Dincolo de malpraxis, dincolo de moarte
Raspunsuri - Pagina 8
bebe_beberica spune:
Cataghe pana laurma mi- am dat seama ca de fapt nu merita sa-mi pierd timpul contrazicandu-ma cu tine.Tu crezi ca doctorii sunt cei mai destepti si resul lumii o turma care bate campii.Esti la fel de aroganta ca toti medicii de altfel.
Sper ca pana la urma sa cobori cu picioarele pe pamant si sa-ti dai seama ca realitatea(cel putin la noi in tara )este alta.
In ceea ce ma priveste pe mine consider subiectul incheiat.
megbeng spune:
bebe_beberica , ai putea sa citezi pasajele din mesajele cu cataghe de unde reiese aroganta? ca mie nu mi s-a parut...de ce nu incerci sa privesti lucrurile si din cealalta "parte a baricadei"? e tare nasol cand vorbesti in necunostinta de cauza
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
cataghe spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
Cata, eu sunt si mai trista ca-mi dau seama nu numai ca vorbesti serios, dar ca nu-ti respecti..."colegii" de pe forum si am impresia ca nici nu-i prea bagi in seama....decat poate selectiv...n-am vazut pe nimeni pe forum care sa se planga de medicul sau si "sa bata campii" asa cum spui tu...
Roxana, fara suparare, dar ti-ai pus problema ca poate nu ai cunostintele necesare ca sa discerni cine bate campii si cine nu? De ce sari sa ma acuzi, pentru ca spun lucrurilor pe lume? Da, am vazut chiar aici pe forum, si nu o data, persoane care nu aveau nici cele mai elementare cunostinte de medicina, dar isi permiteau sa critice. Da, am citit mesaje in care oamenii literalmente habar nu aveau despre ce vorbesc. De ce este un afront asa de mare faptul ca spun asta? Exista cineva pe lume care sa le stie pe toate? Eu recunosc cinstit ca nu stiu foarte multe lucruri, dar cel putin inainte sa deschid gura la un subiect cel putin incerc, imi dau osteneala sa ma informez. Am spus de multe ori, eu medic, nu indraznesc sa ma bag la subiectele care nu tin de specialitatea mea, in schimb sunt droaie de persoane care nu numai ca au pretentia ca stiu tot, dar mai si dau sfaturi lipsite de orice fundament altora.
Cat despre chestia cu "gratis", scuza-ma, dar aici esti sau hipersensibila sau tendentioasa. Nu m-am referit la spaga cand am spus ca romanul vrea sa fie tratat gratis, m-am referit la parerea generala ca banii negri pe care ii castiga medicii in Romania nu sunt buni pt ca sunt negri, iar banii albi pe care ii castiga medicii in SUA de exemplu, nu sunt buni pt ca sunt albi... si sunt prea multi!! A fost un subiect pe tema asta pe forum, nu stiu daca l-ai prins, insa asta era parerea generala. Dar nu cred ca face subiectul discutiei de fata, aici e vorba de malpraxis.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
La reveuse spune:
Cataghe poate ca este o exagerare,poate s'a creat deja o psihoza....dar stii si tu foarte bine atmosfera din spitalele romanesti...nu stiu cati ani ai...sau mai bine spus cati ai trait in Romania....probabil ca totusi cunosti...eu personal, atat cat am avut contact cu spitalele romanesti nu am vazut NICIODATA atitudine ostila din parte pacientilor. Invers da. Si nu atat medicii creeza aceasta ostilitate ci, asa cum spuneam de la portar la garderobiera la sora...la sora sefa care e Gardianul sef peste tot in spitalele romanesti....doctorii poate pun cireasa pe tort...tot atat de adevarat e ca 'pestele de la cap se impute' si asa ajungem la problema cumului de functii si a managementului in spitale...hahaha
Cert este ca tuturor aici in Ro, indiferent de explicatiile cu scolile si cu tendintele medicinei romanesti, ne este frica de doctori, suntem disperati sa ajungem sa fim obligati sa cautam un diagnostic la 7 doctori si apoi sa cautam si un tratament !!!
Si crede'ma ca suntem taaaare umili!!! Dar DEGEABA.
sinzi_ana spune:
Cata tu ai mare dreptate...
Totusi sanatatea nu ar trebui sa fie gratis la nivelul la care este...
Acum ca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca au si doctorii o "scuza" sa fie un pic "distrasi", caci pentru unii, o vizita la medic pe zi, este ca pentru altii mersul la toaleta...
Cred ca si noi, suntem, ca natie, cam ipohondrii (poate de asta ne oripilam de putina asistenta medicala de afara)...la cabinetul dr de familie sunt mereu cozii de 5-10 batrani, si dupa ce consulti atatia cu dureri la "lingurea" si pretind ca sunt si pe moarte...cand iti vine cu adevarat un caz care sa necesite atentie...esti sictirit si distrat...
Poate daca medicamente gratuite s-ar da doar pentru cazuri in care sunt neaparat necesare, si consultatiile s-ar plati, sau s-ar respecta niste programari...ar fi un pic mai destins...
Poate de asta medicii sunt comozi si scriu la retete de ii doare mana...de asta scriu si urat!!!!
la cate retete scriu pe zi...cate semnaturi, i-ar invidia si The Beatles!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
megbeng spune:
EU AM VAZUT PACIENTI CARE INTRA CU GURA MARE LA DOCTOR! ca vor concediu medical, chair daca legal nu sunt indreptatiti, ca vecina a primit nush ce tratament si are aceeasi boala, el/ea de nu ia acelasi medicament? ca vrea sa i se faca gratuit o analiza, desi NU SE POATE, etc...
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
La reveuse spune:
Eu vorbeam de oamenii cu adevarat bolnavi!!! Acestia sunt cei nemultumiti cu adevarat. Nebuni si profitori sunt peste tot. Iar cei despre care spui tu in mod sigur ca nu fac subiectul publicului tinta al acestui site. Dar in fine. Cred ca ne meritam soarta pana la urma!!! Doctorii salarii mici si noi tratamente proaste. Cu asa discutii si lipsa de acord sigur nu se va schimba nimic la noi in tara. Pierdere de timp si site-ul asta!!!
cataghe spune:
quote:
Originally posted by La reveuse
Cataghe poate ca este o exagerare,poate s'a creat deja o psihoza....dar stii si tu foarte bine atmosfera din spitalele romanesti...nu stiu cati ani ai...sau mai bine spus cati ai trait in Romania....probabil ca totusi cunosti...eu personal, atat cat am avut contact cu spitalele romanesti nu am vazut NICIODATA atitudine ostila din parte pacientilor. Invers da. Si nu atat medicii creeza aceasta ostilitate ci, asa cum spuneam de la portar la garderobiera la sora...la sora sefa care e Gardianul sef peste tot in spitalele romanesti....doctorii poate pun cireasa pe tort...tot atat de adevarat e ca 'pestele de la cap se impute' si asa ajungem la problema cumului de functii si a managementului in spitale...hahaha
Cert este ca tuturor aici in Ro, indiferent de explicatiile cu scolile si cu tendintele medicinei romanesti, ne este frica de doctori, suntem disperati sa ajungem sa fim obligati sa cautam un diagnostic la 7 doctori si apoi sa cautam si un tratament !!!
Si crede'ma ca suntem taaaare umili!!! Dar DEGEABA.
Pai... am trait in Romania pana acum 7 luni, iar cu spitalele romanesti am avut contact 4 ani de facultate, plus un an de stagiatura, plus 4 ani de rezidentiat. Nu stiu cat contact ai avut tu cu spitalele romanesti si in ce conditii, dar eu am lucrat in multe spitale si clinici, si in servicii de urgenta si tot ce mai vrei, si iti spun cu mana pe inima ca de multe ori am avut pacienti lipsiti de respect... ca sa ma exprim civilizat.
