fost ca acum seara am foarte tareDeci nu tolerez branza deocamdata
Burtici intru maine ca sant foarte obosita acum, am asteptat sa vina Robert ca sa-i spun cand sa inchida cuptorul la sarmale.
pupici, noapte buna

29+

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput