Mamici de mai-iunie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
Diana79 spune:
Fetelor eu ieri am avut pofta de struguri. Azi am mers si am luat. Si au fost buni, dar din pacate lui bebe nu i-au placut
pt ca am vomat imediat tot. Ihhhh
Acum pap paine prajita ca de la ea nu vomit. Important este ca bebe sa fie bine. Abia astept sa mergem si noi la ecograf dar nu cred ca va fi mai devreme de 12 sapt.
Dilaural esti asa de norocoasa ca l-ai vazut pe bebe, dar lasa ca vine si randul meu.![]()
Toate cele bune fetelor
Diana
8 fix
ama_kaly spune:
Shoricutza pai sa stii ca stau ca pe ghimpi pana luni..dar nu am primit recomandari f bune despre dr Alma Georgescu la care mi-am facut programare ca ea era sg libera..nu stiu daca o sa ma duc acolo..ma mai gandesc,poate gasesc in alta parte cu toate ca preturile sunt duble parca nici pe mana unui dr prost nu m-as lasa..
july_g stai linistita ca mie-mi trecu..am avut o zi proasta si eram km nervoasa nici n-am citit bine..repet ce i-am scris si lui bogdanai,neglijenta o acuz si eu indiferent de varsta!deci aveti dreptate! 
poza bebe eco 11+ sapt:
http://community.webshots.com/photo/481016601/481019371OfAfPeio
14+ si
din burtik
july_g spune:
Shori, e normal sa nu-i intereseze pe medici sa isa fie indiferenti! Doar ii platim!Dar hai sa nu generalizam! Mai exista, desi pe cale de disparitie si medici carora le pasa.
Ama, deci ingropam securea
si ne
.
Pupici la toata lumea pe nasuc si pe burtica.
Iulia
13+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
http://community.webshots.com/user/july_g
CamiM spune:
Salutare fete dragute ,bebei nazdravani si tatici in devenire!!
Fetele daca tot am inceput saptamana asta cu intrebari mai am una pentru voi: voi faceti triplul test? Va intreb pentru ca la noi mi-a dat doctorul sa citesc o brosurica cu informatiile de rigoare si din cate am inteles nu este asa de ...sigur. Se pare ca de multe ori iese pozitiv si te baga in sperieti si de fapt nu e nimic. Scrie acolo ca din 50 de sarcini la care iese pozitiv numai intre 2 si 4 au intr-adevar probleme..asa ca i-am spus doctorului decizia noastra de a nu face acest test si a zis ca e ok ca si asa mai bine se vede la ecografie daca este totul in regula cu bebele. Acum incep sa ma intreb daca am facut bine.. voi ce stiti despre asta?
Cami 12+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
DianaR spune:
Iaca si eu pe aici sa nu ma dati disparuta.
Ramasesem datoare cu raspunsul la intrebari: da, vreu sa stiu sexul, da, mi-am luat haine de graviduta ca earu la reducere si mai am si de la prima sarcina dar inca nu-mi folosesc si ptr. bebe nu cumpar nimic inafara de carucior, ptr. ca restul am de la primul bebe. Poate hainute daca aflu ca e fetita...
Magghy, bine faci ca schimbi medicul, improtant e sa te simti in siguranta cu medicul tau.
Despre triplul test, eu l-am facut la prima sarcina, oricum are un caracter pur informativ si nu categoric, pe baza rezultatelor de la test si a rezultatelor de la ecografie se decide oportunitatea amniocentezei. La sarcina asta mi-a spus medicul ca nu mai trebuie sa fac, am doar 27 ani, prima sarcina fara probleme... La primul copil a fost altceva, sarcina dupa multe luni de incercari, un avort spontan in antecedente, asa sa stam el si noi linistiti...
In legatura cu vopseaua, hena din pacete nu acopera firele albe, ies extram de deschise la culoare. Problema nu este oxidantul cu amoniacul sau alte substante continute in vopsele care se infiltreaza in pielea capului extrem de bine vascularizata. Acum, fiecare face ce vrea, eu imi fac suvite blonde, ptr. ca oricum vopseaua sta departe de piele intre foitele de stanoil. Fetele cu fire albe puteti incerca asta, vor parea doar niste fire decolorate...
Pupici pe burtici!
