Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (64)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

l;avi02, nu e lege, e ordonanta de urgenta, care a fost aprobata de guvern pe 3 nov , urmeaza a fi publicata in monitorul oficial zilele astea si intra in vigoare le la 1 ianuarie 2006.

ce e absolut nou e marirea stagiului de cotizare. in rest, pentru 2006, fixeaza indemnizatia la 800RON, nu mai e procent din mediul pe economie, si se va ridica de la primarie, nu de la servici. pt cine se intoarce la munca inainte de 2 ani ai copilului, + 300RON la salariu. pentru 2007, se stabileste alocatia tuturor copiilor pana la 2 ani la 200 RON, si indemnizatia mamei care are stagiul de cotizare de 12 luni la 600RON. daca mama se intoarce la serviciu, mai primeste 100 RON la salariu.

prevederile financiare se aplica tuturor de la 1 ian 2006, articolele din legea 19/2000 legate de CIC urmand a fi abrogate.

Cristina 36+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Buna fetelor,
Nu m-am mai logat de un milion de ani, dar nu am mai avut acces la net. Aku insa s-a schimbat motivul, nu mai apuc pentru ca:
AM UN BAIAT: MIHAI CRISTIAN. S-a nascut pe 27 octombrie, ceva mai inainte de termen ca doar a fost curios sa vada lumea si mai ales sa fie vazut cand a vrut el.
Si acu, date tehnice: 48 cm, 2,550 kg, Apgar 10, cezariana, spital Giulesti, dr. Miloiu.
Va pupik pe toate si va tin pumnii sa aveti nasteri usoare si copii sanatosi.

Raluca, leoaica in asteptarea puiului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mama di tutti, acum am venit acasa (am fost la o gabriela) si am vazut intrebarile tale, vad ca ti-a raspuns cristina deja. Eu am citit doar informatiile din presa despre acest proiect (pana nu se publica in monitor nu-l am in prg. de legi de la serviciu). ce a spus cristina, asta am citit si eu in presa + ca gemenii vor avea parte de alocatii fiecare, nu ca pana acum. O sa verific publicarea in M.O. si abia dupa pot sa-ti dau un raport cert.
ce ma bucur ca doctorul nr. doi a zis sa n-o mai scoli pe nati. dintr-un motiv egoist. imi dovedeste ca au inceput si la mine sa functioneze ceva instincte de mama, in sensul ca n-am studiat nimic despre asta, dar ti-am zis ieri ca eu cred ca ea nu sta nemancata si, chiar daca se scoala mai rar, isi trage din san mai bine putin decat daca ar manca la 1h-2... de fapt am avut si incredere in instinctele lui nati:)))

tania si meems si celelalte mihaele si gabriele, inca o data la multi ani pt. azi. tania, eu am fost la ziua prietenei mele, adica a cumnatei lui Ami si-am mancat tiramisu trimis de Ami de la Sibiu. Demential! mai bun ca-n cofetarii pe aici. transmite-i complimente si cere-i reteta!!! ca-n reclama la zapp: grupul prietenelor gabrielei o saluta pe Ami!:)

ha, fetelor, stiam eu ca v-a taiat pe viu ! Adicatelea ajungem la concluzia trasa de mine: durerile nasterii sunt asa infioratoare incat NU SIMTI O TAIETURA IN CARNE VIE !!! Nu vorbesc de cusatura, unde deja dispare durerea nasterii si simti impunsaturile, vorbesc de taietura! Voi asa de usor vorbiti acum despre asta...mie imi tremura pantalonii pe mine de frica...

monet, nu te condamna nimeni daca renunti. e clar ca ai vrut si ai depus toate eforturile. n-am decat experienta prietenelor mele, dar indraznesc o parere. o fi prostie sau n-o fi. pe aici ni se tot spune ca bebe trebuie sa se obisnuiasca sa traga el si se depun multe eforturi pentru dinamizarea bebelusilor puturosi (ciupituri daca adoarme cu sanul in gura, bagarea sanului cu forta in gura sa traga bebelusii etc). Nu cumva furtunasul ala pe care zici ca l-ai folosit si la lia iti "puturoseste" copilul? adica daca ii curge de-a gata nu trage bine din sfarc si astfel, nu-ti stimuleaza nici tie lactatia? stiu ca nu-ti vine s-o tii nemancata, fara furtunas, o perioada, dar poate incerci si varianta cu supliment (praf sau chiar din mulsurile tale) cu lingurita, nu biberonul (acelasi efect de puturosire il are) pe langa sanul simplu, fara furtunas. eu cred ca as incerca si asta, poate in cateva zile se dinamizeaza fata si-ti stimuleaza lactatia.

