Mamici de septembrie-octombrie 2005 (96)
Raspunsuri - Pagina 5
Lucia_B spune:
Felicitari dani_flor, sa-ti traiasca fata si sa ai numai bucurii din partea ei, sa fiti amindoua sanatoase si refacere rapida.
Maddy77 - cred ca deja stii aproximativ orele de masa a puicutei, incearca sa mulgi inainte de a o hrani doar putin, ca sa deschizi canalele si sa faci sfircurile mai moi, sa-i fie usor sa suga. Restul lapticului il mulgi dupa ce papa si se satura mogildeata. Eu asa procedez, ce-i drept fara ajutorul pompei.
Ar fi bine sa faci baita dupa un somnic si o oboseala cit de putina. Ca sa nu fie fata agitata la baita, mai intii hraneste-o dar nu pe saturate ca sa nu vomite cit faceti acrobatie in vanita. In timpul baitei iarasi oboseste, ii dai papa pina se satura si o sa adoarma bustean, cel putin la mine asa merge.
Nanadana - ingerasu meu a facut icter chiar la maternitate, noi l-am scos cu laptic de la sin (nu am fiert) si stat la soare cu pielea goala. Nu sunt sigura ca voua timpul va permite sa va bronzati. Sper la voi sa nu fie procentul mare de icter si sa va lecuiti doar cu laptic.
pozici
---------------
Tot raul e inspre bine.
jadi spune:
Felicitari Daniela si sa va bucurati de cea mica!
Karmenutza din experienta mea de saptamina trecuta, cind bb al meu avea 3 saptamini, maninca in jur de 80 ml lapte. Din carte am citit ca e ok sa manince zilnic in jur de 1/6-1/7 din greutatea corporala. Asa ca in functie de cite mese ii dai poti sa faci un calcul simplu.
Maddy eu golesc sinul abia dupa ce l-am dat la supt la bb. A mincat bb sinul drept, mulg sinul si incerc sa ii dau si diferenta. Uneori vrea, alteori nu. Dar atentie, eu nu ma mulg dupa fiecare masa... ci doar atunci cind sinul este foarte dureros. Uneori mulg si celalalt sin din care nu a mincat, dar nu mai mult de 10-20 ml, atit cit sa ma lase durerea.
Eu am scos copilul direct afara in a 10-a zi pentru 15 minute si am crescut pina la 1 ora, 1 ora si jumatate.
Dana va trece repede si cu icterul, nu te supara din cauza asta, cauzeaza la laptic si indirect la bb.
Noi am fost in parculetz, ne-am intilnit cu Anya si cei 2 baieti superbi ai ei. Ne-a plimbat buni prin parc, mami a citit un pic si acum la intoarcere dupa ce am papat titi nici gind sa doarma... am stat cu mina pe suzi 1 ora si jumatate pina a adormit copilul si bunica. Si pentru ca eram 3 in pat, eu nu am avut suficient spatiu sa mai dorm asa ca ma resimt. Acum astept sa se scoale in jur de 6 si sa ii fac baita!
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
Ioana75 spune:
Felicitari dani_flor, sa fiti sanatosi si fericiti!
Sa va traiasca micuta!
Eu ma ocup de vinzarea unui apartament de-al maica-mii, o sa devin expert in prezentari si negocieri, poate imi iau un part-time de agent impbiliar in Bucuresti
.
Ioana &
Miruna
Hildegard spune:
Krinstinutza,
Vad ca si tu nascu la 41 de sapt......eu sunt disperata sincer.
Tu nu te-ai panicat, nu ti-ai facut probleme ?
Am fost la eko dopller azi...bebele are 3.980 g, BPD are 9,88 cm...si restul sunt marisoare.
Daca pana luni nu mi se declanseaza nasterea, eu am horata sa-i spunla dr. meu sa mi-o declanseze la spital daca se poate. voi ce ziceti. Cezariana nu as prea vrea...decat in ultima instanta.
Ce ma sfatuiti?
Vero
40+2
http://community.webshots.com/user/hildegard122
Tonnia spune:
Dani, felicitari! Offf, prin ce-ai trecut! saraca de tine, nu-mi dau seama cum ai putut naste normal!
Karmenutza, mie dr. mi-a spus sa-l saot cat de repede pe afara si nu foarte gradat, ci 1 ora din start.
Baiatul meu ar manca non stop, nu stiu ce sa ma fac, habar nu am daca am lapte suficient...Sunt cam epuizata deja!
hilde , nu dispera, daca nu nasti pana la 41 iti poate declansa, vorbeste cu dr sa-ti fixeze o data limita pana la care te lasa asa.
karmenutza spune:
Tonnia, daca ai cantar, fa-i proba suptului sa vezi cat lapte ai. Daca nu ai cantar, ai pompa de muls. Mulge-te, vezi cat scoti si ii dai in biberon portia aia. Asta doar ca sa stii cum stai. Ca daca cere non-stop, s-ar putea sa nu prea ai si sa nu se sature.
jadi spune:
Tonia daca incepi sa crezi ca nu ai lapte suficient, incearca sa ii dai lapte praf supliment si sa vezi daca se maresc orele de pauza intre mese. Daca ii dai tot timpul sa manince poate nu au timp sinii sa se incarce cu lapte.
Eu asa am facut sfatuita de mama si am ajuns de la pauza de 2 ore intre mese la 4 si chiar 5 ore ( consider pauza din primul minut in care ii dau sa manince pina la inceputul urmatoarei mese).
Eu i-am dat supliment 1 saptamina de la iesirea din spital sau poate mai putin, dupa aceea mi s-a format laptele!
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
kristinutza spune:
raluca, aveam pompa manuala chicco. acum am electrica tot de la chicco si e ceva mai bine.
hildegard, nu mi-am facut absolut nici o grija ca am nascut la 41 sapt. as fi stat linistita si pana la 42, dar pleca dr din tara si mi-a declansat nasterea. eu ma tot gandeam ca mamica sigur urmeaza sa fiu, ca sunt ultimele clipe de "copilarie" ale mele si atunci... nu ma grabeam sa nasc.
cristina, mama de radu poze
codruta_grg spune:
Nanadana, i-am dat pe la o luna fenobarbital (7 zile o tableta pe zi, dar 1/2 dimineata si 1/2 seara), inca mai avea, nu asa pronuntat dar mai avea. Atunci dr. mi-a zis sa ii mai dau fenobarbital inca 10 zile. Cand am auzit, nu i-am mai dat nimic si m-am rugat sa treaca. Si a trecut, fara a doua repriza de fenobarbital. Mi-a fost tare frica cu medicamentul asta.
Eu va sfatuiesc sa insistati cu sanul, fara completare. Pana la urma o sa pape bine. Mie mi-a luat 3 saptamani.
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
moki spune:
Cristina,si mie mi s-au format noduli durerosi la san cu tot mulsul de dupa supt..incearca sa tii sanii in apa fiarta de trei ori pe zi cate 10 minute,si inainte de supt sa masezi un pic zona cu probleme! Dupa treaba asta,e cu siguranta mult mai bine..
Mai fetelor,frumoasa tare vremea asta..si ispiteste la multe..
de pilda azi l-am luat pe pitic in cos si am zburat cu el cu tot impreuna cu sotul la o terasa sa mancam o pizza si sa savuram o bere ,si nu va spun ca a dormit non stop,spre norocul oamenilor de pe la mese care au ramas total socat..
Joi facem o luna fix,ce mai trece vremea asta..Apropos,cam cand trebuie sa ne vina acasa "mareata" alocatie ,aceea de 200.000 ca la noi nu a ajuns si desi suma e extrem de ..
,totusi sunt curioasa macar daca se tin de treaba si o trimit..
,
Moki si
Mario
poze