Dincolo de malpraxis, dincolo de moarte
Raspunsuri - Pagina 15
catalynaa spune:
DA eu consider ca nu este bine!
DA eu consider ca nu este drept!
DA eu consider ca trebuie schimbat ceva!
DA eu consider ca trebuie gasite raspunsuri si mai ales raspunderi!
Pentru simplul motiv ca viata NU ESTE DE VANZARE.
Pentru simplul motiv ca dincolo de moarte exista greseala care nu poate sa intoarca NICIODATA viata inapoi.
Din fericire n-am avut parte de vreo surpriza din aceasta neplacuta si nici nu doresc la nimeni!
cata
La reveuse spune:
quote:
Originally posted by nematicsquote:
P.S. Cataghe daca esti un doctor preocupat de pregatirea lui te rog nu mai sta pe Internet ca nu ai ce sa inveti de aici cum sa vindeci oameni! Cunosc doctor roman in USA care nu are timp nici sa respire! Asta inseamna dedicatie si profesionalism. Asta inseamna chemare si responsabilitate. Ti'ai exprimat odata parerea, e de ajuns ! Foloseste'ti timpul pentru ce ti'ai dorit mai mult in aceasta viata, daca ai ales meseria asta ca asa ai simtit. In aceasta meserie nu exista jumatati de masura ! Ar trebui sa stii foarte bine! Nu am nimic personal cu tine, dar cand vad ca un doctor isi pierde timpul in discutii pro si contra aiurea in loc sa fie 'pe baricade' ....e ceva putred in Danemarca... ca recunosti sau nu ...chiar e problema ta.
La reveuse, ai jignit cu buna stiinta si cu voie cind ai trimis-o pe Cataghe la plimbare. Cine iti da dreptul sa-i spui unui membru al forumului sa plece de pe forum si sa se tina de meserie? Sau sa nu participe la o discutie in care profesia ii este pusa sub semnul intrebarii? Cu ce drept stabilesti tu cine are dreptul la replica si cine nu aici? Depasesti pina si atributiile unui moderator cu ceea ce sugerezi tu lui Cataghe. Ar trebui mai multa toleranta in discutii, daca e posibil
Nematics multumesc pentru subliniere. Raspund numai din respect pentru tine si pentru principiile tale care sunt frumoase.
Precum vezi, nu obisnuiesc sa postez pe acest forum din pura lipsa de timp. Acest subiect mi s'a parut extrem de grav si din aceasta cauza am participat, nefericit. Voila! Observ ca pe acest site sunt oameni de meserie 'participanti la orice subiect' indeosebi ultimele care sunt lansate de catre moderatori. De aici reactia mea cu cine pierde timpul in defavoarea cui. Asta a fost judecata mea, asa gresita si intoleranta pentru care mi'am cerut scuze si am sa mai imi cer odata, si te asigur ca nu va voi mai deranja in discutii.Sper cu folos si cu finalitate.
Numai bine !!
cataghe spune:
quote:
Originally posted by pufymic
Cataghe nu te mai lupta cu morile de vant si nu mai devia de la subiect!Aici e vorba de acei medici care iau mita,carora nu le pasa de pacienti,care sunt incompetenti si ca urmare din cauza actelor lor "medicale" se pierd vieti omenesti sau unii dintre noi raman mutilati pe viata!Nu vorbim de acei medici adevarati care sunt in primul rand oameni cu suflet!
Mai citeste o data, subiectul e despre malpraxis. Malpraxis inseamna greseala medicala, intentionata sau nu, din nestiinta sau din neatentie. Ideea pe care am incercat eu sa o explic este ca "medicii adevarati si cu suflet" aia de care vorbesti tu sunt si ei pasibili oricand sa greseasca - si si asta inseamna malpraxis.
quote:
Spunea cineva la un moment dat(oare tu?nu mai stiu sigur) ca exista si pacienti nesimtiti si obraznici.Da, e absolut adevarat!Dar oricat de obraznici ar fi consider de datoria ta ca medic sa-i tratezi!Daca-s nesimtiti ii lasam sa moara?Eu le raspund frumos inapoi oricat de urat si agresiv ar vorbi si la un moment dat se opresc si ei.
Mai zicea cineva ca noi cerem prea mult de la medici, ca medicii nu sunt zei.De acord, nu sunt zei!Dar atunci sa se comporte ca atare!Nu sa aibe pretentia sa-i "veneram" si sa ne plecam in fata lor, sa nu aiba impresia ca lor, atotputernicii medici , li se cuvine totul! Suntem pacienti, dar nu suntem de calcat in picioare!Avem si noi demnitate!
Pupici![/b][/green]
Scuza-ma, dar sunt cateva elemente in mesajul tau care se bat cap in cap. Explica-mi si mie in ce fel se coreleaza demnitatea pacientului, despre care vorbesti la sfarsit, cu nesimtirea, de care vorbesti la inceput. Nu poti fi demn decat daca esti nesimtit, sau cum? Si ce legatura au respectul si bunul simt cu "venerarea" medicilor? Nu poti respecta pe cineva decat daca il venerezi, sa te porti civilizat inseamna sa venerezi pe cineva? Daca cineva iti cere sa fii politicos inseamna ca se crede atotputernic?
Se vede ca avem de lucru serios cu cei 7 ani de acasa, din pacate.
Si da, eu am spus asta si o repet: oricand voi avea de-a face cu un pacient nesimtit care nu da sa moara in momentul ala, il voi invita politicos sa isi gaseasca alt medic. Exact cum tu ai dreptul sa iti cauti alt medic daca nu esti multumita de cel la care mergi, si eu am dreptul sa refuz sa te tratez, cum spuneam, daca simt ca intre noi nu se poate stabili o relatie de incredere si respect. Medicina nu se face ca la piata, scumpa mea.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
florinist spune:
Punct ochit si lovit.Ma-ntreb de ce o fetita de 12 ani poate sa-nteleaga si altii mai maturi nu?Ca ea ar trebui sa FIE TOATA LUMEA.De maine si poimaine.Dac-o lasam asa ,va fi bolnava pana si pentru nepotii nostrii.Chiar asa Cataghe!Daca esti un medic dedicat,cum se face ca esti toata ziua pe net.Pe la spital mai ajungi?
cataghe spune:
Domnule Florinist, cu toata stradania dvs de a ma provoca si de a ma jigni in mod sistematic, discutia mea cu dvs pe acest forum se va limita la subiect.
_
cataghe spune:
quote:
Originally posted by ileana
Spitalul, in momentul ala nu ma interesa decat sa merg mai departe, iar pt. asta imi trebuia Protocolul Operator, ca sa stie medicul la care am fost pe urma ce s-ar putea face. ( de fapt am fost la mai multi, dar unii m-au trimis la plimbare , cand eu le-am spus adevarul).
ileana
Si, ce s-a intamplat? Nu poti sa ne spui mai multe?
_
lorelei_19 spune:
quote:
Originally posted by florinist
Chiar asa Cataghe!Daca esti un medic dedicat,cum se face ca esti toata ziua pe net. Pe la spital mai ajungi?
Incercati sa combateti idei, nu persoane, conform regulamentului.
Cu stima,
Lorelei_19, moderator
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
nematics spune:
Florinist, care e fetita de 12 ani la care te referi?
Cumva "Lareveuse"? Cred ca ea e un adult, daca la ea te referi, nu cred ca are 12 ani.
Scuze daca n-am priceput, dar incercam sa inteleg firul discutiei.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by La reveuse
Spic de grau nu stiu ce ai cautat tu la Bucur !!! Eu toate interventiile le'am facut la Marie Stopes, iar tratamentul era destul de occidental. Sigur am avut si colo ocazia sa intalnesc doctori incompetenti...dar...asta e....e omenesc sa incurci ovarele stg dreapta cand faci o ecografie...in fine....dar totusi!!! si cred ca ai platit mult mai mult decat se platea in vremea aceea la Marie Stopes!!!
Ai descris foarte bine tratamentul. Doamne, spui ca sunt filme suprarealiste, dar asa e. Dupa nastere dr mi'a spus ca e de garda sa vin sambata sa imi scoata firele!! Cu groaza i'am spus NU! vin la cabinet!!! Ca m'am dus mereu sa ma vada toata sarcina la cab lui particular, unde plateam de fiecare data cu chitanta, nu ca la alti medicic 'mari' (si asta fiind renumit de altfel) la care am auzit ca pana si la ei la cabinet le bagi bani negri!!! A propos de banii albi si negri. Asta mi'a placut aici la dr meu, ca tot ce plateam aveam chitanta. Deci evident exista si medici adevarati!!!
Am mai scris si mai zic o data: din cauza unei "doctorite" de la Marie Stopes era sa mor in anul de gratie 1993, avind o sarcina oprita in evolutie de mai bine de o saptamina. Si da, am platit occidental, dar am fost tratata ca o vita! Si eram studenta la medicina!!!
No comments!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
conchita spune:
quote:
Originally posted by noemi marian
Cataghe,iti admir pasiunea se vede ca-ti iubesti meseria si ai constiinta profesionala.
probabil ca nu ai fost la discutiile din trecut in care se lauda ca primeste spaga si, tot asa, pe pagini intregi, incerca sa justifice spaga ceruta de medici. inclusiv pentru executarea de avorturi. nu stiu pe cine reuseste sa minta ca a avut constiinta profesionala in Ro, poate pe nou-venitii care nu cunosc persoana.
iar acum se repeta istoria si la discutia de fata. in loc sa discutam concret ce poate face pacientul ca sa se apere in fata abuzurilor personalului medical, ascultam litanii. pacientul roman are sau nu dreptul sa isi ceara drepturile? despre asta e vorba. atunci de ce cadeti pe spate la retorici rasuflate? cu ce va alegeti daca va molesiti si uitati ca, repet a mia oara, a mai murit inca un copil din culpa medicala. asta este subiectul. si daca subscrieti pe net sa se dea bani de la buget catre sanatate, tot n-ati facut nimic sa va aparati de abuzuri. reforma incepe cu pacientul fatza in fatza cu medicul, in cabinetul medical. exista legi, exista regulamente - astea trebuie respectate. simplu. ce faceti voi, pacientii, pentru voi insiva? in afara de vorbe. platiti o data cota la sanatate din salariu, si mai platiti de inca trei ori cand mergeti la medic. iar medicul va ofera servicii de doi lei. cine pe cine inseala aici, cine si-a pierdut constiinta si ce faceti VOI, concret, dincolo de revoltele virtuale?