Montignac: ce am mancat azi? (64)
Raspunsuri - Pagina 14

ralu spune:
!!!!!!!Fetelor!!!!dar ati scris, nu gluma
probabil ca maine deschid un nou subiect!! Nu prea v-am citit, pentru ca saptamana asta, pe 10 este ziua fetitei mele mari!!! Asa ca azi are o petrecere la Quick, maine sarbatoreste si la scoala, si vineri (ca este liber in Franta) este petrecerea in familie!! Deci Monti-ul meu se va duce pe apa sambetei!!!
Laura-ai postat ceva de un tort Barbie!!! spune-mi si mie, poate il fac pentru petrecerea de vineri!! Te rog, sunt in pana de idei!!
Liliana-da-mi si mie niste idei pentru o masa festiva, mai bine zis ce sa fac ca aperitive(inainte de friptura)-in afara de oua umplute, rosii umplute cu salata de vinete? Da-mi si mie niste idei, te roog frumos!!!
Cam asta
Promit ca o sa va citesc, iar maine o sa incerc sa deschid un subiect nou!!!!
VA pup mult si Laura, Liliana nu ma uitati, va rog frumos!!!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei si a Mariei

Androix spune:
Salut
Andanii, nu te descuraja si nu renunta. Poate retii lichide, esti inainte de mestruatie? Oricum, ramai pe baricade
Filofteia, branza de vaci este glucidica daca are 0% grasime si poate fi consumata la micul dejun impreuna cu paine integrala, sau altceva glucidic. Daca insa are si grasime este glucido-lipidica si in prima faza cel putin este interzisa. De asemenea este interzisa combinarea ei cu icre care sunt lipidice. Deci trebuie sa le mananci musai separat una de cealalta. Fructele trebuie consumate pe stomacul gol astfel: cu 1/2 ora inaintea unei mese glucidice si cu 1 ora inaintea unei mese lipidice. La 2 ore dupa o masa glucidica sau lipidica fara carne si la 4 ore dupa o masa cu carne.
Iar tu nu mananci mult deloc. Te iau de la mare distanta daca ti-as spune cat mananc eu
Si daca tot a venit vorba de asta: dimineata cafea cu lapte (nu e voie stiu dar nu poci fara, o sa incerc sa iau fara cofeina), pranz peste cu legume si sos de rosii la cuptor, cina pulpe de pui la cuptor cu legume si sos de rosii. Filofteia, la mine o portie de peste inseamna UN PESTE INTREG (un macrou de marime medie )
Am inceput si eu sa astept cu nerabdare ziua de sambata... De ce nu stiu pentru ca eu oricum ma cantaresc zilnic
Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

filofteia spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri si acum alte intrebari:
- branza cu 0 % de care vorbiti de unde o luati? La noi este branza slaba si branza grasa... branza slaba o fi cu 0 %?
- iaurtul facut in casa daca il smantanesc este bun?
- masline avem voie?
Asta cu fructele am inteles-o, dar stau mai greu cu glucidele si lipidele, dar pana la urma sper sa ma obisnuiesc...

Laura T spune:
Ralu, pe pagina precedenta a acestui subiect a dat Liliana un link la modalitatea de realizare a tortului Barbie (de pe culinar). La multi ani fetitei tale (cati ani face?) si sa ne spui cum a iesit tortul daca il vei face...
Filofteia, pe branza trebuie sa scrie 0%, e facuta de Prodlacta Brasov, ambalata la 500g in cutie de plastic cu capac transparent, eu o iau din Carrefour/Billa. Iaurtul facut in casa cu siguranta nu e 0%, poate doar daca il faci din lapte cumparat 0% si iaurt tot cumparat 0%. Masline, dupa ultima carte, ai voie, dar cu limita...
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 7 luni) si Ramona (3 ani si jumatate)
poze_cu_fetele_mele

lgireada spune:
Am inceput sa intru pe aici si sa fiu mereu off-topic, pana s-o supara lumea pe mine ...
Ralu, uite aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55942
o gramada de idei, adik de linkuri. Eu organizez la finele lunii o masa, vreau sa fie cu adevarat deosebita. Uite ce am gandit eu:
aperitive: salata vinete, icre, ciupercute false (oua fierte, umplute si cu palarie de gogosar ), palmieri (masline insirate pe o scobitoare lunga si in varf o ceapa verde f ciufulita, nu ma pricep sa explic mai bine, dar daca ai timp, gasesti linkuri pt toate astea), ficat prajit cu ananas insirat pe scobitoare lunga si ceva rulade si checuri aperitive.
felul 2: curcan sper sa-mi si iasa
desert: tort cu blat de bezea si crema caramel, doresc sa-l ornez cu trandafiri din reteta cu lapte praf si cu cacao, cozonac
Bautura va fi suc, vin, sampanie ... cam atat, cred.
Postarea mea numai cu regimul nu se potriveste! Sper sa nu fac pofta nimanui...
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Madisor spune:
Buna la toata lumea!
Doamne, Liliana! Ai o rabdare de toata admiratzia... Cand o sa am timp si starea necesara sa fac ceva deosebit am sa ma inspir de pe la tine si din sursele tale
Adriana, incep si eu, de maine.
Meniul de azi:
ora 9: o cafea
ora 10: o felie paine integrala
ora 13: branza de vaci cu rosii
ora 19: paste integrale cu sos de rosii

Laurass spune:
Buna fetele,
Va rog sa imi dati voie sa ma alatur si eu.
Intai de toate o sa va spun cum si de ce am ajuns aici. Nu am multe kilograme in plus, dar din pacate s-a dus vremea cand mancam orice si nu se vedea la silueta. Asta am observat de mai bine de un an, dar pana in luna de miere (august a.c.) am reusit sa imi controlez cat de cat greutatea. Luna de miere si luna de dupa (pt ca imi obisnuisem stomacul cu mancare multa) mi-au adus vreo 4-5 kilograme in plus. Am incercat in zadar sa le dau jos, tineam 2-3 zile o dieta (mai mult infometare de fapt), dupa care mancam ca sparta. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa gasesc un regim rational, sa mananc suficient si ce-mi place.
In incursiunile mele pe internet am dat peste Montignac si mi-am zis ca asta e de mine. Am citit cartea, mi-am printat cateva din tabelele lui si o lista cu IG al alimentelor pe care le port cu mine, mi-am facut cumparaturi si in fine am inceput dieta pe 21 oct 2005, la 52.5 kg (1.60 inaltime, IMC 20.5). Probabil imi veti spune ca nu am neaparat nevoie de dieta si stiu lucrul asta. Dar eu nu ma simt bine cu mine si nu imi place ce vad cand ma uit in oglinda. In plus doresc sa-mi gasesc si sa-mi formez o alimentatie echilibrata de intretinere fara prea multe restrictii.
Ca sa scurtez, ca probabil v-am plictisit, detaliile mele sa ma treceti si pe mine in lista: Inaltime 1.60, Data I=21.10.05, GI= 52.5 kg, IMC: 20.5, GA=50.2, Kg, GT=48 kg.
De asemenea postez meniul meu de azi:
D: un mar, pauza 1/2 h, doi biscuiti integrali Wasa cu dulceata fara zahar si lapte batut 0.1% grasime
P: salata de cruditati (morcov, telina si putina maioneza facuta de mine), mancarica de ciuperci si praz + desert o bucatica de telemea
S: fructe (un mar, o para si un grapefruit)
Seara incerc sa mananc numai fructe, pt ca mi se pare ca mananc prea mult la celelalte mese. De baut, beau cafea decaf si apa, cand si cand un ceai verde, atunci cand simt ca imi cade capul pe birou.
Si inca ceva: imi place foarte mult atmosfera de aici si imi sunteti tare dragi toate. Mult succes la toate in lupta cu kilogramele!

adriana_mihnea spune:
Buna, fetele!
Meniul de azi:
dimineata: 3 mere
pranz: tocana de ciuperci cu salata de varza rosie si morcov ras, cateva masline
seara: restul de tocana si salata de ridiche neagra
Si ceai...
Am reusit sa tzin bine pana la ora asta. Ma cam luase la un moment dat o pofta de dulce, dar vad c-a trecut.
Este destul de simplu regimul asta, doar sa nu fie urmat prea mult timp ca sa nu produca dereglari la nivelul sistemului digestiv.
Dar la cat vreau eu sa-l tin, nu prea cred.
Va pup!
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Laurass spune:
Inca un lucru: Sa nu ezitati sa ma trageti de urechi cand gresesc.
Fetelor, m-am plimbat prin tot forumul si nu numai si nu am reusit sa gasesc o reteta pentru a gati varza de Bruxelles. Stie cineva vreuna?
Multumesc.