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (11+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005
DianaR spune:
Ah, si cu scurgerea, e normala in sarcina. Totusi e bine sa-ti faci un examen al secretiei vaginale la urmatorul control, de ex mie mi-a iesit candida in secretia vaginala, dar cum nu e voie sa iau nimic si nici nu-i face rau lui bebe, discomfortul meu e absolut minim, nu iau nici o masura (bineinteles in deplin acord cu ginecologul meu).
Diana , Vladut
Marea Rosie 2005
DianaR spune:
Ioi, ca imi mai aduc aminte de ceva ... In legatura cu concediul, concediul medical pana la 90 de zile il poate da medicul fara sa fie nevoie de avizul comisiei de expertiza a capacitatii de munca, oricum si peste 90 de zile este o simpla formalitate acest acord al comisiei si n-ar trebui sa fie probleme. Pana la 180 de zile nu sunt probleme. Peste e mai dificil. Oricum ai dreptul la concediu prenatal, din 126 zile, 84 de zile ptr, ca 42 e musai sa le iei dupa ce nasti. 84+90 sunt 174 de zile, iar sarcina normala dureaza vreo 270, au trecut deja 70-80 zile, mai raman vreo 30 de zile, deci doar o prezentare in fata comisiei. N-ar trebui sa fie vreo problema.
Diana , Vladut
Marea Rosie 2005
alda spune:
Buna dimineata, dragelor!
Eu am fost aseara la control, am facut si ecografie si se pare ca au ramas 2, deci o sa avem gemeni (de la anul o sa fim 5 :)), dr. a spus ca tinde sa creada ca ar fi si identici, asta ramane de vazut!
Sunt tare fericita!
M-am programat la eco morfologica in ianuarie si de-abia astept, sper sa nu fie probleme.
Referitor la triplul test, eu m-am hotarat sa nu il fac!
Va pup pe toate si sarcina usoara!
Alexandra (13+)
Steluta spune:
Buna Fetelor!
Iata ca mai dau un semn de viata. Eu sunt pentru urmatoarele doua luni in Budapesta, cu o bursa PhD. Din pacate si cu internetul stau cam prost aici, astfel ca nu pot scrie prea multe.
Se pare ca astazi implinim 7 saptamani conform estimarilor dr. Saptamana trecuta am facut o ecografie si i-am vazut cum ii bate inimioara. Dr. a spus ca este normal dezvoltat pentru aceasta varsta. S-a ingrijorat cand m-a auzit ca nu am greturi deloc. Deocamdata nu am avut decat un usor discomfort la stomac luni si marti. Dar altfel nu am probleme. Chiar sper sa nu am parte de asa ceva, caci aici singurica fiind va fi mai dificil, sa si lucrez si sa incerc sa-mi revin.
Altfel mai am momente cand ma doare un pic burtica, dar cred ca in aceasta perioada este normal. Dr. mi-a dat No-Spa, dar cum durerile nu sunt atat de puternice, prefer sa nu iau nici-un fel de medicatie.
Incerc ca pe la vreo 10 saptamani sa mai fac aici o ecografie. Dr. au spus ca nu ar fi necesar, dar as vrea sa fiu linistita ca totul e in ordine.
Sarcina usoara si celorlalte burtici!! Si bebei sanatosi!
Steluta.
dianad spune:
Sunt o mamica de martie aprilie 2006 si am vazut ca discutati despre testul dublu si testul triplu. In primul rand trebuie sa faceti o eco morfologica in jurul saptamanii a 12-a in care sa vi se masoare neaparat translucenta nucala a copilului. Daca ea e mai mica de 3 mm, copilul nu are risc pt. sindrom Down. Pentru cine doreste o confirmare suplimentara , se poate face testul dublu pana in saptamana a 14-a sau testul triplu dupa saptamana a 14-a, ideal intre saptamanile 16-18.Mie translucenta nucala mi-a iesit de 1 mm la 13 saptamani si 4 zile. Nu am ajuns la timp pt. testul dublu, m-am dus la 16 sapt. si 2 zile la testul triplu. Cand mi-au vazut valoarea translucentei, foarte buna, plus faptul ca sunt nefumatoare si nu am diabet, cei de la laborator s-au intrebat de ce mai fac testul triplu din moment ce nu e nici o problema.Rezultatele acestor teste depind foarte mult de varsta reala a sarcinii, varsta ce se determina ecografic. Deci pasul 1: o eco facuta de un doctor priceput.PupiciDianaD 16+