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

ralcat, felicitari, sa-ti traiasca!
ripley, mai esti acasa? parca n-ai intrat azi...sau n-am fost eu atenta...mai zi ceva sa stim pe unde esti

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

mimi dummy, fee, simina-sa va traiasca, felicitari....

bic-poate e o eroare de conversie. lungimea medie e 20-21 in(50-52cm)...si dat fiind faptul ca bebeita ta a avut greutatea medie, ma indoiesc ca lungimea ar fi fost altfel...oricum e superba in poze.

dar e ok sa fie si mai micuti...

monet-la tien opare un cerc vicios- pe de o parte nu ai lapte destulsi depui atat efort sa alptezi, pe de alta parte efortul alaptarii plus toate celelate te consuma in asa masura incat e afectata productia de lapte...

oricum, efortul e de admirat, si e important sa incerci cat mai mult, chiar si mixt...dar reducand cat mai mult stressul. off, stiu, suna asa aiurea...la mine nu a mers..dar si eu am incercat cat de mult am putut...

lavi02-felicitari...pt reusita cu pasul 2 si 3...cu pasul 1 e intodeauna loc de mai bine
Ina-suna frumos ideea cu datul zapezii...

eu am fost vineri la doctor si mi-a spus ca desi colul e subtiat, dilatarea e inca 2.5 asa ca se pare ca mai rezistam pe baricade...ca mai avem ceva timp de crescut...altfel ne pregatim in forta. am spalat-in fine-si eu toate hainutele primite...mi-a organizat familia sotului si un baby shower surpriza. daca stiam luam si eu aparatul cu mine si faceam poze...ca meems-frumos baby shower...
anda-cu cat te gandesti mai mult la durere, cu atat va durea mai rau...las-o in plata ei de durere si gandeste-te cum te vei bucura in curand de bebe super scump si dulce....
nu ca batui destul campii acum...va las pe toate cu bine

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-35

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Lordra, moda zilei spune ca ai periculos sa-i invelesti cu o patura asa ca un adult pentru ca si-o poate trage peste cap fara sa vrea. Ei sint uneori tare activi si nu stiu ce fac cu miinile. De aceea trebuie sa doarma in saci sau in ceva de care sa nu poata trage.
Cit despre grosimea plapumiaorei, este bine ca BB sa nu fie incins ca un cartof, cica pericol de sindromd e sufocare...

Noki_Lara ce bine de tine ca ai nopti linistite. La noi a inceput circul de doua nopti. Trezirea o data la 2-3- ore. Si miorlaiala cit cuprinde. Nu prea stiu ce sa fac. Mi-e sa nu o invat prost. Cum o luam in brate se mai calmeaza. Tzitzi suge putin si des in loc sa suga mult si rara. Trebuie neaparat sa descoperim o formula ca altfel o sa ne capieze.
Noki, voi cite scutece folositi pe zi? Noi inca nu ne-am obisnuit cu o rutina so schimbam cam multe, am folosit vreo 30 de simbata incoace.

Lavi02, unde esti cu sfaturile tehnice?

Hai Ripley! Tinem pumnii

Noki, nu e neaparat sa te rupi daca nu faci epiziotomie. Mie nu mi-au facut si nu m-am rupt decit un pic de tot. Si eu inca ma refac. Si pe mine ma doare la mers sau stat in picioare, dar m-am uitat si nu arata deloc nasol.

Ina, dupa cum vezi mai sus, Sma si-a dat in petec. Numa' Sarah si Nati sa mai scape rusinea pe forum.

anda, de complimente. Poza aia a avut intr-adevar cel mai mare succes. Adevarul e ca si acum imi amintesc cu maaare placere de momentul in care mi-au pus-o pe piept. Abia astept sa simtiti cu toate chestia asta. E nemaipomenita.
Si ca sa raspund intrebarii Inei, nu nu am plins. Dar eu sint de fel mai rece. Sau poate pentru ca pentru mine era ireal ca acea chestie de care scriam mai sus ca mi-a provocat o placere deosebita sa o simt in brate era a mea.
Sau poate nu am plins pentru ca nu am nascut natural si NU am simtit impinsul ca pe un mare stres si iesitul copilului ca pe o mare usurare fizica.

anamari, nu, meu, e o confuzie in capul lor cu inchii. La nastere cica avea 18" iar luni la doctor avea 21". Mai sa fie. Deci tu tot nu situ cit are de fapt.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

