Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (60)
Raspunsuri - Pagina 4
maria_alexia spune:
Mai fetelor, deci sa recapitulam: aseara intalnire, clatite, una-alta, apoi azi la 9.30 mesajul de la Lavi02 si la 10.15 se naste Natalia ??? Wow !!
Felicitari, Lavi02, mamicuta fericita, sa fiti sanatoase si sa va bucurati mereu impreuna!
anda77 spune:
mai, eu nu intelg nimic. mesajele sunt postate cu o ora in urma. adica, de exemplu acum e 14:30 si mesajul e afisat cu ora 13:30. Deci daca afisarea e de 9:30, mesajul cu "natalia e pe drum" a fost postat real la 10:30. Gresesc? Atunci cum s-a nascut bebelina la 10:15??!!
http://community.webshots.com/user/anda1977
bb_alinus spune:
Lavi02 ce veste bomba!!!!!!!! Felicitari si sa iti traiasca fetita! Decisa si rapida fata!
Ripley pe unde esti!!!!!!!!!! Ca azi nu ai fost la apel....sa inteleg ca si tu ne dai vreo veste surpriza??
Vai ce emotii ma trec....cred ca o sa imi pun deja bagajul in masina ca cine stie!
Ina, esti grozava cu bebelusii tai!
Alina si Bebitza Amalia 37+
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png
mimi_dumy spune:
Felicitari LAVI , sa-ti traisca fetita, sa fie sanatoasa, frumoasa si norocoasa.
Eu stau cuminte in pat ca nu cumva sa o deranjez pe goaga mica si sa-i vina cheful de iesit afara, a zis dr ca ar trebui sa mai stea si ea barem pana joi ca sa facem 38 de sapt.
Va pup.
37sapt + 2 zile
raluca.gabriela spune:
quote:
Originally posted by joy04
RALUCA.GABRIELA, dar unde ai nascut tu? Si sincer pe mine una ma intereseaza povestea, mai ales ca ai nacut natural si spui cu atata usurinta ca ai mai face-o ......bine oricum o vei face
joy + bocanila34+
EU
Am nascut la Cantacuzino.
Hai sa-ti spun cat pot de scurt cum a fost : in timpul sarcinii m-au anuntat cu surle si trambite ca placenta e super jos, eu super mica, copilul super mare, tot ce era mai rau pt nastere normala, deci voi naste cu cezariana . Asa ca am petrecut tot timpul cititnd despre cezariene, eram asa docta ca puteam sa realizez una cu ochii inchisi . O secunda n-am crezut ca nasc normal si oricum eram ingrozita ca am oasele stramte si copilul se va bloca in ele la iesire .
La 7 luni am intrat fortat in prenatal, intrucat copila era cu capul in jos (si asa a ramas pana la nastere) iar eu, stand 12 ore pe scaun, aveam musculatura de jos facuta varza .
Am ales sa nasc cu o dr care stiam ca e chitita pe cezariene dar care m-a intrebat la un moment dat intr-o doara: nu vreti sa incercam natural? Eu nu si nu ca stiu eu ca nu pot, eu trebuie sa nasc cu cezariana. Deh, cu ideea asta traisem 8 luni...
E, in saptamana 34 ma duc la control si dr livida zice dupa ce ma consulta: doamna, fara sex, cu gynipral, la orizontala, ca sa nastem un copil maricel ca e piticuta domnisoara. Hai frate ... cum e piticuta? Ca la fiecare ecografie ma speriau ca iese cat ta-su (care a avut 5.200 la nastere ). In fine, plec acasa cu gynipralul in dinti, iau 2 pastile si mor de rau dupa fiecare . Eu zaceam ca drogata iar fie-mea nu mai misca cateva ore .
In aceste conditii, plus faptul ca ma teroriza in fiecare seara/noapte de aveam burta invinetita (nu mai avea loc mititica ) si luand in calcul ca eram asa zanateca incat eu vroiam sa imi bag capul in burta sa-mi vad odata copila , am decis sa nu iau nici o pastila ca sa nasc odata !!
Ca atare, in saptamana 36 merg iar la control unde dr zice: doamna, col nu mai aveti, dilatatie e 2, ia veniti marti sa nastem miercuri . In conditiile in care si casa alor mei si cea unde urmam sa ma mut erau cu fundul in sus in santier . Am plecat topa-topa acasa , ca o zaluda , fericita ca nasc. Luni intram in 37, marti m-am infiintat coafata, machiata si aranjata sa nasc ca o lady, cu cezariana . Neepilata, ca am zis ca nu-i nevoie, deh...
Si la camera de garda aflu: hai hopa la epilat si clisma ca tu nasti acu ! Eram doar cu mama si am intepenit intrucat nu intelegam ce e graba asta. Am lasat totul la mama si am plecat lipa lipa fara chiloti (asta m-a traumatizat cel mai tare ) prin maternitate spre sala de operatii, ca eu asa stiam.
Aici dr mi-a zis senina ca directorul n-a aprobat cezariana, ca imi va induce nasterea si daca nu se poate, facem cezariana . Si mi-a facut un calciu... si a plecat acasa. Am stat 5 ore fara chiloti, telefon sau o gura de apa, tintuita in sala de travaliu, siderata. Pe la 15 sunt chemata la telefon de mama care saraca intelesese ca in maxim o ora e bunica si nu stia nimic de mine . Imi recuperez telefonul si apa, chilotii insa nu, ceea ce a contribuit la sporirea situatiei de toata jena in care ma aflam .
Pana la 17 m-am tarat la baie cu perfuzia dupa mine sa bocesc ca o lady pe ascuns ca da Doamne o minune sa nasc cu cezariana ca io nu stiu sa nasc si vreau acasa . La 17 mi-au montat cateterul ca incepusera durerile si eram dilatata 5; aici a fost un pic nasol ca tremuram de frica si nu putea sa imi bage acul unde trebuie . Dupa ce am fracturat cred mana unei asistente am trecut si de asta .
A urcat sotul cu suc si m-am agatat disperata de el sa ma ia acasa ca eu nu stiu ce am de facut. Pana pe la 19 am avut timp, in 9 ore, sa vad toate nasterile posibile, toate veneau nasteau si plecau, numai eu ma facusem una cu patul .
La 19 s-a rupt apa insa eu nu simteam mai nimic, in afara furnicaturilor de la anestezie. Doar daca intarzia 5 minute anestezistul incepeam brusc sa simt ceva oribil insa totul trecea instant cu inca o doza. Am apucat sa aflu ca in sala de asteptare se stransesera colegii de birou care o sustineau pe biata mama, asezata la temelia maternitatii de dimineata . Corespondam prin sms.
La 21 eram dilatata 7-8 insa aveam vezica plina si nu faceam din cauza anesteziei ceea ce ar fi complicat nasterea asa ca am stat ca o doamna (iar) pe plosca, asteptand cu apa curgand sa scap de sonda . Ceea ce s-a intamplat din fericire.
La 22 eram dilatata 8.5 si am trimis victoria prin sms jos . Insa dupa 5 min de la control am simtit presiunea aceea oribila si niste dureri crunte, am chemat din nou dr si... stupoare : hai mai repede pe masa ca nasti aici!! M-au siut pe scaunul cu rotile si am intrat in sala de nasteri in niste tremuraturi sora cu moartea, de frica ce ma apucase . Se terminase si doza si am aflat ca nu mai apuca inca una ca nasc acum ! Am apucat sa spun Tatal Nostru cu dintii clantanind si am intrebat-o pe moasa daca pot sa o tin de mana ca mi-e frica(celeilalte careia ii fracturasem mana nu apucasem sa-mi cer voie/scuze dupa ).
