Dincolo de malpraxis, dincolo de moarte

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by rrox3
Indiferent cum se poarta pacientul, indiferent de conditiile din clinica si de salariu, un medic trebuie sa-si faca datoria si sa-si trateze pacientul, sa incerce cu toate armele sa-l vindece si sa-l faca sa se simta mai bine. Toate celelalte trebuiesc rezolvate in alt mod.

Ba nu, draga mea, da-mi voie sa te contrazic. Sint de acord sa fac tot ce imi sta in puteri indiferent de conditii si de salariu, dar nu indiferent de cum se poarta pacientul. Suntem oameni, nu animale. Inteleg omul batran, inteleg omul bolnav, inteleg omul care are o mica problema la mansarda ca si ala e bolnav saracul, dar omul nesimtit nu il inteleg si nu cred ca e obligat nimeni pe lumea asta sa il suporte.

Amuleta, sint perfect de acord cu ceea ce ai spus. Insa imagineaza-ti ce ar insemna asta pentru poporul roman... imagineaza-ti ce ar insemna asigurarile private de sanatate de exemplu - dar numai private, asa cum e aici. Private si facultative. Ce crezi ca se va intampla?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns La reveuse spune:

Cataghe imi pare rau ca nu voi putea auzi opinia ta dupa 9 ani de USA. Atunci da paralela sau mai bine zis studiu ce vei putea face !!! Si poate ai putea da consultanta ministerului sa le arati unde si cum gresesc. Dar pana atunci, in loc sa ai emotii ca poti gresi un diagnostic, mai bine nu iti mai pierde timpul cu DC si fa tot posibilul sa nu ajungi in situatia data. In USA, stii prea bine, ca nu e ca aici. Multa bafta!!!

Mergi la inceput

Ha, chiar m-a prins ideea Oare cum ar reactiona cetateanul roman la vestea ca de maine va trebui sa plateasca, mort copt, sa zicem 15% din cat castiga pt o asigurare de sanatate care insa ii acopera doar 80% din costul unei spitalizari la o adica, plus ca mai are si o suma deductibila pe an, plus ca daca cheama salvarea degeaba scoate banii din buzunar si daca vine la urgenta degeaba idem, etc etc etc.

_

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by La reveuse

Cataghe imi pare rau ca nu voi putea auzi opinia ta dupa 9 ani de USA. Atunci da paralela sau mai bine zis studiu ce vei putea face !!! Si poate ai putea da consultanta ministerului sa le arati unde si cum gresesc. Dar pana atunci, in loc sa ai emotii ca poti gresi un diagnostic, mai bine nu iti mai pierde timpul cu DC si fa tot posibilul sa nu ajungi in situatia data. In USA, stii prea bine, ca nu e ca aici. Multa bafta!!!

Yeap, ca ministerul fix de parerea mea nu mai poate!! A propos, stii ca daca faci rezidentiat in SUA nu ti se recunoaste in Romania? Exact atatea parale da ministerul pe cetatenii patriei scoliti peste ocean!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am citit diverse opinii insa ceea ce am vurt eu sa scot in evidenta si am sa o fac din nou si din nou se numeste IGNORANTA, sau expresia citita undeva mai sus "merge si asa". Greseala data de ignoranta este incalificabila si nu are nimic comun cu incercarea de a reusi. NU si din nou NU. Este vorba de lipsa de profesionalism. Poti sa fi profesionist daca esti un ignorant? Poate da poate nu. Dar daca dovedit sau nedovedit(a se citi acoperit,) in spatele oricarei situatii de acest gen ramane ceva macabru?
2 personaje:
1 medic
1 bolnav
-primul greseste desi nu ar fi fost normal
-al doilea plateste uneori cu pretul extrem aceasta greseala ce nu trebuia sa se intample
-primului ii este frica insa atentie - scapa
-al doilea ramane in spatele durerii, sau a unui handicap definitiv sau... al unui mormant.
-primul "uita" si merge mai departe - cine va fi urmatorul?
-al doilea "este uitat" de ziare, sau de cunoscuti, sau ramane doar in ochii stersi de lacrima neputineti oarbe a celor ramasi in spate cu pumnii stransi de furie, cu dintii scrasnind, intrebandu-se daca exista cu adevarat Dumnezeu si daca este al cui e oare?

