Mamici de iulie - august 2006
Raspunsuri - Pagina 10
irinuca spune:
Millenia - iti tin pumnii si sper din tot sufletul sa ti se indeplineascda dorinta.Pt. ridicarea moralului, te-am trecut deja pe lista noastra si-ti doresc tare., tare sa ramai aici.Mult succes!!!
Cristina -Ioana - ecografia morfologica se face intre 18-22 de saptamani.Cel mai bine e de facut prin sapt. 20 dar acum depinde si de programarea la Iosup.
Kehleyr - bine ai venit pe "lista noastra"!Ma bucur sa te cunosc.Ai o fetitza inteleg de varsta apropiata cu baietzelul meu.El e nascut in august 2003.E la gradi pitica ta?Pe unde stati?
Fetelor din Bucuresti - ce doctori aveti si pe unde v-ati gandit sa nasteti?Eu voi naste cu acelasi doctor ca la sarcina trecuta, adica cu Dr. Anca Alexandru de la MUnicipal.Eu am facut cezariana si m-am gandit ca el stie cum a taiat, cum e mai bine sa faca a doua oara....
Irinuca 6 +
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
chris spune:
Cristina_Ioana, si mie mi-e putin teama cand voi naste de felul cum va reactiona fetita mea, desi ea e incantata in general de bebelusi. Dar nu stiu cum va fi cand va vedea ca nu mai e ea in centrul atentiei, desi voi incerca cat de mult sa o implic si pe ea. O sa incerc sa o pregatesc de pe acuma si sa-i explic.
Cristina_ana, la prima sarcina am avut sangerari cam pe la vreo 30 de saptamani, dar tare ma intreb daca nu a fost vina medicului care m-a urcat pe masa si m-a controlat. Pentru ca eu nu avusesem nici o problema pana atunci. In general aveam burta f. tare. Oricum atunci mi-a dat alilestrenol (daca imi aduc bine aminte) si no-spa.
Chiar, fetele care ati mai nascut, pe voi cum v-a controlat doctorul, va urca pe masa sau va facea la fiecare control ecograf?
Doctorul la care am mers eu, si la care ma voi duce din nou ca in altul nu am incredere, m-a suit pe masa pana la 8 luni!!
Iar de altii am auzit ca altii fac doar ecografie, la fiecare control!!
Mie nu mi se pare normal nici asa cu controlul si nici asa cu ecografia. Sora-mea a zis ca in Canada o i-a facut eco de maxim 2 ori, si in rest pe masa normala si o palpa pe burta.
Da ce sa fac, nu prea am de ales, si daca am trecut cu bine de prima nastere, ma gandesc ca daca ma duc la acelasi doctor sa fie macar la fel de bine.
Eu vineri ma duc prima data la control, am emotii un pic, azi am fost sa-mi fac analizele, mai dureaza pana am rezultatele. Normal ca a trebuit sa platesc ca nici un laborator nu mai are fonduri pentru gratuitati, si pe langa asta mi-a dat doctorita de familie o tona de analize de facut, inclusiv unele care nu sunt obligatorii, da lasa, macar e bine sa le fac sa fiu linistita.
Pupici!
Cristina
Kehleyr spune:
Irinuca, Stefi nu merge la gradinita inca, mi se pare prea mica. Vroiam sa o dau toamna viitoare, dar daca o sa fie bb2 asa de mic, ma mai gandesc, stiu ca la gradi se imbolnavesc foarte repede si nu as vrea sa ia ala micu/aia mica ceva. Eu stau in zona Floreasca. Tot cu dr. Anca am nascut prima oara, tot cu cezariana, dar nu ma mai duc la el. Nu vreau sa te fac sa iti schimbi alegerea in nici un fel
, dar desi cu mine personal s-a purtat ireprosabil, cu o prietena de-a mea care a nascut anul acesta in vara, a cam dat rasol... ea a facut niste complicatii dupa nastere si a cam trimis-o la plimbare. In fine, daca nu era povestea ei, si eu tot la el mergeam, si a doua oara, asa ca te inteleg. Iosup e tot la CMU? Cu el am facut toate ecografiile
. Aa, tot la Municipal voi naste, in principiu ma duc la Corina Grigoriu, dar azi o vad prima oara la fata, sa vedem cum ne impacam
.
Chris, eu mergeam la cabinet unde nu avea ecograf. Asa ca la fiecare control ma suia pe masa. Ecografiile le-am facut in alta parte, si am facut 3 normale (6, 16, 24 de saptamani sau cam asa ceva) si una de urgenta (am avut un accident de masina...).
Millenia, iti tinem pumnii
.
Fetele care ati facut analizele pentru primul trimestru, ia faceti o lista completa pe categorii:
- sange
- urina
- gineco (papanicolau nu se face?...)
si mai completam fiecare cu informatii noi. Eu de la prima sarcina am uitat tot
.
Luminous beings we are, not this crude matter.
narcisam spune:
Dragele mele , stiu ca veti rade cand veti vedea mesajul meu...Sunt o gravidutza de iulie care tocmai a nascut un pe 30 iunie anul acesta. Pe 11 nov mi-am facut testul si a iesit pozitiv...Ma bucur imens. Bucuria pe care ti-o aduce un copil e incomparabila. Emotiile sunt la fel de mari ca la prima sarcina. Eu am intrat doar sa va urez multa pace pe parcursul acestor 9 luni si o nastere usoara.
Rh spune:
Salutari tuturor fetelor gravide de pe acest topic.
Vineri am facut si eu ecografie si s-a vazut doar sacul gestational de 8mm. Joi voi face urmatoarea si speram sa vedem si embrionul. Eu ma simt bine, din cand in cand mai am unele dureri usoare care tin foarte putin si care se pare ca sunt din cauza cresterii in volum a uterului.
Analizele care trebuiesc facute sunt:
- obligatorii: - hemoleucograma completa
- grupa sanguina
- Rh
- RBW
- glicemie
- HIV
- examen de urina
- facultative: - toxoplasma
- chlamidia
- mycoplasma
- rubeola
- citomegalovirus
Millenia, ma bucur ca te-ai alaturat grupului si iti doresc din tot sufletul sa fie totul bine.
Va pup cu mult drag,
Rh
6+
Albinutzza spune:
Fetelor, voi ati obsv ca majoritatea sunteti la al 2 lea
?! Ce chestie
Narcisa, adek esti iar gravidutza?! Felicitari 
Pt gretzuri, e cam nasol, pana nu-si fac efectul nu se lasa. Eu aveam seara, si mai imi treceau cu suc de grape-fruit si port combinate. Dar in carti asha scrie ca iti trece cu sticks-uri, adek usacturi, dar eu nu eram in stare sa mananc nemek, decat aceste sucuri si iaurt, uneori
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu
POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1
Milllenia spune:
Fetelor va multumesc mult pentru urari si incurajari!
Vineri e ziua cea mare si sper sa va pot insoti in discutii nu numai in urmatoarele 9 luni ci si dupa aceea cit mai mult timp.
Va pup!
AYSHA 2 spune:
Buna fetelor, sarcina usoara si BB frumos si sanatos !
Eu vin de la aspirante si de azi sunt fericita posesoare a unui test cu doua liniute II
Ma bucur sa ma alatur voua si sper sa petrecem impreuna 9 luni minutate
Eu am UM 14.0ct
Saptamana viitoare sper sa ajung la dr. pentru confirmare ecografica. Merg la Cezara Bucur de la Giulesti. Voi la cine sunteti ?
Va pupa pe toate
Aysha
5 fix
chris spune:
Irinuca, am vazut ca ai scris ca ai avut sangerari pe la 7 sapt. Ei, uite ca ieri am patit si eu si chiar daca am mai auzit asa ceva, cu toate ca vineri voiam sa ma duc la doctor, m-am dus fugutza la el. M-a ingrijorat putin ca a zis ca nu sunt normale, si mi-a dat No-spa si Utrogestan.
Tu ai scris ca ai aflat ca sunt normale...![]()
Mi-a mai zis ca poate fi si un avort usor
in urmatoarele zile!!!!
Acuma sunt cam plouata

Dar de asemenea a spus ca poate sa fie in continuare totul bine. La ecograf nu s-a vazut prea bine, a spus ca este ceva acolo, dar nu-mi poate confirma sarcina 100%, numai peste vreo 10 zile, dar faptul ca a iesit testul pozitiv il face sa creada ca ceva este.
De altfel am vazut si eu punctuletzul pe ecran.
Pana atunci tre sa fac tratamentul si sa astept.
Sper sa fie bine...
Cristina
irinuca spune:
Cris nu-s ce sa zic.SAngerarile pot avea numeroase cauze.Sigur ca pot prevesti o sarcina oprita din evolutie dar de asemenea pot fii inofensive.Prin carti scrie ca prin sapt 7-8 pot aparea sangerari usoare care semnifica fixarea oului in uter.LA mine erau scurgeri maronii si doctorul mi-a dat atunci Duphaston.Au durat cateva zile si gata.SA speram ca si la tine vor trece repede.Imi pare rau.Stiu stresul prin care treci.Fii cuminte, ia doctoriile, nu face efort si..ce-o vrea Dumnezeu.Eu sper sa fie bine.
Narcisam - esti gravidutza acum sau ai fost?Sa stiu ce fac cu listutza noastra.
Aysha - bine ai venit printre noi si sarcina usoara, fara greturi si probleme!
Irinuca 6 +
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza