Mamici de ianuarie-februarie 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 11
maraki spune:
Am uitat sa va spun: Roxana s-a tuns si s-a facut suvite, avea un par luuung,acum il are pana la umeri
Am pus doua poze la albumul okt.05( pozele le-a facut astazi )
29+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
monica70 spune:
Salutare fetele!
DANA sa stii ca am reusit sa intru , bineinteles ca eu eram idioata ca am scris altceva pe-acolo...
Porumbel ,BOMBONICAbine ati revenit printre noi,asteptam celelalte absente!
IULI sper sa n-ai dreptate cu contractiile de la vaccinul antitetanos ca eu l-am facut.Si dupa ce m-am laudat ca nu m-a durut, seara cand am incercat sa dorm pe partea stanga( mana in care am facut vaccinul) atunci sa vezi!!! Doare ca la febra musculara!!! In seara asta ma incercat iar sa ma intind putin pe stanga...la fel! Si eu ocosha ca de obicei nu mi-am pus compresa ca nu ma durea! Oricum bine ca nu ma doare in rest.
NICOLE cred ca esti stresata rau, dar o sa vezi ca se rezolva! Am mai citit de multe cu problema asta si nu s-a intamplat nimic!Mergi mai des la eco, urmaresti zilnic miscarile, in cel mai rau caz te programeaza mai devreme cu nasterea.Am vazut ca bebe e destul de mare, o sa fie ok! La mine era invers, placenta nu era maturizata cum trebuie (grad 0 la 23 saptamani) si era risc mare sa se desprinda( am si avut o desprindere in saptamana 7 ).Uite ca inca e ok! Numai stai linistita, dar vorba Anei, cine vorbeste, ca si eu sant agitata ca naiba, sunt colerica, ma consum pentru orice, noroc ca-mi trece repede!
URSOAICA si eu sunt de acord sa ramanem toate pe-aici pana la ultima, cu toate ca sunt in fata pe lista! Si daca s-ar muta, tot as bantui pe-aici ca m-as gandi tot timpul ce s-a intamplat cu X sau Y...
Apropo, nu mai tin minte daca am mai scris sau nu (chiar ca m-a lasat memoria cu totul!!!) am vazut o intrebare pusa de AYUMI pe site-ul lui TUTUNARU, in legatura cu ce s-a intamplat si zicea (el) ca se putea evita cu o urmarire atenta a placentei la eco, cu repaos etc.Dupa cum a explicat, aproape aceeasi problema cu a mea o avea, probabil ca au fost contractiile (mult) mai puternice...BRRRRR....Dar dupa cum am vazut abia asteapta sa o ia de la capat!Sa speram ca va fi in curand din nou printre mamici!
DENISA felicitari pentru cetatenie!
Va pup si pe celelalte, zau daca mai tin minte ce si cum...uit de la mana pana la gura!Dupa ce citesc cam vreo ora tot, se face un ghiveci la mine in cap!!!
Ca noutati am fost ieri la cumparaturi la Selgros, deocamdata am luat vata,tampoane,scutece, servetele umede, ulei, sampon si sapun, betisoare de urechi, doua sticlute cu biberoane + rezerve, o suzeta...
Voiam sa va intreb ce diferenta e intre suzetele si tetinele din silicon si cele din latex, ca m-am uitat ca vitelul la poarta noua si n-am gasit vreo explicatie! Care-s mai bune???Eu am luat din silicon...deocamdata, sper sa ma lamuriti poate sunteti mai in tema!
Am mai luat o jucarie pentru dentitie,o farfurioara si tacamuri din plastic, chiar daca-s pentru mai tarziu , erau tare simpatice!
Si pudra trebuie?
Eu am luat cosmetice marca J&J deocamdata, o nepoata a zis ca a fost f.f. multumita de ele si sunt si mai ieftine.Pe urma ma mai orientez eu...
In rest, maine merg sa mai iau niste hainute din bumbac pentru bebe si ce mai gasesc pentru mine (chiloti, sutien), plus ca la Selgros n-am vazut restul ustensilelor ce mai trebiue: forfecuta,apirator nazal, termometru, tampoane si pompa pt.sani etc.De-acum urmeaza sa bantui! Si in Arad nu este MINIBLUE, in Oradea am fost in vara si erau de toate!Si in Timisoara stiu ca s-a deschis.O sa incerc la SENSIBLU maine.Tot nu mi-a raspuns nimeni, am mai intrebat odata: E mai avantajos pompa de san manuala sau electrica?