Asta nu pot eu sa sterg si nici nu vreau. Acesta este continutul mesajului meu.
Nu puteti sa fiti intre ape.

Ori spuneti DA, e timpul sa se schimbe ceva.
Ori spuneti NU, e Ok se poate intoarce inca o fila la urma urmei nu e vorba de mine.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Cat despre chestia cu "gratis", scuza-ma, dar aici esti sau hipersensibila sau tendentioasa. Nu m-am referit la spaga cand am spus ca romanul vrea sa fie tratat gratis, m-am referit la parerea generala ca banii negri pe care ii castiga medicii in Romania nu sunt buni pt ca sunt negri, iar banii albi pe care ii castiga medicii in SUA de exemplu, nu sunt buni pt ca sunt albi... si sunt prea multi!! A fost un subiect pe tema asta pe forum, nu stiu daca l-ai prins, insa asta era parerea generala. Dar nu cred ca face subiectul discutiei de fata, aici e vorba de malpraxis.

da, aici ai avut mare dreptate, la subiectul "gratis" sunt hipersensibila si daca am parut tendentioasa, imi cer iertare, nu am vrut-o cu tot dinadinsul...sincer, am crezut ca te-ai referit la "plicul" buclucas, pe care nu stiu si nu pot sa-l dau, am dat o singura data in viata mea spaga si nu a fost la medic si daca nu era 12 noaptea faceam scandal si poate chemam politia, dar eram "legata la maini". Sunt de parere ca banii negri nu sunt buni, indiferent de cine-i castiga, iar banii albi, sunt buni oricat ar fi de multi si indiferent de cine-i castiga... Din pacate n-am prins topicul cu pricina...
Cat despre pacientii care bat campii, chiar, stii de ce pacientii bat campii? Fiindca nu se oboseste nimeni sa le dea un diagnostic "in limba romana"...nici eu n-am primit lamuriri, ba chiar mi s-a spus in fata si nu odata, ca "nu trebuie sa stim atatea"...ca "mamele trebuie sa faca exact ce le spune medicul, fara sa-si puna atatea intrebari"..."aaaa doamna Nastase, e poveste prea lunga...nu va bateti capul" si-asa vine pacientul saracu acasa si incepe probabil sa abereze de unul singur si sa-si spuna parerea gresita despre o problema inteleasa gresit...
Constructiv ar fi sa spuna si medicul roman "nu stiu" atunci cand nu stie, nu sa te trimita acasa cu un tratament, de dragul tratamentului si de ochii lumii si da, sa-si asume responsabilitatea actului sau.
Sunt printre cei care doresc ca asigurarea medicala sa fie asigurare medicala si aceasta sa aiba valoare. Ca acopera doar 80% din spitalizare, ok, dar sa stiu ca sunt tratata omeneste si nu rebuie sa-mi tzatzaie fundul pe la usi si sa nu stiu daca trebuie sau nu nu trebuie sa indes vreu plic in vreun buzunar, sa stiu sigur ca medicul respectiv nu se gandeste la spaga!

Catalina, mie imi este foarte clar (si-o spun fara intentia de a te supara) ca de fiecare data cand cineva vine cu un exemplu de malpraxis sau de tratament neadecvat din partea unui medic, din start ai exclus orice sansa ca medicul respectiv sa fi gresit. Niciodata nu te-am vazut sa simpatizezi cu vreo persoana "patita" sa spui, "uau, chiar asa... s-ar putea ca intr-adevar medicul ala sa fi gresit..."nu! ai venit cu statistici (nu zic ca nu sunt adevarate, chiar sunt!) DAR exisa malpraxis si in Romania a ajuns la un nivel inadmisibil. Suntem o tara care vrea sa intre in UE, nu Somalia, nu Bangladesh nu cine stie ce amarat de teritoriu din lumea a 3-a si totusi, unele cazuri depasesc orice imaginatie.

...unii dau prea mult din coate ...

Serbanica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Marius,

Cu regret ( pt. ca eu ma simt in situatia asta), ai uitat pe cineva...persoana de langa pacient...care sufera si ea/el , alaturi de pacientul tratat aiurea si care ramane cu sechele/handicap fizic si psihic pe viata!
Pacientul, pe langa handicap, se mai alege si cu probleme de constiinta...datorita ghinionului si problemelor pe care a ajuns sa le aiba, mai strica o viata!
Se distrug mult mai multe vieti...din INCONSTIENTA, IRESPONSABILITATE SI INDOLENTA medicilor!
spunem DA!
CARE-I PASUL URMATOR?
Ca fapt divers, ca tot se intreba cineva retoric: pacientul roman, plateste mai mult decat 15 % din venitul lunar pt. asigurarile de sanatate si nu i se asigura acel 80 %din serviciile medicale!
Se stie clar cate vizite ai voie lunar la medicul de familie, care-i plafonul de eventuale compensate, etc...este un calcul elementar!

Cataghe, cred ca ai trait intr-o Romanie paralela ...cum imi pare ca fata de Amuleta traiesti intr-o SUA paralela.

Inca o data, salut spusele Amuletei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by marius

Nu puteti sa fiti intre ape.

Ori spuneti DA, e timpul sa se schimbe ceva.
Ori spuneti NU, e Ok se poate intoarce inca o fila la urma urmei nu e vorba de mine.

ok marius, spunem DA, cred ca 99% din cei care au scris aici vor spune DA! Ce facem mai incolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Oooo Roxana, nu ai idee cati ochi vad ce scrieti voi aici. Ce va fi mai departe? Ti-as spune o poveste scurta insa as devia de la subiect.
Curaj!

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Atita timp cit medicina este o meserie, si medicul primeste bani din partea pacientului pentru servicii, va trebui sa le asigure si sa dea socoteala pentru momentele cind nu o face conform legii. Eu cred ca doctorul e obligat sa educe pacientul asupra tratamentului, sa nu se "impiedice" de manierele pacientului cum nici pacientul n-ar trebui sa judece medicul dupa halat. Pentru asta trebuie sa existe o comunicare buna intre cei doi.
Sistemul medical romanesc nu se impiedica de cei 15 batrini care sint putin cam ipohondri, medicamentele nu lipsesc pentru ca le ia altul fara sa aiba nevoie si cozile exista nu pentru ca nu se respecta programarile.
Sint parti bune in sistemul medical romanesc care trebuie pastrate (o anumita protectie pentru copii si batrini care in statele unite de ex nu exista) si parti ingrozitoare (pe care le stim cu totii). La fel cum si sistemul american de sanatate are parti bune (profesionalismul medicilor, utilarile extraodinare si...cam atit), si parti extrem de proaste (salariile ridicol de mari ii incurajeaza pe cei fara aplecare sa aplice pentru partea materiala, controlul big pharma asupra asigurarilor medicale si asupra FDA...constrolul managerial al spitalelor asupra medicilor si ca rezultat asupra tratamentului).
Recunoasterea malpraxisului si facerea lui publica in Romania pentru ca pacientul sa aleaga in deplina cunostinta de cauza este pasul urmator necesar. Dar trebuie facut in asa fel incit sa nu insemne numai un ban in plus in buzunarul unei firme de asigurari pentru medici.
A

PS de curind a trebuit sa fiu spitalizata in America pentru 3 zile timp in care mi s-au administrat vreo 2 medicamente (hai sa zic 13 dolari bucata) si mi s-au facut teste simple de singe ca in final sa ma trimita pachet acasa cu felicitarile de rigoare. Costul final (fara laborator de singe-aia am avut onoarea mai tirziu) a fost de 17000$ din care vreo 4500 a fost pentru ...mese. Repet asta fara nici un fel de operatie speciala...etc nimic. Va sigur ca mesele din spitalele romanesti cu spanacul plutind dezolant pe doi cartofi ar fi constituit "gourmet" mincare fata de ce am primit intr-unul din cele mai bune spitale din America. De asemenea medicul a fost platit printr-o scrisoare separata.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput