Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (61)
Raspunsuri - Pagina 15
anda77 spune:
ASA DA! PAI DA, DOAMNELOR, ASTA VOIAM DE LA VOI, SA NE COMPARATI NIVELUL DURERILOR CU ALTE DURERI, CA DE EPITETE SI METAFORE (INGROZITOR, INSUPORTABIL ETC) M-AM SATURAT SI TOT NU-MI FACEAM IDEE!!
MULTUMIM SIMINAF, CRISTINA, ANEMARI, LAVI02!!
Parca ce-ati detaliat voi nu este asa ingrozitor precum povestirile prietenelor mele...sau ati nascut voi mai usor decat ele...Colica renala am avut, la dentist ma duc de la 4 ani (ca sa va imaginati cate probleme am avut cu dintii..)...ar trebui sa rezist bine la nastere, daca oi naste cum spuneti voi. Doamne ajuta! Acum m-am binedispus...
Lavi02, bine ai venit acasa! chiar vroiam sa incepeti voi si cu chestiunile de bebelusi, sa mai invatam si din astea din mers si sunt sigura ca tu, mama experimentata, o sa fii la fel de activa pe forum ca pana acum. pune-ne si pozici cu natalia in "haine de casa", te rugam...am vazut-o doar sarmaluta.
bicule, succes. IN sfarsit! daca nu e f. naspa la gust ceaiul ala, ia-ti si la spital. daca e nasol, mai bine lasa, dupa ce ca te doare, sa mai trebuiasca sa bei si ceva ingrozitor intre contractii...Succes, auzi ca e ca la dentist:))
lavi ce-o face?
noki lara, felicitari..
tania, ne-au incurajat fetele astea, ai vazut. Mie, cel putin, mi s-au parut explicatiile lor foarte optimiste...Si noki a nascut usor( a zis ca a mers repede). daca vine si ea si ne spune ca e f. usor, pai putem sa ne ducem machiate si cu pantofi cu toc:))
ina, ce usurare....fara soacra, in concediu, la masaj...oau...deja te invidiem:)) e clar ca i-ai transmis copilului starile tale. am si citit asta, ca-i poti transmite si sentimente (antipatii, in speta)
mirabilis, LA MULTI ANI! N-am gresit, nu, azi e ziua ta?
http://community.webshots.com/user/anda1977
ilenutza spune:
Lavi am citit pe nerasuflate povestea ta!Am inteles ca la prima nastere a fost mai rau iar acum mai bine!Vai de noi care suntem la primul!
Referitor la dureri, la curs mi s-a spus ca travaliul este f. greu nu atat nasterea in sine si trebuie sa ne pregatim fizic si psihic!Nu stiu ce m-as fi facut fara cursurile astea!Chiar nu inteleg de ce nu fac cursurile mai multe mamici.De ex eu fac dupa amiaza de la 5 iar cand a venit si sotul meu am facut de la 6, cand a terminat programul.Trebuie sa va spun ca eu fac la o fundatie care are sediul in centru la Dorobanti si sunt singura la curs pentru ca nu s-a mai inscris inscris nimeni.Asa ca practic ma meditez:)!Cursul il preda dna care se ocupa de fundatie si o d-na asistenta de specialitate si care lucreaza si la spitalul unde voi naste-municipal!asa ca am aflat o multime de lucruri.
Ref. la dureri am inteles ca sunt intense si dureroase dar am invatat cum sa le controlam si cum sa ne relaxamintre contractii!Metode de relaxare si respiratie, respiratia in timpul travaliului si respiratie la nastere.
Daca intereseaza pe cineva , scriu pe forum lucruri concrete!
Oricum, ar fi bine sa faceti un efort si sa mergeti la astfel de curs!Ei au si cursuri pentru copilul de la 0-3 ani si o merg neaparat si la acela!
Si nu uitati sa va spovediti si sa va impartasiti copilul inainte de nastere-f. important!
Ilenutza, 34?
felicia74 spune:
da, anda, ai dreptate: LA MULTI ANI, Mirabilis!
Sa ne spui ce ai facut ieri la doctor.
Felicia 34+ si bebe strumfitza
dienutagraviduta spune:
anda77 - si ca sa adaug un extra-touch la look-ul unei gravide care se duce sa nasca - as recomanda dresuri negre, transparente, fara bazon, cu porjartier, pentru o cracanare facila ...
dienutagraviduta spune:
ilenutza - si eu vreau la cursurile alea - pot veni oricand, daca sunt dupa masa si se poate - vrea si sotul meu; poti sa dai detalii - pret, daca e cazul, chestii ?
anda77 spune:
ilenutza, da, ne intereseaza tehnici de respiratie. spune-ne. Eu chiar as fi mers (as face orice sa nasc mai usor), dar stau f. prost cu timpul pana seara. Seara tarziu as avea timp, dar nu se mai fac cursuri atunci. Asta e! Se poate impartasi copilul nenascut? Ai vorbit cu vreun preot despre asta?
M-au binedispus fetele. dar tot mi-au ramas niste"cuie". As vrea sa n-o mostenesc pe mama care a nascut f. greu (24 h, hemoragii, rupturi, reanimare) si ma mai ingrijoreaza ce-a spus siminaf: ca durerile nasterii (intr-un fel de nomenclator medical) ar fi situate pe locul 2 ca intensitate "in lume", dupa durerile de la metastaze osoase...Alea stiam ca-s cele mai naspa, nici morfina nu mai face fatza in timp ce ti se sfarama oasele in corp...
ce bine ar fi fost si in ce lume frumoasa am fi trait:)) daca morfina n-ar fi facut rau lui bebe...va dati seama ce veselie ar fi fost prin spitale...Fiole cu fortral am luat si eu cand am avut semimeningita (doar jumatate s-a inflamat), dar morfina mai concentrata a luat bunica-mea cand si-a rupt piciorul nasol rau. Zicea batrana: "maica, acum ii inteleg pe drogatii aia, dupa doza nu numai ca nu ma mai durea, dar vedeam viata in rooozzz":)))
cred ca nici alcool nu e voie...va dati seama ce frica intrase in mine ca ma gandisem sa ma anesteziez singura, inainte sa plec la spital, cu un pahar cu vodka! dupa aia mi-am dat seama ca sunt tra-la-la, ca o sa-l afecteze pe bebe si poate si reactiona cu medicamentele (reteta M. Monroe), deci nici asa nu ma pot incuraja...
esential este si sa te dilati repede, ori asta tine de noroc, cred. Tania, ai vazut experienta prietenei tale ami, care, saraca, nu a mai putut rezista dupa atatea ore si a cerut cezariana..
anda77 spune:
quote:
anda77 - si ca sa adaug un extra-touch la look-ul unei gravide care se duce sa nasca - as recomanda dresuri negre, transparente, fara bazon, cu porjartier, pentru o cracanare facila ...
dienuta..si dupa nastere se arunca jartiera, ca la nunta, catre multimea de asistente medicale...
Morgano spune:
Noki Lara, felicitari sa va traiasca Sarah .
Lavi02, bine ai revenit si super informatiile tale, mai ales ca faci o distinctie clara intre 1a si a 2a nastere. Ce bine ca ai laptic!
Bic, tin pumnii si fac galerie! Sa vina usor si rapid si tu sa-ti revii si sa ne povestesti cum fu si cum te simti.
Mirabilis, la multi ani cu sanatate si numai bucurii!
Fetelor, suntem figuri cu ingrijoratul pt kk. De aseara de cand se tot vb de asta eu am trecut prin una diaree de groaza si apoi inca 2 ture normale, noah acuma sa vad ce le pot face pe masa, ca nu mai am resurse :))
Si dc Bic naste, e musai sa ma tin rapid dupa ea, sa nu incurc pronosticurile.
Ripley, 38+5
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
ilenutza spune:
NU stiu cand incepe urmatoarea serie, trebuie sa iei legatura telefonic cu d-na Anca Kosina.Stiu ca si eu am vrut sa ma inscriu la seria precedenta care incepuse de 3 zile si nu a fost de acord pentru ca nu se reiau noitiunile.Dar, vorbesti cu ea si vezi ce stabilesti.Cursul costa 2 mil de fiecare si noi nu ne-am permis sa mergem amandoi, el a venit doar la 2 cursuri despre travaliu si nastere si am mai platit 500 in plus.Oricum i-au prins f. bine.
Oricum face toti banii si imi pare rau ca nu am facut un efort sa vina si el la tot cursul, asa ca voi nu va zgarciti!Din categoriaNU FACETI CA MINE!
in pretul cursului intra si o sedinta de masaj de o ora pe sapt pana dupa perioada de lauzie, si chiar imi prinde bine.telefoanele sunt: 2315409, 0745-075139.
Ilenutza, 34?
anda77 spune:
ripley, de ce nu-ti faci un ceai din ala de zmeur? oricum cica ajuta. Si eu mi-am cumparat, dar e prea devreme sa beau, daca ma loveste vreo prematura...