Endometru,ovulatie,temperaturi,monitorizari-73
Raspunsuri - Pagina 14
Amely spune:
Dana, sper din toata inima sa fie totul bine, si abia astept ziua de luni ca sa ne putem bucura pe deplin, pana una alta, eu sunt foarte optimista si sunt convinsa ca e bine prinsa sarcina, deci felicitari iubita! pana vei merge la eco te rog eu sa stai relaxata si calma, gandeste-te la numai lucruri frumoase si ai sa vezi cum vin vestile bune!
Lachione, sanatate multa sotului, ai grija de el si va fi bine, ai sa vezi!
Simonette, iti tin pumnii in continuare si
sa vii cu +II, inca n-au venit scarbele, da? Multumim ca te-ai rugat si pentru noi, esti minunata!
Bun venit fetelor noi Motanik, Ioana si Tutidana si treceti fetelor repede la
, nu prindeti radacini pe-aici!
Catty
, ti-am dat un PM... Bafta multa cu noul dr., sa aiba mana buna si sa te trezesti curand 'colea peste gard, la gravidutze!
Madana si Cristinna, drum bun, ne "auzim" cand va intoarceti!
Cami, nu am inteles prea bine pt. ce vrei tu sa iei prednison? si eu stiu ce e un medicament cam "dur", asa ca ai mare grija.
Danutza, iti tin pumnii si ma rog pentru tine, scumpa! tare as vrea sa ne dai o veste buna!
Bugnarel, tu unde ai disparut, smechero? nu cumva vrei sa ne faci o surpriza si sa apari direct cu
pe-acilea? atata-ti trebuie, sa nu ne zici si noua si sa
singurica, fara noi...

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Kariris spune:
Doar berbantul e bolnavior...cutu' n-are nimic! Lui lachione-cutu ii caut pensiune canina sa-l las saptamana viitoare in we ca plec intr-o delegatie si chiar nu am cum sa-l iau cu mine! Dar e sanatos, n-are nimic.
Va pup pe toate! Fug sa trag un pui de somn!
M Oana spune:
Avalon, iubita mea, eram sigura ca ma vei intreba, ca te stiu mare cautatoare de raspunsuri, exact ca mine.... Surori, undeva prin paleolitic, tot am fost noi....
Si eu am progesteronul aproape de maxim de la mama natura, in ziua 21, iar explicatiile doctorilor (vreo 3 pana acum), au fost ca acest progesteron crescut lungeste faza luteala si cat timp faza asta e luuuunga, e de bine, probleme sunt acolo unde e prea scurta.
Dar, mai exista o teorie, pe care as dori sa o testez.... si promit sa o mai intreb o data pe Moisica.....
Se mai spune ca faza luteala ar fi fixa, de 14 zile, iar ca foliculul nostru nu s-ar sparge in ziua cu intepaturile, ci la 2-3 zile dupa aceea. De exemplu, Simonette a avut intepaturi/dureri de ovare la 2-3 zile dupa inseminarea facuta pe principiul 'vad ca ovulatia e in plina desfasurarare".....
Adica una sa fie teoria si alta sa fie practica, la noi astea cu faza luteala prea lunga???? De fapt intepaturile/durerile marcheaza ruperea foliculului sau el se poate rupe mai tarziu cu 2-3 zile.....
Deocamdata verific aceasta teorie, asa ca nu ma luati in seama, dar daca m-ai intrebat, am zis sa nu te fierb.....
La mine a mai fost ceva ciudat apropo de inseminare si ovulatie, ca si la Liana, draq de olteanca, dar am promis sa nu zic pana nu afla si Simonette raspunsul, ca sa nu o bag si pe ea in ceata............
motanik spune:
Fetelor, multumesc pt primire...si eu va doresc voua sa vi se indeplineasca dorinta si sa treceti la gravidute repede!
Intre timp, ziceti ca ma ajutati si pe mine sa nu mai fiu asa pe dinafara subiectului? 