BIC- eu zic ca au gresit la spital masuratoarea...la 3500 mi se pare mult mai natural sa ainba 53 cm lungime decat 45...da asa va ramane in record cred ca e Ileana Cosanzeana din poveste si a crescut 8 cm in mai putin de o saptamana......

cat depre alintat-eu am citit ca pana la 3 luni e o nevoie a lor de a simti inca caldura mamei-e un soc de acolo de la caldura in lume cu atatea sunete noi si informatie noua...asa ca , se zice acum, tineti-o cat puteti mai mult langa voi, la piept...

uff, sa ma vad eu ce ma fac, ca a mea chiar e alintata...azi mi-a urlat pentru ca ma ocupam mai mult de lectiile lui Alex decat de ea...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-35

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

scurt si la figura:). intr-adevar, lavi02, ai mare dreptate cu punctele 1-4. o sa-ncerc sa-l aplic pe 1, mai ales pe timpul noptii - n-o mai scol nici io, cind i-e foame, ma 'striga':). o sa ma straduiesc cu 2 desi nu prea am pofta sa maninc nimic! numarul 3 in mod cert trebuie sa-l aplic, sa ajung la o pace inauntrul meu, altfel nu se poate..... 4, am zis ca daca are si icter, saraca, daca laptele meu nu e stimulat, sa merg cu hranit de 10 ori in 24 ore... dar ma darima, asa ca voi adopta metoda nati.

anda, mersi de opinie, furtunelul i-l pun la sinul numarul 2, dupa ce suge din numarul 1 vreo 20-25 de minute. si si atunci, recipientul cu laptic e sub nivelul sinului, deci tra' sa traga fata sa-i vina ceva si prin furtunel; stimulatie fizica e destula.... am incercat si faza cu infometatul, nimic drastic. noa....

fetelor cu copiluti afara, ai vostri scuipa laptic dupa ce minca? lia mea n-a avut niciodata episoade de regurgitare atita de 'umede' cum le are maya si nu-s obisnuita... sper sa fie ceva normal....

am terminat cu pompatul, ma duc sa beau un pic de lapte de capra, miam-miam, va pup si fiti cuminti .

o, eu am dat 23 lb jos din 28 oct. incoace. mai am de dat tot atita jos, asta o sa meaga mai greu, stiu....

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.05)

www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neatza la ora 5 fetelor!
Nu dati cu paru' dc e alarma falsa din nou!!!!
S-ar parea ca de data asta chiar ma apuca nascutul, adica asa e logic sa numesc cum ma simt. Insa nu ma mai panichez, ci stau prin casa ca liliacu' si astept sa vad ce urmeaza. M-am trezit dupa 2 ore de somn la 1 cu dureri de bazin/uter, dar si cu dureri de burta. In concluzie dupa ce mi-a mers burta de 2 ori am luat un medicam. din ala homeopat minune pe baza de afine si un ceai de menta si au ramas doar durerile de uter si contractiile dureroase, care sunt total aleatoare. Ba tot la 3-5 min, ba pauza vreo 20. Oricum, pana acum nu m-a mai durut asa de tare, cam tot cu durerile de ciclu aduce, dar alea de ma cocarjam in pat sau stateam ghemuita. Mai sa atipesc pe la 3.30, dar m-a luat asa o durere de-am sarit din pat. Asa ca acum astept sa vad cum evoluez, poate e iarasi alarma falsa, si sa se faca macar 7 sa nu trezesc pe cei de jos cand fac dush si ma epilez. Nici pe mama n-am sunat-o pana nu sunt sigura-sigura ca asta e. Ciudat mi se pare ca azi la control dra zicea ca nu am semne c-as naste zilele astea, colul ok, uter relaxat, copila nu de tot fixata, deci stateam linistita. Stiu ca fixarea se face rapid, insa ma gandesc ca nu cumva deranjul de la burta sa-mi dea contractii false si iar sa ma apuce pandaliile maine ca nu mai am nimic.
Va tin la curent cu starea mea, pacat ca la ora asta nu mai e nimeni prin zona. Pe Marius l-am certat sa doarma ca am nevoie de el odihnit, iar eu ma simt fte obosita si dc nasc voi fi varza dupa 2 ore de somn si noaptea asta alba cu dureri.

Riplye, 39+5

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

a mai trecut 1 ora, am incercat sa dorm dar tzapa, macar am cronometrat, cam la 12 max 15 min contractia si dureaza cam 1 min bun

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput