Endometru,ovulatie,temperaturi,monitorizari-70
Raspunsuri - Pagina 15
bubulina1 spune:
cami30, se poate ca valoarea prolactinei sa varieze de la o luna la alta. Eu am inceput sa merg la endo cu diagnostic de hiperprolactinemie si am plecat cu prolactina oscilanta. In luna cand avea valori mari, se pare ca nu am avut ovulatie. Eu am luat brocriptina doar 3 saptamani, apoi 3 pauza si mi-am refacut analiza. Bineinteles ca mi-a iesit valoare normala iar doctora mi-a dat Mastodynon ca sa-mi reglez prolactina si ovulatia.
"Speranta moare ultima"
cami30 spune:
simonette numai nevasta de constructor sa nu fii, ca praf iti face casa. Totul e facut superficial si in viteza, pentru ca de noi nu are timp, asa ca dupa ce m-am alesc cu o gaura mare in peretele(nou ) din hol, acu mi=a parlit si parchetul (la fel de nou) pentru ca au sarit chestii din alea de la aparatul de sudura. Si tot nu e bine, ca acum stau cu ceasca de cafea la tzeava care inca mai curge...
Nu-ti imaginezi prin ce-am trecut. Si el? Da' ce vina am eu? It happens..
Nu mai am nici putere sa-l strang de gat pentru "mesterul" care a facut toata tarashenia la indicatiile "socrului" meu, care saracu nu a stiut cum sa fuga aseara dupa ce a venit sa-mi opreasca apa si sa anunte pe cine trebuie ..ca ce-a fost la gura mea...Ca sa nu mai spun ca nici deshtu nu mi-l mai puteam scoate dintre tzevi la un moment dat ca se umflase de atata apa.
cami
M Oana spune:
Cami stai usurel, nu o lua pe logica asta, ca e panta cam abruptaaaaa.....
Daca nu ti-ai testat prolactina, ar fi bine sa faci aceasta analiza si apoi tragi concluzii....
Prolactina asta e legata de hipofiza, care cam face legea sub aspect hormonal si daca regina/sefa nu functioneaza normal, atunci in lant se produc tot felul de dereglari....
Dar mai intai tre' sa afli cum stai cu prolactina, ca sa tragi concluziile.....
cami30 spune:
bubu..multumesc pentru raspuns. Totusi e normal sa existe si CM anovulatorii, nu? CHiar asa, care mai sunt cauzele CM anovulatorii? Eu luna trecuta n-am ovulat desi endometrul n-a fost chiar ametzit (9mm ziua 13) avand in vedere ca urmatoarea M a venit in ziua 19. Care sa fi fost cauza?
Nu stiu daca fac bine, da' ma incapatzanez si luna asta sa nu fac altceva decat monitorizare si daca se intampla si luna asta la fel... abia dupa aia mai stau sa ma gandesc sa fac si alte analize. Ma gandesc cu drag si dor la foliculul ala baban de dinainte de laparo si sunt optimista ca voi vedea curand unul la fel pe monitorul eco. Totul e sa-mi functioneze trompele
cami
Amely spune:
Cami
, ai fost simpatica...
Sa stii ca nu rad de tine, ci fac haz de necaz impreuna cu tine, ca imi dau seama ce "fericire"tre' sa fie sa stai atata timp cu deshtu' intr-o tzeava de apa rece...brrr... Cu prolactina, are dreptate Oana, trebuie sa o luam treptat...si eu simt ca nu mai am rabdare, parca imi fuge pamantul de sub picioare, dar n-am ce-i face...merg inainte (cu tupeu!
)
Mai albinutzelor
, m-ati zapacit de tot! cat scriu eu un mesaj (ca sunt mai ardeleanca!
), voi scrieti 4...macar asta de-ar fi in timp real...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
cami30 spune:
Oana , uite ca eu am vrut sa raman proasta si sa-i las pe medici sa se ocupe de mine, da' cu voi n-am sansa asa ca acu stau si caut cauze si imi pun intrebari.. Clar ca o sa-mi fac si analiza asta, da' nu imediat nu?
Si apropos are si analiza asta o zi in care se face?
Nu trac concluzii.. iaca citeam si eu pe un site si nu ma lamuream
cami
M Oana spune:
Cami daca vrei sa stii cum stai cu ovulatia sub aspect hormonal, ar trebui sa faci totusi FSH-ul ( pt rezerva ovariana), LH-ul si estradiolul din ziua 3 + vestitul progesteron (la 7 zile de la ovulatie) pentru a vedea cauza scurtarii fazei luteale, dar despre asta am mai vorbit noi..... 
Prolactina la doamne nu stiu cand se face...
Stiu ca se recomanda celor care se enerveaza usor, pe motiv de stres...
Al meu parca s-a nascut stresat, deci la el se potriveste, mai ales ca toti din familia lui sunt mai stresati, din fire.... Eu sunt de o calmitate....
Aaaa si se mai face prolactina atunci cand ceilalti hormoni sunt dati peste cap.....
cami30 spune:
Stiu Oana da' am o mare problema cu ajunsu' la laboratorul de analize. Am ore numai dimineata si de cate ori mi-am zis ca ma duc, in nenorocita de zi 3 ba n-am putut lipsi de la scoala, ba era weekend.
cami
catty spune:
ADELAMARIA, multumesc frumos pt raspuns. Am salvat valorile acelea si acum nu imi ramane decat sa astept si sa fac rost de bani, dar tare ma bate gandul sa iau un test Blue si sa il incerc. Nu stiu, poate voi mai rabda un picut ca doara nu mor nu?
CAMI30, imi pare tare rau de ceea ce ai patit. Este tare neplacut, mai ales daca totul era nou si frumos. Lasa ca mie mi-au ars parchetul nou cu tigara mesterii mei, ca in alta parte nu aveau unde sa o stinga decat la intrarea in sufragerie, unde este primul lucru care se vede cand intri.
Mai fetelor, inca o mica constatare: acum sanii nu ma mai dor pe laterala, ci doar "in fata", iar astazi am reusit sa ma simt ok si fara sutien, nu ca as fi vrut sa nu port, ci pt ca dimineata am plecat repede de acasa si am uitat sa il "montez" pe mine. Tot pe partea laterala a sanilor am vazut ca un fel de "buchet" de vinisoare roz. Plus ca mi se pare mie ca durerile de sani au inceput sa mai cedeze. Asta ce o mai fi? Ca de cand cu paranoia mea de cateva zile, zici ca mai am cateva zile de trait, asa de tare ma pipai si ma analizez.
Gravidutelor, la treaba asta voi ma puteti "lumina", ca eu nu reusesc singura?
catalina
adelamaria spune:
Simonette, din cate stiu eu, testul de sange Hcg functioneaza pe acelasi principiu cu testul de urina...Adica poti sa-l faci teoretic din prima zi de intarziere, dar e mai concludent daca il faci mai tarziu. Am citit ca ar putea fi facut si la 10 zile dupa conceptie, dar cum acest moment e mai greu de stabilit...
In mod clar insa testul de sange e mai sensibil decat cel de urina; iar valoarea minima pentru sarcina e 50 MIU/ml. Cam atat stiu eu...