Cat despre psihoza, da, cred ca e un pic de psihoza, si sint de acord ca nu e vina cetateanului. Sint foarte de acord ca sistemul e gresit si putred si ca purtam in spate 50 de ani de comunism si 15 de neocomunism. Insa nu pot fi de acord cu directia in care se indreapta lucrurile, nu pot fi de acord cu atitudinea asta de instigare la adresa medicilor, pt ca nu suntem toti la fel asa cum nici restul oamenilor nu sunt toti la fel. Nu pot fi de acord, spre exemplu, cu faptul ca presa publica articole defaimatoare si isi permite sa incrimineze de foarte multe ori fara dovezi, nu cred ca asta rezolva problema. Nu pot fi de acord cu domnul Berberica aici de fata care zice ca medicii sunt cu totii ahtiati dupa bani si nu misca unul un deget pana nu-i indesi plicul in buzunar. Cateodata nu mi-e clar nici mie de ce mai scriu aici, si nu mi-e clar daca scriu pentru mine sau pentru persoanele cu adevarat demne de respect, medici, care mi-au influentat viata si al caror nume il vad terfelit de-alde dom'Berberica la fiecare rand. Eu cred ca pana nu vom reusi sa ne intelegem unii pe altii nu avem nici o sansa sa ajungem la vreun rezultat, iar aceasta intelegere presupune o reciprocitate care nu are cum sa existe pe un subiect unde lucrurile sunt privite unilateral. Asa ca mai trebuie sa existe si naivi ca mine care sa o ia sistematic in barba pt ca isi spun parerea ca sa echilibreze balanta, nu-i asa?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
amuleta spune:
Discutiile nu sint inutile daca fiecare incearca sa-l inteleaga pe celalalt.
Problema medicilor este ca sint angajati la stat. Daca ar fi complet pe cont propriu, ar fi mult mai responsabili si draguti. Nu-i nici o deosebire in comportament intre ei si functionarii de stat, vinzatoarele de la stat si-n general orice lucrator care freaca menta ca salariul este fix si nu-l poate da nimeni afara.
Problema medicilor de familie este ca au ajuns niste functionari care muta retetele dintr-un sertar in altul. Nici nu-i nevoie de un medic sa faca treaba asta, o asistenta ar fi suficient. Problema internistilor si a chirurgilor este ca sint angajati ai spitalelor, pe viata. Mare prostie !
Prtoblema invatamintului medical romanesc este ca a devenit o afacere de familie, unde multi dintre educatori nu mai au de mult coloana vertebrala.
Si atunci, ca o moara stricata, continui sa spun : comportamentul nu se va schimba pina cind nu va fi privatizata medicina dar complet, nu timid si pe bucatele.
rrox3 spune:
DA eu consider ca nu este bine!
DA eu consider ca nu este drept!
DA eu consider ca trebuie schimbat ceva!
DA eu consider ca trebuie gasite raspunsuri si mai ales raspunderi!
Vinovatii trebuie sa plateasca, sa-si piarda dreptul de a mai profesa si poate chiar sa raspunda penal. Numai asa vor fi mai atenti si vor fi mai putine cazuri de malpraxis!
Cred ca studentii la medicina ar trebui testati - test eliminatoriu - si ca tip de personalitate, pentru ca fara calitati umane, fara sa-ti pese de omul de langa tine, in speta, de pacientul tau, nu poti sa fii medic! Medicina nu e o simpla profesie ca oricare alta.
Indiferent cum se poarta pacientul, indiferent de conditiile din clinica si de salariu, un medic trebuie sa-si faca datoria si sa-si trateze pacientul, sa incerce cu toate armele sa-l vindece si sa-l faca sa se simta mai bine. Toate celelalte trebuiesc rezolvate in alt mod.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
poze vechi
poze septembrie - octombrie