Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (65)
Raspunsuri - Pagina 8
Noki_Lara spune:
Tania, asa e patutul din fabricatie. Asta e modelul - destept, ce-i drept. Am vrut special pe asta, totcmai ca avea si masuta de infasat si loc pentru hanganale...
Fetelor, am pus 3 poze noi cu micuta. Sunt de azi! Aia cu sunt o figura e preferata mea! Asta implinim o saptamina!!!!
Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
anda77 spune:
noki lara si bic: eu am avut aceste transpiratii ingrozitoare in primele 3 luni de sarcina, apoi aproape deloc ca probabil se obisnuise organismul cu progesteronul descarcat de Nichita si alti hormoni de pe-acolo. Cred ca dupa nastere se intampla invers. Adica sunt sigura, toti dr. zic ca asta e si cauza depresiilor postnatale, organismul isi revine la hormonii de dinainte. Si o gluma veche, dar haioasa: Maricica se trezi in toiul noptii plina de sudori. Dimineata sudorii s-au sculat si au plecat la treaba...:))
http://community.webshots.com/user/anda1977
silvia_d spune:
Noki-Lara,la fel patut am si eu...l-am luat din Niro,exact de la standul BabyCare-stand recomandat de Cristinamh,si-i multumesc pentru asta;2.300.000 am dat pe el.
Noki,tu de unde l-ai luat?
Raspunsul ar fi fost mai bine adresat Taniei,nu?
Noki-Lara,sa-ti traiasca fetita,e superba;poza cand doarme pe pieptul tau,ce mai,m-a dat gata!!kiar ca fericirea suprema!!
Pupici,Silvia si Stefanel 37 spt
crissy77 spune:
Cateva sfaturi pe care eu le-am citit in carticica de buzunar "Sunt gravida... Ce sa fac?" a Oanei Cuzino:
1. In legatura cu travaliul - se pare ca majoritatea gravidelor in travaliu nasc mult mai usor daca atunci cand au contractii procedeaza astfel:
- se plimba (capul bebelusului apasa si grabeste dilatarea) iar cand contractiile trec se odihnesc;
- isi balanseaza bazinul fata, spate, stanga, dreapta sau isi rotesc bazinul;
- cand contractiile trec se odihnesc, fie asezate pe un scaun, cu picioarele larg desfacute, fie asezate pe un pat, pe o parte.
2. In legatura cu bagajelul pt. spital - mentiona ceva de ser fiziologic si comprese sterile pentru stergerea sanilor inainte de alaptare. Rog din suflet proaspetele mamici (si nu numai) sa confirme sau sa infirme aceste sfaturi. Eu mi-am cumparat ser fiziologic iar in prospect scrie ca e indicat doar pentru injectii...
Cristina & Bebelina 35s+2z
Cristina Negara
tania-z spune:
Imi si imaginez faza cu balansatul inainte-inapoi, stanga-dreapta! Ca la gimastica artistica, exercitiile alea cu cercul. Hai sa propunem si un fond sonor!
PS. Azi am chef de glume...
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 34+
Varsta BB Stefan
Poze
Noki_Lara spune:
Patutul l-am luat tot din Niro, tot 2.300.000.
Cu travaliul - la mine cind ma plimbam era mult mai nasol...ce m-a ajutat - cind incepea contractia, nu ma mai miscam DELOC, intepeneam pur si simplu, ma masam cu mina dreapta pe state, ca pe mine ma durea zona rinichilor, iar nu burta, si ma concentram sa respir corect, dupa ce m-a invata o infirmiera - adica precipitat, dind aerul repede afara - inspiratii si expratii scurte - ca atuncea cind esti obosit dupa o fugareala.
Serul fiziologic - nu mi-a trebuit in spital - acasa, insa, e fundamental - ochisori + nasuc - eu pun multe picaturi in nas, ca sa poate respira bine si-i reduce astfel riscul de innec si sughit la alaptare. Zau ca functioneaza! La fel, umezeala in camera, prosop ud pe calorifer!
Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
lavi02 spune:
Noki Proba suptului e moartea laptelui: spus si de altii, verificat si de mine la Silvia!!!! cantareste-o o data pe saptamana, maxim de 2 ori! Si atat! Din cauza stresului cu cantarul produci mai putin lapte. Plus ca proba suptului se face pe parcursul unei intregi zile, nu doar la un singur alaptat. dar las-o balta!
Baita - pe stomacul golut, of course. Tie iti face bine sa faci baie dupa o masa copioasa? Eventual incearca la 1 ora, 1 1/2 dupa masa, ca sa nu planga asa rau. Ceea ce ar trebui sa fac si eu acum.
Deci Noki, daca sta cu ochii deschisi si nu plange n-o adormi cu forta! Lasa omuletul in pace. Hai s-o adormim cu forta pe Ina!!! I-ar prinde bine!
Mandy mie dr ta mi se pare un pic exagerata cu scosul afara, dar na! Eu azi am plimbat-o pe Nati 1/4 ora! A dormit bustean.
Eventual fa si tu ca mine, consulta mai multi si alege ce-ti place/ti se pare corect de la fiecare.
Succes la alaptat! Chiar voiam sa te intreb cand ii spui pa! afurisitukui de Nolicin.
Mirabilis si Lordra oare in secretia vaginala nu e normal sa fie leucocite? Nu stiu.. intreb! Eu nu ma pricep la levuri, dar stiu ca daca flora e gr I e de bine, nu ai infectie bacteriana.
Xandra si mie dupa Garmastan imi ramane un pic unsuros mamelonul, dar il las asa! Ce te deranjeaza? Sotul meu a fiert pompa de muls inainte sa mi-o aduca. In spital nu mai trebuia sa o sterilizez pt ca laptele il scoteam ca sa-l arunc (sa desfund canalele pt ca aveam un inceput de furia laptelui), nu ca sa i-l dau lui bb!!! Pe bb il pui direct la san, doar nu-i dai biberon din prima zi. Doar daca e prematur si nu poate sa suga. Sau are diverse probleme, Doamne fereste!
Bic incearca sa dormi numai cu cearceaf. Eu asa dorm.
Of mai Noki daca iese lapte nu-ti bate capul! Nu sunt mai tari si plini inainte de alaptat si mai moi si goi dupa? Si care umilele tale dimensiuni, sa fim seriosi....
anda si eu ma simt f apropiata de voi si am investit mult sufleteste in relatia cu voi si sintem destul de aporpiate pt ca vorbim o gramada de chestii...
Stiu ca lordra o sa zica ca-s exagerata..
Tania si Silvia scuze, eu n-am vrut sa reactionez violent, poate asa se intelege in scris. De fapt toata lumea vrea sa spuna ca e OK ca discutiile sa fie si-si. Si punct.
Negaracristina eu imi spal sanii cu apa nainte de alaptat, dar nu chiar tot timpul, uneori mai sar. Serul fiziologic e f bun la multe chestii: de exemplu la spalat ochii lui bb, la picurat in nas ca sa iasa mucisorii mai usor.. e apa cu sare si e steril.
Va pup,
lavi02
Noki_Lara spune:
Lavi02 - te-am capiat! Ce sa ma fac daca aicea tu esti sefa de trib? Zi mersi ca nu esti pe Connex, ca altfel...
Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
crissy77 spune:
Cat despre solutii de sterilizat...
Am o prietena in Piatra care a nascut gemeni. Ganditi-va ce inseamna sa sterilizeze zilnic biberoane si tetine pentru 2... Secretul? O solutie magica cumparata din farmaciile Sensi-Blue. Sterilizarea dureaza 20 minute. Eu sunt din Gura Humorului iar in aceasta "metropola" nu exista astfel de farmacii... deci nu-mi ramane decat sa sterilizez prin fierbere atunci cand va fi cazul.
Cristina & Bebelina 35s+2z
Cristina Negara
silvia_d spune:
hai,ca azi kiar am kef de vorba...
negaracristina,e vorba de o solutie sterilizanta de la chicco,nu tb.neaparat s-o gasesti la sensiblu,poti intreba si la alte farmacii,o gasesti la solutie de 1 litru,kiar nu mai stiu cat costa!
la noi in farmacie a venit o data un control de la Sanepid(asha se mai zice acum?!!,si s-a luat kiar de aceasta sol.sterilizanta,cum ca n-ar fi kiar asha...ma rog,eu n-am auzit mamici nemultumite de sol.asta,si...vorba aia,se cumpara la greu.
Silvia