Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (64)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Am uitata- despre plins - NU am plins, din mai multe motive. Totul s-a derulat f repede, incit nu prea a fost vreme de sentimentalisme...
Imediat dupa nastere, mi-au aratat-o o frintura de secunda, dupa care au luat-o pe micuta. Ea s-a nascut cu circulara de cordon, de-aia am pierdut la Apgar - 9 la 1 minut si la fel, la 5 minute. Au dus-o repede la nou-nascuti, pentru examen amanuntit...imi amintesc doar ca era plina de vernix si fff rosie, cu alb...nu prea plingea mare lucru...eram ff obosita, desi nu trecuse foarta multa vreme, dar totusi efortul a fost mare, chiar si la mine, unde a mers repede.

Am tot intrebat apoi de ea, dacae bine, mi-au zis ca e la copii normalo-ponderali si m-am linistit. Pe ceilalti si cei cu probleme ii duc direct la terapie intensiva. Sunt sectii diferite la Filantropia.

Dupa ce m-a cusut, docotrita a plecat val-virtej si am avut noroc ca l-au lasat pe Adi inuntru sa stea cu mine, ca nu ai voie sa adormi 2 ore, timp in care trebuie sa te masezi pe burta - se mai intarea din cind in cind. Alea 2 ore mi se inchideau ochii de somn - eu carenu prea le am cu somnul, sunt cam bufnita de felul meu...vorbeam cu Adi si atiteam in acelasi timp, incit trebuia sa ma scuture de mina.
Deci nu prea a fost timp de plins. Ma bocesc rau insa cind aud melodia noua a lui Britney Spears, aia dedicata copilului ei...si inainte, in sarcina, de emotie ca cum va fi, iar acuma, de emotie ca ce lucru glorios am realizat si ca o am pe comoara mea linga mine.

Gata, ca v-am impuiat capul.

Poze cu mine
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

dragi mamicute cu copilasi inauntru si afara,

imi cer iertare ca rar intru pe-aici, dar sint superstresata ca n-am lapte destul si tre' s-o alaptez (asa cum se poate!) pe beba din 2.5 in 2.5 ceasuri (lavi02, stii tu cum ii aia:)) si sa ma si pompez dupa, deci imi ia aproape 2 ore toata sarada dupa care punct si de la capat. abia de dorm vreo 2 ore din 24 si ma resimt. nu mai am putere nici sa maninc, ce sa zic, de lia nu ma pot ocupa nicidecum ca lumea. sint o epava.... am hotarit (te-am admirat in hotarirea ta, lavi02, ce bine ca nati se acomodeaza:)) sa mai incerc cu alaptatul vreo saptamina, doua, dupa care, daca nu vine laptele, am sa renunt. asa mi s-a intimplat si cu lia (desi la ea am pompat neintrerupt si i-am dat lapte muls timp de 4 luni de zile, lia nu vroia sa traga din tzitza deloc!), deci e clar ca corpul meu nu-i normal. plus ca tre' sa ne mutam, eu incep serviciul, doamne-doamne..... stiu c-or sa fie dintre voi care or sa-mi bage de vina ca nu-i dau ce-i mai bun pruncului meu, dar credeti-ma ca fac tot ce e uman posibil sa 'mearga'. dar am si eu limitele mele si mai bine pe lapte-formula decit o mama nefericita si nebuna.... asta-i doar punctul meu de vedere si nimeni nu-l stie mai bine ca mine:). hai, ca fac haz de necaz....

va pup pe toate si v-oi mai tine la curent cu 'nivelul laptelui' la noi.

sanatate tuturor puilor si nasteri usoare si fericite celor ce se pregatesc de marele moment.

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.05)

www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Salutare,
FELICITARI TUTUROR MAMICILOR DE FETITE SI BAIETEI ! SA VA TRAIASCA BEBEI, SA FIE SANATOSI SI VOIOSI!
Vad ca v-ati pus pe nascut ! Doamne, si ce-ati mai scris!

Eu mai am o groaza ... o luna mi se pare o eternitate !
Ieri am avut si o mica "belea", adica m-am trezit cu o sangerare micuta, dar indeajuns pentru a ma speria . A fost la doctor si mi-a zis ca s-a tensionat putin firul/ cerclajul. Acum trebuie sa stau cumintzica in patut, nu prea am de ales!

Pupici,
Camelia 33+

Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Lavi02, vad ca si Natalia doarme la ora asta...Sarah la fel - a papat in disperare la 18.30. Eu sunt in asteptarea baitei zilnice - grea procedura...
Nici io nu am indraznit cu sapun, inca, doar jetul de apa...am pus si io ceai de galbenele + coada soricelului - in primele 2 zile.
Sper ca nu e nimik grav cu febra - am avut si in spital - apoi a trecut, iar a aparut...faza naspa e ca sunt si stricata la stomac - de vreo 2 zile - sper sa nu-i faca rau micutei si nici sa nu afecteze lactatia, in sensul de a o scadea...

Poze cu mine
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Ce fain! Discutii intre mamici! Foarte edificator, de altfel...Mai invatam si noi cate ceva...Abia astept sa-mi dau si eu cu parerea.Acum, doar citesc si ma mir ca....neinitiata, ca sa zic asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Lavi ce bine ca te-ai gandit sa nu mai scoli copilul! Eu nu am vrut sa zic nimic, ptr ca nu am experienta, dar totusi sunt de parere ca e mai bine sa ceara el papica.

Noki esti un monument de curaj! Pe Lavi o inteleg ca e la al doilea copil, dar tu chiar nu-ti faci probleme deosebite! Ce bine de tine!

Monet nu-ti face probleme daca nu vei reusi sa alaptezi in cele din urma! Tu doar incerci tot posibilul. Iar in privinta alaptatului la san - parereile sunt impartite. E bine s-o faci, dar am vazut si copii care nu au fost si sunt bine mersi.

Acum am si eu o intrebare:
Cu cat timp inainte de nastere ati luat adeverinta de salariat? Are un anumit termen de valabilitate, gen 1-2saptamani?
Ca acum m-am trezit si eu.

Felicia 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lavi02, vad ca intrebi de CIC. uite cum sta treaba...

daca inainte de nastere ai 12 luni stagiu de cotizare, poti intra si anul asta, si la anul, nu te afecteaza. daca nu ai stagiul, trebuie musai sa intri anul asta.
daca tu iei pe pre/postnatal mai mult de 780 lei, e avantajor sa=ti termini zilele de postnatal si apoi sa ceri CIC. daca iei mai putin de 780 lei, e rentabil sa intri cat mai repede in CIC, adica sa faci cererea cu data din a 43-a zi de la nastere.

Cristina 36+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Felicia, si eu mi-am luat adeverinta de ceva timp. Nu cred sa fie vreo problema. Cred ca poti sa te duci zilele astea sa o iei.Ar fi chiar indicat. Parerea mea....Ca dupa aia stai linistita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

intre timp am facut si perechea de baite... acum urmez eu.
monet nu stiu ce ai admirat la hotararea mea.
Pai stii ce e wrong la tine? Ca sa faci lapte, cele mai importante 3 lucruri sunt:
1. Sa dormi suficient
2. Sa mananci bine (consistent si destul) si sa bei multe lichide
3. Sa nu te stresezi.

Tu reusesti sa aplici vreuna?
Eu sunt pe cale sa reusesc 3-ul. Cu 2-ul sunt OK, cu 1, e loc de mai bine.

Plus conditia 4 - sa te stimulezi destul - sa pui copilul la san de cate ori o cere (sau in fine, la 2.5 ore). Eu nu stiu intre astea 2 care e mai buna, dar eu noaptea in mod cert o sa o aplic numai pe aia cu cerutul, ca daca o scol eu tot nu fac nica, numai imi distrug mie somnul => laptele.

Eu zic ca tu (doctorita ta) exagerati cu 4 in detrimentul lui 1, 2, 3.

Va pup trebuie sa aplic 1.

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Acum vad ca mi-ati mai scris. Rasp repede:
felicia: afdev mea era datata pe 6 oct si am nascut pe 28. A fost OK.
Cristina: am stagiu de cotizare 3 ani, cat am in prenatal inca nu stiu ca pe 11 nov. il iau pe primul , ce nu mi-e clar: s-a votat legea noua si e valabila de la 1 ianuarie? Ce scrie in ea? Ce difera? Vreau sa stiu cum m-ar avantaja pe mine.

Mergi la inceput