Mamici de iulie - august 2006

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Da, apropo de dureri ca la ciclu, exact asa te doare cand nasti doar ca mult mult mai tare.
Eu am luat Nospa cam pe la 7 luni cand aveam burta foarte tare si ma cam durea, dar cam tot timpul sarcinii m-a durut burta. Nu tare, dar incomod.
Oricum, de cand incepe burtica sa creasca este bine sa ne dam cu creme, ca altfel pielea devine dureroasa, cum se intinde. Nici macar nu te poti scarpina, ca doare. Crema o relaxeaza si o face mai elastica - da mai e pana atunci...un pic
Azi ma duc la medicul de familie, da ca sa ma duc la ginecolog tre sa trec pe la cosmetica mai intai .
V-am pupat!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

bey!Abia suntem cateva si eu am inceput deja sa va incurc!
Eu sunt bine (dubios de bine).Adica n-am greturi dar in schimb ma doare stomacul dupa orice as manca.Nu-s obosita (nici nu mi-as permite- ziua la serviciu si seara trebuie sa ma joc cu Raducu),nu fac curse prea dese la baie...
Ma mai inteapa si pe mine burtica uneori si m-ati linistit spunandu-mi ca e normal.La RAdu nu m-a durut dar in schimb am avut niste sangerari prin sapt. a 7 a si m-am speriat rau de tot.Erau normale si alea dar nu stiam si eram convinsa ca e o sarcina oprita din evolutie si sa vedeti plans ce-am tras...

Vineri ma duc si eu sa-mi fac analizele si pe langa cele uzuale trebuie sa fac toxoplasma,lysteria, clamydia si CMV.Voi le faceti?

La eco nu stiu cand pot ajunge ca tocmai m-am angajat de 1 saptamana si nu ma pot invoi de nici o culoare.Lucrez de la 9-5 (cu prelungiri)si chiar nu stiu cum voi face sa ajung la doctor.Angajatorii nu stiu inca de sarcina mea si nici nu le voi zice pana incepe sa se vada.Astept sa ne cunoastem mai bine.

Va pup pe burtici.

Irinuca 6 +
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Buna de dimi!
Chiar ca suntem multe Cristine, hihi!

Cristina_Ana, io sunt tare speriata de bombe acum, mi-e tare tare frica de contractii, ca ultima oara mi s-au rupt membranele la 6 luni jumate de la contractii, ca nu mi-a facut nimic dr Dinca...asa ca acum si daca am o crampa mica ma sperii ca e contractie...dar vin io si te intreb, oare sunt contractii asa devreme, la 6-7 sapt?
Si ele sunt ca durerea aia nasoala de ciclu?

Chris, eu ma ung numai cu ulei de masline, ca e cel mai sanatos, la prima sarcina nu am avut nici urma de vergeturi...asa ca ma ung dupa fiecare dus din cap pana in picioare si daca tai o rosie si o ceapa e gata salata...

Irinuca, zici ca sunt normale sangerarile la inceput? Asa cateva picaturi sau cum? ...ca si de astea mi-e frica...ufffff, sunt exagerata rau, dati-mi doua perechi de palme

Mamici din Buc, aveti idee pe la cate sapt mergem la eco la Iosup?
Dar eco aia mesariasa 4G cand se face ca sa se vada bine?...io am uitat la cate saptamani...

Cristina + bb 6 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Stiam eu de ce dau tarcoale la subiect . Puteti sa ma puneti si pe mine pe lista .

DPN-ul ar fi cam 13-14 iulie, UM fiind pe 4.10. Eu mai am o fetita de 2 ani si 4 luni, la care au fost exact aceleasi date, asa ca o sa fie nascuti cam in aceeasi perioada.

Ce sa va zic... eu am avut o presimtire ca sunt gravida inca dinainte sa imi intarzie ciclul. Exact ca si la prima sarcina, primul semnal a fost ca ma dureau foarte tare sanii, nu suportam sa fie atinsi. Maine ma duc la control la doctor, pana acum am numai confirmarea data de test.