--------------------
Andra
Noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">La numai un anisor, are diabet...Ajutor!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59084" target="_blank">Cine este Alex? haideti sa il cunoasteti!
Avalon spune:
OANA, esti prompta ca de obicei... sper sa fie de bine cum zici tu cu faza luteala lunga, dar mie-mi trec prin cap si alte prostioare... citesem de curand undeva ca daca ai endometrioza atunci in loc de un sigur peak ovulatoriu (peak ovulatoriu=crestere brusca de LH, care determina ovulatia) ai 2, de aici si prelungirea fazei luteale! Daca vrei, eu o sa caut linkul unde am citit si ti-l dau sa citesti si tu... O sa ma intrebi de unde si pana unde endometrioza... ei bine, desi nu am simptomele clasice ale endometriozei (cica exista si endometrioza asimptomatica) eu nu am facut pana acum laparoscopie ca sa stiu sigur daca am sau nu... Hai sa nu bat campii acum, sper ca nu te-am speriat... Dar ce sa fac daca sunt 'sanatoasa tun' si bebe nu apare de atata amar de vreme? Caut si eu tot felul de presupuse cauze... O sa-mi dau doctoratul curand in infertilitate...
simonette spune:
Multumesc mai, ca va ganditi si la mine, ca ioooou, m-as da putin cu
. intotdeauna, zilele astea au fost cele mai grele...creste tensiunea de am senzatia ca explodez! Cu, "cozonacul" meu, ma cert aproape din orice! Chiar si asa, iou sunt pregatita pt. orice, dar, timpul trece f. greu!
MOana,astept concluziile!
As vrea eu sa trec la
cu tine Dana p., dar nu poci deocamdata, ca n-am nimic concret!
Pupicei!
M Oana spune:
Cu atata stiinta pe capsorul nostru
riscam sa devenim ipohondre, dar eu decat ignoranta, mai bine cu nasucul in carti si cu echilibrul
de rigoare in creieras.
Caut sa culeg numai acele floricele folositoare vietii si sanatatii mele, desi dau uneori peste niste chestiuni, care asa imi complica existenta, decat sa mi-o simplifice........
Endometrioza asimptomatica am auzit si eu, dar totusi, ma gandesc ca daca stii sa te urmaresti, tot simti daca ai sau nu asa ceva (ma gandesc ca un cheag mai ciudat tot iti mai da de inteles din cand in cand sau niste dureri atroce ciudate, asimptomatice, ca doar acele cheaguri se pun pe alte organe si dau dureri atroce in diferite alte locuri....).
Vreau link-ul, ca tot ce vine de la tine imi e foarte folositor si asta nu de azi, ci de secole....

Motanik 

, acel bun venit de mai sus era si pentru tine........

Noi te ajutam, iar daca mai ai ceva timp liber, te invit sa ne lecturezi si din trecut, poate deja mai gasesti unele raspunsuri...
Simonica pai m-am abtinut atata amar de vreme sa nu intru in detalii despre inseminari, ca sa nu creez confuziuni si tu imi ceri acum detaliile? Pai daca te confuzez tocmai in momentele astea??? Nu-mi mai cere detalii, ca ma stii cat de prompta sunt.... Las totul si pun imediat detaliile pe tapet........
kateryna spune:
Danap, dupa calculele mele ai 4 sapt si 2 zile. Eu cred ca esti in grafic cu valorile.
Nunta noastra
Cununie civila
Amely spune:
Fetelor, am citit la subiectele "...mitul Matei-Mihalache" si "impreuna la bine si la greu..." si m-am ingrozit de ce povestesc fetele, mai ales Mura si Mirela. Eu nu fac inseminari, dar nu pot sa nu ma cutremur cand vad atata nepasare la unii dr-i si culmea, tocmai cei de la care nu te astepti! m-a pus serios pe ganduri...brrrr...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Avalon spune:
OANA, am gasit! Dar am o veste buna (mi-a trecut 'endometrioza'
)... In articol scrie intr-adevar ca pacientele cu endometrioza au 2 peak-uri ovulatorii dinstincte la diferenta de 2 zile, daaaar de fapt asta conduce la scurtarea fazei luteale si anovulatie!

Ceea ce nu e cazul nostru! Scuze pt confuzie!
Uite aici linkul: http://www.eva.ro/sanatate/articol400.html (al doilea paragraf la 'deficit de faza luteala').