Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (64)
Raspunsuri - Pagina 11
xandra28 spune:
hello burticoasele!
hello si voua, mamici de copii cuminti si frumosi... cat va invidiez!
la multi ani mihaelelor si gabrielelor!
noi azi am fost la dr, am 37 fix si chiar eram curioasa ce-mi mai zice. bb e ok, s-a cam facut inghesuiala acolo inauntru, are cam 3 kile, e-n grafic, poate doar cu o saptamana mai mare, si dr mi-a zis ca martea viitoare stabilim ziua pt cezariana, care va fi sapt viitoare sau cel mai tarziu 2 saptamani de azi inainte!
desi nu m-a luat prin surprindere, totusi m-au trecut 7 ape! nici nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul!
of, doamne, abia astept, si cred ca toate simtim la fel.
ah, in ameteala asta cred ca am uitat sa o felicit pe siminaf, ea care lacrima la fiecare bebelus nou nascut.
of, doamne, abia astept!
pupici,
xandra
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
mariailin spune:
Multumesc Silvia de raspuns. Ai dreptate am gresit, nu sunt 38 sunt 33 de saptamani.
Intre timp am reusit sa vorbesc si cu dr. care mi-a spus ca nu sunt probleme pt. mine sau bb pana nasc dar ca trebuie sa fiu atenta, sa-i urmarim miscarile.
Primul test anticorpi l-am facut la inceputul sarcinii cand nu erau prezenti. Apoi am repetat testul in saptamana 31 si a iesit pozitiv (am luat testul de la clinica abia ieri).
Tot dr. mi-a spus acelasi lucru despre icter. Si-mi amintesc ca si Vladut a facut icter si atunci m-a intrebat neonatoloaga de grupele de sange. Vladut are tot AII ca tati.
Intrasem in panica cand am vazut ca pe hartie scrie valori normale "absenti" iar la rezultat 1/16 (valoare pe care dr. a apreciat-o ca fiind mica) si nu gaseam nimic, nimic despre incompatibilitatea de grupe pe net.
Multumesc, Silvia.
Maria, Vladut& bb din burtica
silvia_d spune:
Mariailin,la ce te-ai referit cand ai zis ca tb.sa-i urmareasca mai bine miscarile lui bebe??adica,la propriu?
exista riscuri din astea la aceasta incompatibilitate de grupa,ca eu n-am auzit...
la mine stefanel se misca bine...bine,acum ca e maricel,mai degraba serpuieste...,nu prea mai are loc,manca-l-ar mama!
silvia si stefanel 36+
mirabilis spune:
La multi anituturor Gabrielelor si Mihaelelor! Sa aveti o nastere usoara, sa fiti fericite si senine si sa va bucurati de bebelushi!
meems spune:
Pentru ca ma cheama Mihaela, va multumesc din suflet tuturor celor ce mi-ati urat La Multi Ani pe ziua de azi.
Ina si Anda, ma bucur ca v-au placut pozele de la baby shower. Intr-adevar, am primit foarte multe lucruri, le voi folosi cu placere.
Meems 34s+
mariailin spune:
Silvia, nu stiu nici eu exact (o sa aflu mai multe joi la control). Mi-a spus numai sa fiu atenta daca misca mai putin sau daca se schimba ceva in miscarile lui.
Te anunt cand aflu mai multe.
Maria, Vladut & bb din burtica
lavi02 spune:
Tania, la multi ani! Sa ne traiesti! Si sa nasti usor un bebe sanatos si voios si dragut!
La multi ani tuturor Mihaelelor si Gabitelor!
------------
Azi a fost doctorita de familie la Natalia in vizita. A zis ca Nati e in regula, sanatoasa, sa nu ma stresez cu cantarul, sa o cantaresc doar o data/sapt si sa-i dau sa pape la cerere (contrar a ce a zis dr celalalt- sa o scol), sa incepem de azi Vigantol-ul si sa o scoatem tot de azi la plimbare, incepand cu 10 minute si crescut cate 5 min /zi. Asa ca azi am fost la plimbare! Mi-a dat iar regimul ei alimentar draconic - pe care n-am de gand sa-l tin, nu-l tin si e OK.
Doctorita a zis ca mai are f f putin icter si ca nu merita sa ne batem capul cu el, o sa-i treaca.
Pana la urma m-am hotarat sa n-o mai scol noaptea sa pape (era un chin sa ma scoale ceasul), oricum se scoala ea si cere aprox la 12, la 3 si la 6. Iar ziua, o scol daca doarme prea mult. Vad ca am inceput sa am mai mult laptic, imi curg sanii inainte de alaptat, imi curge unul in timp ce suge din celalalt... pare OK.
Asa ca pana la urma fac o medie din ce mi-au zis cei 2 doctori, trec prin filtrul propriu si prin situatia la fata locului si merg inainte! Nati suge muuuult mai bine cand se trezeste ea si tipa de foame decat cand o scol eu si e maraita, trage de 2 ori si adoarme la loc.
Eu in casa o tin in body+costumel intreg (sau salopetica). Asa doarme, asa papa. N-o acopar cu nimic pt ca sunt 25 de grade la noi in casa. O schimb la baita + cand se murdareste ca regurgiteaza.
Bic lungimea medie e 50cm. 45.5 si mie mi se parea f putin, parea ceva ciudat la ea. De ce nu incerci sa o masori tu?
Silvia_d, eu am A2 si sotul 01, doctorii au spus ca nu asta ar fi problema. pt raspuns la problema mea.
lordra eu am inteles din prima ca tu ai citit de pe forum, si iti multumesc de sugestie dar ti-am explicat de ce mie nu mi se pare in regula.
Ripley spor la indeplinirea recomandarilor medicale, ca altceva ce sa-ti mai zic!
Lavi02
lavi02 spune:
Noki felicitari pt laptic! Exact asa si a mea, sughite destul de des si face kk aprox in timpul fiecarei mese. Are culoarea si aspectul jumarilor de ou, chiar mai galben la culoare. Si miros acrisor (asa e la bb alaptat) Doctorita zice ca e OK aspectul dar ca e asa des din cauza ca eu nu respect intocmai regimul ei Doctorul celalalt a zis ca se numeste "diaree de lactatie" si se datoreaza imaturitatii intestinului. Si ca trece de la sine in cateva saptamani si nu e de ingrijorat. Silvia facea 1-2 pe zi.
Noki, si eu am ajuns sa fiu de acord cu epiziotomia. Mie mi-a pus fire resorbabile si la piele. Avantaj: nu a trebuit sa mi le mai scoata. Dezavantaj: se topesc mai repede si cusatura poate plesni daca nu ai grija. Eu habar n-am daca a plesnit sau nu, sper ca nu, ca ma simt bine Daca pun mana pe acolo o simt un pic umflata, ca un fermoar. Tu cum o simti? Ma intreb daca e Ok a mea.
ancaloredana normal ca e bine ca e scurt la momentul asta 39+. Inseamna ca poti sa nasti normal (si probabil sa nasti usor!)
anda hai s=o facem bilaterala!!!
Nu poti sa ma lamuresti pe mine (ca esti "dreptace"), cum e cu CIC-ul? Care e diferenta daca intru in CIC inainte sau dupa 1 ianuarie? E vreuna? Ca eu una pot si-si.
Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine ca sunt mic si nestiutor in de-alde de-astea?
Ando am zis EU ca iti face anestezie locala la epiziotomie? Iti face la cusut... Am simtit-o si acum, si la Silvia, ca pe o arsura! Dar nu e f nasol! Oricum ai o senzatie de usturime la "iesire".
Poate unii dr fac anestezia la epiziotomie, mie nu mi-a facut. Nici nu ar fi apucat, cred ca momentul il alege pe loc, cand caputul e "cat pe ce". V-am pove nu de mult ca mi-a facut epiz intre a 2-a si a 3-a impingere de pe penultima contractie, sperand ca pot sa scot capul copilului la impingerea nr 3. Dar n-am mai putut asa ca s-a amanat cu 1 contractie. Si in pauza, l-am intrebat pe dr daca mi-a facut epiz, a zis ca da si toata lumea s-a distrat. Nush de ce.
Ina eu cred ca v-am povestit ca dupa ce m-a terminat de cusut, de spalat si pansat asistenta si stateam pe masa asteptand sa vina sa ma ia de acolo, m-a luat plansul. De fericire. Ca o nascusem pe iubirea de Natalia si de eliberare ca s-a terminat tot efortul si tot stresul.
Ina si Anda cand mi-au pus-o pe Nati in brate n-am plans, am dragalit-o si pupat-o si vorbeam cu ea. Bineinteles ca eram super emotionata, dar eliberarea prin plans a venit un pic mai tarziu. Asa am trait eu momentul.
Va pup, Lavi02
Sau ce, ziceam ca va povestesc nasterea mea dpdv emotional mai incolo?
Noki_Lara spune:
Hai ca raspund si io pe fuga. La fel ca la Lavi02. NU se face anestezie la taietuta. DUPA, adica dupa nastere, mi-a facut vreo 3-4 injectii locale...care au durut, in felul lor...dar comparativ cu ce fusese, erau mizilic. Taietura nu doare, cel putin la mine am mai zis ca a fost o mare usurare. Mult mai naspa e la cusut. Eu una am simitit - si doctorita m-a avertizat ca o sa simt - primele fire care le-a bagat.
Lavi02 - dupa ce mi-a scos firele, tot asa, e ca o umflatura pe piciorul drept, tot gen fermuar...la mine, din pacate, s-a suprapus exact peste zona unde avusesem varicele vulvar de prin sapt. 24 de gravizenie. Nu ma mai doare chiar asa de rau - zilele trecute aveam ceva junghiuri...toaleta cu apa calduta si sapun a zis doctorita. Am avut curajul chiar sa-i arat lui tati - la cererea lui expresa, of course - si nu s-a socat, chiar...
Faza e ca fac de dim. febra, cam 37,2 - cred ca de la operatie e.
Anda, are dreptate Dienuta - chiar stateam turceste - trebuie sa speculezi pozitiile in care stai. Dar eu incercam sa nu-i arat asta bietei fete, sa nu se sperie, desi ea oricum nu va avea parte de asa ceva. Dienuto, .
Poze cu mine
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
lavi02 spune:
Noki sapun pe taietura? Hait! Eu inca n-am avut curajul. Ma spal cu sapun in restul zonei intime dar pe taietura numai cu apa si la sfarsit cu ceai de galbenele. Timp de 2 saptamani. Asa se recomanda la maternitatea unde am nascut eu. Fiecare bordei... Dar asta cu febra nu e de bine... mie mi s-a inflamat taietura duminica in spital (vineri am nascut) si dr m-a trecut pe antibiotic 7 zile, sa previna o infectie. Nu poti sa o suni pe doctorita si sa-i zici ca ai facut febra? Seara nu ai? Nu e de bine sa faci febra!
Se poate si sa iti fi ramas bucatele de placenta in uter si sa faci infectie uterina - nasol de tot. Zau, mai bine pune de o intalnire cu doctorita!!!
Si mie mi-a facut 3 injectii cu xilina inainte de cusut si tot am mai simtit, mai ales ultimele 3 sau 4 - la piele, usturau. Dar intre timp vorbeam cu dr asa ca nu e chiar de speriat.