prajituri cu mere!
Raspunsuri - Pagina 4
dream spune:
Ok Balbina, ma bucur ca ai gasit pana la urma.
www.babiesonline.com/babies/a/andydaniel/" target="_blank">steaua noastra
romana_74 spune:
Mersi Dream! ma gandeam eu ca prea era pufoasa si alba budinca ! O fac neaparat dupa sarbatori! Ai pus si scortiosoara?
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)
akella spune:
Prajitura mea cu mere
Ingrediente: 150 ml lapte, 70 g unt, 300 g faina, 110 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, sare, ½ cubulet drojdie, 1 galbenus, 2 lg. dulceata de caise, 700 g mere acrisoare, 2 lg. miez de nuca macinat
Se incalzeste putin laptele si se topesc in el 40 g unt. Se face o coca, amestecand faina, 50 g zahar, zaharul vanilinat, galbenusul, drojdia faramitata si laptele in care s-a topit untul. Se framanta bine si se acopera cu un servet. Se lasa 40-50 de minute sa dospeasca intr-un loc mai cald.
Se unge o forma cu unt sau margarina. Se intinde coca si se pune in tava, acoperind si marginile.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se incalzeste o lingura de dulceata si se intinde peste coca. Se curata merele de coaja si samburi si se taie feliute. Se aseaza fructele in straturi pe coca, de la margine spre mijloc. Deasupra se presara 60 g zahar si miezul de nuca. Se adauga si cateva bucatele de unt. Se mai lasa la dospit cca 30 de minute.
Se introduce prajitura in cuptorul incins si se coace cca 30 de minute. Se scoate si se lasa la racit.
Se incalzeste si a doua lingura de dulceata si se ung marginile prajiturii, cat timp aceasta mai este calda.
osna spune:
Originally posted by diadaniela
Fa-o asa;1 pachet de margarina,7 linguri de apa,2 linguri de ulei,1 lingura de otet si faina cat cuprinde.Calesti cam 1,5 kg(sau chiar 2)mere cu zahar si scortisoara (dupa gust).
Intinzi 2 foi ,pui merele intre ele,ungi pe deasupra cu 1 ou batut cu miere sau lapte si o bagi la cuptor.
Fetele de aici au facut aluatul si cu dovleac si e foarte bun.
diadaniela
osna spune:
Originally posted by slakje
si cu foi de pateuri poti face placinta foarte buna.
Lasi foile de pateuri vreo 10 minute sa se moaie sa le poti manui si apoi tapetezi tava cu ele(le lipesti una de alta)si dai tava putin la cuptor sa se coaca fundul putin, si apoi toci merele cubulete nu prea mari dar nu le razi, le toci cubulete, le amesteci cu zahar, si scortisoara sa nu lipseasca si apoi pui peste primul strat de foi, apoi pui inca un strat de foi deasupra asa una peste alta(le lipesti) si dai a doua oara tava la cuptor.
Cand e gata o scoti si pui deasupra zahar tos si scortisoara.
osna spune:
Originally posted by mariussimiuc
Eu am un aluat care il pot umple cu orice fel de umplutura.
1 cubulet de drojdie
2 linguri de zahar
250 ml de apa minerala
100 ml de ulei
faina cat cuprinde
un varf cutit de sare
Se face un aluat potrivit de tare din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit cca 30 de minute.Se imparte aluatul in doua,se intinde si se umple cu compozitia dorita apoi se ruleaza.Se unge cu un ou batut cu un pic de zahar si se da la cuptor.Si gata!
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Carmen_Marieta spune:
Prajitura cu mere
Ingrediente
5 mere (soiul Golden), 3 oua, 150 g miere, 150 g faina, 200 g unt. Pentru caramel - 20 bucati de zahar (100 g).
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 180¡C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul gros, zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se ingalbeneasca, turnati-l intr-o forma cu pereti detasabili pe care-o inclinati pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa acopere atat fundul, cat si peretii. Curatati merele si taiati-le in sferturi. Topiti untul si amestecati-l cu ouale, mierea si faina (in robotul de bucatarie sau cu telul). Asezati merele in tava peste zaharul caramel, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor. Dupa ce o scoateti din cuptor, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece.
roxanaz spune:
am facut si eu marti prajitura suepr rapida a Andreei Georgiana si a iesit surprinzator de buna! eram putin nehotarata datorita realizarii mai "non-conformiste" dar baietii mei au apreciat-o la maxim.
o singura remarca: cantitatea de 1cana x 3 a fost cam putina pentru tava mea, am mai adaugat cam 1/3 cana din fiecare "praf" si a iesit ok.
multumesc pentru idee, Andreea Georgiana, si tie Natalia pentru poza care m-a mai convins o data sa o fac
Roxana
osna spune:
asta am facut eu azi ca a plouat si m-am plictisit.a iesit foarte buna:
TARTA CU MERE SI BUDINCA
Aluat:
200g faina+1plic praf de copt
4linguri zahar,este mai bine sa fie pudra
1ou
100g unt,putina esenta de rom.se framanta toate foarte bine si pune bila rezultata 30min la rece.
apoi se intinde in forma de tarta unsa si pudrata cu faina.seinteapa in mai multe locuri cu furculita.
Peste aluat se pun 4 mere taiate jumatati cu partea bombata in sus.
1budinca de vanilie,250ml smantana dulce,5 linguri zahar,250ml lapte se fierb ca o budinca normala.si cand s-a racorit se pun 2oua si se amesteca cu telul. se toarna peste mere si coace 45-50min.eu ultimele 10min am lasat numai la rezistenta de jos a cuptorului sa fiu sigura ca este coapta si la fund bine.in reteta scrie ca rece unge cu putin gem de caise si presara migdale felii.eu nu am mai uns.am lasat sa se raceasca bine si am taiat felii.