Pe maine mi-am luat liber in contul unei zile pentru analize.Nu mai pot, abia astept sa stau acasa!Aseara am fost atat de obosita dupa o ora de SELGROS si inca una de stat pe net, ca azinoapte m-am trezit sa merg la wc si atat am stat in pat tot ca merg ...merg...pana am adormit la loc!!!!!!! Dimineata am facut cat un ...cal!!!!!Plus durerea de burta...Azi cand am ajuns acasa, iar dureri de burta, de toate alea!!! Si eu abia mai stau in pat, de ridicat ce sa mai vorbesc, parca fac yoga asa pozitii iau!!!
Sa vedem cum dorm la noapte,noroc ca totusi dorm!
Si mai nou mi-e cald, eu care sunt friguroasa!!!O fi de la kg in plus?
Si arsuri si greata am avut azi: dupa ciorba, tortelini si ciocolata am facut greseala sa ma uit la tv intinsa...Daca stau in fund, n-am nimic.Dar abia am asteptat sa ma intind si-mi era si foame!!!
Parca mi-e tot mai foame, si la birou rontai tot mai mult biscuiti, piscoturi, pateuri cu branza dulce , mere... ce am prin zona!Si tot sunt moarta de foame!Dar cred ca-i bine ca mai trebuie 2 kg sa puna numai Diana!!!In doua luni sper sa apuce!
MONI 31+ si bebelina DIANA
maraki spune:
Mamaaa Monica cat ai scris
Poate ne spune Dana care e diferenta dintre latex si silicon, eu am luat biberoane cu tetine din silicon iar suzete am luat si latex si silicon.De pompa nu am stiut ce sa iti raspund pt. ca nu am avut inainte,cred ca sant bune ambele, depinde de posibilitatile fiecareia, ce poate sa cumpere.Mie mi se pare ciudat dupa sapt. 30 sa inceapa iar greturile,eu speram sa scap de ele macar prin luna a 8-a![]()
pupici
29+
Monica
diana12 spune:
Maraki, tare frumoasa Roxana. Ii sta bine aranjata asa. Sa-i fie de bine tunsoarea.
Monica, eu nu stiu care e diferenta dintre suzetele din latex si cele din silicon. Dar pot sa spun ca eu am preferat suzetele ortodontice din silicon. Am incercat si cele din latex, dar am observat ca in timp deveneau foarte moi si lipicioase. Ai grija, sa cumperi o suzeta adecvata varstei, pentru noi nascuti. Ai nevoie de cea mai mica marime.
Eu pudra am avut in casa. Nu e ea prea recomandata, cica crapa pielea, dar eu de multe ori la bubitele care ii apareau vara din cauza caldurii numai cu pudra reuseam sa le mai amelioram. Pentru fundulet sunt foarte bune cremele care contin zinc.
Legat de pompele de san se zice ca cele electrice ar fi mai bune, dar sunt mult mai scumpe decat cele manuale. Si nici nu ai garantia ca o vei folosi 100%. Eu voi incerca o pompa de san manuala, marca Avent, se zice ca sunt cele mai bune. Si pe internet am citit numai reviw-uri de bine despre astfel de pompe.
Eu am dormit o ora dupa amiaza. Acum iau mandra si iesim putin la plimbare chiar daca e frig si bate vantul.
Pe mai tarziu.
Denisa, te-ai intors, cum a fost?
27+ si
04/25/2000
diana12 spune:
Maraki, la cat ai patimit cu greturile astea sa vezi ce baiat sanatos si frumos faci. Pupici si ai grija de tine.
Acum chiar ca fug afara. Pa
27+ si
04/25/2000
monica70 spune:
Mersi de sfaturi Diana si Maraki (tot nu-mi vine sa cred ce copii mari si frumosi ai, parca ti-s fratii mai mici!!!).
Banuiesc ca si la sticlute si tetine sunt pe marimi, nu?
Suzeta si eu am luat una doar, ortodontica din silicon, asa ma gandeam ca-i mai buna.Dar n-are nici o marime scrisa, e de la "PRIMII PASI".La tetine de rezerva am luat 3-6 luni,sper sa am lapte si sa n-am nevoie prea repede de ele.La sticle + tetine am luat anticolici, dar nu scrie nicaieri vreo marime...Era mai usor cand eram noi bebelusi ca erau un singur model,nu ?!? Si le gaureau mamicile...
MONI 31+ si bebelina DIANA
Ana_m spune:
Buna seara burticute,
Monica, mie la cursul prenatal mi-au spus ca tetinele din silicon sunt mai bune, mai durabile, dar trebuie avut mare grija, cand incep sa ii iasa dintisorii ca daca le apare vreo gaurica, bebelusii le pot musca usor si pot inghitii bucatele din el. Cele din latex , banuiesc ca sunt cele din cauciuc obisnuit- cele care le aveam noi , nu ?
Cu pompa si eu inca sunt in dubii, habar nu am ce sa fac, astept pareri.
Maraki , 90 de ani speri sa ajungem ? Draga mea esti optimista ! Eu mereu zic, caci cu stresul asta care il suportam zilnic , nu stiu daca ajungem la 70 ! Frumoasa , domnisoara ta !!
Mai voiam ceva sa scriu , dar am uitat ! sa vad daca imi amintesc , revin.
Ana
30+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
maraki spune:
Diana ai dreptate cu tetinele din latex, cu timpul se inmoaie si devin lipicioase, cu pompa stau si eu si ma gandesc ce sa i-au, mai mult de doua saptamani nu o sa ne trebuiasca,important este in primele zile sa le folosim.Plimbare placuta cu fata
Monica pe biberoanele care le-am luat scria 0-6 luni,tot anticolici sant, banuiesc ca nu e mare diferenta cu restul,ai dreptate
Eu pt. copii luam tetine de la farmacie din latex pe care le fierbeam si le gauream eu cu acul incins
Copiii sant intr-adevar mari pt. ca i-am facut la 17 si nici 19 ani impliniti![]()
pupici, ma duc sa calc ceva![]()
29+
Monica
maraki spune:
Ana daca e asa riscant cand le apar dintisorii, de ce mai sant facute tetinele si suzetele din silicon? Mai bine dupa 6 luni le schimb cu alea din latex, bine ca mi-ai spus ca nu aveam de unde sa aflu chestia asta
Denisa nu ai venit ?V-ati dus sa sarbatoriti?

29+
Monica
Denisam spune:
Monica
si celelalte burtici,am scri sun mesaj si cand sa il trimits-a apucat computeru sa faca updates si of course ca am pierdut tot si acuam criu din nou, de..De sarbatorit mai detaliat in weekend, azi suntem obositi amindoi si vom bea acasa un pahar
la focul semineului![]()
Am venit de la ceremonie, unde la sfarsit cand am cantat imnul m-am emotioant cam tare, dupa ce cu 2 minute iniante cand depusesem juramintul in ambele limbi ma pufnise la sfarsit rasul de cum pronunta lumea in franceza, ca sa vedeti prin ce strai poti trece cand esti insarcinata, asta pt cine nu stie inca:)
Sa va spun cum s-a derulat totul;
1.Duap ce iti controleaza hartiile, se intra intr-o sala f. faina, care are preziduu pt judecator, emblema tarii, steaguri si portretul reginei si cam 130 de scaune numerotate, unde fiecare isi are locul lui si pe scaun gasesti un stegultz canadian si o brochura mica cu imnul canadei in ambele limbi.A si baloane pt copii, f. frumos si civilizat.
2. Un functionar al guvernului vine is te anuntza despre totzi pasii ceremoniei si ne ureaza bun venit;
3. Judecatoarea intar in sala, ne ridicam, ne ureaza bun venit, tine un speech cu cat de importanta e ziu apt noi, cum am castigat acest drept si cum trebuei sa ne slujim tara in viitor ca orice alt cetatean canadian;
4. Se depune juramintul siin engleza siinfranceza si juram credintza Reginei Elisabeta a 2-a regina canadei, juram sa repectam legiel tzarii si sa ne facem datoria de cetatean;
5. Se inmaneaza certificatele de cetatean personal, se fac poze si se semneaza ca am predat cardul de rezident permanent;
6. Ni se multumeste, prezinat toate persoanele din sala, adica 4 voluntari, un veteran, un politist si inca 2 care am uitat, vorbeam cu Dragos.Oricum toti membrii familie care te insotesc sunt lasati in sala si pot filma, face poze, intr0un mod civilizat fara sa disturbe ceremonia.
Inutil sa va spun ca eram acolo oameni din toate tzarile, de la Argentina pina la Rusia si America de sud, chinezi si arabi si din aceia, suficienti.
7.Se canta imnul, apoi se clarifica procesul de obtinere a pasaportului, ni se specifica ca mai putem face poze cu judecatoare si suntem invitati la prajituri si sucuri, totul a durat de la 1 la 3.30, cam mult, noroc ca i-am zis lui Dragos sa vina mai tarziu.
Deci cam asa, am facut-o si pe asta, saptamina viitoare depun actele de pasaport, maine trebuei sa fac poze si sa string restul de hartii.
Poze ;a a;bumul 'deni cu bebe la purtator sau;
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sdenisam/album?.dir=4351&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Fug la plimbarica acuma
Denisa
29+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!