Endometru,ovulatie,temperaturi,monitorizari-70
Raspunsuri - Pagina 14
M Oana spune:
.... la o parte trebsoare, ca arde pe forum....
Amely de la o prolactina marita pana la operatie sunt mii de ani distanta....
Pai al meu la niste valori repetate cu muuult peste normal (adica la un maxim de 460, el avea peste 2000) nici nu se pune problema de operatie, adenomul fiind de 1 cm...
Parerea unanima este ca un adenom de 1 cm se absoarbe singur, trebuie doar controlat anual si trebuie dusa o viata cat mai lipsita de stres....
Ultima oara i-a iesit prolactina aproape dubla fata de maxim si i s-a spus s-o lase asa si sa nu mai ia nimic.....
Dar iti repet, cel mai bine este sa repeti analiza.....
Adenoamele operabile sunt cele crescute in anumite zone (al lui cica e in afara hipofizei) si la dimensiuni de peste 2-3 cm, asa ca nici sa nu te gandesti la asa ceva....
Poti face o tomografie (pe saua turceasca nu se vede nimic), dar cel mai bine este sa repeti analiza.....![]()
cami30 spune:
Buna ziua si eu... de cand n-am mai fost pe aici, multe s-au intamplat. Multe si sper ca bune.
Eu incerc sa uit de CM-ul anovulatoriu cu diverse ocupatii de genul vin acasa, intru pe usa, in casa fantana arteziana dintr-unul din pereti,sparge peretele ( din rigips) cu securea, stai cu deshtu pe tzava o ora pana reusesti cu mana cealalta si cu picioru sa formezi niste numere sa chemi pe cineva in ajutor. Vin ajutoarele, mai stai si pan' se scurge toata apa din coloana, apoi baga-te in pat congelata dupa atata stat cu mainile in apa rece si tremura de frig toata noaptea.
In rest? Ziua 3, astept cu nerabdare monitorizarea. Presimt foliculi mari luna asta.
Am citit in fuga si parca Amely se plangea de sangerare dupa sau la CS. Sa stii ca si eu am patit asta, dar era din cauza unei cervicite. Eu m-am chinuit un an cu tratament si pana la urma tot am cauterizat rana. Acum nu mai am nici o problema. Nu cred ca e normal sa sangerezi la CS.
Pupici de la mine si.. sanatate!!
cami
Amely spune:
Cristinna, bafta cu foliculasul, sa creasca mare si sa se transforme in embrionas...
Adya, ma bucur ca nu mai esti suparata pe noi, mai ales ca nu am avut nici urma de rea intentie, nici una din fete...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
simonette spune:
CamiRo! Scuze...Nu rad de necazul tau, dar mi te imaginez cu deshtu' pe tzava si incercand sa formezi nr-ele cu piciorul si zau ca nu mai pot de amuzament!
Bafta multa luna asta, cu monitorizarile si sa fie cu ochishori!
adelamaria spune:
Catty, tot ce stiu despre testul de sange Hcg e ca trebuie sa-si dubleze valoarea in 48-72 de ore ca sa fie OK...Adica asta e semn ca sarcina e bine mersi :)
Uite ce am gasit eu pe un site - valorile hcg pentru sarcina corespunzator saptamanilor:
Expected Values During Pregnancy:
0.2-1 Week: 5-50 mIU/ml
1-2 Weeks: 50-500 mIU/ml
2-3 Weeks: 100-5,000 mIU/ml
3-4 Weeks: 500-10,000 mIU/ml
4-5 Weeks: 1,000-50,000 mIU/ml
5-6 Weeks: 10,000-100,000 mIU/ml
6-8 Weeks: 15,000-200,000 mIU/ml
2-3 Months: 10,000-100,000 mIU/ml
Sper ca te ajuta...
cami30 spune:
FEtelor lamuriti-ma si pe mine cu prolactina asta. Am citit ca o valoare mare inhiba ovulatia, da' poti sa te ghidezi dupa analiza facuta doar intr-o luna? eu de ex am ovulat acu doua luni, luna asta n-am ovulat, acu astept ce fac urmatorul CM.
Valoare prolactinei intr-o luna, e definitorie pentru diagnostic? Hiperprolactinemie?
cami
Amely spune:
Oana merci fata draga ca m-ai luminat
, drept sa-ti spui o cam bagasem pe maneca... Da, o repet fir-ar ea de analiza, pana iese bine, iar daca nu, bag naturiste cum m-a sfatuit dragutza de Marrina pe PM...
Cami scumpa
, imi pare rau de necazul cu teava, stiu cum e, ca vin taman cand ti-e lumea mai draga! Cu sangerarea la CS nu m-am lamurit inca ce si cum, dar nu mi s-a intamplat niciodata decat cu 2-3 zile inainte de presupusa data a venirii CM... eu sper sa nu fie rana pe col...asta mi-ar lipsi...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
M Oana spune:
Cami cat timp poti face haz de necaz, viata e mirabolanta.....

Amely aia cu foliculasul mic, anemic si vai mamica lui sunt eu....
Doamna Cristinnica are 2 splendori la purtator, care iou cre' ca au sanse mari de reusita....

asi spune:
Cami biata de tine.Luna asta meriti o ovulatie super si dupa o veste
.Sper sa nu te racesti.
Familia mea
Razvan
simonette spune:
AdelaMaria, stii cumva si la cate zile de la conceptie, se poate face acest test de sange HCG?