In urmatoarele 10 minute au urmat 2-3 contractii groaznice la care am impins disperata crezand ca de acu incolo mai dureaza pana dimineata insa la urmatoarea am simtit cum iese copila, o senzatie care nu poate fi nici descrisa nici comparata . M-am ridicat imediat s ao vad si i-am vazut spatele si capsorul, am mai impins o data pt placenta si apoi a urmat coaserea. Pot spune ca aici a fost un pic nasol, intrucat nu mi-a mai prins anestezia locala foarte bine. Mi-au adus-o langa mine si n-am sa uit privirea aia cat oi trai: clipea des si avea un nas minuscul, toate ascunse in carpe .
Nu cred ca as fi facut fata fara epidurala. Asa cum nu cred ca inca o doza mi-ar fi fost de folos, intrucat am suportat durerile crunte doar pt 10 minute si am putut sa nasc repede, simtind ce am de facut.
Daca eu am putut trece prin asta, fara sa stiu NIMIC despre cum se naste, oricine poate...
POZELE MAMARUTZEI
mamica de Mamaruta
felicia74 spune:
wow, Lavi, felicitari pentru !
ia sa-mi aduc aminte ce ai luat tu ieri la Terasa?
Aaaa, stai ca imi aduc aminte ca tartorul-sef ne-a urat "nastere usoara!". Poate ca a facut-o asa, din tot sufletul, ca poate nastem toate in urmatoarea perioada
Pentru fetele care nu au fost la intalnire: "tartorul-sef" este ospatarul care ne-a servit si care a abordat, cel putin la inceput, o atitudine demna de regimul nazist. Nimis nu-i convenea - comandam prea incet, nu stiam ce voiam...
Cata dreptate ai avut sa facem intalnirea ieri si sa nu o mai amanam!
maria_alexia spune:
Raluca, acum ca totul s-a terminat cu bine, pe alocuri pare chiar comica povestea . Asta e, micile detalii ajung sa ne terorizeze, inloc sa ne concentram noi acolo sa nastem si sa ne bucuram de bebe.
Dar tu nu erai totusi in camasa de noapte, de ai ajuns sa te plimbi asa ??
Ina869 spune:
mai, se duce omu' sa se odihneasca doua ore si voi v-ati pus pe nascut!!
Bravo, asa imi place, sa am cite o surpriza din asta in fiecare dimineata!
Felicitari Lavi02 sa-ti traiasca voinicutza si sa fie sanatoasa!
Te asteptam acasa cu vesti!!
Alina nu am vrut sa le dau sperante desarte alor mei, dar asa s-a nimerit...
Tu cum te mai simti, cum se prezinta Amalia, este agitata sau cumintica?
Ina si bebelusha curajoasa 34+
tania-z spune:
Fetelor, acum am vb cu lavi02 la telefon, o sa incerc sa fac un rezumat.
E intr-o stare de spirit excelenta, e in salon , signrua, deocamdata iar la ora 6 merge sa o alapteze pe bb-itza.
Mesajul de dimineata la trimis sotul ei. Ei i s-a rupt apa azi noapte, la ora 3.30 si la 4 au plecat spre spital. Spune a s-a dilatat foarte rapid si, cand se astepta sa mai dureze cel putin pana dupa-amiaza cu contractiile, dr. i-a spus sa suie pe masa si a nascut! Concluzia pe care v-o transmite: nu merita sa nasteti primul copil cu cezariana, ca daca se poate sa nasteti normal, la al doilea e mult mai usor. Plas de asta, in sala de nasteri, mai nastea o tipa, cu acelasi dr. si care a avut doar 4 contractii mari pe masa, desi ea era la primul copil . Si a nascut usor. Lavi a facut epiziotomie, dar spune ca totul a fost suportabil si chiar a avut timp sa glumeasca cu asistentele si cu doctorul. Crede ca iese doar luni, pt ca fiind azi vineri, nu s-au incadrat cu formalitatile de inregistare a copilului. Inca nu au facut poze, dar i-am spus ca le asteptam.
Va pupa pe toate si va transmite mult curaj, ca nu e chiar asa de rau!
Noki mi-a spus Lavi ca spera sa nu te fii suparat pe ea in legatura cu inatlnirea de aseara.
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 33+
Varsta BB Stefan
Poze