Nu am greturi deloc, de fapt nu am avut nici la prima sarcina. Insa ma incearca periodic senzatia de indigestie (presupun ca astea sunt greturi in varianta "light"), si am inceput sa nu mai suport fumul de tigara, sau mirosul... eu care eram fumatoare inraita . Bine, asta e bine, macar pot sa rezist tentatiei.

Momentan nu iau decat acid folic, astept sa imi spuna maine doctorita despre analize etc.

Eu am schimbat medicul, ma duc la altcineva decat la primul copil, pentru ca respectivul (de la prima sarcina) s-a cam prostit intre timp.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mist spune:

Kehleyr, ce-mi vad ochii? FELICITARI, draga mea janeista! Imi pare asa de bine pt tine! Deci ai sa ai doi racushori in casa . Fetita ta cum a reactionat? Sau nu i-ati spus inca? Sa ne scrii cum a fost la doctor si daca ti-au facut ultrasound. Eu din pacate tb sa astept pana pe 28 nov pt primul si simt ca nu mai am rabdare. Pana nu-l vad ca misca, parca nu pot sa cred ca e acolo.
si ma bucur tare mult ca esti si tu pe listuta noastra!

"I am still learning."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Kehleyr iubita, welcome!
Sunt si eu curiasa cum va reactiona fetita ta cand o auzi de bebe.
Prietena mea a nascut acum 2 luni un baietel si mai are o fetita de 4 ani...cu care are acum mari pb, ca e geloasa pe bebe si nu il suporta, face circ zilnic...
Nici eu nu mai suport deloc fumul de tigara, desi nu fumez si nici inainte nu prea imi placea sa stau in fum...dar acum nu il mai suport deloc...
Tu care ai mai nascut, ai idee cand facem eco pe burtica sa vedem mogaldeata?

Cristina + bb 6 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Cristina Ioana, dupa cite stiu eu, durerile asemanatoare celor de la ciclu sunt contractii si trebuie luat No_Spa. Acum, eu zic sa nu te sperii prea tare, pentru ca am auzit ca multe fete au dureri in primele saptamani si este totul in regula. Chiar si singerarile nu sunt intotdeauna un semn de avort. Eu am avut singerari la prima sarcina (oprita in evolutie la 7 saptamani), dar era vorba de un hematom care se formase pe uter si care nu a avut legatura cu pierderea sarcinii, care s-a intimplat mai tarziu, dupa ce singerarea se oprise de ceva timp.
Dar tinind cont ca tu ai mai pierdut o sarcina, cred ca e bine sa vorbesti cu dr.tau ori de cite ori ti se pare ca e ceva in neregula, si sa nu te tratezi "dupa ureche".
Eu astazi am trecut prin citeva secunde ingrozitoare. Am sunat la medicul de familie sa vad daca sunt gata analizele, si asistenta imi spune cu o voce foarte grava "Vai, ce bine ca ati sunat, ca este ceva in neregula cu analizele dumenavoastra". Va dati seama ca am inghetat instantaneu, dar cind am intrebat-o ce e in neregula, mi-a raspuns senin "nu au venit rezultatele, pentru ca au crecut preturile si trebuie sa mai achitati 300.000 lei, si abia apoi o sa le trimita de la laborator, peste vreo doua zile". Mi-a venit sa o omor. Pai eu era sa fac infarct, crezind ca cine stie ce problema grava am. Asa ca m-am dus si am achitat cei 300.000 lei si mai trebuie sa mai rabd inca doua zile. Dar deja incep sa ma obisnuiesc cu stresul. Mai rau e ca ii stresez si pe absolut toti colegii mei.
Asa ca de-abia asteptam sa vin sa va scriu voua, pentru ca voi sigur ma intelegeti prin ce trec. Va pup!
Cristina
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milllenia spune:

Bine v-am gasit!
Cu putin noroc as putea sa ma alatur definitiv grupului de viitoare fericite mamici din iul-aug 2006.
Am facut o FIV nereusita anul trecut.
Am incercat din nou anul acesta, pe 25.10.
Valoarea bHCG a crescut de la 90 in ziua a 13-a (8.11) la 250 azi (15.11).
Teoretic e binisor chiar daca HCG trebuia sa creasca mai mult in 7 zile; practic nu prea: am incontinuu dureri destul de mari (iau no-spa non-stop) si am singerari intermitente deloc de neglijat.
Dr. mi-a recomandat Utrogestan.. si cam atit.

Sper din tot sufletul ca vineri la prima ecografie sa se confirme existenta nei sarcini. O astept de nenumarati multi ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Millenia, iti tin pumnii sa fie asa cum iti doresti tu, si vineri sa te adaugam si pe tine la listuta noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mist spune:

Fetelor, eu scriu mai rar pt ca nu prea pot sta mult in fatza calculatorului, mi se face rau. Asta e...

m_floruta, felicitari ca ai reusit sa iti vezi mititelul la echo asa devreme! Abia astept si eu sa ajung acolo.

pika-pika, intrebai de o reteta pt somon. Eu am folosit una simpla tare ca nu pot sta prea mult in bucutarie: intr-o cratita am pus o jumatate de ceapa si un catzel de usturoi (totul taiat felii) cu o punga de legume inghetate (mazare, fasole verde, cubuletze de morcov si pastai). In vremuri mai putin vrajmase le faceam pe toate sautee cu o lingura de ulei, dar acum am renuntat. Am pus peste ele o bucata de somon, am adaugat delikat (cam o lingura) si apa cat aproape sa acopere pestele. Am lasat sa fiarba asa cu capacul pus. Spre sfarsit poti sa mai adaugi o rosie taiata felii si o mana de patrunjel. Separat am fiert orez alb, iar in farfurie fiecare si-a pus suc de lamaie dupa gust (eu cred ca am pus o tona!). Asta ar fi varianta mai de "dieta", pt ca in cazuri normale pun ulei si mai multe mirodenii.

chris, imi dai sperante, zici ca numai o luna au tinut greturile la tine? Ce bine ar fi sa fie asa si la mine, inca trei saptamani rezist eu. Eu ma tem sa nu tina pana prin saptamana a 15-a.
Cu ficatul de pui ai dreptate, eu una nu am de gand sa ma ating de el. Asta si pt ca imi place la nebunie si daca ma apuc sa mananc, mai rau starnesc lucrurile. Bine, vorbesc si eu despre perioadele normale, ca acum cu greata asta, nu prea suport decat supe si fructe.

cristina_ana, ma bucur ca ti-au prins bine sfaturile legate de rontait . Stiu cat de rau iti e pt ca trec si eu prin asta chiar acum. Se pare ca noi suntem mai ghinioniste la capitolul asta. Lasa, asta sa fie singura problema, ca o depasim si inca repede, vorba lui chris.

Cristina_Ioana, eu nu stiu ce sa iti spun despre dureri. Am si eu asa ceva, nu mari si doar din cand in cand, dar am inteles ca sunt normale, atat timp cat nu sunt insotite de sangerari deschise la culoare. Eu iti urez mult curaj si sper sa fie totul bine!

Milllenia, bun venit printre noi ! Mai era cineva pe listuta tot cu FIV (Rh parca), dar nu a mai scris. Va tin pumnii la amandoua sa fie totul bine!

Irinuca, esti o norocoasa ca nu simti nici un fel de efecte adverse :), cam asa eram si eu pana acum o saptamana... Te rog sa treci si la mine DPN-ul pe 5 iulie. O sa il las asa deocamdata.

Kehleyr, iaca nu ma pot opri sa nu te mai pup o data , ca mare bucurie mi-ai facut pe ziua de azi!

Va pup si succes la toate sa ne vedem cat mai repede broscutele saltarete la ultrasound!

"I am still learning."

Mergi la inceput